18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Europroblém

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 17.5.2010 19:49

Návrat zemí na

svou původní měnu by stálo neskonalé víc než celé půjčka ŘECKU,ŠPANĚLSKUaPRTUGALSKU dohromady a to nejnom ekonomikay,ale taky politicky z toho by se roztroušené evropské státy a státečky už nikdy nevzpamatovali. Evropské politická nestabilita bude tady!

P. Novák 17.5.2010 16:29

dřív nebo později.

Už neplatí,že stát je nejhorší hospodář.Tím je EU.Jen si marně lámu hlavu,kdo platí úředníky a komisaře za ekonomickou likvidaci Evropy.Napoví někdo??????

V. Skalová 17.5.2010 16:24

No a proto

byl do vedení ECB jmenován nikoliv ekonom, ale poslušný a flexibilní statistik Fischer... :-/

J. Schwarz 17.5.2010 11:26

Ono taky teartální sjednocení Německa

je možno zhodnotit jako slabomyslnost století a ukázku nákladnosti nacionalistických vášní. Co němcům bránilo nechat NDR být a pokračovat v "socialistické" cestě? Zbavili by se většiny dnešních nevděčných "spoluobčanů", kteří, přesto že do nich byly nality  neskutečné prostředky nadávají, je jim to stále málo a volí "Die Linke". Kdyby si Němci ponechali NDR jako "alternativu dravému kapitalismu" , mohli se jako bonus pohodlně zbavit spousty levičáků, kteří si mohli splnit na východě svůj sen o "sociálně spravedlivé" společnosti bez "kapitalistického vykořisťování". Proč jsou vlastně tak neživotaschopné všechny "společnosti"  složené na základě dobrovolné volby z lidí neagresivních, solidárních, alternativních, altruistických, skromných, preferujících jiné hodnoty než peníze? Samé úžasné lidské vlastnosti - a výsledkem svrab a neštovice - pokud jim léčbu neprofinancují ti bezskrupulózní kapitalisté.

S. Rehulka 17.5.2010 11:41

Re: Ono taky teartální sjednocení Německa

Staré přísloví říká : "Za dobrotu, na žebrotu !"

R. Langer 17.5.2010 13:15

Re: Ono taky teartální sjednocení Německa

"Proč jsou vlastně tak neživotaschopné všechny "společnosti" složené na základě dobrovolné volby z lidí neagresivních, solidárních, alternativních, altruistických, skromných, preferujících jiné hodnoty než peníze?"

Protože takoví lidé neprodukují zboží, ale pouze řeči, a těch, jak je známo, se nenajíte. Aby se udrželi naživu, potřebují sponzora využívajícího ty prostředky, kterými ONI tak pohrdají, a nezapomínají ho za to patřičně a pravidelně peskovat.

M. Prokop 17.5.2010 16:08

Re: Ono taky teartální sjednocení Německa

Oni by jim tam "DeDeRoni" stejně nalezli. To by museli nechat zeď a ploty, jen to hlídat z druhé strany.

V. Kolman 17.5.2010 10:07

KAŽDÝ SVÝ - JAKO PSI

Když tu tak čtu o tom, jak je správa eura nedůvěryhodná, jak se šmahem porušují dohodnutá pravidla, pak jsem jenom rád, že euro dosud nemáme. Že jsme podepsali nějaký závazek vstupu do zony jednotné měny? Závazky při dodržování všech pravidel se mají plnit. Tento závazek ale přestává být nezpochybnitelným závazkem, pokud se mezitím změnila pravidla! A že pravidla se změnila (a stále ještě razantně mění) doposud!

D. Streit 17.5.2010 9:54

Ještě, že máme korunu

Ovšem po "Lisabonu" i tak nám to příliš nepomůže. Problémy s eurem zneužijí integrační mesiášové k utužení centralizace. Ale rozpad už započal. Jen nevíme, kdy a jak k tomu dojde. Nebude to nic veselého. Skončí to stejně jako RVHP a všechny vzdušné zámky pološílených vizionářů.

http://streit.blog.idnes.cz/c/138132/Eurokolaboranti-k-nam-vpousteji-cizi-dluhy.html

F. Pavlis 17.5.2010 9:51

Inu,

je to jako s kouřením. Všichni vědí a na obalech se to píše, že velká část kuřáků podlehne rakovině. No a co??? Nějak to dopadne....Někdy se tomu říká cynismus, jindy bezstarostnost. Ti, co to mají v referátu, jsou ale většinou už dávno za vodou....

M. Prokop 17.5.2010 8:56

Stručné, jasné, přesné.

V. Kain 17.5.2010 8:50

Europroblém

Že Řecko nebudo schopno ten úvěr zaplatit není žádné tajemství. Proč se mazaní řekové nechtějí vzdát eura a nepřijmout zpět svoji drachmu? Za euro si můžou něco koupit.Pokud by se vrátili ke své původní měně,tak by si nekoupili ani 1/3 toho co dnes.Dneska jim půjčíte bez jakýchkoli záruk a oni posilněni,že je nemůžete nechat padnou zítra budou mít ruku nataženou znovu.Kdo se bojí návratu ke starým dobrým měnám? Kdo tvrdí,že je to nemožné? Socialistický europarlament.Ti mají strach o svá velmi dobře placená místa.

B. Volarik 17.5.2010 7:11

Pýcha předchází pád.

To bylo nadutosti, že je Euro silnější než Dolar, že Euro Dolar nahradí a bude světem vládnout.........

S. Rehulka 17.5.2010 11:44

Re: Pýcha předchází pád.

Připadá mi to, jako kdysi za bolševika, kdy úředně prohlásili, že sovětský Rubl se "rovná" US. Dollaru..... Rovnal se ?