21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EVROPA: Euro – zbraň hromadného ničení

Postupně, jak se před námi rozvíjí drama dluhové infekce eurostátů (eurogeddon), je na celé záležitosti nejpodivnější mentální svět europolitiků a jejich eurokratů. Stále dokola jako v transu nám opakují, že jde jen o krizi nedisciplinovaných zadlužených států, čili státních deficitů a dluhopisů (Řecko, Portugalsko, Itálie), nebo o krizi bankovní či úvěrovou (Irsko, Španělsko), která infikuje euro (proč asi?) a ohrožuje mír a stabilitu v Evropě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 29.11.2011 11:20

Euro je dnes druhou světovou "rezervní měnou" díky nejvyššímu tvořenému GDP

Euro je druhou rezervní světovou měnou, po USA dollaru (což američany dosti zlobí a dělají vše, aby tomu tak nebylo). 

Chvíli si popřemýšlejte. Důkazní materiál? Tvorba GDP v uskupeních jako byla Velká Británie, USA, SSSR, EHS-EU, Čína, Indie, Liga Arabských států,  Africká Unie = integrované celky vytváří GDP efektivněji nežli samostatně - viz učebnice vědy EKONOMIE.

Doporučuji čtenářům negativních textů o měně Euro, podívat se na hodnoty vytvářených GDP v t.zv. G20 státech (i unijních uskupeních), třeba na Wikipedii. 

S. Ševeček 29.11.2011 22:12

Re: nebude to tak horké

Hodnota eura se nezvyšuje, pane Šejno.

Jedině snad CENA eura v některých měnách se zvyšuje, nebo snižuje.

P. Rajman 29.11.2011 9:57

O tuto větu se dnes v EU hraje.

"Víme, že zlatým heslem profesionálního politika je nikdy nepřipustit omyl, zpátky ni krok, bude zatloukat, případně jen zachraňovat důsledky svých činů novou vizí budoucnosti." Pane Tomský jste mnohem lepší spisovatel, než politik. 

P. Rajman 29.11.2011 9:52

Britská kolonie nebo ruská gubernie?

Nebo obojí ? To je oč tu běží. Frustrace vítězů 2. sv. války, kteří se mezitím stali také poraženými nezná mezí. Kam se hrabe Kojzar pánové.

K. Janyška 29.11.2011 9:18

Musíme jít hlouběji ve vysvětloivání. Evropa je spontánním řádem interakce jednotlivců a jejich subjektů, včetně národních států, a nedá se s tím nic dělat ! EU je napadením přirozeného stavu věcí a proto přišla krize a bude následovat zkáza...Dzp.

P. Fiala 29.11.2011 8:16

Zatracovaná EU, ale integrovaní občané generují vyšší GDP jak USA

Jak je možno toto nevidět? Občané států tvořících EU a jejich lídři mají tímto oprávnění a povinnost nastolovat nejefektivnější společně užívající systémy, a jedním z nich je měna Euro, dnes je to druhá světová měna "rezervní".

Královské rody ve státech mimo Eurozonu si musí ujasnit svou úlohu.

Jsme jednotným partnerem Číně, Indii, budeme i Africké Unii, stejně tak vzorem svobodného společenského řádu pro ostatní.

Pokud se rozpadneme, a jak je slyšet ze všech stran začíná se Eurem, které zřejmě velmi vadí USA, budeme postupně snadnou kořistí Ruska.

R. Jonák 29.11.2011 8:38

Re: Zatracovaná EU, ale integrovaní občané generují vyšší GDP jak USA

Vážený nespadl jste náhodou z marsu? Možná že by tedy s vámi mohl vládnout i Paroubek, který to jednou prohlásil, že bude vládnout i s marťany.

K. Janyška 29.11.2011 9:20

Re: Zatracovaná EU, ale integrovaní občané generují vyšší GDP jak USA

Tato hloupá tzv. partnerství jsou nesmyslná a vymyšlená... Dzp.

J. Kanioková 29.11.2011 2:39

Ano, EMU zlomila EU vaz, jen ta euvěrchuška si to pořád nechce přiznat !

Jednotná fiskální unie znamená nejen jednotné daně, ale hlavně ztrátu suverenity,protože = jediná centrální banka, která určuje měnový kurs jednotný pro všechny, což je vražedné! Kdepak že Řecko....Německo je problém....Němci se při řešení krize ke škodě Evropy už zase rozhodují pro špatné řešení! Ten ministr financí EU by okamžitě přišel s evropskou daní přímo z výplatní pásky, pro začátek nenápadnou - 1%. Proto to volání po ministrovi !

Nechápu, že se pořád ještě dost lidí drží falešné naděje, kterou je krmí z Bruselu. Tou se dají mnozí nalákat i do pekla. Přitom bankrot je ozdravný, může se začít znovu od začátku, dluhy se vynulují... jenže vymluvte cosi věřícímu! Protože eufanatici JSOU věřící.. Být to v Číně, nejspíš už by "slavní" keynesiánští ekonomové přinejmenším šli za katr.... ti stojí za současnou krizí! "Možno jmenovat P.Krugmana, G. Sorose, Dominique Strauss-Kahna, J. Stiglitze, Roberta E. Rubina, Alana Greenspana u nás havloidy Švejnara, Dlouhého a Sedláčka i J.Havla. Je jasné, že tito se nepoučí a ruku v ruce s Obamou a Eurohujery budou dále praktikovat „morální hazard”. Tj. pokračovat v nalévání peněz z kapes daňových poplatníků do černých děr notorických bankrotářů, óbršíbrů až do trpkého konce. Kouřovou clonu jim evidentně dělají i ti pseudohumanisté typu J. Peheho, V. Bělohradského a spol. Netvrdím, že v některých tématech nemají recht, těžiště průšvihu však leží zcela jinde a toto oni, ať již vědomě či podvědomě, zastírají. Polopravdy však jsou nejhorší formou lži, protože se obtížně rozlišují..." Už i ta Čína nad eurem a možná i dolarem zlámala hůl !

http://zpravy.kurzy.cz/291857-cina-doviezla-v-septembri-rekordny-objem-zlata/

http://www.econoir.sk/2011/11/10/jin-liqun-problemom-europy-je-socialny-system/

J. Kanioková 29.11.2011 3:01

Ještě k Německu,

jsem zvědavá, jak dlouho Němcům vydrží to eurohujerství a doplácení na zkrachovalou ideu. Až prozřou, bude zle. A nejen z toho. I zprávička odjinud je tak nějak podprahově vykřičníkem - "Některé nenápadné zprávy mají neuvěřitelně vysokou vypovídací hodnotu. Kupříkladu ta následující o současné Evropě: V berlínské nemocnici Charité se narodil chlapec o váze šesti kilogramů. Rodiče mu dali jméno Jihad (Džihád = Svatá válka). Jde o čtrnácté dítě čtyřicetileté matky, která váží 240 kg."

P. Lenc 29.11.2011 8:42

Re: Ano, EMU zlomila EU vaz, jen ta euvěrchuška si to pořád nechce přiznat !

Máte pravdu ve všech bodech,ale do večera bude po vás hodně házeno blátem.

F. Pavlis 29.11.2011 9:10

Re: Ano, EMU zlomila EU vaz, jen ta euvěrchuška si to pořád nechce přiznat !

Milá paní Kanioková, asi i pravdu můžete mít. Levice dovede být opravdu ničící všechno, co není v jejím duchu. Ale skutečnost dějinně smutná je také vytrvalá. Abelů není, kdežto vraždících Kainů neubývá. Pocit, že pracovitý pastýř Abel bere lovci Kainovi životní prostor, je devastující.  Takový Keller je toho nepřehlédnutelným obrazem. Pan Pehe je jen poněkud uhlazenější a paní Dvořáková žensky neústupná...Pan V.Havel už sílu nemá. Jeho dílo ale půjde za ním...Jeho důsledky ovšem  zůstávají s námi...

J. Kanioková 29.11.2011 14:03

Ano, na Kellera a Dvořákovou, v podstatě komunisty bez členství, jsem zapomněla !

Ti jsou ještě horší než Pehe, ten tak často v TV nebývá, zato ti dva neustále a mluví tak nějak "lidsky" a lidi jim to "žerou"...

Keller je obrovksy nebezpečný, učí na VŠ (vlastně Dvořáková taky), každou chvíli má článek na Parlamentních listech, a ve svém bydlišti (nejen) se velmi angažuje ve školeních pro místní buňky komunistů !!! = Ostravsko