19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EVROPA: Dotace má smysl dát jen tam, kde nezmizí v černé díře

Evropské dotace vypadají jako jakýsi holub na střeše, který se Česku vzdaluje více a více. A nejenom kvůli čerstvému skandálu hejtmana Davida Ratha. Budou určitě i skandály další, což samozřejmě nenasvěcuje českou kotlinu právě dorůžova.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovský 7.6.2012 12:42

Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

Ja myslim, ze ne, ze se dokonce z casti dostane do statniho rozpoctu. Zlodej ty penize nema moc dlouho zasite v polstari, ale koupi si za nej barak nebo auto. Z toho zaplati DPH, zednikum zaplati mzdu a tem z ni stat sebere socialni, zdravotni a dane. Zednici si jdou za to, co jim stat nesebere, koupit svacinu a z te se zase zaplati DPH. No a tak se to toci dal.

J. Kanioková 7.6.2012 12:49

A co zcela pokřivený degenerující systém ?

J. Tachovský 7.6.2012 12:58

Re: A co zcela pokřivený degenerující systém ?

To reagujete na mou poznamku nebo neco jineho ? Nejak mi ta souvislost unika.

J. Boleslav 7.6.2012 13:03

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

To sice máte pravdu, samozřejmě že se z toho vrátí čáast i do státního rozpočtu. Ale hlavní nebo velkou část užitku má v tomto případě někdo jiný, než se oficiálně uvádí. Peníze z rozpočtu či dotací by měly být směřovány tak, aby z nich mělo užitek více lidí, než jeden nebo hrstka.

J. Tachovský 7.6.2012 13:07

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

To jo, ja jen ze ty penize nezmizi, neznici se. Ale uprimne, chcete mit za domem utulek pro aklimatizaci propustenych veznu ci multikulti mesitu financovanou z unijnich fondu nebo honosnou vilu toho, kdo ty fondy ukradne ?

R. Langer 7.6.2012 13:49

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

Myslím, že to není zrovna nejvhodnější příklad...

J. Tachovský 7.6.2012 14:07

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

Proc ne ? Dotace jsou vetsinou na nesmysly a zhuverilosti z bruselskych dutych hlav

P. Zeman 7.6.2012 13:52

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

Takže vlastně žádná hospodářská kriminalita neexistuje :-). Hezky!

J. Tachovský 7.6.2012 14:07

Re: Pane Paral, opravdu ukradena dotace zcela zmizi v cerne dire ?

Jak jste na to prisel ? Samozrejme ze existuje.

J. Míchal 7.6.2012 9:31

Problém není v rozdělování dotací,

ale v kontrole jijch využitelnosti, a v kontrole KONTROLORU. Na šmejdy se narazí všude. A proto navrhuji středověký tresty na šmejdy všeho druhu.

J. Kanioková 7.6.2012 12:47

Žábou na prameni JSOU dotace !!!

Váš recept je - několikastupňové KONTROLY ! Kolik kontrolorů by to vyprodukovalo? A nebyl by náklad na jejich mzdy větší, než to, co by "ohlídali"?

DOTACE jedině ZRUŠIT ! To je rozhodně efektivnější řešení!

Dotace jsou jedině fetem pro feťáky, nastraženou "dobrůtkou" v pasti ! Tím si EU, vědomě, vypěstovala závisláky !

J. Boleslav 7.6.2012 13:06

Re: Žábou na prameni JSOU dotace !!!

Naprosto souhlasím. Když ne zrušit, tak alespoň v maximální možné míře omezit na ty, kteří se o sebe sami postarat nemohou. To už se potom ale vlastně nejedná o dotace, ale sociální dávky.

J. Kanioková 7.6.2012 14:12

Ano,

dotace jsou intervence shora do systému, ve PROSPĚCH jedněch, na ÚKOR druhých.

To systém - skutečnou funkčnost hospodářství - křiví, zpětná vazba pak nevydává správné informace a navazující kroky, byť dobré, se mohou ubírat špatným směrem. Což se zhusta děje...

Jako když do funkčního stroje přidáte nějaké kolečko (cokoliv) navíc, či ho umístíte jinak...

A to nemluvím o všech pijavicích po cestě té dotace mezi poskytujícím a přijemcem...

J. Kanioková 7.6.2012 2:29

"o co by bylo lepší, kdyby Evropa zařadila integrační zpátečku a vrátila se k podobě sedmadvaceti domků, v nichž žijí rodiny v přátelské shodě, protože žije každý za své."

CIA předpovídá, že EU se zhroutí do roku 2020, nejpozději do roku 2025. Unie nic jiného než dočasný ekonomický nástroj není a ani být nemůže. Její obrovský propad právě probíhá a všelijaké výmysly řešení toho ekonomického fiaska, třeba inflací - ECB-tištění nekrytých pedněz - to je taky zbytečná kráčovina. Ekonomicky je celkem jedno, jestli dluhy sežere inflace nebo jsou odepsány rovnou. "Bohatá" prosperující Evropa je už jen nevratnou fikcí, ani summity a ani barikády nepomůžou. Kde nic není, ani smrt nebere. Látat dluh dluhem... Prostě je to jen další díl nekonečného seriálu Osudná domýšlivost aneb omyly socialismu.

Holt bývávaly časy, kdy intelektuálové do ekonomického systému nestrkali nos, a bylo respektováno, že není nad zdravý "selský" rozum! Prostě se nejprve spoří a potom se utrácí, obráceně to nejde.

Navíc, u nás (nejen) "podle ČSÚ a oficiální projekce demografického vývoje ČR do horizontu 2065 (tzv. pesimistický scénář), budou počty zemřelých osob

vyšší než odpovídající počty narozených a růst úbytku obyvatelstva přirozenou měnou bude nabírat na intenzitě. Obyvatelstvo bude stárnout. Do roku 2050 resp. 2065 může dojít ke změně na 7,829 resp. 7,480 mil. domácího počtu obyvatel"

Chudáci naši potomci...

P. Kolář 7.6.2012 7:09

Re: "o co by bylo lepší, kdyby Evropa zařadila integrační zpátečku a vrátila se k podobě sedmadvaceti domků, v nichž žijí rodiny v přátelské shodě, protože žije každý za své."

Stačilo.by se řídit tou poslední větou.Ale napadá mne jenom,co v tom případě budou rozdělovat ti ,kteří si udržují moc tím,že podplácejí dotacemi ty naše drobné rybky.Myslím tím socialisty v Bruselu.Dědictví otců zachovejž nám pane''!My jsme jako dědictví převzali komunistický binec,co zbylo,urvali velcí dravci při privatizaci,takže svým dědicům odkážeme totéž,paní Kanioková.K tomu nám jistě pomůže i filosofie našich představitelů,která uznává jediné heslo"carpe diem"Urvi,co můžeš.