29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

EVROPA: Až do vyhlazení. Trhu

Alan Greenspan, neblahé paměti, používal na vyhlazování hospodářského cyklu hodinářský šroubovák. A jím vedený Fed zcela nepochybně svou měnovou politikou zásadním způsobem přispěl k vytvoření bubliny na trhu nemovitostí v USA.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 24.9.2012 9:19

Výborný článek.

Souhlas.

Srovnejme s příspěvkem evropského komunisty-socialisty Roučka.

E. Vašátko 24.9.2012 8:53

Jsem docela rád, že mě je už 70 let.

Patrně jsem prožil relativně nejklidnější období v současných dějinách. Ale mám děti a vůbec jim nezávidím. Pan Páral má stoprocentně pravdu a nejhorší na tom je, že je vcelku jedno, zda má člověk peníze, protože pokračující inflace je znehodnotí, ať je uložíte jak chcete. Asi zase budou lidi chodit pro výplatu s kufrem a budou přestávky na nákup, než bude vyhlášen nový kurs. Přečtěte si Remarqua - Černý obelisk. Tam to všechno je.

P. Lenc 24.9.2012 8:17

Re: Brilantní..... !

Připojuji se.Není co dodat.

J. Kanioková 24.9.2012 6:21

Brilantní..... !

Opravdu ... zvrhlost trhu dluhopisů převyšuje perverzi akciového trhu ... a má daleko vážnější následky!

P. Maleček 24.9.2012 5:30

Ty kleště spíš drtí autorův mozek

Nasazené sociální standardy evropské země nesvírají. Evropu svírá jejich zneužívání poliky, kteří stojí i za druhým problémem, kterým je jejich podpora vývozu evropských pracovních míst do Asie. Levicoví politici svážejí do Evropy sociálně slabé z celé planety, hlavně ze severní Afriky a Blízkého Východu z jediného prostého důvodu. Dají jim sociální dávky a a ti navežení je pak volí. Bez ohledu na to, že zdroje na ty korupční sociální dávky vytváří z 95% původní evropské obyvatelstvo.

No a když se k tomu přidají skvělí evropští podnikatelé, kterým už nestačí vydělávat miliony v prostoru svázaném křesťansko sociálními pravidly, tak vezmou své fabriky, uplatí totálně zkorumpovaný aparát nějaké té asijské či africké země, ten jim tam nažene své polootroky a už se vydělávají ne miliony jako v té zkostnaťelé Evropě, ale miliardy, které se daní v nějakém tom daňovém ráji.

No a pak nemá být Evropa v maléru. No na tuhle analýzu netřeba studií špičkových univerzit a praxe v nadnárodním bankovnictví. Stačí zajít do poslední hospody a tam se místního sedláka zeptat jak to dělá, že ty jeho krávy dojí. Dozvíte se, že obdělává místní pole a louky a zaměstnává místní lidi. Kdyby dovezl granulát z Asie tak by sice víc vydělal, ale žil by v hnusné zaplevelené krajině a ty jeho produkty by si místní neměli za co koupit. A krávám by pukly vemena.

Nemohl by Klaus, místo svých věčných akademických keců, tohle vysvětlit bruselským nadutým blbům?

J. Jurax 24.9.2012 1:48

Kdysi dávno

Kdysi dávno mi bylo navštěvovat lekce marxismu-leninismu, abych mohl vystudovat matematiku - to byly takové ty paradoxy doby. A z oněch dávno zapomenutých lekcí mi utkvělo - možná mylně, bohové vědí, že tenhle předmět se študoval v míře menší než malé, jen aby se prolezlo, že vývoj jde po spirále - po čase se vrací na stejné místo. avšak na kvalitativně vyšší úrovni.

Takže Napoleon šel na tu svou la Nouvelle Europe s bodáky, předovkamy a gardou - a byl z toho průser. Hitler šel na svou Das Neue Europe s tanky, ponorkami a štukami a byl z toho zase průser - ovšem na kvalitativně vyšší úrovni. A spirála se vine dál - teď Barroso jde na novou, lepší, protože federalizovanou Evropu skrze EU, buselské papaláše a byrokraty a vizi Svazu evropských socialistických republik a království - a bude z toho další průser; jen se děsím toho, jak vysoké kvalitativní úrovně může dosáhnout.

V. Venc 24.9.2012 0:41

Výborný článek

Takto nějak to bude probíhat! Ale i tak vedení EU udělá vše, aby federalizovalo. Odvrátit se od tohoto záměru politickou cestou již nelze, poněvadž ve hře jsou obrovské hodnoty/ztráty.