6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EUROGLOSA: Kolik stojí ekonomiku regulace EU

Regulácie EÚ sú obrovskou záťažou pre firmy, aj pre obyčajných ľudí. Ľudia sú kvôli nim viac a viac chudobnejší, regulácie EÚ bránia vzniku pracovných miest a firmy svoje fabriky premiestňujú mimo EÚ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 3.11.2013 15:58

Že regulace bezpečně KŘIVÍ a NIČÍ podnikatelské prostředí, je víc než jisté !

Ale že totéž křiví dotace a obojí má obrovský vliv na růst korupce, je taky nepochybné... Takže jeden komentář o dotacích - PÁTEČNÍ GLOSY 1.11.2013   Miroslava Macka - Opsáno z facebooku (abecední výpis dotací, o kterých se psalo v tisku) a já jsem přesvědčena, že velká část z nich je přímo z EU. A o těch ostatních - nebýt těch z EU, určitě by stát nebyl tak "šťedrý" -

Dotace na agroturistiku, dotace na akce církevních organizací, dotace na pořádání školení, dotace na akce mládežnických organizací, dotace na akce zaměřené na zvyšování veřejného ekologického povědomí, dotace na americký fotbal, dotace na analýzy příhraničí, dotace na balet, dotace na basketbalový turnaj, dotace na běh, dotace na běžecké závody, dotace na bowling, dotace na budování naučných stezek, dotace na CD, dotace na čištění lesních a jiných ploch od lidských odpadků, dotace na čištění vodních toků, dotace na cyklistické závody, dotace na cykloturistiku, dotace na dětské festivaly, dotace na dětské sporty, dotace na divadelní festival, dotace na divadelní vystoupení, dotace na dopravní značky, dotace na drobnou infrastrukturu v národních parcích, dotace na DVD, dotace na ekologická školení, dotace na extrémní sporty, dotace na festival, dotace na film, dotace na filmový festival, dotace na florbalový turnaj, dotace na folklorní festival, dotace na fotbalový turnaj, dotace na frisbee, dotace na gymnastiku, dotace na házenou, dotace na hokej, dotace na hry, dotace na hudbu, dotace na hudební festival, dotace na hudební přehlídky, dotace na hudební symposium, dotace na informační panely, dotace na informační tabule, dotace na internetové stránky, dotace na kolo, dotace na koncert, dotace na koně, dotace na kulinářský festival, dotace na kulturní dědictví, dotace na kulturu, dotace na letní festivaly, dotace na literaturu, dotace na lyžařské závody, dotace na lyže, dotace na manažerské dovednosti, dotace na mapy, dotace na marketing, dotace na monitoring ŽP,

J. Kanioková 3.11.2013 16:00

Re: Že regulace bezpečně KŘIVÍ a NIČÍ podnikatelské prostředí, je víc než jisté !

dotace na mostky, dotace na motokárové závody, dotace na motokáry, dotace na muzejní exponáty, dotace na muzejní výstavy, dotace na náklady na výsadbu stromků ve školkách a do lesních porostů, dotace na naučné stezky, dotace na návrh a zavedení nových turistických produktů vytvářejících trvalá pracovní místa, dotace na nepravidelné tiskoviny, dotace na netradiční sporty, dotace na nové informační systémy měst a obcí, dotace na nové sporty, dotace na obnovené informační systémy měst a obcí, dotace na obnovení kulturního dědictví, dotace na obnovu a údržba potoků a tůní, dotace na obnovu ekosystémů, dotace na obnovu krajinných prvků, dotace na obnovu památníků, dotace na ochotnické divadlo, dotace na ochranu chráněných rostlinných a živočišných druhů, dotace na odpočinková místa, dotace na označení kulturních a historických objektů, dotace na péči o přírodu a krajinu, dotace na pétanque, dotace na ping pong, dotace na plánovací studie, dotace na plánování, dotace na plánování průmyslových zón, dotace na plážový fotbal, dotace na plážový tenis, dotace na plážový volejbal, dotace na podporu a propagaci tradičních a nových produktů cestovního ruchu, dotace na pořádání exkurzí, dotace na pořádání seminářů, dotace na pořádání výměnných pobytů, dotace na přehlídku fotek, dotace na překlady, dotace na přenos know how, dotace na přípravu směrnic, dotace na přístřešky, dotace na propagaci, dotace na propagaci a spojení mezi příhraničními regiony, dotace na protipovodňová opatření menšího rozsahu, dotace na regionální kuchyni, dotace na regionální řemesla, dotace na rozvoj nebo vytvoření prostředků a zdrojů na zlepšení toku informací, dotace na rozvoj podnikání, dotace na rozvoj značení turistických atraktivit a tras, dotace na rozvojové strategie, dotace na rozvojové studie, dotace na rugby, dotace na šerm, dotace na snowboard, dotace na snowboardové závody, dotace na sochařství, 

J. Kanioková 3.11.2013 16:01

Re: Že regulace bezpečně KŘIVÍ a NIČÍ podnikatelské prostředí, je víc než jisté !

dotace na spolupráci bezpečnostních složek, dotace na spolupráci celní správy, dotace na spolupráci hasičů, dotace na spolupráci neziskových organizací, dotace na spolupráci policie, dotace na spolupráci složek veřejné správy, dotace na spolupráci záchranné služby, dotace na sport, dotace na stolní tenis, dotace na symposium, dotace na tenis, dotace na tradiční festival, dotace na tradiční sporty, dotace na triatlon, dotace na turnaj, dotace na tvorbu literatury, dotace na tvorbu společných systémů pro prevenci záplav a systémů včasného varování apod., dotace na ukazatele směru do sousedního příhraničního regionu, dotace na umělecké symposium, dotace na umění, dotace na video, dotace na vodní aj. stezky, dotace na volejbalový turnaj, dotace na vydávání knih, dotace na výstavbu památníků, dotace na výstavu, dotace na výstavu obrazů, dotace na výstavu umění, dotace na vytváření partnerství, dotace na vytvoření filmu, dotace na výzkumné programy, dotace na workshopy, dotace na zachování biodiverzity, dotace na závody, dotace na značení cyklistických stezek, dotace na značení koňských stezek, dotace na značení lyžařských stezek, Dotace na značení pěších stezek, dotace na značení turistickými značkami a vybavení drobným mobiliářem…

M. Prokop 3.11.2013 16:37

Re: Že regulace bezpečně KŘIVÍ a NIČÍ podnikatelské prostředí, je víc než jisté !

Pěkné, také jsem si schoval.

J. Kanioková 3.11.2013 17:28

Teď jsem dostala odkaz na SuperEUroženu.sk

http://www.youtube.com/embed/dISgai--f2E

I. Teren 3.11.2013 18:32

Re: Robit si srandu zo zasluzilej sudruzky by malo byt trestne

)))...

I. Teren 3.11.2013 15:39

Jdou cvičení sloni a cvičení pávi,

Socialistom/komunistom ide v podstate o kontrolu populacie. Splachovacie zachody, pneumatiky, ziarovky....Cosi ako naucit psa preskakovat cez nastavenu palicu. Nauci sa to, prakticky efekt je z toho ziaden, ale naucili sme ho posluchat.

M. Prokop 3.11.2013 16:38

Re: Jdou cvičení sloni a cvičení pávi,

Jde jim hlavně o peníze a vliv (obé pro ně). Buzerace jsou pouze prostředek.

L. Novák 3.11.2013 11:08

Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

bude to signál, že se věci mění k lepšímu.

Tahle donebevolající kravina (původce: Greenpeace) je udržována v platnosti jen proto, že zrušení by mohlo spustit lavinu, která by smetla celou horu podobných nesmyslů vyprodukovanou za léta Barrosova šéfování EK i s levičákem Barrosou...

K. Pavlik 3.11.2013 14:33

Re: Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

Ziji v zemi kde si kazdy muze koupit tolik starych zarovek co hrdlo raci. No ale v kazdem rozumnem hotelu maji nove, dokonce nase mesto drevene je ma na ulici - samozrejme ze nekteri lide nadavaji ze je to bile svetlo, sviti jim to do loznice, jejich fifinka vice steka apod. Kazdy vyrobce starych zarovek je k nam strka, vyroba novych se zde nezavedla pac jich na zacatku nebylo potreba tolik. Kupodivu i zde se neda koupit baterka se starou zarovkou - a to prosim bez zakonu.

Muj zaver: On ten zakaz asi nebyla takova blbost jak mala, ale hlucna, skupina lidi na Neviditelnem psu tvrdi.

L. Novák 3.11.2013 14:44

Re: Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

Závěr vašeho příspěvku moc nechápu. Píšete o tom, že u vás si každý sám svobodně vybere, co je pro něj nejvýhodnější, a podle toho i nakoupí.

Ale proč by měl být zákonem zakázán prodej klasických žárovek, jste nijak argumentačně nepodložil. Připadá mi, že si v závěru odporujete. Baterku se žárovkou u nás stále někde  koupit lze. Ty (kupodivu) zakázány nebyly. Že si něco takového koupí jen blázen, je snad jasné. :-)

K. Pavlik 3.11.2013 16:15

Re: Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

Co jsem chel rict: Ze to neni tak jednoduche jak to Neviditelny pes popisuje. Ja fakt nevim co je lepsi.

M. Prokop 3.11.2013 16:48

Re: Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

Lepší je nezakazovat. Zakazování je svinstvo.

M. Prokop 3.11.2013 16:47

Re: Až EK zruší zákaz výroby a prodeje žárovek jako vzorový příklad EUblbosti,

Byla, dokonce ještě horší.

Bylo k prosazení motorových vozidel třeba zákazů? Totéž žárovky kontra petrolejky či plyn, prakticky cokoliv?

Proč by lepší bylo třeba prosazovat zákazem horšího?

Logiku to má opačně, chcete-li vnutit horší, bez zákazu lepšího se neobejdete.

Že zřetelně nevíte, co znamená slovo "svoboda" a kam to vede, je-li zbytečně omezována, raději nekomentuji. Buďto jste v socialismu nežil (ten takové věci dělá), nebo naopak, z potlačování svobody jste žil.

M. Šejna 2.11.2013 12:55

pane Sulíku

skoro každý den na Psu vycházejí Vaše opusy o tom, jak Vás EU reguluje a jak těžce na ty regulace doplácíte. Myslím, že už by bylo potřeba, abyste se s EU sametově rozloučili podobně, jako jste se rozloučili s Českem, které Vás Slováky celých 70 let těžce utlačovalo. Teď Vás utlačuje EU. Tak se osamostatněte. Bez Vás Slováků určitě EU brzy zkrachuje, zatímco v samostatném Slovensku nastane ráj na zemi.

Už se těším, jak budu jezdit do samostatného a bohatého Slovenska, kde se bude svítit pouze klasickýma žárovkama, auta budou bez evropskou unií nařízených čidel, katalyzátorů, airbagů, bezpeč.pásů a dalších zbytečností. 

No a navíc k Vám na Slovensko bude z Česka emigrovat hromada svobodomyslných lidí, kteří se cití být Evropskou unií utlačovaní také. Jsou jich statisíce, takže už začněte budovat uprchlické tábory pro nás chudáky utlačované Čechy.

J. Hejna 2.11.2013 13:56

Re: pane Sulíku

Jenom krátce: hloupé řeči.

M. Prokop 2.11.2013 21:41

Re: pane Sulíku

Kdo nemá argumenty, vymýšlí 3,14čoviny. U Šejny normální průběh.

J. Ryba 2.11.2013 23:20

Re: pane Sulíku

vy jste četl u Sulíka nějaké argumenty?

.....aha, nějaký open-tank si vycucal jakési číslo z prstu :-))))

J. Ryba 2.11.2013 23:18

Re: pane Sulíku

hloupější než Sulíkovy?

J. Vyhnalík 2.11.2013 14:21

Re: pane Sulíku

A v čem nemá pan Sulík pravdu?

To si myslíte, že vleklá evropská krize je důsledkem podvratných řečí lidí, jako je Sulík, Farage, Klaus, Mach,...?

Není to náhodou tak, že EU doplácí na nesmyslné zákony typu povinně dotovaných OZE a na nedodržování vlastních pravidel při rozšiřování eurozóny?

M. Šejna 2.11.2013 15:53

pane Vyhnalíku

ale vždyť to píšu, že pokud Slováci tak tvrdě doplácejí na vleklou krizi v EU a na šílené regulace, které Slováky stojí miliardy EU, tak ať z EU vystoupí. A Vy pak můžete do svobodného samostatného Slovenská emigrovat, abyste se vyhnul te tyranii, co musíte tady v Česku pod diktátem EU trpět.

Vždyť je to přece tak jednoduché.

R. Gramblička 2.11.2013 16:21

Re: pane Vyhnalíku

Hergot, kdyby všude nebylo tolik pitomců a lidí, pro než je jednodušší natahovat ruku a cpát se druhým do zadku, tak by dali Unii sbohem. Zajímavé, že Norsko a Švýcarsko tak zatvrzele odmítají vstup mezi "elitu" a jejich ekonomiky šlapou bez obtíží. To jsou ale spátečníci, že, pane Šejno? Čím to asi bude?

M. Šejna 2.11.2013 18:01

pane Grambličko

takže znovu polopatě:

chce-li Slovensko šlapat bez obtíží jako Švýcarsko a Norsko, ať vystoupí z EU. Nikdo je v EU držet nebude. A Sulík se může stát prezidentem samostatného svobodného Slovenska. No a Vy pak můžete do toho švýcarského Slovenska bez problémů emigrovat a zbavit se tak té tyranie, kterou nám tu v Česku EU zavádí.

P. Rada 2.11.2013 19:48

Re: Příklady tyranie v ČEZku

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/inspektori-evropske-komise-ukoncili-setreni-v-cez_149739.html#.UnVJQlMvyf0

http://www.monitoruji.cz/it-pocitace/306769/bruselsti-inspektori-se-znovu-chystaji-vysetrovat-manazery-cez

A dokonce i v Bulharsku mají na ČEZko spadeno!

http://byznys.ihned.cz/c1-59596950-bulharske-urady-provedly-razie-v-sidle-cez-a-energo-pro-firmy-pry-poskozovaly-zakazniky

Z toho je pěkně vidět, že "přátelé"  ze Slovenska jako je R.S. nechtějí nechat obklíčené ČEZko na holičkách. :)

L. Novák 3.11.2013 10:54

Re: Zelení magoři se nezapřou...

Rada si musí taky přiložit svůj nesmysl, aby komouš Šejna nezůstal sám... :-)

P. Rada 3.11.2013 12:35

Re: Zelení se nezapřou...?

To jste pane Nováku asi nepochopil "smysl". Já jsem naopak chtěl odkazem doložit slova autora: ..."Regulácie EÚ sú obrovskou záťažou pre firmy"... (myšleno pro ty co kradou ve velkém?)  :-)

L. Novák 3.11.2013 12:52

Re: Zelení se nezapřou...?

Při množství hloupostí, které jste tady nasázel k problematice energetiky a ČEZ jako certifikovaný zelený magor, už od vás nic rozumného nečekám. Zloději jste vy, zelení magoři jako politicky reprezentovaná náboženská sekta. Naštěstí bez účasti v parlamentu.

J. Ryba 2.11.2013 23:25

Re: pane Vyhnalíku

1. a vy si myslíte, že kvůli tomu, že "stojí mimo", že se jich to všechno netýká? :-)

2. No jistě, jmenovat Norsko, které za vše vděčí surovinám a Švýcarsko, které těží z neprůhlednosti finančnictví, to je fakt "silný argument" :-)

J. Vyhnalík 2.11.2013 20:01

Re: pane Vyhnalíku

Na EUpitomosti doplácejí všichni, ať už je vidí, nebo před nimi úmyslně zavírají oči.

To, o co lidem, jako je pan Sulík jde, je zastavit hlouposti dokud je čas. Ke změně EU dojde tak, jako tak. Buďto se EU podaří reformovat a zrušit většinu hloupých regulací a nastavit rozumná pravidla spolupráce, nebo se zhroutí ekonomicky se všemi důsledky. Ovšem na rozdíl od rozpadu RVHP, nebudeme mít za západní hranicí bohaté sousedy.

M. Prokop 2.11.2013 21:49

Re: pane Vyhnalíku

Obávám se, že na zastavení hloupostí, nebo dokonce návrat k realitě, je pozdě. Špína je už příliš zažraná, jak nám Hujeři Šejna s Radou názorně demonstrují.