19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EUROGLOSA: Kolik stojí ekonomiku regulace EU

Regulácie EÚ sú obrovskou záťažou pre firmy, aj pre obyčajných ľudí. Ľudia sú kvôli nim viac a viac chudobnejší, regulácie EÚ bránia vzniku pracovných miest a firmy svoje fabriky premiestňujú mimo EÚ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 2.11.2013 22:19

Re: pane Vyhnalíku

I já se toho bojím, ale zkusit se to musí.

J. Ryba 2.11.2013 23:30

Re: pane Vyhnalíku

obávám se, že většina těch vašich "eupitomostí" má původ ryze národní nebo je ještě z doby přeslavné EHS :-)

vy tady stále čekáte na pád Evropy jako na smilování boží. Už jste jen trapní :-)

J. Vyhnalík 3.11.2013 7:25

Re: pane Vyhnalíku

Těmi europitomostmi myslím třeba nestabilní eurozónu rozšiřovanou v rozporu se základními pravidly na základě falšovaných statistik. Nebo boj s globálním oteplováním, který preferuje povinný výkup elektřiny z FVE za 15-25 násobek reálné výkupní ceny a vysává tak nejen kapsy koncových spotřebitelů, ale odsouvá výrobní firmy pryč z Evropy za levnější energií i pracovní sílou.

Hypotéční krize po celém světě odezněla, pouze Evropy se drží jako klíště. Evropa místo toho, aby se soustředila na reformu sociálního systému, kvůli stárnutí populace, vyhazuje peníze za nesmysly.

Já se na pád EU netěším, já se ho bojím. Pořád doufám, že je ještě čas na rozumnou reformu, ale pokud k ní nedojde, další generace nás proklejí.

J. Vydra 3.11.2013 8:50

Re: pane Vyhnalíku

Když se tak dívám na vaši fotku a čtu vaše kydy, velký demokrate, začínám býti rasistou: říkám si, proč ten debilní negr furt jen kafrá, ale nic nedělá? Když se někomu inteligentnímu a chytrému děje nepravost, normální je, něco s tím dělat. Když to nejde, tak odejdu! Tak se černá hubo seber, a jdi si do Švýcarska, a nech ubožáky evropany, ať se tu plácaj bez vaší nadřazené inteligentní podpor! Jenže - vy nejste ten z fotky, vy jste jen nekonečnej čecháčkovskej kecal, že?? Kecy a kecy, ale kdybyste něco uměl, už byste byl pryč.

R. Gramblička 3.11.2013 10:02

Re: pane Vyhnalíku

Běžte si zaplavat, vydro, a rybu vemte sebou, sragory tady kydáte jenom vy

L. Novák 3.11.2013 10:55

Re: pane Vyhnalíku

Ta sedla! :-)

J. Kanioková 3.11.2013 15:38

1* :))))))

J. Vyhnalík 3.11.2013 14:11

Re: pane Vyhnalíku

Co kdyby jste se vyjadřoval k věci? Osobní útoky si nechte na restauraci V. cenové skupiny.

Odlišné názory patří k demokracii a pokud se Vám stýská po heslu, kdo nejde s námi, jde proti nám, měl byste o vhodnější zemi uvažovat spíše Vy.

B. Rybák 5.11.2013 11:35

Re: pane Vyhnalíku

Slováci se o tom jak doplácí (a budou doplácet) na DEU od svých politicky zkorumpovaných DEU-"elit" zatím nedozví. Až se to dozví, tak zjistí, že se stali hospodářským protektorátem DEU (montovnou téměř bez vlastního průmyslu). Pokud by nějakým zázrakem (proti vůli DEU) svůj průmysl a zahraniční obchod do rozvíjejících se trhů vybudovali, tak zjistí, že vystoupení z EU je spojeno s několikaletým schvalovacím procesem, v němž má vystupující stát postavením párii, který musí plnit všechny členské povinnosti a nemá žádná práva (ani právo zúčastnit se jednání o podmínkách svého vystoupení), což je rovno spáchání hospodářské a politické sebevraždy.

K. Pavlik 2.11.2013 14:26

Ja bych to zevseobecnil

V minulosti byl v prumeru v Neviditelnem psu jeden clanek ktery plil na EU. Dnes jsou tam dva -  Neviditelny pes zdvojnasobuje utok.

Nejak si Neviditelny pes napriklad nevsiml [pro pravdu bozi] naprilkad toho ze penize EU budou bojovat s dosud neporazitelnou prazskou taxikarskou mafii- hodlaji platit vystavbu rozumne dopravy na letiste, To se tak nejak nehodi do kramu.

Volny citat z me velice oblibene knihy:

Takze pro pravdu bozi zapomeneme mistre ze Zikmund neslibil Husovi bezpecnost v Kostnici, slibil jen bezpecnou cestu do Kostnice. [odpoved] Pro pravdu bozi zapomeneme bratre Ptacku.

R. Gramblička 2.11.2013 16:23

Re: Ja bych to zevseobecnil

ze 14-ti článků až DVA! No to je trqagedie... :-P

L. Krajicek 3.11.2013 1:15

Re: neporazitelnou prazskou taxikarskou mafii

Tato "neporazitelná mafie" je jen produktem regulace, prováděné pražským magistrátem, který vydává omezený počet licencí. Podle toho, kdo dá víc. Prej "rozumná doprava". Doboha to je co? Doprava prováděná sešvagřenou zgangsteřenou firmou? Dotace, dotace. Proč bych já měl dotovat dopravu na pražské letiště?

Co takhle místo toho vydat neomezený počet registrací a pak jenom spočítat padlé?

Nebo by snad regulovali i například počet klempířů (ševců, zedníků) v Praze nebo kdekoliv jinde?

 

M. Prokop 2.11.2013 21:46

Re: pane Sulíku

Hned bych se tam Šejno přestěhoval a svítil si a užíval to, co je pro mne výhodné a ne to, na čem chce nějaký bruselní blb zbohatnout. O nic víc totiž nejde.

M. Pechr 2.11.2013 22:23

...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

...vás nereguluje ?   ...mně jo, někdy mně to dost sere, ale neni toho moc, co proti tomu můžu...   ...banalita - všichni kdo jsme prodávali ve zverimexu antiparazitika celé roky bez obtíží, jsme si museli zaplatit kurz, jež nás k tomu posléze  opravňoval...sakumprásk investice za několik tisíc...  ...zbytečnost...  ...takových regulí a mnohem nákladnějších je pro živnostníky a firmy XY...  ...nějak mám smíšené pocity z rekonstrukcí v našem městě, kde vidím - financováno z fondů EU a kruh s hvězdičkami...  ...čím za to zaplatíme ?  ...je to milodar bohatších evropských bratří ?  ...nikoliv, není... 

J. Ryba 2.11.2013 23:43

Re: ...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

a jste si jist, že to souvisí až s EU? Vždyť i to zlepšování klecových chovů či kotců pro prasata má původ už ve směrnici EHS :-)

a jak byste si osobně představoval volný pohyb lidí a s tím související pohyb zvířat po zemích EU bez vzájemného uznávání a sjednocení metodik? To vás na tom školení moc nenaučili, když to základní nechápete

M. Pechr 3.11.2013 0:02

Re: ...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

...to základní nechápete patrně vy,  byl jste tam ? ...na tom školení ? ...pokud ne, tak víte prd, pokud jo, tak se podívejte do notýsku...

...jedna z prvních věcí co nám tam řekli, že je to díky EU... 

...školení bylo v takovém rozsahu, že jsem certifikován k prodeji léčivých přípravků, jen proto, že jsem prodával obojky apd. proti klíšťatům a blechám, nutnost vést evidenci o skladovacích podmínkách (teplota, likvidace, oddělené místo apd.) ... nesmysl...  ...tepelné štítky u nemovitostí je další pitomost, kde jsou češi opět nadmíru aktivní...

L. Novák 3.11.2013 11:01

Re: ...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

A to nejsou jenom antiparazitika pro kočky a psy, ale i EUsocialisty a vlezdoprdelkovskou ČSSD zavedené vázané živnosti na obchod se zvířaty pro zájmové chovy, nesmyslné předpisy na přepravu zvířat (od slonů až po akvarijní rybičky stejné povinnosti) atd. atd. A to je jenom jeden v podstatě okrajový obor, který EUsocialisté zlikvidovali svou blbostí.

J. Ryba 3.11.2013 0:19

Re: ...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

vy byste rád prodával antiparazitika, která mají vliv na imunitu a zdraví zvířete bez atestu? No, to vám rád věřím...ale to není mým zájmem

M. Pechr 3.11.2013 0:33

Re: ...komu tím prospějem ? ...druhé straně ?

...tady vůbec nejde o atest, to je věc výroby, která dávno funguje...  ...jde o to, že člověk který tyto (atestované) výrobky prodává musí být od jisté doby specielně proškolen, což celé roky nebylo nutné a fungovalo to bez obtíží... ...návod je jasný...   ...jenže EU to opět vyhnala do extrému...  ...zaměstnavatel který bude mít 2 prodejny s osmi zaměstnanci tak musí proškolit 4, jelikož na směně musí být alespoň jeden proškolený...  ...nejsem proti vzdělávání, ale tento konkrétní příklad je dobrý zejména pro rozšíření obzoru, pro praxi nikoliv, jak nakonec zákazník výrobek aplikuje lze těžko předpokládat...zákazníka zajímají obyčejně zkušenosti s konkrétním výrobkem, doporučení ... ...živnostník v malém obchodě musí zavřít na dva dny a školení jej přijde na dvakrát tolik... 

J. Vydra 3.11.2013 8:54

Re: pane Šulíku

Naprostý souhlas. Ti co mají plné huby kritiky EU jsou velice pravděpodobně ti, co z toho mají nejvíc. To už je tak u hloupých malých lidí, že se nejvíc za vaše nacpou, a pak jdou na nádraží a za vašimi zády vás pomlouvají.

L. Novák 3.11.2013 11:03

Re: pane Šulíku

Melete naprosté kraviny.