29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nový 2.11.2009 18:35

Zelní počítají s manipulací veřejného mínění

Poměrně  správně.  Na  příkladu   klimatické paniky si  vyzkoušeli, že to  funguje.

Většina lidí  není vůbec schopna  kritického myšlení.

Stačí systematicky šířit  paniku a  výsledek se  dostaví.

deep throat 1.11.2009 20:40

Re: Je rozdíl mezi plynem a palivovými články

Pokud bychom měli brát palivo podle ceny a kvality, tak by to nikdy nebylo od Rusů ;-). Palivo pro reaktory typu VVER vyrábí jen Rusové (TVEL) a Westinghouse. Výběr je tedy omezený. Proto bude lepší postavit nové bloky jiného typu, kde je výběr potenciálních dodavatelů paliva mnohem širší. 

deep throat 1.11.2009 20:38

Re: omyl

Nepochopil jste příspěvek. ČEZ si objednal paliva správně tak, aby nevznikly zbytečné ztráty, ale TVEL svúj závazek nesplnil.

deep throat 1.11.2009 20:34

Re: OK pane Nejedlý,

Naše vyhořelé palivo se určitě nepřepracovává. O žádných transportech ze západní Evropy jsem nikdy neslyšel.

deep throat 1.11.2009 20:31

Re: Žádná energetická bezpečnost neexistuje

Temelín je proti Dukovaným jako Toyota Prius proti Žigulíku. O problémech Dukovan se prostě nemluví, protože se to proruské lobby tak hodí.

Harry 30.10.2009 16:00

Re: Pane Nejedlý,

"jedná se o toxickou chemickou látku. I to je jeden z důvodu, proč si myslím, že závod na výrobu paliva v ČR nebude." Uvazuje se o zruseni vsech chemických provozu, ktere v CR zpracovávají toxické látky?

O. M. 30.10.2009 1:24

Re: plynová elektrárna by se teď hodila,

Přesně tak, proto se jako zdroj energie pro elektrická vozidla nezávislé trakce (neuvažuju vozidla typu golfový vozík či nádražní ještěrka) používají dieselové motory - ve spojení s naftou jsou z váhového a prostorového hlediska tou nejvýhodnější variantou skladování "elektrické" energie - a to i v tom slavném bursíkově Priusu (nebojaksetojmenuje).

A. 30.10.2009 0:44

Re: Dotaz. A několik dotazů navazujících.

Nepodléhejte obecně rozšířeným fámám a nevěřte na nějaké iracionální motivace, Marate. Vše, co se kdy odehrálo, mělo příčinu.

Z Kavkazu měli Rusové vždy jen nepříjemnosti. Pokud něco víte o historii kavkazských národů, pak jistě víte, že jednotlivávzájemně znesvářená  knížata hledala u Ruska ochranu před nájezdy Peršanů a Turků, případně před nájezdy Gruzínů na Osetince atd. Všichni požádali ruské panovníky o ochranu a přijetí do ruské říše. Poté, co Rusové vytlačili zpět turecká okupační vojska a před tím i loupeživé Peršany, navrátili Gruzínskému knížetství přístup k moři, vybudovali přístavy a veškerou infrastrukturu (silnice, železnici, továrny atd)  Některé loupeživé kmeny, (jako např. Čečenci) se nechtěly vzdát tradiční formy obživy. Tak jim byly nabídnuty pozemky vhodné k zemědělství, což se ale nesetkalo s velkým pochopením. Tradiční Čečenec považuje obživu prací, místo loupení a únosů, za nedůstojné hrdého horala. Takže tam musely zajišťovat popřádek a bezpečnost kozácké posádky.

Co se týká "prázdné Sibiře" a dalších nehostinných území, včetně Kuril a Aljašky, pak tato území objevovali a obsazovali Kozáci (podobně jako osadníci pusté pláně severní Ameriky) Dúvody byly stejné. Nedostatek volné zemědělské půdy a surovin, pobřeží vhodného k rybolovu atd. Na Urale se velice záhy začaly budovat průmyslové manufaktury, na Sibiři zase manufaktury na zpracování stavebního dřeva atd. Místní kočovné kmeny neskončily v rezervacích jako Indiáni ale zůstaly na svých územích a dostaly možnost vedle obchodu rybami a kožešinami také možnost získat vzdělání. Dokonce měli jejich příslušníci přednost při přijímání na vysoké školy. Takže nepodléhejte. Aljašku pak ruský car velkoryse prodal USA jako nadbytečné a příliš vzdálené území za symbolický peníz..

Co se pak východní Evropy týká, pak to obsazení neprovedlo Rusko ale Sovětský svaz,, řízený bolševiky. Důvod nikdy  neskrývali. Export bolševizmu a světová proletářská revoluce. Čeští voliči jim to v roce 1946 dost usnadnili.

para 29.10.2009 22:03

Re: BB

Konec pohodlného života se blíží - neplést prosím. Pro někoho to ovšem jako konec světa bude - to jo.

para 29.10.2009 22:00

Re: Pokud bude zaveden reprocessing ve spojení s množivými reaktory

Jo Emile pokud by ten svět měl reaktory 4 generace - tak pak možná a možná i na dýl... Realita je ale jiná a Ty o ní asi ani vědět nechceš - že?

para 29.10.2009 21:57

Re: zeleni se nesnazi diskutovat

No ani ne tak senral jako vytuneloval...

Jura Jurax 29.10.2009 21:28

Re: BB

Mýlite se. milé para ;-P

Jura Jurax 29.10.2009 21:26

Jojo,

a nebyl do Bursík jasně prozelenalý, co propagoval ryze ekologické elektrárny na zemní plyn z Ruska?

Zde je aspoň patrno, nakolik lze věřit slovům českého politika. Lze mu totiž věřit až netolik, že radši vůbec. A Zelení - všichni, ať různě naklonovaní a štěpení  - jsou zemští škůdci a s jako takovými by s nimi mělo být nakládáno

Jenda 29.10.2009 21:04

Re: BB

Mozna byste mel popadnout transparent a vyrazit do ulic. KONEC SVETA SE BLIIIIIZIIIIIII!!!!

Jenda 29.10.2009 20:57

Re: A ti skuteční idioti vůbec nechápou o co jde, ale kecají, co Jeníku

No jeste aspon, ze to o sobe vite. Ted se podle toho jeste chovat.

Emil XX 29.10.2009 20:52

Pokud bude zaveden reprocessing ve spojení s množivými reaktory

má svět uran na 3000 let a thorium na 10000 let. A přepracovávat a recyklovat se bude vyhořelé palivo ze současných reaktorů.

Emil XX 29.10.2009 20:48

Je rozdíl mezi plynem a palivovými články

Uran máme svůj a výrobců je ve světě několik. Od Rusů je bereme kvůli cené a kvalitě. Přesto bych doporučoval mít zásobu na několik let, což není problém, viz článek.

JM 29.10.2009 18:38

BURSÍK V ENERGETICE JAKO KALOUS V POBLITICE

BURSÍK V ENERGETICE JAKO KALOUS V POBLITICE oba dva vědějí, že fakta skutečností jsou nadbytečná, když jim ze rtů budou odzírat jejich věrní.  Zelení frikulíni a modrá pážátka. Tak nač a pro koho argumenty?  Nad to  Bursík zatouchá ruskými plynodolary a má zmokřený šůsek od OÖWV- Hornorakouský hydroelektrárenský svaz.

honzak 29.10.2009 18:24

Re: zelení štváči

my normální lidi jo. Ale pravdolásková sebranka je bude volit dál.

M. Zima 29.10.2009 17:45

Diskuse s lidmi, kteří ignorují přednesené a spoléhají se na ISO normy je ztráta času. Nemějte obavy, protože je nemá žádná kravka, která se u takového vlaku pase, a ta ani nezná ISO.

A. 29.10.2009 17:22

Re: Dotaz. A několik dotazů navazujících.

Děkuji za konstrukltivní argumentaci, Stando. Odpovídám až teď, protože jsem musel něco řešit mimo domov. Takže po pořádku. Já znám ruskou mentalitu velice dobře a mnoho desítek let. Přiznám se, že převážně od lidí z disentu, z okolí A.I.Solženicyna, Galiče atd. Měl jsem ale možnost opakovaně mluvit i s lidmi z nejvyšší vládní garnitury. Právě proto, bych vliv mesianizmu příliš nepřeceňoval. Jedná se spíš o jednu z oblíbených hraček úzce vymezené skupiny romantických intelektuálů, obvykle blízkých církevním kruhům, kteří nemají praktický vliv na politiku. V současném Rusku má reálnou moc skupina lidí kolem Putina a to jsou zcela nesentimentální pragmatici. Dále mají značný podíl na moci superbohatí lidé a ti jsou daleci toho, aby mysleli na záchranu světa. Těm jde o vlastní zisk. Tím se vůbec neliší od obdobných lidí v USA či západní Evropě. Panslavizmus už také zajímá převážně jen historiky. To už má větší váhu pocit sounáležitosti, plynoucí z pravoslavného křesťanství. To ale není agresivní a nikdy nenabádalo ke křižáckým výpravám. Sentimentální pohled na dějiny mají snad jen staří váleční veteráni, které válka poznamenala na zbytek života. Miliony jich zahynuly miliony jsou postiženi zdravotně a pochopitelně těžce nesou, když někdo bere na lehkou váhu to, zač tak krvavě zaplatili. Těm už moc života nezbývá ale požívají všeobecné úcty.

Pocit ohrožení, které má současné Rusko, není iracionální ale plyne z historické zkušenosti. Rusko po staletí zažívalo opakovanou okupaci z východu i západu. Němci, Poláci, Švédové, Turci, Tataři, Mongolové atd. Odpor vůči radaru vnímám spíš jako rozhodnutí skončit s opakovanými ústupky vůči politice NATO, které na zrušení ruských vojenských základen v zahraničí a rozpuštění Varšavského paktu, reagovalo posílením NATO a budováním spousty nových vojenských základen kolem Ruska. Byť se Regan s Gorbym dohodli na něčem jiném. Tím se v očích Rusů USA stalo nevěrohodným partnerem a přispělo k tomu i všeobecné drancování Ruska za Jelcina

gnomon 29.10.2009 16:59

Re: Taky jsem při poslechu brífingu Zelených

Na vojně mají velice dobré pravidlo jak rozrznat dobrého vojáka od toho důvěryhodného, říkají tomu vnější nekázeň. Pokud nějaký politik chodí zarostlý, vystupuje bez kravaty a vypadá jako křupan - což jsou většinou politici zeleného ražení,  jsou to známky nedůvěryhodnosti, demagogie arogance, pohrdání lidmi - česky řečeno  natvrdlé blbosti.

nerozuma 29.10.2009 16:54

o co vám jde ?

je to přece jedno ! plyn, jádro, uhlí, ale viset jakkoli na rusech? už jsme to zažili. děkuji nechci. raději tedy :plyn,uhlí,ropu z jiných zdrojů než od nich a pokud uhlí a jádro máme, tak snad raději to naše. prostě dál od nich.

Ladislav N 29.10.2009 16:54

Re: Taky jsem při poslechu brífingu Zelených

Typický melouní zelenomagoří blábolista jsi tady ty, para IP: 86.49.46.xxx, i s těmi "výhodně" vybranými odkazy, často nesmysly a nebo uváděnými v nesmyslných souvislostech...;-P

A. 29.10.2009 16:39

Re: Tak úplně jednoduché to asi nebude.

Mohl byste, prosím, Vaši zajímavou myšlenku rozvést? Předmostí v EU ve Varech mi přijde jako pěkná ptákovina. To máte na mysli něco jako ideodiverzní centrálu?;-D

A co se té kriminality týká, račte se obtěžovat a najít si oficiální čísla o procentu kriminality mezi cizinci a příslušníky národnostních menšin. Ubezpečuji Vás, že kriminalita Rusů v ČR je mnohem menší než je průměr kriiminality všech cizinců. Přesná čísla mám kdesi v laptopu ale nemám čas ani chuť jej zapínat. Takže zkuste najít něco věrohodnějšího a nevěřte všem senzacím z bulváru. 

akela 29.10.2009 16:32

zelení štváči

stále hledají nepřítele to oni jsou nepřátelé a doufám že jim to ve volbávh spočítáme

A. 29.10.2009 16:28

Re: Otazka predjimajici odpoved

OK. Tak si do mé otázky místo obsadit dejte ovládnout. Zas tak zásadní rozdíl v těch pojmech není. A zkuste mi nějak argumentovaně odpovědět. Prohlásit o otázce, na níž nemáte odpověď, že je nesmyslná, je poněkud levný únik. Nemyslíte?;-)

ps 29.10.2009 16:13

Re: zeleni se nesnazi diskutovat

Zřejmu mu ta ruka sebrala EOREI a on teď chudák neví kudy kam.

ps 29.10.2009 16:12

Re: BB

Uhlí nerozfofrovali polostátní uhlobaroni ale bolševici za 40 let jejich vlády, to za prvé. A za druhé řešení samozřejmě existuje, ty ho ovšem kvůli svému ideologickému kvílení neslyšíš a nevidíš.

jasan 29.10.2009 15:45

Re: BB

neumite pocitat.. uhli je na cca 50 let, uranu na 120 a o thoriu ani nemluvim..

pokud se nebudou dotovat zelene uchylnosti, muzeme byt CR jako jedna z mala zemi temer sobestacna.

Nicmene diky sabotazi melounistu si to po roce 2013 pekne vyzereme... pak uz to snad lidem dojde na vezmou na ne vidle.