11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Vystrašit a postavit

Rozhodnuto. Vedení firmy ČEZ již vybralo elektrárenské bloky, které společnost v následujících letech odstaví z provozu, jejich celkový instalovaný výkon odpovídá 2000 megawattům. Dle informací týdeníku Euro budou v následujících letech odstaveny dva bloky v elektrárně Prunéřov, tedy ty, kterých se netýká modernizace, dále pak Prunéřov 1 a Mělník 3.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 1.8.2013 18:38

Světový řád nebude po roce 2025 existovat.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/tajne-sluzby-predpovidaji-konec-supervelmoci-usa_91709.html

Pan Fojtík by si zřejmě přál pro tento případ mít na dosah alespon znovuvystavené bloky v Temelíně.

To by samo o sobě nemuselo být tak špatné, pokud by to ale postavil někdo jiný dostatečně spolehlivě na celé věky a za své.

Otázka kdo bude v té době solventní na kupvání energie jen za úhradu paliva by byla vítaná. Věřím, že tací by se našli a chránili tuto stavbu tělem i duší. Jinou aktuální otázkou ale právě je kdo bude tím, který nyní zainvestuje?!

Jak už jsem napsal jinde já do investice takového pomníku na dlouhá tisíciletí jít určitě nechci a i kdyby byl postaven, nechci se stát vazalem odkázaným jen na majitele jediného dominantního zdroje českého kotlíku.

P. Mach 1.8.2013 22:11

Re: Světový řád nebude po roce 2025 existovat.

Přešel jste  od multikulturních pohádek na dobrou noc od vašich veganských rodičů k zelenému magoření a modlitbám za zkázu USA plynule nebo se u vás v mezičase projevil záblesk zdravého rozumu? Chápu, že váš mentální vývoj nedostatek živočišných bílkovin výrazně negativně poznamenal, takže vám nevyčítám elementární neznalost současného stavu energetiky a ekonomiky. Na druhou stranu  snad nejste na tom tak špatně abyste nebyl sto sestavit srozumitelnou větu. Bohužel to se vám prozatím nepodařilo.

P. Rada 1.8.2013 23:12

Re: Světový řád nebude po roce 2025 existovat.

Pane Machu bud reagujete na jiný příspěvek nebo na své fantazie a bylo by vhodné v obou případech uvést věc do pořádku.