21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 9.9.2011 11:07

A tu blbost máte odkud, pane Fiala?

A jó, vy vlastně zásadně neodpovídáte, tak co se snažím...

R. Langer 9.9.2011 11:11

Re: A tu blbost máte odkud, pane Fiala?

Kdepak, on jenom lže, a ještě vždycky stejně. Asi je za to placený.

R. Langer 9.9.2011 11:10

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Tak kdepak, kolik a za kolik nakupuje ČEZ elektřinu levně v zahraničí? Nějaký konkrétní odkaz, prosím. A odkaz na to vytížení těch elektráren, prosím. Jenom abyste nezjistil, že jsou do nich započítané i ty OZE, a potom nám to místo 95% dělá těch 60%.

O. Uživatel 9.9.2011 11:14

Uživatel požádal o vymazání
J. Milfait 9.9.2011 11:35

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Pane Fialo, těch blekautů bylo v Německu již několik, ale proto že Německo je obklopeno právě Čechami a Francií s pokročilou jadernou a parní energetikou a špičkovými elektrárnami tak tyto jejich blekauty se částečně eliminují ty nesmysly zelených. Odstrašujícím příkladem jsou právě solární elektrárny, které jak snad víte téměř nepracují je-li špatné počasí a co v noci ? Právě z tohoto důvodu jsou  teplé zálohy v  parních a plynových elektrárnách a to uznáte pokud tomu rozumíte stojí nepředstavitelné miliony. Takže instalovaný výkon do nesmyslů = výkonu pohotovostních zdrojů to tzn., že je někde ukryto dalších 16 Temelínů. A to zdražování právě plyne z "čisté energie" a už někdo spočítal kolik energie se spotřebuje na výrobu solárek spolu s dotacemi z našich kapes?

R. Langer 9.9.2011 12:00

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Tak argumentujte, pane Fialo, argumentujte! Kde jsou vaše zdroje? To co zde uvádí ostatní lze snadno dohledat.

D. Seibt 9.9.2011 12:02

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Pane Fiala, tyhle blbiny jsem vam uz jednou vysvetloval. Laskave si prectete neco o rizeni siti, o vyuzivani zdroju, neco o primarni, sekundarni a tercialni regulaci vykonu o chovani OZE a preshranicnich tocich energie. Minule jsem vam psal ze z CR jde do Nemecka, Rakouska  Slovenska 1400MW, dnes to je to 600Mw opet ven. Blackouty zatim nejsou protoze mame jeste dosti tech zdroju, ktere umi regulovat vykon (voda, plyn, uhli, jadro), ale pokud by treba OZE energie z Nemecka nemela moznost tect do cele Evropy v pripade prebytku nebo v okamziku nizke vyroby, mozna by jste se divil.

K FE tech 16 Temelinu znamena jen to, ze rocni vyuzitelnost FE je asi 11%, takze se vam to slavne FE zmeni na asi 1.8 Temelinu :-) Kdezto Temelin ma rocni vyuzitelnost cca 80% a dava kdyz je potreba. Navic FE zabiraji 2000x vetsi plochu nez treba JE, PE a to se mi moc nelibi. Nelibi se mi, ze vytvarime obrovske oplocene plochy.

A. Bocek 9.9.2011 12:03

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Česká kotlina : Roční koeficient využitelnosti zdrojů : Fotovoltaika 12 % (JČ a JM více), Větrné elektrárny 15 % ( návětrná hrana Krušných hor do 20%) , Bioplynové jednotky smrdí , smrdí, smrdí , v létě tepla nadbytek, v zimě problém s udržením teploty bioreaktoru, problémy s bioodpadní vodou , antibiotiky....... . Pokud jste energetik srovnejte diagram výroby , né pouze instalovaný výkon.

J. Křepela 9.9.2011 14:49

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

hm, to by mohlo být zajímavé. A teprv zajímavé by bylo, kbyby to vedlo ke kroucení hlav zdejších odborníků. Ale to se nemůže stát, že? Škoda..:-)

D. Seibt 9.9.2011 8:01

Vedeni a pocity.

Panu Jelinkovi bych doporucil se venovat politice, kdyz je politicky komentator, ale technice radeji ne. Protoze pak se to neda cist. Tolik bludu jsem opravdu jeste nevidel. Nejvice me v tomto clanku nadchlo prohlaseni, ze Nemci se rozhodli odstoupit od atomu a urcite to maji ekonomicky promyslene. No vzhledem k tomu, ze par mesicu predtim chteli provoz vsech bloku prodlouzit a naznacovalo se, ze by chteli pozdeji i nejaky ten blok postavit, tak opravdu nevim. Potom se ovsem situace zmenila a najednou se zase vsechno honem zavre. Cena energie vzrostla o cca 15% a z Nemecka se stal dovozce energie. Nemecko bude muset postavit navic asi 11Gw zdroju pravdepodobne plynovych a uhelnych, pro pokryti vypadku ve stabilnich zdroju. Cena za vsechny ty eko zdroje (vetraky, solar, nove rozvody) se odhaduje na 350mld euro. Ted k te koncepci, myslim si, ze pokud se postavi 2 bloky v Temeline, tak to bude maximum mozneho. Pozdeji kolem roku 2030 az 40 skonci zivotnost Dukovan a mozna se tam postavi 2 bloky, to podle me bude vse. Jadro je dobre pro zakladni zatizeni a na to staci prave tech cca 6 az 7Gw, tedy 6 az 8 bloku JE. Zbytek muze byt plyn, uhli a nejake to OZE. Jenze OZE v nasi zemi nemaji ty spravne podminky, takze bych na ne radeji nesazel a nenicil si krajinu plochami panelu a vetraky, to nemame zapotrebi.

I. Schlägel 9.9.2011 8:12

Re: Vedeni a pocity.

Pan Jelínek plká, i když je tématem politika. Teoretik na druhou. Tak co by nezaplkal o energetice. Velikáni od narození mohou plkat do všeho. Podobným druhem je pan sociolog Keller, svatý bojovník proti kapitalismu. Jedna kapacita jako druhá. Člověk se alespoň pobaví, zasměje, i nějaký grant na bádání bych jim za ten humor ze státního přihodil.

P. Čulík 9.9.2011 8:15

vetraky - že mi to nenapadlo dřív,

....Cena za vsechny ty eko zdroje (vetraky,..............

až budeme mít za dva roky nadbytek levné a nedotované solární energie, budeme tím roztáčet "vetraky" a dělat umělý vítr, až nám bude horko z globálního oteplování. Jen se bojím, že to nějakého blba skutečně napadne a budeme to roztáčet tou dotovanou solární energií. A v noci budeme svítit na solární panely úspornými žárovkami, protože to se přece vyplatí!