10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Shodne se Praha s Habeckem?

O Robertu Habeckovi, vicekancléři i ministru hospodářství a ochrany klimatu, média píší, že z německých politiků dovede nejlépe vyprávět. Myšleno „prodat“ své ideje a plány voličům. Není náhoda, že lídr Zelených je nejpopulárnějším politikem Německa. Lze říci, že je protipólem Petra Fialy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novak 14.7.2022 8:01

Ale muzeme.

Muzeme Nemecku pomoci nasimi zasobami.

Jako obvykle.

D. Laurencikova 14.7.2022 8:44

A to oni, chudaci, vubec netusili, kdyz se pustili do krizku s Ruskem!

Z. Lapil 14.7.2022 9:12

Ne tak úplně.

Predevsim: deklarovat se musí, někdy i nezávisle na okolnostech. A taky: dovedu si představit, že některé země EU budou Rusko (deklaratorně) tvrdě embargovat (ČR) a jiné chlacholit Putina a potichu (my musíme, my máme smlouvu) podporovat ty zlé.

R. Vacek 14.7.2022 6:55

Kvůli politikům jsme kdysi znali jen kubánské pomeranče a dnes se kvůli politikům budeme otužovat. A vše kvůli politikům, kteří si hrají jak malí kluci a dělají si naschvály.

J. Krásenský 14.7.2022 4:36

Od vlády slyšíme po několik měsíců, že "všichni musíme přinášet oběti". Ovšem morální hodnotu má pouze dobrovolná osobní oběť. Pokud tato podmínka chybí, můžeme rovnou hovořit o zločinu (nedobrovolná oběť, obětování těch druhých). Jak je to ve skutečnosti míněno, si můžeme ukázat právě na těch, kteří na současné krizi vydělávají. Když jim připomenete, že i oni by měli něco obětovat, označí vás za komunistu a bolševika. Zkrátka někdo je nucen se obětovat a jinému není možné ani naznačit, že by se také mohl připojit.

K tomu připomenu příběh z Nového zákona (Mk 12,41-44):

Posadil se(a naproti chrámové pokladnici a díval se, jak lidé vhazují peníze do pokladnice. A mnozí bohatí dávali hodně. Přišla jedna chudá vdova a vhodila dvě drobné měděné mince, tj. čtvrtinu asu. A zavolal své učedníky a řekl jim: „Amen pravím vám, tato chudá vdova dala víc než všichni ostatní, kteří dávali do chrámové schránky.“ Všichni totiž dali z toho, co jim přebývalo, ona však ze svého nedostatku dala všechno, co měla, celé své živobytí.“

[>-]

J. Jurax 14.7.2022 13:57

Amen

J. Sinnreich 14.7.2022 0:31

Habeck jde prikladem. Bude se mene sprchovat a do vany napoustet horkou vodu o 3 cm mene, nez pred uzavrenim ruskeho plynu!

K. Filip 14.7.2022 5:22

Šašek.