2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N :-))) 19.1.2009 15:05

oprava

aby... samozřejmě ;-)

huhu 19.1.2009 14:14

Re: I ty demokrate, omezovat by se chtělo. Ach ta široká dušička demokratská pro vyvolené.

asi máš dost větru u vlastní (Y) Rv

hank bukowsky 19.1.2009 13:42

Výkřiky autora o diverzifikaci jsou plácnutím h..na na práh

1.MY - kdo to je MY? autor mluví za RWE, SPP, France de OIL nebo za kterou firmu?

2. Stát nařídí firmám, jak budou stavět plynovody a od koho kupovat?

3. Co brání firmám nakupovat jinde? A bude jim autor rozdíl ve ztrátě hradit?

Novináři si tady hrají na politiky a konstruktéry světa, na než obchodníci zvysoka kašlou a řídí se svými zájmy, k nimž momentálně patří kupování plynu od Ruska. A nejenom momentálně, ale na desítky let. Firmy se snaží přitáhnout ruské firmy, aby s nimi obchodovali i v budoucnu a neobrátili se razem k jiným zájemcům, jež se vynořují. Novináři kontraproduktívně vyvolávaním politických averzí působí fakticky v konečném důsledku proti tuzemskému spotřebiteli. Je to hloupost lidí neschopných vidět v souvislostech, nebo snaživé plnění momentální politické zakázky nezdařeného PNAC? Od firem, jež jsou zainteresovány, takové hlouposti jak od politiků a novinářů není slyšet.

qwert 19.1.2009 13:23

hm, jasně bylo naznačeno, že vinu nenese stát Ukrajina

ale jakási mafie, které se jaksi nemůžou spolu dohodnout.

hank bukowsky 19.1.2009 13:45

Re: hm, jasně bylo naznačeno, že vinu nenese stát Ukrajina

co bylo jasně naznačeno, ještě nemusí být pravda. Pravdou je ale, že Juščenkův syn i Timošenková v oblasti kšeftu s plynem podnikají a jsou si konkurenti. Navíc peníze z kšeftu podporují Juščenkovu stranu. Domnívám se, že teď bude na řadě Juščenkův protitah.

Stredocech 19.1.2009 13:20

Větrné elektrárny nejsou k ničemu, ale na jádře lze snadno postavit

celou energetiku - Francie má 78% elektřiny z jádra, levnější elektřinu, než kterákoliv z velkých zemí EU a jako bonus nejmenší emeise CO2 na hlavu.

Mistr Jan Hus 19.1.2009 13:18

Rusko plní své závazky, plynovody, které jsou mimo Ukrajinu jedou naplno!

:-)

Stredocech 19.1.2009 13:24

Re: Rusko plní své závazky, plynovody, které jsou mimo Ukrajinu jedou naplno!

Rusko umí postupovat v menších krocích. A k bývalým sovětským republikám ve Střední Asii přistupuje z vyděračských pozic. Odmítá zajistit tranzit jejich plynu, nýbrž je ochotno ho od nich pouze kupovat za zlomek ceny, za kterou ho pak dále prodává do Evropy. Neumím si představit, že by totéž trpěli Ukrajině.

Mistr Jan Hus 19.1.2009 13:43

Re: Rusko plní své závazky, plynovody, které jsou mimo Ukrajinu jedou naplno!

Plyn od středoasiiských republik kupuje za 380 dolarů. Tedy to jistě není zlomek, ale téměř celá cena.

Milan 2 19.1.2009 13:08

Tenhle ....

Bartoň zase kope na něčí objednávku. Jemu je jedno,že Ukrajina krade evropě plyn,který neplatí,ale hlavně že si může kopnout do Ruska - je to teď populární.Tohohle čmárala snad už nebere nikdo vážně.:-D

:-: 19.1.2009 12:32

Bartoni, ty prašiváku

víš, že za každý větrník běžet naprázdno hnědouhelná elektrárna jako horká záloha v případě výpadku větrníků? Bartoni, víš ty vůbec kolik tun uhlí se takhle zbytečněv vyplýtvá? Víš, že to uhlí je velmi cenná surovina na to, aby se házela do kotle?

horduch 19.1.2009 12:28

vrtuli si strč někam

ale masivní podpora státu pro tepelné čerpadla to by byla věc

honzak 19.1.2009 13:52

Re: vrtuli si strč někam

nebo sluneční kolektory pro ohřev TUV! Podle údajů z Vítkovic (Společenství vlastníků ve dvou identických panelácích) je úspora 60%!!!

Ale na to MŽP neslyší, odpověděli mi, že fond je již vyčerpán. Nejde o úspory fosilních paliv, ale o penězovod do kapes bursíků a jejich kámošů.

:-: 19.1.2009 12:16

Bartoni, ty prašiváku

co to meleš za blbosti? http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-arnogursky.php?itemid=5617

Tino 19.1.2009 13:17

Re: Bartoni, ty prašiváku

Díky za odkaz. Poučné proto, aby si člověk neutvářel názory pod tlakem médií.

honzak 19.1.2009 12:05

Bartoňu, ty jsi pako!

"Výstavba elektráren na vítr by měla být podporována i tím, že jejich budování nebude možné odmítnout v místních referendech, ale pouze na vybraných lokalitách podle zákona. "

Že se nepřipojíš JEN  k větrníkům? O co se vsadíš? Víš, že výkon větrníku je úměrný 3. mocnině rychlosti větru? Víš, že se větrník při cca 14 - 16 m/s vypíná?

Tino 19.1.2009 12:12

Re: Bartoňu, ty jsi pako!

Nechápe zásadní problém větráků. Tedy že jejich energie se nedá naplánovat s jistotou a tak ČEZu vytváří výkyvy v napětí. Ty jsou vyrovnávané nákladně a znehodnocují energetický přínos z větráků. Tedy že jsou větrníky v podstatě na ho-no.

Ovšem věří na ně a to je silný argument jak sviňa!

honzak 19.1.2009 12:20

Re: Bartoňu, ty jsi pako!

mám návrh na zimní využití větrníků - mohly by pohánět vleky pro snowkitisty - ti jezdí jen když pořádně fouká!!!

-ferry- 19.1.2009 11:53

Před hodinou ...

... jsem v rádiu poslouchal komentátora Jana Petránka.Jestli jsem dobře rozumněl,pak vinu za energetickou krizi má Ukrajina.Ta prý skutečně kradla plyn.Navíc by prý pořád chtěla pro sebe laciňoučlý plyn.U nás je ale lhaní a balamucení normální věcí.Petránek také říkal,že už jen naši hlupáci se mohou bát současného Ruska.Pan Bartoň to ví,on se jistě nebojí.Je jen potřeba strašit lidi...

honzak 19.1.2009 12:02

Re: Před hodinou ...

Petránek toho ví spoustu. Už 40 let.... Starého levičáka už nikdo nepředělá.

Tino 19.1.2009 12:07

Re: Před hodinou ...

Petránka uznávám! Jen si myslím, že ne úplně jste pochopil co zděluje. Ruska v současnosti se skutečně nemusíme obávat, ovšem tolik jako explodujících ekonomik Číny a Indie! Ten malý rozdíl je v tom, že Rusko je méně nebezpečné než Čína, do které dobrovolně odchází celosvětově kapitál.

Rusku jde ovšem o krk méně než nám vážený! Rusko může na Číně profitovat v energetických surovinách. Také se ale na nás jako na obchodní partnery může zvysoka vybodnout. A v tom je nebezpečné! Nemluvě o tom, že nás může libovolně vydírat energeticky, pokud mu k tomu dáme šanci a nepostaráme se o konkurenční příjem energetických surovin.

Putin není jistě Stalin či Brežněv. Není ale ani Gorbačev. Jeho politika s Ruským hegemonismem počítá a imperium Ruska se bude dlouhodobě snažit rozšířit aspoň o ekonomický vliv na politické uspořádání zemí.

milkom 19.1.2009 11:47

Ale fuj Bartoň

Taková demagogie se jen tak nevidí. Zelení Khmérové, jejichž dogmata uvrhla Evropu do dlouhodobé a prohlubující se závislosti na nejistých zdrojích z východu, mají za odměnu získat ještě větší vliv? To co nám tady nabízíte je čistá diktatura enviromentalismu, nic jiného. Je to pěkný chucpe - něco pohnojili a za odměnu se dožadují neomezené moci, aby to "jako" napravili. Jste pěknej hnusák pane Bartoň - novodobý nástupce bolševika, tentokrát laděný pro změnu do zelené...

ok 19.1.2009 11:40

základem demokracie je DEMOKRACIE

Vážený autore, základem demokracie je DEMOKRACIE. Proto musím důrazně odmítnou vaši "větičku": "Výstavba elektráren na vítr by měla být podporována i tím, že jejich

budování nebude možné odmítnout v místních referendech, ale pouze na

vybraných lokalitách podle zákona."

Lidé nejsou hlupáci, a suma sumárum nadělají méně škod než zkorumpovaní post-demokratičtí úředníci řízení post-demokratickými zkorumpovanými politiky.

Tino 19.1.2009 11:05

S větráky se děte bodnout Bartoni!

Jan Bartoň zapomíná, že elektřina není plyn. Nelze ji skladovat, nelze ji přetížit v plusu ani v mínusu napětí. To znamená, že větráky jsou celkem na houbeles! Jsou jen drahým dotovaným produktem chytráků. Jistě by bylo ideální kdyby si každý kdo má zahrádku pořídil větrník na elektřinu, přebytky dával do sítě a jinak jel na svůj zdroj. Že to není realizovatelné, o tom by mohla vyprávět řada kutilů domácích co se o tohle kdy pokusili.

Jádro je jediné východisko! Ovšem nic by se nemělo přehnat a pořádně by stát měl ošetřit účelnost téhle elektrárny. Aby nakonec jsme neexporovali elektřinu do celé EU a u nás by byla za těžký prachy. On dnes jako příklad stačí Temelín, proti kterému Rakousko pořád opruzuje, kde svou jaderku zakonzervovali, vedle ní postavili uhelku, od nás a poláků dováží mega uhlí a ještě fasují za pakatel naši elektřinu.

Takže nečekám závratný převrat v energetice, ale konečně by měl mít stát tolik rozumu, aby preferoval občanské zájmy i proti zájmům Euniovským!!

ok 19.1.2009 11:41

Re: S větráky se děte bodnout Bartoni!

Milý Tio, slyšel jste někdy o akumulačních kamnech? ideální spotřebič pro větrníky.

honzak 19.1.2009 11:53

Re: S větráky se děte bodnout Bartoni!

a kam budeš akumulovat v létě, ty hlavo skopová? Co budeš akumulovat v době masívní inverze, kdy se nehne lopatka (ověřeno minulý týden v Krušných horách, Měděnec)?

Jediná smysluplná akumulace je přečerpávací elektrárna. Ale ta by poškodila "jedinečný krajinný ráz" nebo nějakou jinou ekopitomost!

Tino 19.1.2009 11:56

Re: S větráky se děte bodnout Bartoni!

;-D Takže větrák ku baráku a akumulační kamna a mám elektrické vytápění zadara! No že to je tak jednoduché, to netušil jistě i můj brách elektroinženýr. Jak prosté Watsone!

Akumulační kamna máte jistě proto, že naakumulují elektřinu jako akumulátor v autě, že? ;-)

honzak 19.1.2009 12:18

Re: S větráky se děte bodnout Bartoni!

zvonku to tak vyzerá, že "ok" si myslí, že po zapnutí akumulaček dodává elektřinu do sítě:-D:-D:-D. Oni melounisti jsou poněkud mimo realitu. Blbé je, že jim ty krávoviny musíme platit.

BuBu 19.1.2009 12:08

Re: S větráky se děte bodnout Bartoni!

Vůbec nevíš . . . o čem mluvíš . . . . . tak tedy budeš nejspíše : Zelený terorista !

Stredocech 19.1.2009 13:30

To je vina eurohujerů a vlády ČSSD, oni dovolili, aby se cena

elektřiny tvořila na burze, za účasti cizích subjektů. Francouzi toto ODMÍTLI a prošlo jim to. Nicméně, většina zisků ČEZ jde zatím do státní kasy, to nám budiž útěchou.