8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Ropa, sankce a legrace

Je zaměřen na postoj USA a jde o narážku na skutečnost, že Biden pod tlakem progresivních demokratů zakázal dostavbu ropovodu Keystone z Kanady (a také proto, že ji povolil Trump) - to je ta zavřená pumpa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kazo 12.3.2022 8:58

Ja by som v rámci napredovania s dobou navrhoval premenovať "Zelený úděl" na "Zelenského úděl".

M. Pivoda 12.3.2022 8:26

"Nečekej, až se zima zeptá, cos dělal v létě!"

P. Brecík 12.3.2022 8:13

Jaroslave - Bidon ( USA ) nemají přátele. Oni mají jen své zájmy. A tak skáčou jako bleška. Irán - Venezuela - Rusko. A běda těm, s kým se začnou chvíli paktovat.

F. Netopil 12.3.2022 8:02

Putin přesně ví, jak se chovat k zbabělcům a pokrytcům. A autor zase přesně ví, jak se mají chovat a co mají říkat Putinovi užiteční idioti. Sám nám to právě předvedl. Má to ale jednu chybu. Navzdory své moudrosti nám neřekl, jak by se tedy tato situace měla jinak řešit. On sice ví, že bychom měli pokleknout před Jeho (Putinovou) neskonalou moudrostí a velebit Jeho speciální mírové počiny, ale zatím nemá tu odvahu to říci otevřeně. Říká se, že čert kde nemůže ublížit, tak aspoň zasmrdí.

Š. Hašek 12.3.2022 8:13

Velice nepřesné, pane Netopile.

"Úplně stačilo" si sem (vč. Jugoslávie) nepustit Obamu. Před těmi lety. A společně s jistou Margaret z Británie si dávat majzla na Německo. A podívat se do dějin, jak dopadli gauneři, kteří si mysleli, že Petrohrad je k mání jako zelenina na trhu. Nebo v Albertu.

Vím ovšem, že taková Nora168 s Píťou Pithartem to vidějí jinak.

Také mě napadlo, že průměrný Němec bude asi malinko chytřejší než průměrný (afro)Američan. Proto i ten jiný (nynější) náhled na to Rusko.

M. Rozbořil 13.3.2022 11:30

Velice přesně nepravdivé. (To Haškovo, nikoliv Netopilovo)

Š. Hašek 12.3.2022 7:52

Zamazal píše. To mě zajímá, tihleti Letňáci!

- Topí ruským plynem.

- Svítí elektřinou SSSR-ŠKODA.

- Píše to na počitadle, kterí rozhodně neumí Lejnová ani vymyslet, natož vyrobit.

- A jako je nyní v módě, probudil se před dvěma týdny.

- Pozoruji, že zjistil (jako jiní), že ani vir ani křápnutí klimatu na Zemi momentálně nefrčí/Neff mu to nevezme. I ten Neff chce "sledovanost".

P. Dvořák 12.3.2022 7:28

Přece nebudeme ničivou a zbytečnou elektrickou energii vyrábět z jádra nebo z uhlí, když nebude ani plyn!

M. Dvořák 12.3.2022 10:41

Vždyť máme doma zásuvky a vypínače. Tak jaká starost.

D. Rajninec 12.3.2022 7:03

Najlepšie na tom je , že sa dá s istotov povedať , že Putim dodávky ropy , plynu , ak nezazastaví , začne ich obmedzovať !

Preto ak sa dnes nezačne vážne zaoberať dňom D budeme mať problémy .

EU už raz zažila ropnú krízu ! To tu máte všetci 18-20 rokov , že to neviete . V 70. rokoch arabské štáty zo dňa na deň zastavili dodávky ropy do EU a USA ! Vtedy boli dialnice prázdne !

Naozaj sme sa nepoučili ! Pri tom EU najsilnejšia ekonomika sveta a bojí sa nejaké upadajúceho trpazlíka s HDP na úrovni Holadska!

Alebo je naozaj pravda, že Putin má kúpených všetkých politikov Nemecka. Už povolenie stavby NS1 a NS2 priamo kričalo korupciou . Exkancelár Schroder , najlepší Putinov priateľ a jeho podržtaška v Gazprome.

B. Rudolf 12.3.2022 6:22

Německá řešení jsou ukázkou korupce. Není možné brát vážně hypotézu, že němečtí politici jsou ve svém myšlení natolik nesvéprávní, že by jim nebyla zřejmá nesmyslnost nahrazení jaderných elektráren větrníky. Nevěřím tomu, že lidé, kteří prosazují tyto nesmysly, z toho ve většině případů nemají osobní prospěch. A jsem přesvědčen o tom, že je potřeba začít skutečné zdroje jejich motivace dohledávat. A pokud se najdou, tak je zveřejnit. A pokud se zjistí, že některé zdroje jejich motivace jsou v rozporu se zákonem, tak tyto lidi postavit před soud.

V. Mokrý 12.3.2022 6:32

R^

R. Vacek 12.3.2022 6:05

A švanda je, že Amerika vyhlásila sankce na ruské energetické suroviny, ale vyjmula z toho ruský uran, který používá v polovině svých jaderných elektráren. Obdobně má jednat Německo a vyhlásit sankce na ruský uran ale ne na plyn a ropu.:-)

D. Rajninec 12.3.2022 7:05

Sorry , ale je lepšie kúpiť ruský uran ; aj keby ho zakopali späť do zeme;, ako by ho rusi predávali nejakých darebákom v KĽDR , v Iráne , napríklad.

R. Vacek 12.3.2022 7:16

A je lepší (vy)koupit ruský plyn než ho nechat Číně.:-)

R. Langer 12.3.2022 5:29

Jestli je Rusko obr na hliněných nohou, tak celá Green Deal EU, v čele s NDR s hlavní velitelkou, Putinovou děvenkou Merkelbábou, mu sedí na ramenou.

Ale užiteční idioti budou raději házet houna po prezidentu Zemanovi, jaký prý je to Putinovec, že. Tak nevím, jestli to jsou takoví dementi, nebo je ten Putin za to nakonec ještě neplatí, stejně jako ty Zelené bolševiky z Brusele. :-P

V. Mokrý 12.3.2022 6:34

:-)

V. Humble 12.3.2022 3:53

Abych rekl pravdu tak ja doufam ze Putin ten plyn zastavi. Naplno se pak ukaze ucinost vetrniku a solaru a jejich kvalit bez neustaleho vyrovnavani jejich tzv spolehlivosti fosilnimi zdroji. Evropa se potrebuje vzpamatovat a nic jineho nez poradne profackovani realitou to nezaridi. Prvni krok bude vykopat vsechny zodpovedne politiky a druhy zacit masivni investice do jadra.

R. Langer 12.3.2022 5:31

Ano, ale druhým krokem je zároveň NEDODÁVAT EU chybějící elektřinu od nás, pokud jí sami budeme mít nedostatek. Ať jdou foukat do větrníků. ;-)

V. Mokrý 12.3.2022 6:34

:-)R^

K. Mudroch 12.3.2022 7:21

Souhlasím R^.

D. Rajninec 12.3.2022 7:07

Dávam boľševikovi čas aby zastavil plyn do Veľkej noci , max. do 1. májovéj manifestácie na Červenom námestí !

K. Disman 12.3.2022 1:07

Rada užitečných idiotů tvrdi, že za ruskou agresi na Ukrajině muze Západ, protoze zahnal Putina do kouta. Nikoliv. Zahnali jsme se tam sami Gryndýlem pod vedením Nemecka, že kterého se stal kašpar Evropy a ktery může pred Putinem jen panáčkovat.

F. Kusák 12.3.2022 12:47

Ne, to ne, ale svým hloupým chováním, pokrytectvím a pohodlnosti svých elit umožnil určité části ruské společnosti navodit přesvědčení, že nejlepším řešením je konfrontace se Západem, resp. s EU. Nebo někdo jiný vytvářel tlak na Rusko, aby se sblížilo s Čínou? Kdo celou dobu buduje ekonomické vztahy s Ruskem a Čínou, ale v okamžiku krize si najednou uvědomí, že nemůže bez nich existovat? Vysvětlete mně, ale copak mně, ale většině lidem u nás, jak bude Česko fungovat třeba za měsíc, kdyby se odstřihlo od všech ruských surovin a od všech čínských výrobků samo i prostřednictvím Německa? Ukončit s nimi ano, ale ne hned, ale až se na to připravíme, až se nám to bude hodit, že.

V. Pavelka 12.3.2022 19:18

A jesli se ukáže že nejvíc škody si způsobila Ukrajinská armáda sama sobě jistou nepřesností , a že Rusi nemohli pošně válčit z prostého důvodu že by stříleli do vlastních Rusů tam žijících ? No teda ?!?[UA]EU