27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Proč nemůže být výzva IEA úspěšná

Informaci o tom, že Mezinárodní agentura pro energii vyzvala k co nejrychlejšími až neprodlenému ukončení používání uhlí, publikoval kde kdo. Ale nikdo už se nezamyslel nad důvody, proč tohle provolání bude brát v úvahu leda tak nešťastná EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 3.6.2021 19:25

Timmermans, který chtěl navést do Evropy 660 milionů černochů ze subsaharské Afriky by byl ještě horší!

L. Novák 2.6.2021 21:10

Přestaň pořád dokola vylepovat stejné kraviny, magore dementní zelený! Stejně ty tvoje s*ačky v reklamním odkazu nikdo číst nebude.

J. Pokoutný 2.6.2021 9:51

Jistě. Čína a Indie všechny tyhle klimagoroviny podporují, zejména pokud to platí pro USA a EU. Tí se totiž ekonomicky zcela odrovnají a Maovi vnuci mají cestu volnou. Kolik vám platí?

M. Tuma 1.6.2021 22:24

Chjo, někdo by už konečně měl těm zeleným magorům vysvětlit, že fyzikální zákony platí pro každého a že nejdou změnit hlasováním. Veškeré obnovitelné zdroje mají společný princip fungování a tím jsou dotace. Kdyby se do jejich fungování měly promítnout náklady na zdroje, potřebné pro jejich regulaci a na to, jak mrší rozvodnou síť, tak je nikdo nechce ani zadarmo. Dokud nedokážeme ve velkém, ale opravdu velkém měřítku, energii skladovat, tak větrníky a slunečníky nebrat. Upozorňuji, že 100MW v bateriové farmě, kterou tak hrdě prezentuje Musk by oddálilo blackout, který hrozil na začátku roku asi tak o 5 sekund. To jenom pro představu, jak ohromné množství energie je ve hře.

Ale co už, oni Němci sami brzo zjistí, kolik je bude stát jejich zelené třeštění. V okamžiku, kdy je potřeba dorovnat špičkové odběry se za MWh platí i přes 1500 EUR. A to už se nám nová jaderka hodně zaplatí.

P. Rada 1.6.2021 20:22

Fantazijní víra, že jde o peníze ve chvíli když jde prokazatelně zejména budoucím o životy je projevem hlouposti až bláznovství.

https://www.databazeknih.cz/knihy/sest-stupnov-posledne-varovanie-454316

R. Polášek 1.6.2021 19:30

Ono nijak nevadí, že asi 3 miliardy lidí výzvy IEA neuposlechne. A klidně jich může být i víc. Zeleným (loupeživým) baronům stačí k naplnění kapes i jenom miliarda nebo i jenom 500 miliónů lidí. Když každého z nich zelení baroni oberou o částku odpovídající 100 - 200 tisícům korunám každý rok ( to odpovídá optimističtějšímu předpokladu nákladů obyvatel Evropy na Green Deal), tak i když významná část této částky skončí v zelených žumpách ekologistických projektů, zelení baroni se přesto obohatí o mnoho miliard.

L. Novák 1.6.2021 18:29

Oslavujte CO2. Zakladatel Greenpeace kritizuje zelené radikály

https://www.euro.cz/politika/oslavujte-co2-zakladatel-greenpeace-kritizuje-zelene-radikaly-1294188

Popisuje, jak se Greenpeace postupně zvrhla v ideologickou ekoteroristickou centrálu. :-P

P. Rada 1.6.2021 18:22

IEA nepodporuje přímo Brusel ale jen někteří jeho členové a hlavně naprostá většina světových mocností. Jsou ale zemičky, které dlí i mimo přidružení. Třeba se v některé z nich zhlédnete a evropské problémy Vás pak přestanou tolik iritovat. Ale pozor na skutečnost, že svět se tak jako tak mění a bude klimaticky měnit globálně a leckde i nepříjeměji jak v Evropě.

https://www.iea.org/countries

L. Novák 1.6.2021 18:21

Debil (ne polo-) jsi ty, magore zelený komunistický... a nejsi sám.

;-D A tady máš svého soudruha "v boji":

Šéf OSN: Následky oteplování mohou být katastrofální. Vyhlaste stav klimatické nouze

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vyhlaste-stav-klimaticke-nouze-dokud-nedosahnete-uhlikove-ne/r~9901fcfc3cb011eb8b230cc47ab5f122/

P. Rada 1.6.2021 18:08

Zkuste si představit kde by se pro stále rostoucí počet dnešních aut pro stále více lidí... vzalo setrvale dost ropy...?

"Polodebilně " by Vám mělo vyjít, že uvnitř Země-koule je ještě jedna větší, přitom rostoucí, plná ropy i dalších nezbytností.

Takovou budoucnost sice přímo "nenařizujete" ale zřejmě si ji takto "polodebilně" představujete.

L. Novák 1.6.2021 18:07

Bláboly zeleného ;-O idiota "Rada" stále dokola...

https://www.iea.org/

... stačí se podívat na titulní stranu webu a je hned jasné, která bije. IEA ovládli ZELENÍ MAGOŘI.

P. Rada 1.6.2021 18:01

To, že věcným argumentem - odkazem na oficielní stránky s řadou ověřitelných dat... - nelze vyvrátit utkvělou představu o zeleném mafiánství, může být důsledkem duševního rozpoložení až nemoci.

V. Kain 1.6.2021 16:52

Zelení magoři mají podporu v Bruselu od Von Leyen.A tahleta ženská která se jako ministryně obrany Německa ukázala jako naprosto neschopná by dneska chtěla řídit Evropu.Vždyť ty její žvásty se nadají poslouchat.Nikdo horší už snad Evropě po tom notorikovi vládnout nebude.Jak jsme se mýlili.

P. Brich 1.6.2021 16:32

Už jsem od našich politiků slyšel, že naše plány odchodu od uhlí a jádra jsou málo ambiciózní!! Už se těší, jak budou v Bruseli podrbáni za uchem a za odměnu dostanou dohlodat tu ne do hladka ohlodanou kost.

Zelení jsou škodná a škodná se má střílet!!;-€EU;-O

L. Novák 1.6.2021 15:34

;-D Tak je IEA ZELENÁ MAFIE nebo ne?

P. Rada 1.6.2021 15:32

Chceteli pak zelená fotosyntéza už miliardu let umožnuje (platí) tvorbou sacharidů, ligninu, ropy, plynu .... život živočichům až i lidem združeným v IEA ... https://www.iea.org/

P. Brecík 1.6.2021 15:29

Zkuste spočítat přírůstek Elaut v EU ( 10, 15, 20 mil. ) Denní spotřebu 20 kW a vyjde, kolik nových bloků JE bude třeba postavit. El auta se "budou nabíjet" v noci, když nesvítí, nefouká ... Jak může polodebilní Grétka + jí podobní nařizovat budoucnost ?!?!

L. Novák 1.6.2021 14:37

IEA je co? Kdo ji platí? Čí zájmy hájí? ZELENÁ MAFIE?

L. Novák 1.6.2021 14:32

Naštěstí o tom, co je a není dokument, zpravidla nerozhodují idioti jako ty.

L. Novák 1.6.2021 14:30

;-O Hlupáku zelený prolhaný demagogický bolševický, ten můj text, na který jsi zavěsil snůšku vlastních nesmyslů, je o CENZUŘE na YouTube vyvolané tlakem ZELENÉ MAFIE v USA. ;-)

P. Rada 1.6.2021 14:12

Pro přímou diskusi pozitivně hledajících východisko by bylo příznačné, že by třeba nesla i stopy intonace hlasu, koktavosti ... ale přesto by toto zkreslení pro zůčastněné nemuselo být na škodu při porozumění tématu až přínosu k řešení.

V případě elektronické odlehlosti, kdy navíc jde zejména o antagonističtější postoje - mohou naopak nepodstatné okolnosti nabývat rozhodujícího významu pro směřování odpovědi např.: "zda může být výzva IEA úaspěšná"?

P. Rada 1.6.2021 14:01

Pane Nováku děkuji za ilustraci víry, že mírou dokumentárnosti může být počet shlédnutí.

Zkuste si pro ilustraci omylu např. projít, jakou sledovanost kde mají scifi-filmy at už odstraněné nebo stále presentované třeba i na YouTube.

Nepochybuji o tom, že zajímavostí je leckde spousta - dokumentaristiky naopak minimum a žel to dokonce bývá jen na placený přístup. Zprostředkování zajímavosti totiž obvykle hradí s nimi spřažená reklama.

P. Rada 1.6.2021 13:53

Mou nevoli nevzbuzuje sám ten film. Tu vzbuzuje zavádějící označování za dokument. Právě vy nově "dokumentujete" neúplnost toho, co už mělo být obsahem v případě věrohodnosti dokumentárního označení.

Vyvracení "lží" tedy mělo být už obsahem - nikoliv odděleným komentování, kdesi, kýmsi ... zas navíc bez kontroly podujatosti.

Jde tedy jen o sfilmovanou nerecenzovanou beletrii - nikoliv o dokumentární film.

P. Rada 1.6.2021 13:44

"Blbost" se může projevovat stupidním opakováním frází, iluzemi, přehlížením...

Součkův článek ale byl dnes o výzvě organizace IEA která se zabývala celá desetiletí zejména bezpečnosttí dodávek ropy všem zůčastněným zemím. Tedy o organizaci států se zásadně větším dosahem než má EU. Pan Jurax přitom zřejmě s "blbosti" postaru žije na vlně aktivit Součka jindy pravidelně stranících zaměřenosti zejména proti EU, alarmistům...

Dnes ale jde o "jinou kávu" za kterou už nestojí, aktivisté, alarmisté až EU - ale dnes nejmocnější kapitál světa hnaný doposud ropou a plynem.

J. Jurax 1.6.2021 13:11

Nedělejte si iluze. Při známé blbosti zelených magorů z EU může být úspěšná v tom smyslu. že bude z brusele dána podřízeným guberniím rozkazem. Pochopitelně EUrodemokraticky schváleným :-).

Planeta musí být spasena i za cenu sebezničení!

L. Novák 1.6.2021 13:09

Koordinovaná cenzurní kampaň proti dokumentu Planeta lidí vedla k tomu, že byla odstraněna z YouTube, kde byla shlédnuta 8,3 milionkrát

28. května 2020

https://planetofthehumans.com/2020/05/28/coordinated-censorship-campaign-against-planet-of-the-humans-leads-to-it-being-taken-down-from-youtube-where-it-had-been-viewed-8-3-million-times/

J. Jurax 1.6.2021 13:06

Inu, vytýkáte-li právě Vy "desinformace s osobního pohledu" (mimochodem s druhým pádem v tomto případě volíme předložku "z"), je to obzvláště pikantní.

L. Novák 1.6.2021 12:46

:-) Zelených idiotů vzorný reprezentant jsi zcela právem ty sám.

Jenom připomenu k výše uvedenému dokumentu, že vzbudil velkou nevoli zelených magorů v USA i na ně úzce vázaných byznysmenů (a samozřejmě se zpožděním i po celém světě - a jak vidno i u českých greténů), jeden ze zelených magorů se dokonce ozval i s odkazem na bláboly Radka Kubaly - autora dehonestujícího článku, a profesionálního agenta Greenpeace.

https://denikreferendum.cz/clanek/31174-moore-daroval-dokument-fosilnimu-prumyslu-jeho-planeta-lidi-lze-a-manipuluje

Jeho "klimaalarmistické curriculum vitae" najdete zde:

https://denikreferendum.cz/author/1024

Jinak ještě připomenu, že všechny zveřejněné lži zelených magorů o tomto filmu jeho autoři vyvrátili. Viz domovskou stránku

https://planetofthehumans.com

P. Rada 1.6.2021 12:26

Bacha at Vám vzteky nepraskne žilka! Kdo by tady jinak tak věrohodně presentoval, povahou jací lidé stojí za fosilním zadlužováním?

P. Rada 1.6.2021 12:24

Na těch "idiotech kam se podíváš" něco zemitého bude.

IEA je totiž mezinárodní vládní organisace kterou v roce 1974 založilo OECD a za USA svého času Henry Kissinger. Zabývala se zprvu především prevencí narušení distribuce ropy po světě:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_agentura_pro_energii

https://www.mzv.cz/oecd.paris/cz/zpravy_udalosti_aktuality/oecd_pulstoleti_prestizniho_klubu.html