1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Proč (ne)postavit Temelín

Tato úvaha byla inspirována roztomilou anekdotou, která vznikla, když došlo k slabému zemětřesení v západních Čechách jen několik hodin poté, co prezident Zeman při své rakouské návštěvě ujišťoval naše sousedy, že fukušimská tragedie u našeho Temelína nehrozí, protože takové zemětřesení nemůže u nás nastat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 5.6.2013 18:45

Loupež zůstane loupeží a hloupost hloupostí

Okrádat lidstvo i přírodu o životodárné sluneční záření (o potravu) je jedna trestuhodná loupež, na níž nelze postavit vůbec nic pozitivně významného a už vůbec ne budoucnost lidstva (které EU svým "zeleným" šílenstvím nenakazila).

Odmítnout prakticky nevyčerpatelnou energii skrytou v jádrech atomů je pitomost tak velká, že je sama o sobě zločinem.

Ve světě se změnilo skutečně mnoho věcí, "zeleným" parazitům navzdory (např. technologická revoluce v těžbě fosilních paliv, díky níž se zatím odkládá již připravený prakticky celosvětový nástup JE 4. generace.

P. Khail 5.6.2013 6:54

Re: Víte co, autore...věnujete se napříště raději sociologii té asi budete rozumět lépe...

Projevuji se stejně jako vy, p. Uhlichu. Jen k tomu nepotřebuji komentovat obsah vaší mozkovny a další osobní výpady, to dělávají ti co nemají argumenty. Jinak reakce velikána jako jste vy mne opravdu potěšila, díky.

J. Křivánek 5.6.2013 0:37

Re: Soudruhu Němčíku. Ty hnido zelená. Plancáš totální bláboly.

Jak jsem napsal, to je takový šílený blabol, že vyjadřovat se ke spisku je zbytečné. Otrázka zní proč nějací takovíto lidé dostávají peníze z veřejných zdrojů, proč mohli vystudovat za naše peníze, proč můžou těmito žvásty intoxikovat děti a lidi, kteří nemají čas nebo nemají na to, aby pochopili jakou zrudnou hloupost tito samozvaní mesiášové přednášejí. Myslím že je to dost k věci. Jinak pokud si chce počíst nějaké faktické povídání o OZE tak se podívejte do diskuze na moje příspěvky k článku ENERGETIKA: Zpátky k atomu 4. června 2013 od též dosti pomateného Petra Holuba

J. Václavíková 4.6.2013 23:35

Re: Soudruhu Němčíku. Ty hnido zelená. Plancáš totální bláboly.

Páni, to je příspěvek nabitý fakty a pádnými argumenty!

P. Balcar 4.6.2013 22:04

další socialistické dotace jako řešení

vpravdě tržní řešení: posrali to dotacemi jednou, tak to musí posrat i podruhé

P. Vaňura 4.6.2013 21:43

Pokud vezmeme četnost článků v evropském tisku,

je skutečně smrt 25000 Japonců bezvýznamnou událostí, která se shodou okolností stala v době "fukušimské katastrofy."

P. Vaňura 4.6.2013 21:41

JETE je druhý NEJLEVNĚJŠÍ zdroj elektrříny u nás,

úplně nejlevnější jsou Dukovany. Pokud by Temelín dostával za elektřinu tolik, kolik se nuceně platí fotovoltaickým tunelářům, zaplatil by se ZA ROK!!!

P. Balcar 4.6.2013 21:00

Místo FVE tunelu plánuje Kuba JETE tunel

Zatím nikdo nepředvedl důvěryhodnou předpověď budoucí potřeby elektrické energie v ČR za 15-20 let.

Jak kvalitní předpovědi vytváří ČEZ se můžeme podívat na predikcích z 90. let při zdůvodňování dostavby JETE.

Místo chybně nastavených subvencí do OZE budeme moci po dostavbě dalších dvou bloků přispívat na nepotřebnou elektřinu z JETE s geniálně nastavenými garancemi za výkupní ceny a subvencovat její vývoz, bravo!

B. Uhlich 4.6.2013 20:58

Re: Víte co, autore...věnujete se napříště raději sociologii té asi budete rozumět lépe...

Á, pan Khail se jen potřeboval projevit, že?

Tak za 1) já si tady budu nabádat koho chci a kdy chci, mám dostatečné vzdělání a inteligenci, abych poznal , kdy mám někoho nabádat a kdy ne.... a Vy mi do toho pindat nebudete. Jestli Vám to připadá doby minulé, tak bych doporučil navštívit nějakého příslušného odborníka..nejlépe na hlavinku...protože když někdo žvaní debility - tak já se prostě ozvu což jsem mimochodem dělal i dříve...

A za 2) Osobní přátelská rada: pokud nechcete, aby "vás někdo někdy dřel z kůže" doporučuji  nevěřit žádnému sociologovi z leknutí, ale komlexně se o věci něco dozvědět a pak si udělat názor. Jestli má pro Vás tento článek nějakou vypovídací hodnotu, tak to je mi vás upřímně líto..protože se převážně jedná o kompilaci úryvků textů z dutých hlavinek našich zelených velikánů.... kdybyste neměl v hlavince pusto a prázdno, asi by vám došlo, že text není ani o sociologii ani o jederné eneregetice...je to jen blábol tragéda, který zjevně ve svém oboru nic nedosáhl, tak má tedy asi za potřebí se takto prezentovat.....

A za 3)... a na konec. O dostavbě Temelína tady rozhodne spoustu věcí a já dokonce jako zastánce jaderné energetiky si i částečně připouštím, že Temelín dostavěn nebude.. alespoň ne teď za současné tragické ekonomické situace, ale představa, že tady jaksi pomine nějaké potřeba dalších energetických zdrojů je naprosto naivní. Nové zdroje potřebovat budeme..už z toho důvodu, že prostě nelze jinak. Chceme-li se v budoucnu vyvarovat naprosté katastrofě musíme hlavně zařídit, aby o naší budoucnosti NEROZHODOVALI sociologové, ale lidi , kteří něco znají a umí.  Že vy toto nechápete je už asi jiný příběh...... :-(

J. Křivánek 4.6.2013 20:35

Soudruhu Němčíku. Ty hnido zelená. Plancáš totální bláboly.

Soudruhu Němčíku. Ty hnido zelená. Plancáš totální bláboly. Nem8 smysl se vyajd5ovat k jedninému odstavci tvého velkohubě pojmenovaného "ESEJE" Předpokládám, že si pijavice přisátá na státní cecík. Jestli je to co si tu vyblinkal sociologie, tak je to věda, která škodí společnosti a měly by jsem všichni, kteří máme kousek mozku usilovat o zrušení podpory tohoto škodění a tím odříznutí všech takových pochybných idiviuí od penězovodu, hlasání bludů a matení dětí. Pak by si hnido musel dělat nějakou práci, při které by si byl možná užitečný, třeba mytí nádobí by ti seklo.

J. Barto 4.6.2013 20:23

Re: Zahynuli v ní dva lidé,

To snad není pravda! Kde jste na takovou hovadinu přišel, že "desetitisíce mrtvých Japonců" novináře v Evropě nezajímali?

Ach, to jste Vy, ten pindal zespoda. Tak je to jasné. Teď jste zase odborník na evropská média.

Usvědčit Vás ze lži, by bylo poměrně snadné, ale nestojíte za to.

B. Pavel 4.6.2013 20:11

Re: Autor zamerne nebo z neznalosti ignoruje zasadni fakta ....

Vážený pane Horáčku,

zkuste si někdy o těchto záležitostech něco přečíst na internetu. Nejen na českém, ale třeba na německém. Např. zejména heslo Brennstoffzelle (palivový článek) ale Wasserstoffwirtschaft (vodíkové hospodářství), dále např. Hybridkraftwerk Prenzlau (hybridní elektrána Prenzlau), jsou to velmi zajímavé věci.

J. Jurax 4.6.2013 19:44

Re: Typická ukázka, kdy je technická problematika

Najmě pro sociologa, co fšeckému rozumí, možná ani Ohmův zákon ještě nezapomněl ...

J. Jurax 4.6.2013 19:40

Prvovolovina

J. Jurax 4.6.2013 19:33

Re: Vaše "anekdota" mi připomíná údajný nápis v jednom hotelu v Americe:

Ale no tak - co můžete chtít od žvanivého sociologa ...

J. Jurax 4.6.2013 19:31

Re: Nejde o "dotace" pro Temelín II

Blbost s nasazením FVE kvete rudými eurokvěty ... a my za ni platíme.

J. Jurax 4.6.2013 19:29

Re: ono..

Přesně ... a za to si pořídíme produkující drahou energii produkovanou jen když svítí sluníčko, přednostně vykupovanou, přičemž musím mít záložní kapacitu, když sluníčko nesvítí ... pyramidální EU i tuzemská kravina s OZE nás ještě bude stát nepředstavitelné prachy s efektem srovnatelným s vrháním bankovek platného oběživa do misgrubny ...

J. Jurax 4.6.2013 19:23

Takhle to dopadá

když se sociolog montuje do energetiky ...

A zajímavé je, že jsem ještě nezaznamenal energetika, co by se montoval do sociologie ... jestli to není tím, že jedinci utrpěvší humanitní vzdělání kecavého typu mají nezřídka nezvladatelné nutkání do všeho mluvit ...

M. Pernický 4.6.2013 19:02

Re: Víte co, autore...věnujete se napříště raději sociologii té asi budete rozumět lépe...

  Pane kheil,nezáleží v jakém oboru a jak dlouho jste vněm pracoval,v jisté době  a i nyní jsou funkcerozdělované dle politické příslušností. Pochybují,že pan sociolog má pravdu. Argumentace těch co tomu rozumí je přece tak jasná,že nechápu vaše pochybnosti,snad jen z vrozeného oportunismu.

D. Maňhal 4.6.2013 18:47

Erudice

Na Psu se mi líbí většinová kvalita příspěvků. I pokud tu najdu článek od poslance Evropského parlamentu, ze kterého mám před očima mžitky, zvládám to. Jeho autor je totiž "od zdroje". Ale tenhle článek je pro mne studená sprcha. Pokud jeho tvůrce cítí potřebu publikovat na tomto webu, mělo by to být z oboru sociologie. Energetiku, jadernou nebo teoretickou fyziku, astronomii a další obory nechť laskavě přenechá lidem, kteří o nich něco vědí.

Chtělo by to aspoň trochu soudnosti, ne jen obdiv k vlastním schopnostem plkat o čemkoli.

J. Barto 4.6.2013 17:23

Re: Já jsem zase předpokldal, že i laik, který se odhodlá vylézt

Aha, tak tedy, jen odbprníci. A vy se za něj považujete,že? Za elementární znalost považujete co ? Pár "vygůglovaných" odkazů. Nebyl by problém dát odkaz na kvalifikované oponentní stanovisko. Gůgl je pašák, vy elementární znalče všeho a ničeho !!

A s tím Panenkou, to už je tak debilní, že to není třeba komentovat !

V. Novák 4.6.2013 16:57

Já jsem zase předpokldal, že i laik, který se odhodlá vylézt

na veřejnost s nějakými tvrzeními (natož s útoky) o věci aspoň něco ví.

Já bych si rozhodně netroufal diskutovat o umění kontrapunktu nebo o Panenkově skvělé hře pravačkou - a jen bych v prvním případě tiše čuměl. jak tomu někdo rozumí a ve druhém případě šel někam jinam, kde jsou zajímavější témata.

Přesně tomu co předvádíte, tedy diskusi bez jakýchkoli, sebeelementárnějších znalostí, říkám blátivé myšlení. Je typické pro mlamoje a frikulíny, odchovance současného školství, které ve strachu, aby nebylo nařknuto z byflování, nedává a nepožaduje informace pokud možno žádné - zato učí o tom howně, které naučilo, diskutovat. A přesně totéž předvedl jak autor, tak pan Ptáček. I vy.

Nejspíš to není vaše vina...

V. Novák 4.6.2013 16:48

Zato vy jste nějak faktuprostý...

Vážně nejste sociolog?

P. Khail 4.6.2013 16:28

Re: Nejsem v jiném vláknu..

To víte že jo. "Blátivé myšlení ..." , dobré, výtečné. A vy muž faktu ... vynikající! Už to neřešte.

V. Novák 4.6.2013 16:17

Nejsem v jiném vláknu..

Dovolil jsem si odpovědět na vaše tvzení, které jste napsal právě v tomto vláknu.

S demagogií si musí poradit demagog a ten, kdo je cílem demagogie. Ne ten, kdo se snaží uveřejňovat fakta. Fakta nejsou demagogická.

V. Novák 4.6.2013 16:03

Zahynuli v ní dva lidé,

jeden údajně v důsledku zemětřesení, druhého utopila cunami.

Být Japoncem, tak bych byl přístupem novinářů v USA i Evropě velmi uražen - desetitisíce mrtvých Japonců je nezajímají - zajímá je pár mikrosievertů. A kdo ví jestli.

J. Barto 4.6.2013 16:02

Re: Odpovídal jste blátivě a slizce.

Já zase předpokládal, že když na někoho reagujete, tak nejdříve čtete. Hlásil jsem, že jsem laik a to snad není trestné, položit si otázky.

Jinak by, zde mohli diskutovat pouze odborníci, nebo pseudo- odborníci, jako jste Vy s panem Prokopem a jeho idiotskou ikonou !!

P. Khail 4.6.2013 15:51

Re: B.Uhlich úpěnlivě PROSÍ, aby se autor věnoval něčemu, čemu (snad) rozumí.

Jste sice v jiném vláknu ale budiž. Nic jsem vám nezakazoval, nezakazuji a ani nebudu. Každý si se svou demagogií musí poradit sám. Hezký den.

J. Vyhnalík 4.6.2013 15:43

Fukušima ve správném měřítku

Tsunami zabilo cca 22000 lidí, zničeno 45 000 budov, vážně poškozeno 150 000, celkové škody cca 300 mlrd USD (5 ročních rozpočtů ČR).

Zasaženo bylo 17 JE, pouze Fukušima nevydržela, škody se postupně odstraňují.

P. Khail 4.6.2013 15:42

Re: Vy jste nepochopil, že s vámi (potměšile) souhlasím.

Vy někde vidíte že pléduji pro OZE? Ať zkrachují, mně to vadit nebude. A o tom co tuším a netuším nespekulujte, pracoval jsem v energetice 90% svého profesního života. Co tam máte dál?