6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Delfin 2.1.2008 9:55

Re: Kilowathodina

Ze by Mega, Giga, Tera byl vymysl elektrobaronu ... no nevim. Ja se to tusim ucil tenkrat nekde v 5 tride pri hodine fyziky pri prilezitosti poznavani jednotek SI.

Ted k tem priplatkum. Kazda polozka Vyuctovani ma logicke zduvodneni. Pokud by na fakture byla pouze jedina castka, tak potom teprve nebudete vedet za co vubec platite.

honzak 2.1.2008 10:33

Re: Kilowathodina

to je hodně blbý příspěvek, že?

křovas 2.1.2008 13:54

Re: Re: Kilowathodina

ba ba

ver 2.1.2008 14:22

Re: Kilowathodina

pro Kleopatru . Energetiku Vám objasnili , ještě Vás mohou potkat jednotky hluku , takže

bel

decibel

kýbel

pavel 99 2.1.2008 14:41

Re: Re: Kilowathodina

na Hané ještě "debel"

vita 2.1.2008 16:21

Re: Re: Re: Kilowathodina

Není to jednotka kleopatří alternativní inteligence?

pavel 99 2.1.2008 18:59

Re: Re: Re: Re: Kilowathodina

jelikož je ..... až to bučí, lze použít i alternativní jednotky, odvozené z hluku;-P

qwert 2.1.2008 16:56

Re: Kilowathodina

kdepak, kilowatthodinu už masy pochopily. Prot se na ně vytáhla "jednotka " MJ" - megajoule :o) . Ale nějakej Prometheuse stejně práskne, že joule je wattsekunda.

Němek 2.1.2008 18:28

Re: Kilowathodina

To je přece účel všech megapodnikatelů a gigapolitiků:  Zblbnout všechny, aby se zdálo, jak složitou práci oni mají, a proto, že je musíme dobře platit.

Celou dobu od zavedení elektřiny v těchto končinách stačilo jedno číslo, které vyjadřovalo cenu 1 kWh při vstupu do domu. Jenže to by  dnešní nenažrané nové kapitalisty příliš odhalovalo.

Delfin 2.1.2008 18:55

Re: Re: Kilowathodina

Nojo, jenze jaksi v te dobe vsechno co melo spolecneho s elektrinou spravovala jedna statni spolecnost. Ted Vam dodavku zajistuje mnoho ruznych spolecnosti a z nekterych si muzete i vybirat. Ted se Vam o dodavku stara nejaky vyrobce, obchodnik, spravce PS (CEPS), operator trhu s elektrinou (OTE) a distribucka. Nektere spolecnosti poskytuji i vice nez jednu sluzbu, takze se to musi take rozepsat. Opravdu lepe zjistite za co platite kdyz bude uvedena pouze jedna castka na vyuctovani?

No... 2.1.2008 8:15

Přes děsivé ceny jim trochu lezete do .....

Sice máte pravdu, ale kdo z obyvatel české kotliny má německý plat a může bez potíží platit německou cenu za českou elektřinu produkovanou za české ceny surovin a české platy ....??? Potřebujeme dostavět zbývající dva bloky Temelína, potřebujeme, aby zelení masochisti SAMI NA SOBĚ  zkoušeli své ekologické daně a svá "ekologicky šílená" stanoviska a nezatahovali do toho nevinné lidi, kteří si to rozhodně nezaslouží. Ale to je trochu scifi, bohužel. Ono by je to blábolení přešlo, kdyby podle toho měli skutečně žít (živořit a většinou nežít, to spíš..) . Přeji krásný den a pokud jste v dozorčí radě ČEZu, upozorněte vedení, že lidé prostě na další zvýšení cen energie nemají !!! Musí totiž také jíst, jezdit do práce a pracovat, oblékat děti, platit vodu, plyn, TV, lékaře, souidce, politiky,poslance, pažravé úřady.....

pepe 2.1.2008 8:52

Re: Přes děsivé ceny jim trochu lezete do .....

Pánoé,uvědomte si,že je to zdražování a všechny ty poplaky tunel na peněženky těch nejchudších.Z plných břuchů služky a pacholci neurostů.

Tomáš 2.1.2008 10:47

Re: Re: Přes děsivé ceny jim trochu lezete do .....

Tedy, být ještě 2.ledna takhle sťatý, to musel být úctyhodný silvestrovský výkon.

JJ 2.1.2008 15:57

Re: Přes děsivé ceny jim trochu lezete do .....

CEZ nemuze prodavat vyrazne levneji, nez konkurence (ktera kupuje na trhu), protoze by se dostal do problemu s antimonopolnim uradem.

Urcite CEZu vysoka cena elektriny na trhu nevadi (proc by take producentovi mela), navic tezko by dokazal co udelat s cenou elektriny v Nemecku, od ktere se do znacne miry odviji cena elektriny v CR (volny trh a pristup k prenosovym kapacitam).

BuBu 2.1.2008 8:04

Pane Nejedlý . . .

. . . i já jsem dlouho-letý pracovník energetiky . . . také já Vám . . . sobě  . . . i energetice přeji do nastávajících let jen to nej . . . nej . . . nej . . . , ale mám dosti velkou obavu - že se velmi rychle blíží den, kdy půjdu do lesa shánět louče, anebo budu celý rok vydělávat v potu tváře na to, abych si mohl alespoň o státních svátcích . . . . . posvítit 25 wattovou žárovkou !

Je tu ale ještě jedna možnost, která nám dává šanci : Nakopat všechny ty "zelené"  . . . do (Y) !

mjd 2.1.2008 8:06

Re: Pane Nejedlý . . .

..., ale jak snadno a hezky se ekoteroristi prosazují a jdou stále kupředu, zpátky ni krok.

Ludva 2.1.2008 11:33

Re: Pane Nejedlý . . .

Je tu ještě jedna možnost. Vykašlat se na práci, za kterou Vás stejně pořád kritizují a napadají, a vypnout elektriku na pár dní. Ono by se jim v hlavě rychle rozsvítilo.

gerontusinza 2.1.2008 16:05

Pane BuBu, vemte si sebou i ty modré teroristy....Re: Pane Nejedlý . . .

;-DKdu-ČSL je neškodná, ta se spoléhá na pánaboha, ta jde jako správná "dívka" s každým když ji to aspoň  něco vynese.....;-D U této vlády mluvit jenom o Bursíkovi a KačceJauJau je poněkud infantilní....;-)

svilich 2.1.2008 7:22

hezké přání

jen mám pocit, že zelení khmérové, pokud k nim vůbec dorazí, nebudou schopni pochopit obsah. Jejich myšlenkový potenciál je přílíš zaměstnán hlavním úkolem - udržet se u koryta.

Nakonec názorovou pružnost předvádějí od té doby, co se chytli drápkem víc než často.

Mečislav Kozel 2.1.2008 2:27

Giga

Ale "giga" není hudební nástroj, nýbrž barokní tanec :-)

Petr Nejedlý 2.1.2008 5:49

Re: Giga

giga - středověký smyčcový nástroj mající 1-3 struny, oblíbený u minstrelů (středověký básník a pěvec) ve 12-13 století. Tak to alespoň říká Slovník cizích slov (SPN 1994). Ten tanec je tam uveden samozřejmě taky. ;-D

Chris Kelvin 2.1.2008 0:36

Což o to...

...článek je to pěkný, slova moudrá. Také si nepletu (tedy většinou;-)) v článku uváděné jednotky i fyzikálníá veličiny. Nicméně pokud vám ta energetika začne jaksi užírat krajinu, lidská obydlí... jde sranda stranou. Proto mě děsí poslední zveřejněná slova ministra Římana (koaličního partnera zelených - těch zelených, kteří nemají rádi jadernou energetiku) o posouvání limitů těžby uhlí v severočeské hnědouhelné pánvi.

Petr Nejedlý 2.1.2008 5:58

Re: Což o to...

To je právě o těch terawatthodinách (TWh). Až lidi začnou trochu počítat, zjistí, že 1 TWh je milion MWh, přičemž MWh je milion watthodin (Wh). Možná se taky potom začnou zajímat o to, kde a z čeho je možné taková kvanta elektřiny vyrobit. Alespoň v to upřímně doufám.

Talián 2.1.2008 17:05

Re: Což o to...

Pořád se těším, že si budu moci vybrat dodavatele elektřiny, ale nikoliv distributora, ale výrobce. A že budu nakupovat za cenu na svorkách + zisk + přepravní náklady. Klidně bych si dojel až k prodejcům do EDU nebo ETE. Pak by se vidělo, kde je žába na prameni. U větrníků by asi nával nebyl a cena na uhelkách s odsířením taky nic moc.

Mrazivý dech 2.1.2008 0:12

zelený Burák

tak sem nějak pochopil, že ten "nejmenovaný "bude zelený demagog Burák8-o

emersonskej 2.1.2008 2:17

Re: zelený Burák

chytrej !!!;-)