25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Plán B

Odchod nejmocnějšího manažera v České republice vyvolal logicky obrovskou pozornost a vzhledem ke způsobu provedení i množství spekulací o důvodech, které k tak překvapivému kroku vedly. Pokud se pokusíme o střízlivou analýzu toho, co se stalo a jaký je výsledek, musíme dojít k tomu, že Martin Roman nepadl, ale provedl manévr, jehož důvody a hlavně důsledky jsou zatím stále velmi nejasné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 29.9.2011 14:09

Jde o občany, kteří zaplatí dostavbu Temelína za 500 miliard Kč

Není to o jednotlivých osobách v ČEZ či v partajích, je to o stovkách či tisíci osob.

Nejvíce je to o občanech-voličích, kteří budou zadluženi na mnoho roků dopředu a splácet budou v ceně elektrické energie vyráběné v Temelíně, či v jiné dani, kterou vymyslí ministr financí za některou politickou stranu.

Copak Transparence International, že nic neříká k tendru za 500 milard? Proč nezačíná trvat na referendu občanů k takovým obrovitým investicím. Referendum k volbě prezidenta je pro svobodné občany žijící v parlamentní demokracii, finančně důležitější než když bez jejich souhlasu bude investováno 500 miliard Kč? Vždyť občanům nebyl jim sdělen ani náznak byznys plánu dostavby a vybírá se již dodavatel!!! Copak nevidíme to korupční prostředí? Kolika stovkám lidí se může z těch 500miliard pustit chlup, aby to podpořili?

Ideální by bylo provést třetí velkou vlnu privatizace a zprivatizovat i ČEZ, ihned by se vyjevilo, jak je dostavba Temelína potřebná.

J. Kadeřábek 29.9.2011 15:25

Když nebylo vypsáno referendum k fotovoltaice,

která nás všechny  bude z naších kapes (nikoliv ze státních výdajů z našich daní) stát v průběhu 15 let 1000 miliard kč je na polovinu této částky asi také zbytečné. Váš návrh zprivatizovat ČEZ (nejlépe do německých rukou) by znamenal konec jaderné energetiky v Čechách a nákup elektřiny u Cartiera stejně jako další luxusní zboží. Privátní firma ČEZ by pak nebyla povinna se s občany bavit o svém byznys plánu ani náhodou.

F. Pavlis 29.9.2011 10:54

Je

to velmi smutné čtení o poměrech v české kotlině.

O. Uživatel 29.9.2011 12:55

Uživatel požádal o vymazání