26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
olaf 10.10.2007 19:07

nejforší nejsou trpaslíci

Nejhorší je, že je stále někdo volí. A POZOR, jejich preference údajně rostou (no to bych raději volil tu stranu co ji chce Bůh v každé vládě).

marcela n. 17.10.2007 13:25

pokud by při příštích volbách hrozilo vypadnutí KDU z Parlamentu

také bych ji podpořila !

nutnost nějaké koualice ODS-ČSSD-SZ by se mi vůbec ale vůbec nelíbila !

abdul 10.10.2007 10:18

panove, nechapu...

jak rozdilne lze cist tentyz text. Pan Nejedly vybral presne ty citaty, ktere potvrzuji, ze experti MZP se nemylili. Cesky trh s energii nebyl a neni schopen absorbovat produkci Temelina. Jinak by do konce cervna nebyl prebytek vyvozu 12 TWh. A to jeste jete stal a dodnes vyrobil 8,3 TWh. Aby se dostavba Temelina vyplatila, vzrostla cena elektriny za 7 let zhruba dvojnasobne. Odvolavat se na ceny elektriny v zahranici je sporne. Pokud by byla smernice 96/92 zrealizovana a trh se skutecne otevrel, nemusela mit EU takove problemy s konkurenceschopnosti. Misto toho vznklo par velkych hracu, velke ryby sezraly male, a zakaznik at plati, anebo nesviti. Lonske problemy s hrozicim vypadkem v unoru a cerveci potvrzuji dalsi tvrzeni, ze zarazeni Jete do soustavy povede k poklesu efektivity a spolehlivosti. Pokud by nedoslo k vyvoznimu boomu, tak problemy se zamestnanosti na severu Cech nastaly atd. Chapu, kdyz nekdo obhajuje sve nazory. Pokud chce ale vystupovat jako expert, mel by alespon snazit o jakysi nadhled. Ten ted tady postradam. Tak nashle

Frank 10.10.2007 22:43

Re: panove, nechapu...

Cituji: "Aby se dostavba Temelina vyplatila, vzrostla cena elektriny za 7 let zhruba dvojnasobne." Čili, kdyby nebyla dostavba Temelína, byla by elektřina levnější? Nastal by podle Vás rychleji převis nabídky nad poptávkou? ;-)

Petr Nejedlý 14.10.2007 23:11

Re: panove, nechapu...

Pilířem studie bylo, že dojde k dlouhodobé stagnaci spotřeby el. energie z důvodu vyšší efektivnoti tvorby HDP a že ceny na energetickém trhu budou nižší než výrobní ceny Temelína, takže nebude schopen prodat svoji produkci na trhu. Toto se nepotvrdilo. Přebytek vývozu máme právě proto, že produkci lze bez problémů prodat. Energetika je přirozený monopol. Očekávat, že v tomto oboru bude rozsáhlá konkurence, která bude tlačit ceny dolů v rámci konkurenčního boje, není podle mne ekonomicky ani technicky reálné. Problémy v soustavě nebyly rozhodně vyvolány s Temelínem. Naopak mnohé problémy jsou paradoxně způsobovány příliš vysokým zastoupením obnovitelných zdrojů v soustavě (např. německé větrníky na severu), protože jsou z hlediska spolehlivosti dodávek naprosto nespolehlivé. Dochází tak k vzniku velkého množství přechodových stavů, jejichž vyrovnávání se mnohdy vymyká dispečerským pracovištím z rukou (např. při souběhu s poruchami na přenosových linkách VVN popř. při jejich odstavení z důvodu opravy nebo údržby).

Karim 9.10.2007 17:48

Zeleni byli a jsou samozrejme zaujati proti - mj i proto se prepocitali...

...a je jasne, ze pokud nedojde ku katastroficke poruse, tak se dostavba Temelina vyplatila. Mimo jine tomu pomohlo i prudke zvyseni cen ropy a plynu po 9/11 atd atd.    Ku katastroficke poruse by nemelo dojit - vse vypada zajisteno lepe nez kdekoliv jinde. 

 Presto par problemu zustava: nikde na svete neni doreseno stale uloziste.  Snahy nastrkat jaderny odpad do zeme v Cechach narazily na odpor obyvatel prislusnych katastru.  Budto bude treba nekoho poradne uplatit (jedno uloziste bylo navrhovano par km od Klausovic chalupy - pan profesor by mohl jit prikladem a jit agitovat mezi sousedy....), nebo vyvezt odpad ven a tam taky nekoho poradne uplatit (dobras by byla Sibir - ale i tam se Sibirane zacali nejak osivat...).  Tohle je jeste vec, ktera se muze prodrazit (pokud si to Klausovi nevezmou na chalupu zadarmo...).

V nevadske pousti se jedno uloziste budovalo, ale jeho vystavbu pridusili tmarsti a vyplaseni obyvatele Las Vegas (cca 300 km od stavby uloziste).  

 

qwert 9.10.2007 22:52

Re: Zeleni byli a jsou samozrejme zaujati proti - mj i proto se prepocitali...

podívejte, já bych si ten jaderný odpad klidně vzal, pokud mi ho někdo doručí v solidních sudech, tak jak to dělá ČEZ a pokud se ten materiál skutečně stane mým majetkem, klidně si ho vezmu a bezpečně uložím i se šíleným závazkem, že to budu ještě léta opečovávat. A to rozhodně nejsem fanda jaderné energetiky! Tu jsem schopen tolerovat jako nutné,  nevyhnutelné a přechodné zlo (fúze po 50 letech a stovkách miliard stále nedohlednu...)

Ladislav N. 10.10.2007 3:59

Re: Re: Zeleni byli a jsou samozrejme zaujati proti - mj i proto se prepocitali...

Teplo zadarmo byste chtěl? ;-D

Jenda 9.10.2007 1:28

Tak jsem procetl diskuzi a zeleni se nejak nedostavili

emersonskej 9.10.2007 11:23

Re: Tak jsem procetl diskuzi a zeleni se nejak nedostavili

To docela překvapí...;-D

Emil XX 8.10.2007 21:36

Velice by mě zajímalo, KDO a KOLIK dostal za ten zelený blábol

zaplaceno. Možná by se se o to měla zajímat prokuratura.

Jimmy Keen 8.10.2007 19:36

No vidíte a koho to zajímá

Když postavíte blbě dům a on spadne, jest vám to otloukámo o hlavu po celý váš život a profesně jste v podstatě znemožněn. Když zelení cokoiv kázají, co se dále ukáže jako blbost na kvadrát, neděje se vůbec nic. Maximálně vám odpoví, žese máte dívat dopředu, že jste zmanipulován jadernou, dřevařskou, betonářskou, dálniční či jakoukoliv lobby, že váš pradědeček kdysi upytlačil jelena a pak komu to slouží. A tak může být Kuchta ministrní, Just blekotat o kůrovci, Vlašín o Gabčíkovu, Pávek rozhodovat o dotacíh, hnutí DUHA vykládat o Temelínu či o stavu našich lesů v podstatě v pohodě. Výpočty - vy chcete výpočty. Na co? Oni nepotřebují počítat, oni to přece cítí. A navíc vaše výpočty jsou určitě zmanipulované, protože oni pociťují zcela jinou pravdu. Navíc matematika se pořádně neučí, bič v podobě povinných maturit z matiky je pryč a hnutí češtinářek a podobných jednorázově zaměřených humanistů tvrdě vítězí. Co jim chcete vykládat o výpočtech a navíc jakési důkazy po 8 letech. Zívající veřejnost si počte, že Temelín vybuchne a šup, jednodušší nevzdělaní lidé počnou zeleným házet hlasy.

Pamětník starejch dob 8.10.2007 21:03

Re: No vidíte a koho to zajímá

No, a takový Hitler dokázal, že (nejen) ti jednodušší volili jeho.

Frank 8.10.2007 21:49

Re: No vidíte a koho to zajímá

No, však Vám to studenti z Fakulty humanitních studií natřou, technokrate jeden! Ještě používat fyziku a matematiku! Technická věda je jen nástroj zhouby, který zavedl původně harmonické společenství do tenat technokratického ničení přírody, poruch klimatu (viz všeznalý I. Rynda) a všeobecné apokalypsy, od které nás mohou spasit pouze harmonické větrníky, bionafta, biopotraviny a bioBursík s eolickým Pávkem. Fuj atomovým elektrárnám, které jenom produkují škodlivou elektřinu!

emersonskej 9.10.2007 1:12

Re: Re: No vidíte a koho to zajímá

;-D;-D;-D;-DR^

Jenda 9.10.2007 1:27

Re: Re: No vidíte a koho to zajímá

Myslim, ze studenti fakulty humanitnich studii by nedokazali postavit ani vetrnej mlejn na umleti kafe. A ze by ho Rynda potreboval.

prazakm 9.10.2007 10:33

Re: Re: No vidíte a koho to zajímá

Pozor, větrníky ne! Ty ekologické nejsou, tvrdí teď na podzim zelení! :-)

Atei 8.10.2007 19:33

podobné to bude se všemi návrhy rudozelených

Nejnovější je zjištění, že  náhrada   ropy  rostlinným olejem a   alkoholem  je  zcela  nereálné a poškozuje přírodu. Bohužel veřejnost ráda  naslouchá takovým nesmyslům.

Když se později ukáže, že  hlásali nesmysly, ani se  zelení  lidem neomluví.

Pete Brich 8.10.2007 17:17

Rovněž musím konstatovat, že mi připadá poněkud podivné, když zpracovatelé takto zásadního materiálu nejsou v textu jmenovitě prezentováni a schovávají se pod hlavičku expertní skupiny MŽP.

Vsadil bych se, že takových expertů je dnes ten barák plný!!

PB

www racek 8.10.2007 16:40

no a co dnes, přítelé ...

první blok porucha ventilu, druhý taky nevyrábí ...

zm 8.10.2007 19:04

Re: no a co dnes, přítelé ...

No zeleným se líbí jen to, co má využitelnost 10-15 %, takže se Temelín bude pouštět jen v prosinci.

emp 8.10.2007 19:21

Re: no a co dnes, přítelé ...

prvni blok byl odstaven na den v nedeli, druhy na den v sobotu. Ted jedou oba na 100%.  Mimochodem, druhy nevyráběl , protože se na něm prováděla pravidelná zkoušk klastrů, která dopadla ok. a prvni by vyráběl, jen se rozhodli opravit jeden z ventilů hned a né čekat až do odstávky a jet jen n 98%

Stredocech 8.10.2007 11:57

Tady máte citáty Jana Kellera, publikované hnutím DUHA

"Navrhované řešení bioregionalismu o počtu několika tisíc lidí by v praxi znamenalo návrat velké části populace do sektoru zemědělství, což by vedlo k přeměně dnešního průmyslového zemědělství do podoby fyzicky náročného zahradnictví. To by vedlo nesporně k prudkému poklesu produktivity práce, ale též k likvidaci nezaměstnanosti."

"Ostatně ti, co intuitivně ztotožňují radikální decentralizaci s návratem k primitivismu a obávají se nástupu myšlenkového a kulturního temna, zapomínají, že parametry velmi blízké navrhovaným řešením byly v Evropě zcela běžné v době renesance a humanismu, zatímco totalitární společnosti se daří nejlépe ve vysoce centralizovaných státech..."

Prostě, plebs by měl chodit na robotu aby uživil pár osvícených boháčů a jimi živenou hrstku "filosofů." Je se mi zdá, že drtivá většina lidí by patřila k tomu podvyživenému plebsu...

cb 8.10.2007 12:40

Re: Tady máte citáty Jana Kellera, publikované hnutím DUHA

Ten spratek Keller pozaduje vyvrazdeni 50% lidstva a nikdo ho trestne nestiha.

matula 8.10.2007 12:48

Komous Keller

Neprekvapuje to vzhledem k faktu, ze pred listopadem 1989 byl Keller fanaticky komunista (pry dokonce nejmladsi na okrese Frydek-Mistek). No a po listopadu proste zacal tridni nenavist hlasat premalovanou na zeleno. K jeho zakum patri napriklad Patocka a Beranek. Fanaticky komunista tak vychoval celou generaci zapalenych mladezniku s komunistickym myslenim, kteri chteji uctovat s kapitalismem ted uz ne pod hlavickou tridnih boje, ale pod hlavickou "ochrany prirody".

huhu 8.10.2007 11:51

ekoterorističtí spratkové

níže je článek o nezodpovědnosti spratků. Ti anonymní  "experti" MŽP (jistě dobře placení tedy parazitující na daních a dodnes na významných místech), jsou rovněž takovými spratky, kteří ničí a ostatní mají jen malou možnost uplatnit na nich jejich zodpovědnost

Bohunka a Verča 8.10.2007 10:41

Zelení jsou proti člověkovi

Přece, když devastaci přírody páchá člověk a když člověk dokonce způsobuje globální oteplování, tak je příčina všeho pro ekologisty špatného a zhoubného v člověkovi. Z toho logicky vyplývá, že zelení fanatici v skrytu duše chovají nenávist k člověku. Pokud to s tou svou bláznivou záchranou přírody myslej poctivě, mohou pracovat pouze na jednom, na likvidaci člověka. Ovšem zlikvidovat člověka jako druh není tak snadné a ani se nehodí o nějaké takové jejich šílené touze mluvit nahlas. Zatím mohou akorát škodit, což dělají a my blbci jim to žereme - viz ekologická daň, stop jaderným elektrárnám, zákaz topení uhlím atd. Fuj, jsou to mrzké povahy!

cb 8.10.2007 10:46

Re: Zelení jsou proti člověkovi

Tom Clancy: Duhova sestka.

Stredocech 8.10.2007 11:58

Re: Zelení jsou proti člověkovi

"Rozkvět lidského života a celých kultur je slučitelný s podstatným úbytkem lidské populace. Rozkvět mimolidských forem života takový úbytek vyžaduje."

Také z Kellera.

NevericiTomas 8.10.2007 12:12

Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

V zajmu rozkvetu mimolidskych forem zivota, v tomoto pripade hrbitovnich cervu, navrhuji Kellera povesit na svestku...;-D