6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
matula 8.10.2007 12:49

Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

Stredocechu, nevite prosim odkud presne je ten citat? Mne to zajima protoze rada tech ekoteroristickych spolku chce de facto vyvrazdit lidstvo

cb 8.10.2007 12:53

Re: Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

Nejspis "Az na dno blabohytu"

vita 8.10.2007 13:02

Re: Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

Někteří si to ovšem neuvědomují a velmi je urazíte, optáte-li se, jak chtějí svých cílů dosáhnout - zda průmyslovým způsobem po vzoru Hösse v Treblince či po polpotovsku čistě přírodně...

Corsini 8.10.2007 13:06

Re: Re: Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

Ještě je v nabídce přirozený výběr - jako třeba ve Rwandě...

vita 8.10.2007 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

A vidíte - to bylo taky celkem masivní (a masité) snížení populace. Stačil dostatek mačet a trocha organizace - a kdyby jim to svět nepřekazil, mohlo být vyčištěno. O mrtvoly se postarali místní přírodní čističi, došlo k rozvoji mrchožroutů od hyen přes supy po broučky a baktérie... prostě zelená pohádka!

V Kambodži prý odmítali vietnamští vojáci jíst tučné ryby z rybníčků, kde narazili na lidské kostry, změkčilci jacísi...

Stredocech 8.10.2007 13:36

Re: Re: Re: Zelení jsou proti člověkovi

Jan Keller: Sociologie a ekologie, Sociologické nakladatelství, Praha 1997.

Jan Keller: Až na dno blahobytu, Hnutí DUHA, Brno 1993.

vesničan 8.10.2007 16:27

Re: Zelení jsou proti člověkovi

už to začalo viz sobotní reg, noviny na chrudimsku - Bursik bude prosazovat  zákaz spalování f o s i l n í c h  paliv v lokálních topeništích-čímž prý je myšleno uhlí. Fosilním palivem je i zemní plyn, ropa atd. V praxi tento zákaz bude znamenat ,že vymrzne tak 60% lidí na venkvě hlavně důchodci no a o to tu jde ne???

Tokamak 8.10.2007 10:23

Nemám nic proti Temelínu,

ale pokud by nebyl dokončen, tak dnes ještě žádnou energii nemusíme nakupovat, alespoň podle údajů ČSU.  Bez Temelína mě stále vychází nadprodukce 12 TWh.

Na druhou stranu je samozřejmě lepší výhodně vyvážet ekologickou jadernou energii, než ničit přírodu pěstováním biomasy pro rakouské kotle na peletky, hyzdit krajinu fofrníky ...

Delfin 8.10.2007 10:38

Re: Nemám nic proti Temelínu,

Lonske zahranicni saldo bylo -12TWh, coz byla sice produkce JETE, ale neexportuje pouze CEZ, exportuji i dalsi ... Mimochodem na exportu elektriny nevidim nic spatneho.

qwert 8.10.2007 10:45

Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

na exportu jaderné energie nevidím nic špatného, na prolomení těžebních limitů uhlí a nuceném přesídlování obyvatel kvůli rozšíření těžby beztak nekvalitního uhlí toho špatného vidím dost.

Delfin 8.10.2007 11:36

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

To ale neni vec exportu ale vyroby. Jinak kdo je vetsi darebak ... exporter nebo importer elektriny ...? Elektrinu navic proste nikdo neprodukuje, jen se prelejva na misto nedostatku.

Stredocech 8.10.2007 12:19

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

Já bych postavil další jaderné bloky namísto stávajících uhelných, čímž by se zaměstnali pracovnící dolů (ne těch stavbách). Elektrárna by sice vyšla dražší (kvůli seismicitě) ale zase by šlo využít stávající infrastruktury.

To uhlí se de fakto těží z části kvůli zaměstnanosti v regionu a zájmům určitých skupin jako Mostecká uhelná. Těžbu bych úplně nezastavil, pouze snížil, aby se zachovala energetická bezpečnost v případě, že by bylo nutno přejít na syntetický benzín.

Mimochodem, Američané maji ropná pole, kde se netěží (patří vládě) a slouží jako strategická reserva.

Tokamak 8.10.2007 10:48

Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

Porovnával jsem údaje z tabulky citované v článku, výroba 84 TWh, spotřeba 60 TWh, takže přebytek je 24 TWh a Temelín vyrobí zhruba 1/2 tohoto množství

Na vývozu energie také nevidím nic špatného, alespoň pokud se nevyrábí ve špatně odsířených elektrárnách

emp 8.10.2007 11:05

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

zde je saldo 12TWh :-/

Delfin 8.10.2007 11:19

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

A co tech 12TWh na importu?

Delfin 8.10.2007 11:30

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

treba zde

http://www.eru.cz/rz_06/rz/energie/4.htm

Tokamak 8.10.2007 12:04

Re: Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

jj pořádně jsem se nepodíval a nezapočítal jsem ztráty, spotřebu pro výrobu a podobně, takže bez Temelína bychom byli na nule, při stoupající spotřebě ....

Každopádně by to chtělo co nejdříve zahájit výstavbu dalšího zdroje, myslím, že se čeká, až Zelení vypadnou z vlády a ČEZ se pustí do Temelínu III a IV

Honza42 8.10.2007 10:49

Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

Já naopak masivní investici do JE a následný vývoz energie, pokud bychom na to "vlítli" včas, považuji za jeden z nejlepších exportních artiklů, a to zejména z ekolgického hlediska.

huhu 8.10.2007 11:14

Re: Re: Re: Nemám nic proti Temelínu,

ano naprosto čistý export  ;-)

Jura Jurax 8.10.2007 10:13

Zelení jsou zemští škůdci,

ač bohužel s nimi jako takovými není nakládáno.

 "Konverze výstavby jaderné elektrárny v Temelíně na alternativní druh využití" zpracovanou blíže nespecifikovaným kolektivem expertů pro tehdejšího ministra životního prostředí RNDr. Miloše Kužvarta na základě rozhodnutí vlády České republiky č. 247 ze dne 22. března 1999 ... krucifixhergotalelujánalevodop*delepráce (za * dosaďte r), kterého zelenou plísní prorostlého idiota vůbec napadlo vyhazovat peníze daňových poplatníků za takovou pyramidální kravinu, natož aby tento hluboce debilní zámysl dokonce realizoval? Nebylo-li třeba pomoci kamarádům blíže nespecifikovaným k vejvaru ze státních peněz - to je sice svinstvo, ale běžné a jaksi lidsky pochopitelné - pak nezbývá než vztažmo k politikům, zde najmě zeleným, parafrázovat charakteristiku c.a k. rakouských generálů jejich pruskými kolegy - totiž že s jejich blbostí je nutno počítat jako s faktem.

Ti experti vědí, proč se nespecifikovali - peníze sice nesmrdí, ale být za vola k veřejnému posměchu není nic moc; je až pozoruhodné, jak se ti experti ve svých závěrech hojně mýlili ... ovšem zase na druhé straně od zprávy předkládané MŽP nemůže soudný člověk čekat, že by vůbec kdy mohla být či dokonce byla projaderně temelínská, a expertové tudíž (naprosto objektivně, jak se na experty sluší)  nalezli to, to za prachy z tohoto zdroje prostě nalézt museli.

A jestě k tvrzení ... protože Hnutí DUHA je ve své podstatě dobrovolnické hnutí, resp. nezávislá nezisková organizace, která nemá k dispozici potřebný vědecký, technický, ekonomický a úřednický aparát na zpracování rozsáhlých analýz a prognostických studií ... ergo tedy je to banda amatérů nemající odborníků a expertů a nemajíci ani na na to, aby si ty odborníky a experty zaplatila ... hm, tak co do všeho kecají, když nemají než svou zelenou víru? A proč je vůbec necháváme kecat?

Kruchen 8.10.2007 10:32

Re: Zelení jsou zemští škůdci,

Máte naprostou pravdu. Ten citát "s blbostí je nutno počítat jako s faktem" je naprosto trefný.

Jura Jurax 8.10.2007 10:09

Zelení jsou zemští škůdci,

ač bohužel s nimi jako takovými není nakládáno.

 "Konverze výstavby jaderné elektrárny v Temelíně na alternativní druh využití" zpracovanou blíže nespecifikovaným kolektivem expertů pro tehdejšího ministra životního prostředí RNDr. Miloše Kužvarta na základě rozhodnutí vlády České republiky č. 247 ze dne 22. března 1999 ... krucifixhergotalelujánalevodoprdelepráce, kterého zelenou plísní prorostlého idiota vůbec napadlo vyhazovat peníze daňových poplatníků za takovou pyramidální kravinu, natož aby tento hluboce debilní zámysl dokonce realizoval? Nebylo-li třeba pomoci kamarádům blíže nespecifikovaným k vejvaru ze státních peněz - to je sice svinstvo, ale běžné a jaksi lidsky pochopitelné - pak nezbývá než vztažmo k politikům, zde najmě zeleným, parafrázovat charakteristiku c.a k. rakouských generálů jejich pruskými kolegy - totiž že s jejich blbostí je nutno počítat jako s faktem.

Ti experti vědí, proč se nespecifikovali - peníze sice nesmrdí, ale být za vola k veřejnému posměchu není nic moc; je až pozoruhodné, jak se ti experti ve svých závěrech hojně mýlili ... ovšem zase na druhé straně od zprávy předkládané MŽP nemůže soudný člověk čekat, že by vůbec kdy mohla být či dokonce byla projaderně temelínská, a expertové tudíž (naprosto objektivně, jak se na experty sluší)  nalezli to, to za prachy z tohoto zdroje prostě nalézt museli.

A jestě k tvrzení ... protože Hnutí DUHA je ve své podstatě dobrovolnické hnutí, resp. nezávislá nezisková organizace, která nemá k dispozici potřebný vědecký, technický, ekonomický a úřednický aparát na zpracování rozsáhlých analýz a prognostických studií ... ergo tedy je to banda nadšeně věřících amatérů nemající odborníků a expertů a nemajíci ani na na to, aby si ty odborníky a experty zaplatila ... hm, je-li tohle pravda, tak co do všeho kecají, když nemají než svou zelenou víru a jinak nic? A proč je vůbec necháváme kecat? Proč se jimi necháváme vydírat?

Jura Jurax 8.10.2007 10:44

Re: Zelení jsou zemští škůdci,

Neodklepl jsem se dvakrát, ale tento příspěvek původně neprošel kvůli krucifixhergotalelujánalevodop*delepráce - za r je opět * ... :-D:-D:-D

Děkuji, cenzore.

Vincek 8.10.2007 9:59

Existuje jistá skupina lidí, která evidentně nemá co na práci.

 Tato skupina lidí hledá jak se vyžít. Marní čas sledováním kouře z komínů vesnických chalup, starostí o divou zvěř, která je majetkem myslivců a nimrodů(doslova), sledováním biologické kvality potravin konzumovaných ostatními občany, sledováním efektivního energetického chování všech civilizovaných lidí. Také neustále měří teplotu planety a sledují, zda voda nestoupá. Starají se vlastně o úplně všechno! O co se nestarají dost, je otázka, zda pracují na své obživě, aniž by při tom čerpali ze společného měchu. Už vidím sedřeného dělníka, ulítaného manažera, přetíženého lékaře, prostě všechny, co se musí přerazit aby se uživili, jak berou na sebe starosti těch, co patrně nemají co na práci.

 Dejme jim pořádnou dřinu, aby neznepříjemňovali život nám, kteří se musíme tvrdě protloukat s pomocí dřiny životem. A když někdo chce chránit přírodu, měl by po práci jít do přírody dělat pořádek, sázet smíšené lesy, čistit vodní toky atd. Ale po práci, která ho musí uživit!!!

Stredocech 8.10.2007 12:22

Re: Existuje jistá skupina lidí, která evidentně nemá co na práci.

Vždyť oni to dělají (myslím ti nahoře) jen proto, aby se dřině vyhnuli.

matula 8.10.2007 9:38

Hnuti Duha?

Hnuti Duha jako "dobrovolnické hnutí, resp. nezávislá nezisková organizace"? To je teda dobry for vzhledem k faktu, ze na boj proti Temelinu dostava miliony od rakouske vlady... Ve skutecnosti je to profesionalni firma, podnikajici v oboru public relations!

Jura Jurax 8.10.2007 10:46

Re: Hnuti Duha?

Ani ne tak public relations, ale raketýringu.

Magor Milda 8.10.2007 9:28

Zajímavé by bylo, objasnit vztahy MŽP a rakouských "ekologistů"

zejména by bylo třeba veřejně oznámit, kolik paní Kuchtová a Pavlovec od lineckého hejtmana Josefa Pühringera obravdu dostali. Zadarmo ani kuře nehrabe, natož Zelení!

qwert 8.10.2007 9:24

RE: Ekologičtí pomatenci a enviromentalisti j...

se u nás dělí netypicky na dvě zcela odlišné skupiny. Někteří to dělají pro zábavu a pro nadšení z technologie a protože na to mají. Technologické řešení nízkoenergetického domu v ostrovním provozu přijde tak 1-2 miliony (k ceně stavby). Tím je vymezena jedna kategorie.

Druhá kategorie je do alternativy spíše tlačena okolnostmi - prostě nemá na to, by vytápěla elektrickou energií (ehm, kde je ta nejlevnější jaderná energie???), ale pořád má na to, aby  jakžtakž investovala do úsporných opatření,

Ta skupina, která sedí doma na dávkách obvykle nemá s ekologií a enviromentálně šetrných chováním nic společného. Vyznačuje se právě tím, že v kotli na uhlí, starém 50 let, pálí pet lahve a pneumatiky!!!

Honza42 8.10.2007 9:47

No já myslím, že je bohužel ještě jiná a nejpočetnější skupina zelených.

To jsou ti, co jsou buď tak neschopní, nebo tak líní, že si na trhu práce těžko mohou najít slušnější místo. Mají proto hluboko do kapsy, a to je v kombinaci se závistí smrtelná kombinace. Jejich základním programem je "když nemám já, nesmí mít ani jiný". Žijí za státní peníze na prapodivných institucích a svou hloupost prezentují směrem ven jako hejno idiotských rad, jak mají jiní žít. Přitom na společnosti vesele parazitují. Inu moderní levice je zelená.