29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Ministr Síkela a Rada ERÚ

Média informovala o schůzce ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely s členy Rady Energetického regulačního úřadu (dále jen Rady ERÚ). Nezávislý úřad, který dle Energetického zákona má dohled nad energetickým trhem, v posledním období opětovně fatálně selhal a selhává.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 18.1.2022 7:39

Epizodou možná drobnou, ale jak by nejspíš pravil pan Klaus, signifikantní! Quis custodiet ipsos custodes? 8-o

J. Vlk 18.1.2022 7:20

Energetika není o emocích, pan Sikela teprve poznává do jak složité situace vstoupil. Zde se zanedbalo posledních 20 let obnovy jaderné energetiky, teplárenství, obchod se zemním plynem, ovlivněné vztahy s Ruskem, sklady paliva v Německu, expanzionismus energetických firem do zahraničí místo domácích investic a další.. ERU je jen drobnou epizodou.

K. Nový 18.1.2022 1:15

No a Německo hlavně potřebuje energii nakoupit pro sebe.

Z. Koutecký 18.1.2022 1:06

Paní Vitásková, přehlédla jste, že pan ministr Sikela hned po jmenování prohlásil, že především musí jednat s partnery v Německu (rozuměj - dojet si pro pokyny do Německa). On od ERÚ nečeká žádné rozumné návrhy, ví dobře, co jsou tam zač. Dojede si do Německa pro pokyny, ty předá "nezávislému" ERÚ, ten podle nich zpracuje pro něj návrh opatření a pan ministr bude mít vystaráno. Protože, jak řekl pan premiér Fiala, splnit plány EU je nezbytné. A ty plány určuje především Německo.

J. Novák 18.1.2022 0:33

ministr je ve funkci proto, aby 4 roky přežil ve funkci, .........nikoliv aby něco řešil, trh to vyřeší sám,....a my se necháme podvádět??? Plná Letná a vidle sebou!!!