26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Postrach 25.4.2007 12:32

Re: Re: Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

Proč tedy nejsou Zelení pro zavření všech přehrad? Čistě racionálně. V Evropě zabily přehrady od války 3000 lidí, to je víc než celý slavný Čermobyl. Racionalita znamená přemýšlet, ne se řídit dojmy.

jkotek 25.4.2007 10:10

Re: Re: Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

Milerad: "pokud bydeme vykrikovat, ze Temelin exploduje, dostaneme vice jak 5% hlasu ve volbach a nasledne i zajisteny prijem", "kdyz se bude stavet dalnice, tak nas bude investor sponzorovat nebo vysleme uzitecne idioty na blokadu" a nejnoveji "pokud nas EKO-KOM nebude sponzorovat, prosadime vratne PET lahve"

(EKO-KOM provozuje sber trideneho odpadu, ktery ma Cesko nejlepsi v Evrope, za trideny PET odpad se dobre plati a jeho sber timto zpusobem spotrebuje mene ropy nez opakovane pouziti PET lahvi [trasport, saponaty, ohrev a cisteni vody...]; nicmene Zeleni presto nyni prosazuji neekologicke reseni)

qwert 24.4.2007 23:34

Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

nemusíte být zelený, ale můžete být klidně modrý a můžete zastávat stanovisko, že JE fixují tzv. přirozený monopol. Proto jsou nežádoucí. Vám se líbí představa závislosti celého státu a všech obyvatel na 2-3 JE elektrárnách v rukou několika operátorů jedné firmy??? Děkuji nechci a proto vedle JE požaduji i další zdroje včetně OZE.

pavel 99 24.4.2007 21:04

Re: Re: Je to pouze a výhradně

Němci přeci zásadně staví nové elektrárny, když mají nadbytek elektřiny a jiné elektrárny odstavují - to je taková "zimovská" logika.

Vojtěch 24.4.2007 20:56

S výstavbou elektráren se musí začít ihned

Příkladem může být Slovensko, kde po odstavení Jaslovských Bohunic (dle závazku k EU), budou elektřinu dovážet. Přitom zelení v koaliční smlouvě zabránili dostavbě jaderných bloků v Temelíně a rovněž blokují těžbu uhlí.

Nemám nic proti obnovitelným zdrojů, ale jen tam kde je to relativně hospodárné a jako doplňkový zdroj.

Pokud nemáme dopadnout jako Slovensko, pak je nutné okamžitě začít s projekcí nových bloků jaderné elektrárny. Pan premiér z obav o osud koalice nedá na pana Římana v této věci a raději podpoří zelené. Je to neodpovědná politika.

Ladislav N. 24.4.2007 20:47

Re: Tak tedy,

Nesmysl. Když ČEZ prodává za prudce rostoucí ceny se současně stagnujícími náklady, tak to je ten nejvýhodnější export, který může majitel mít... ;-P

Ladislav N. :-))) 24.4.2007 20:42

Re: Re: Výstižné ... jako učebnice ekonomie:

 ;-PR^.... !!

pavel 99 24.4.2007 20:10

Re: Re: Re: Autore Párale, můžete vyjmenovat ty "velké náhradní zdroje" postavené pro větrné elektrárny ?

"...Samozřejmě směšný tarif...." - to má prosím znamenat co? Pro koho je "směšný"? Snad pro odběratele?

pavel 99 24.4.2007 20:02

Re: Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

"...uvazovani nasich Zelenych..." - to je prosím co? Můžete tuto událost demonstrovat na nějakém příkladu?

pavel 99 24.4.2007 20:01

Re: Re: Re: Dle mého názoru měl ČEZ zůstat plně státním podnikem.

Víte ono není vedení jako vedení. Kupříkladu mezi 22kV a 400kV je dosti podstatný rozdíl, stejně jako mezi vedením distribučním a přenosovým.

pavel 99 24.4.2007 19:57

Re: Re: Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

"...Jisteze strach z jaderne technologie neni iracionalni ale ciste racionalni..." - jistě. Asi stejně jako klaustrofobie.

Jura Jurax 24.4.2007 19:20

Re: Trh to vyřeší

Jenže to už bude pozdě. Zelení mají vyletět už teď! Včera bylo pozdě!

Elektrárnu totiž za rok postavit nelze. Všichni Zelení a jejich sympatizanti budou třít ebonitové tyče liščí srstí. To bude ekologická energie z obnovitelných zdrojů.

Jura Jurax 24.4.2007 19:16

Re: Výstižné ... jako učebnice ekonomie:

Inu to víte, na blbost nejsou tabletky. Ani na tu zelenou ...

mondeo 24.4.2007 19:16

Re: energetika

Omlouvá se za pár hrubek,ty kecy mě pořádně ;-€

mondeo 24.4.2007 19:11

energetika

ČEZ to je banda  špinavců, kterou podporuje i státní správa!!! Tu bandu Zelených šílenců,by bylo třeba vykopat i s jejich fanouškama a začít stavět další JE,jinak budeme za pár let 8-oa v (Y).Je lepší se zbavit šílenců,než se potopit všichni.Zelenáči i komundírové se můžou vzít za ruce a společně by mohly někam vypadnout (třeba do Rakouska) .Tam by mohly spokojeni žít,občas si i zaprotestovat a všichni bychom byli spokojeni.      P.S.Mohli by sebou vzít i Jirku  demokrata se svojí partou,bylo by ještě lépe!!!!!!!!! ;-D

Emp 24.4.2007 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Stát

Olino, stát skutečně moc nemůže. Píšete, že ovládáte obchodní zákoník, máte tedy vzdělání na to, abyste zde mohla napsat, podle jakého zákona či na základě čeho by mohl stát zasáhnout, a to legálně.  Většinový podíl státu neobstojí, z důvodů, které jsem psal... 

Tak to zkuste prosím specifikovat, jak byste tu cenu snížila...či nezvýšila? Připomínám - transparentně a legálně...

Emp 24.4.2007 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo....

Šlo mi jen o to, že jistý pan Pavlovec z toho udělal, že se odstavovalo "náhle" kvůli tomu, že se muselo z bezpečnostních důvodů, což není pravda. Odstávka byla plánovaná měsíce dopředu, přesně na tuto dobu :)

Jenik 24.4.2007 18:07

OZE - vyrovnání

Navrhuji, že každý dodavatel el. z větrníků, fotočlánků atd, který prodává za dotované netržní ceny do sítě,  za svou potřebu,  pokud nevyrábí,  bude platit  stejnou cenu, za jakou prodává. předpokládám, že pan Pávek druhý den vyrazí s pilou a porazí své větrníky za desítky milionů ne jeho peněz.

NevericiTomas 24.4.2007 17:44

Re: Je to pouze a výhradně

Zimo nelzi. Nemci planuji stavet elektrarny ve velkem, tj. asi se jim to vyplati. V Evrope je nedostatek zdroju a tve vetrniky to nerozfoukaji....

NevericiTomas 24.4.2007 17:40

Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo....

No byla urychlena kvuli ne zcela vyhovujicimu palivu. To je myslim pravda ne? Na to neni nic spatneho.

zdeněk 24.4.2007 17:37

Re: Re: Dle mého názoru měl ČEZ zůstat plně státním podnikem.

Jak ji vyveze? To ji jako naloží na kamion a odjede s ní do německa? Ano pokud je zde například EON, tak by mohl kupovat elektřinu od ČEZU a prodávat do německa. Jenže k tomu potřebuje eletrické vedení. Pokud by veškeré vedení patřilo čezu, nebylo by to možné. To by se ale nejdřív musela zrušit habaďura s  veřejným prodejem elektřiny na kterém si namastí kapsi překupníci a pár vyvolených.

Honza 24.4.2007 17:32

Výstižné ... jako učebnice ekonomie:

ekonomické pravidlo číslo jedna: !cenu určuje trh! 

pokud zelení způsobí nedostatek energie omezením volné soutěže, tak jde zákonitě cena nahoru! 

Zůstává jen jeden problém: že to většině lidí nedochází a dál podporují zelené ... (ach jo)!

Johny 24.4.2007 17:16

Re: Re: S těmi zelenými v Německu to je jinak

KPD byla zakázána jako protiústavní v roce 1956 - sorry a le přečti si něco pokud chceš přispívat.

Teprve v roce 1969 se KGB pokusila vytvořit novou komunistickou stranu DKP ale bez velkého úspěchu, komunismus se zdiskreditoval ruskou okupací Československa nacož byli němci dost citliví. Proto bylo rozhodnuto vytvořit novou levicovou stranu, která by se na venek tvářila jako zelená. Jinak pidi strana DKP přežívá do dneška, kdy se přidružila k SED.

vita 24.4.2007 17:00

Re: Re: Re: Re: Re: Stát

Jasně, Olino. Vy tvrdíte, že má - já tvrdím, že nemá. Já dokládám proč nemá, vy ovšem tvrdíte, že má.

A flek! A re! Tuty!

Vy jste pravicová volička, ovšem jen do té chvíle, kdy neviditelná ruka trhu hrábne do VAŠÍ kapsy - to pak prrr, regulace sem, státní dirigisme vpřed, revír! Oprávněný zisk, nemravné odměny, to by tak hrálo... Cena musí být nákladová, jak za dob SPK. Ale volička jste pravicová.

Trh je dobrý, ale vocamcať pocamcať a když vás někdo upozorní, že to funguje drobátko jinak, tak...

Takhle totiž fungfuje většina našich pravicových voličů. Jsou pravicoví, protože to je "in". Kohokoli jiného než ODS volí jedině neschopné socky, to já nejsem, tak tedy ODS! ODS! ODS!

Ludva 24.4.2007 16:57

Trh to vyřeší

Až bude lidem jasné, že platí obrovské peníze za energii, díky zeleným daním, až budou vypadávat sítě každý druhý den nebo se bude přerušovat dodávka elektřiny na delší období, tak zelení vyletí z parlamentů jak špinavé prádlo.Ledaže by větrníky a biomasa energii zlevnily, což je pohádka o Budulínkovi.

Postrach 24.4.2007 16:41

Re: Dle mého názoru měl ČEZ zůstat plně státním podnikem.

Jenže to by prodal tu elektřinu někdo jiný. Pokud nastavíte cenu výrazně nižší než v okolních zemích, vždy se najde někdo, kdo ji "nezištně" vyveze. navíc velkou část koncové ceny spolkne distribuce. Zákazníci připojení přes sditribuci ČEZu mají u nás elektřinu kupodivu levnější, než ti, kdo jsou připojeni k jiným distributorům.

Olina 24.4.2007 16:34

Re: Re: Re: Re: Stát

Já se snažím říci jednu jedinou věc.A to, že pokud chtěl stát šerřit kapsy lidí měl k tomu dost nástrojů.Jenže to by musel chtít.Heleďte,já jsem pravicová volička,ale jsou věci,které prostě neskousnu.Mně ani tak nevadí zdražování jako to,že se nás snaží oblbovat.To prostě neskousnu.

Mirda 24.4.2007 16:05

Re: Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

Jisteze za to muze Cernobyl. Jisteze strach z jaderne technologie neni iracionalni ale ciste racionalni. Stejne jako vyhorely cernobylsky reaktor neni iracionalni ale sakra konkretni. V podstate se da rici, ze rozhodujici slovo v zastaveni rozvoje jaderne energie mel ten sebevedomy a ambiciozni soudruh v ridicim sale Cernobylu.

Skybird 24.4.2007 16:05

Dle mého názoru měl ČEZ zůstat plně státním podnikem.

Považuji za nemorální neskutečné odměny managerů firmy a zároveň neregulovaný nárůst cen el. energie, který vede k dalším ziskům firmy.

Cenu elektřiny pro obyvatelstvo bylo možno regulovat tak, aby ČEZ dosahoval pouze takový zisk, který odpovídá nezbytným investicím společnosti. Platy managerů by měly být rozumné - řádově několik milionů ročně sakum prdum se vším.

Takto se nám sice na jedné straně stát snaží namluvit, že nám sníží daně, ale na druhé straně nám víc peněz tahá z kapsy formou nepřiměřeného zdražování energií.

Mirda 24.4.2007 15:54

Re: Re: Re: Proc jsou zeleni proti jadernym elektrarnam?

O volice az tak nejde. Dokud se zeleni chovali jako ekologicti fundamentaliste, meli 2-3%. Troufnul bych si tvrdit, ze podpora jaderne energie by jim vice hlasu prinesla nez vzala. Jde o to priznat si, ze jsem se pul zivota mylil. Ale pokud verim, ze klimaticke zmeny zpusobuje nemalou merou clovek, a mam vsech 5 pohromade, musim nakonec zakonite skoncit jako fanda jaderne energie, protoze vidim, ze tato technologie ma zdaleka nejmensi dopady na zivotni prostredi.