28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Fotovoltaický vůz a skladovací kůň

Co se stane s českým průmyslem ve střednědobé perspektivě, když oproti většině evropských zemí nebudeme rozvíjet obnovitelné zdroje a za pět let, kdy budou konkurenceschopné, budeme mít nejdražší elektřinu v Evropě?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Šťastný 1.6.2012 6:20

Re: Přesněji

je to přesně tak jak píšete. Jedno se však solárnímu i ostatnímu "obnovitelnému" byznysu nedá upřít. Je to velmi dobře prolobbovaný podvod umožňující se lidem s rukama na pákách plně zúčastnit nebo sypající obnovitelné desátky na ty správné hromádky = do těch správných kapes lidí, kteří mají výkonnou moc nebo možnost vlivňovat tvorbu legislativy. Z tohoto důvodu vidím celý tento obor jako demokratickou cestou neporazitelný. Jsou jen dvě možnosti změny. Celoevropské povstání spotřebitelů, které si vidlemi vraženými do konkrétních pozadí vynutí potřebné změny (nepravděpodobné) nebo nechat dojet většinu evropských hospodářství k upodporování se, a počkat na trpký konec, kdy už to (konečně) nepůjde dál, protože už nebude kde brát (pravděpodobnější)

A. Bocek 1.6.2012 8:54

Jak lze solárbarony demokratikky porazit ?

1.Zkusit to přes vaše zastupitele (i obec či město může zamezit stavbě solár či wind parku).

2.Oslovte své poslance a senátory . 3. Publikujte , diskutujte , argumentujte a přesvědčujdte ty hloupější spoluobčany jaké jsou důsledky zelených cest . 4. Prak s leteckou gumou a maticí M24 má také slušný dostřel.

V. Šťastný 1.6.2012 11:07

Re: Jak lze solárbarony demokratikky porazit ?

Pane Bocku věřte, že s vyjímkou č.4 jsem zkusil mnohé a to měrou více než značnou. Obávám se, že bez výsledku. http://www.oskrusno.estranky.cz/   http://vladimirstastny.blog.idnes.cz/

A. Bocek 1.6.2012 13:28

Re: Jak lze solárbarony demokratikky porazit ?

I já jako vysloužilý a vyžilý elektrikář bojuji odspoda dle bodu 1.-3. proti FV a VE. Zatím  okolo naší vesničky točí se nadohled v jiném kraji jediný pařát a jedna černá obluda vyrostla ve žlutém lánu . Z bodu 4. mam jen tu leteckou gumu a matici M24.

P. Lenc 1.6.2012 8:58

Re: Přesněji

To není podvod pouze v energetice,ona je hrůzná celá "zelená"politika.

V. Novák 1.6.2012 9:52

A nejhrůznější je na ní to,

že diskredituje ochranu životního prostředí jako takovou. Kdysi, ale to je hodně dávno, bojovala zelená agenda za ochranu životního prostředí PRO člověka - a že bylo co a před čím ochraňovat. Dnes se Zelení Khmérové snaží člověka z životního prostředí vyhnat.

Obávám se, že v příští vlně "na ochranu životního prostředí si musíme nejdřív vydělat" se rozumní lidé budou obávat se Zelenými Khméry zašpinit.