30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Čiré šílenství

Soudě podle vyjádření pro německý tisk publikovaného agenturou Reuters 6.4.2014 komisař Oettinger se v předvečer jednání o návrhu reformy zákona o obnovitelných zdrojích zřejmě rozhodl přimět spolkovou vládu Angely Merkelové k zásadnímu řešení chronických problémů energetické transformace, které podle jeho názoru ohrožují hospodářskou pozici Německa v rámci globální ekonomiky:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.4.2014 2:02

Jeden nevychází z údivu

Komisař EU pro energetiku Günther Oettinger nějak prozřel - a kritizuje Němce za něco, co EU samotná díky svému hloupému boji s globálním teplením sama iniciovala a vtělila do závazných směrnic.

Je to náhodný úlet, za který bude komisař pokárán nebo si v EU aspoň někdo uvědomuje, jakoužeto kolosální kravinu podlomivší evropské hospodářství EU spáchala? Kam to EU spěje?

Ostatně Němci si zakázali jádro a staví uhelky - protože žvaněním zelených verozvěstů, natož realizací jejich blbých nápadů se zásobování elektřinou nezajistí - aniž by němečtí zelení ječeli jak podřezávaná podsvinčata. Buď je někdo umravnil nebo bude německý CO2 z těch uhelek zdraví neškodný a skleníkový efekt zaručeně nepodporující.

Ono to prozření asi bude tím, že kolosální blbost podpory OZE se začíná obracet proti samotné EU, neboť pohřbívá konkurenceschopnost jejího průmyslu se všemi nežádoucími důsledky včetně růstu nezaměstnanosti. A okolní svět se jí chechtá a radostně si mne ruce, když se konkurence skrze eurovládu vyřazuje sama. 

A semtam se zjevně i v bruseli nalezne jedinec s mozkem neprožraným zelenou plísní.