17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Čiré šílenství

Soudě podle vyjádření pro německý tisk publikovaného agenturou Reuters 6.4.2014 komisař Oettinger se v předvečer jednání o návrhu reformy zákona o obnovitelných zdrojích zřejmě rozhodl přimět spolkovou vládu Angely Merkelové k zásadnímu řešení chronických problémů energetické transformace, které podle jeho názoru ohrožují hospodářskou pozici Německa v rámci globální ekonomiky:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Graf 14.4.2014 15:22

Re: Jeden nevychází z údivu

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/oettinger/about/cv/index_en.htm

G. O. je kariérní politik, přiživoval se právničením pro ekonomy. Přírodními vědami a technikou je tedy tento eurosuperenergetik nedotčen a jako právník si asi jen tak pusu na špacír nepouští. Ze své pozice má také jistě přístup k informacím, které se běžně nepubilkují nebo publikují se zpožděním.

Z toho soudím, že tento průšvih může být ještě mnohem větší, než se nám může zdát a že on jako rodem Němec ale politicky "bruselan" (kterého by tak nějak jako měla i Angela trošku poslouchat) má za úkol rychle obrátit německé veřejné mínění zpět k rozumu. Teď ještě mohou odstavování JE zrušit, ty důležité na jihu stále běží.