7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 26.10.2009 7:36

Kozo hloupá, kdo Ti za ty žvásty platí?

S odpuštěním, paní rakušanová, měl jsem o Vás lepší mínění.

Vladimir 25.10.2009 23:45

Radio Jerevan

Nechápu, jak se mohlo stát v tomto chladném období, že Rakušanovou štíplo hovado ...

Tak blaznivě tuším většinou nepsala, nemluvila ... I když Radio ČR 6 je pověstné zastuzenou přesoponovou žvanírnou. Éra železné opony trvala probůh 40 roků, tak se mohli nejrůznější úchylové vyřádit v pomluvách na obou stranách a nemusí strašit teď !

Rusko není bolševická země - proč ten vztek ?  Žeby jakýsi pangermanismus ?

Klaus (upřesním jeho výrok - Rakušanová ho zlovolně překrucuje) při návštěvě spokojeně prohlásil,  že Vítá, že Ruská firma se přihlásila také do výběrového řízení na dostavbu Temelína. Tím není ovšem řečeno, že fandí ruské nabídce - je třeba chápat přesně logicky... Klaus s povděkem kvitoval, že ve výběrovém řízení bude několk seriozních, zkušených a kvalitních  firem. Taková situace samozřejmě stlačuje cenu dolů lépe, než kdyby byl uchazeč jeden nebo dva. Navíc je známo (od pracovníků Temelína), že americké články Westinghaus jsou dražší a horší než ruské; Rusové navíc před pár lety  ještě zdokonalili své články (dodávají je do Dukovan).

mueller 25.10.2009 20:40

Zajimave, jak vsichni udatni klausobijci jeci,

ze Klaus "prosazuje ruskou technologii" a "pada pred ruskem na kolena". Jedine, co Klaus udelal, je to, ze na Medvedevovu poznamku o tom, ze Rusove poslali nabidku do tendru, zdvorile a nezavazne odpovedel, ze je to dobre. Skutecne je to dobre, cim vic nabizejicich, tim mensi cenu muze kupujici dosahnout. Podle klausobijcu to mel Medvedevovi asi na miste zakazat nebo mu za to sproste vynadat. Oni si nejspis ti blbouni mysli, ze zakazky od CEZu podepisuje Klaus. Holt alternativni inteligence se nezapre.

in the clay court of Posseidon 25.10.2009 15:46

Náš čelovjék iz Prági

vítěz tendru opci na výstavbu dalších tří jaderných bloků pod taktovkou ČEZu - dva jsou plánovány v Dukovanech a jeden na Slovensku v Jaslovských Bohunicích.

to vrhá nové světlo na fakt, koho prosazuje Klaus - ruské firmyRv

mueller 25.10.2009 13:28

To je ale kráva, tak at sama

snizi svoji spotrebu energie o ctvrtinu. Treba nemusi topit a koupat se v teple vode. Jen do toho, blbenko.

in the clay court of Posseidon 25.10.2009 15:59

Re: To je ale kráva, tak at sama

no já už jsem doma snížil a mám dvě dovolené ročně zdarma;-)

R 25.10.2009 12:11

S tou reakcí na kalamitu

to je diskutabilní. Za socíku a ještě chvilku za kapitalismu měl každý okres nebo dokonce každá rozvodna ve větším městě, kde se velmi vysoké napětí cca 110 kilovot transformovalo na vysoké cca 10 a 20 kilovolt, které potom šlo do jednotlivých transformátorů, trvale přítomnou opravářskou četu a  celých 24 hodin dispečera na telefonu. Dokonce byly snahy vedle zaměstnanců rozvodných závodů zajišťovat  trvale takovou službu pro vesnici v místním JZD (krávy a kuřata potřebovaly elektřinu furt)  či pro menší město v nějakém podniku. Když nastala taková kalamita, jako teď, tak do terénu vyrazily v každém kraji  desetitisíce těchto opravářů a každý z nich se staral o pár kilometrů čtverečních své oblasti.

Jenže když nebyla kalamita, tak většina těchto lidí v pohotovosti nedělali nic, spali nebo možná leštili izolátory. Za kapitalismu se to ovšem začalo promítat do ceny a tak rozvodné závody zrušily malé opravářské čety roztroušené po městech. Z vybraných opravářů udělali malou opravářskou četu pro celý kraj a zbytek činností potom zajišťují smluvně externí firmy. Rozvodné závody jim platí za výkony, to znamená za opravené poruchy a když poruchy nejsou, nedostane ta firma prakticky nic. Je to v průměru podstatně levnější, ale když nastane kalamita, tak do terénu vyrazí možná stovky lidí v kraji, víc ne. Sice mají mnohem modernější techniku, než dříve, takže taková četa s autem toho zvládne mnohem víc než dříve, ale lidí je celkově málo a tak plošné poruchy vyvolané kalamitou zvládají pomalu.

Josef 25.10.2009 11:25

Paní Rakušanová, kde jste vzala tu 1/4 úspor

Celý článek je spletenec několika věcí.  Jenda věc je přírodní kalamita, resp. zda byl a je ČEZ na toto připraven a zda nemůže být přípraven lépe. Mám pocit (možná špatný), že takovéto výpadky cca před deseti lety nebyly. Poslední velký výpadek předtím si pamatuji jako kluk - uhelné prázdniny.

Druhá věc je ekologické řádění kolem uranu. Spotřeba se bude zvyšovat a nedá se nic dělat. Úspory jsou možné, ale je otázka zda jsou smysluplné. 1/4 prostě nevěřím. Spíše bych sázel na uran, který je čistým palivem bez emisí.

A třetí věc je levicové uvažování. A zde myslím, že paní Rakušanová ztrácí kredit.

miloš 25.10.2009 11:37

Re: Paní Rakušanová, kde jste vzala tu 1/4 úspor

Jak jste přišel na "levicové uvažování ? A které je pravicové?:-D

oh 25.10.2009 12:57

Re: Paní Rakušanová, kde jste vzala tu 1/4 úspor

Problém článku je v tom, že  jeho autorka vůbec neuvažuje, o energetice nic neví a obtěžuje jí si něco zjistit. A kdybych se měl ve volbách rozhodovat jenom mezi zelenými a komunisty, dal bych přednost komunistům. Ti by alespoň neblokovali dostavbu Temelína a další rozvoj jaderné energetiky. V tom ostatním jsou způsobené škody a přínosy těchto partají víceméně vyrovnané.

in the clay court of Posseidon 25.10.2009 16:03

Re: Paní Rakušanová, kde jste vzala tu 1/4 úspor

a já se těšil, že se něco dovím od vás, že jí to natřete:-)

Frank 25.10.2009 9:49

A to tak vždy dopadne, když si kdejaký pisálek myslí, že rozumí všemu.

Pokud umíte vařit, paní Rakušanová, tak se starejte raději o vařečku a nepleťte se do věcí, o kterých nemáte páru.

M.S. 25.10.2009 15:03

Re: A to tak vždy dopadne, když si kdejaký pisálek myslí, že rozumí všemu.

Měl jsem o paní Rakušanové lepší mínění. Vy nejen že problematice nerozumíte, aleještě ji hloupě ideologizujete. Takhle můžou psát pouze ti kdo obhajují korupci. Zakázku musí vyhrát ne ten jehož nabídka je nejlepší, ale ten, který se nám líbí!!Pokud bude Ruská nabídka nejvýhodnější nemůže být žádný důvod, aby tendr nevyhráli. Mimochodem technicky nejdokonalejší jsou jaderné elektrárny Francie a ne USA ani Ruska. Styďte se!!

in the clay court of Posseidon 25.10.2009 16:04

Re: A to tak vždy dopadne, když si kdejaký pisálek myslí, že rozumí všemu.

může být....ten strategický a bezpečnostní

JM 25.10.2009 9:01

NAMÍSTO HLÍDACÍ FENY DEMOKRACIE ČUBINKA OD MOPSLÍKŮ PRASEKRACIE

NAMÍSTO HLÍDACÍ FENY DEMOKRACIE ČUBINKA MOPSLÍKŮ PRASEKRACIE.     Za 30 stříbrných nebo petrodolarů od arabských šejchů a ruských petroknížat.

ijáček 25.10.2009 8:34

Je lepší být připraven už teď!

Skutečně je lepší být připraven už teď. Až bude další blok potřeba, bude už pozdě. A bez elektřiny nefunguje prakticky nic, zkuste si to někdy!

Zažil jsem to v práci (a to byl začátek léta) - 48 hodin výpadek trafostanice: firma neúčtuje, kafe neuvaříte, netelefonujete, nesvítíte, nic. Pokud zrovna neděláte výkopové práce manuálně, můžete se jít pást, protože hospoda neuvaří (a i kdyby, neumyje nádobí), v obchodě nefungují pokladny a je tma...

Až i Německo zjistí, že zavírání jaderných elektráren je kravina, bude problém najít výrobní kapacity na reaktory a asi i vyškolený personál.

loiz 25.10.2009 15:50

vcera bylo pozde

vetsina elektriny je vyrabena palenim uhli. Kdo tvrfi ze nepotrbujemedalsi jaderky, jako ruzni samozvani zeleni a pani Rakosanova, zaroven tvrdi ze paleni uhli je v poradaku.

Nova Nemecka vlada uz zjistila, ze zavirani jaderek je kravina, a maji problemy presne jak pisete...

Ludva 25.10.2009 8:22

Ať si zkusí vylézt na sloup

za mrazu a sněžení. Pak ji ty hovadiny přejdou. Smeknout je před nimi třeba.

Honza 24.10.2009 22:55

V kopání do mrtvoly minulosti je lepší.

Jeidinné co lze kladně na p.Rakušanové z jejího článku hodnotit jako pozitivum je to, že se snaží překvalifikovat z kopáče do mrtvol minulosti na pisatelku o něčem v současnosti.A snad za dalších dvacet let se odváží popisovat ignorovanou naši cestu budování lepší budoucnosti.

Ladislav N :-))) 25.10.2009 0:51

Re: V kopání do mrtvoly minulosti je lepší.

Ty se coby komunista cítíš být mrtvolou? ;-P

jasan 24.10.2009 21:16

jejda

ja nikdy netusil, co je za slepici...  "obcane si maji vybrat energetickou budoucnost"..

jeste mela dodat, ze obcane maji rozhodnout, zda plati thermodynamicke zakony...

in the clay court of Posseidon 25.10.2009 16:08

Re: jejda

ono se to nějak tluče?8-o

bob 24.10.2009 17:06

Psát o tom čemu rozumím

je základem novinářské práce a Vy paní Rrakušanová se ráda pasujete do role velkého novináře.O politice se dá napsat jakákoliv blbost a trefíte se,ale v technice to neplatí.

wiki 24.10.2009 18:44

Re: Psát o tom čemu rozumím

R^

Mirek 24.10.2009 20:25

Re: Psát o tom čemu rozumím

Dlouhé roky jsem brigádnicky pracoval na zimních úpravách v ochranných pásmech el. vedení všech napětí. Takže se cítím být nyní oprávněný k výkřiku - paní Rakušanová, držte h u b u ! Pište o věcech, kterým rozumíte ! Pokud v půlce října spadne sníh na olistěné stromy, tak MUSÍ nastat kalamita ! A pokud ten sníh leží, tak se opraváři k potrhanému vedení prostě nedostanou. Můžou tam dojít na běžkách, ale s holýma rukama nic neopraví. Tam prostě musí přijet auto s vybavením pro opravu. Proto ten výpadek někde trval déle. Vaše jedovaté plivance svědčí pouze o tom, že jste další jedna z armády humanitních idealistů, kteří ve jménu velitele PravdoLásky tvoří neustále blbou náladu a realita součastného světa je vám zcela ukradené.

Joob 26.10.2009 12:24

Re: Psát o tom čemu rozumím

---- realita - nikoliv ukradená, ona je jí naprosto vzdálena - řekl bych přímo na protipólu se nacházející. Ale ono je tomu tak u všech nadmíru horujících pro ten jedině správný a pravý směr vývoje, tak jaký div, že.

Vodička-sapér 25.10.2009 11:19

Re: Psát o tom čemu rozumím

Požadovat na extrerní redaktorce celoplošného veřejnoprávního ČR 6 L. Rakušanové, aby psala o tom čemu rozumí, je naivní, přece na ní nemůžete chtít, aby ona,v tomto případě,  na stará kolena,  šla studovat ČVÚT, nebo Lesnickou fak. ČZU, případně šla šplhat, při sněhové kalamitě na začátku října, na sloupy el. vedení Ona je přece zkušená propagandistka a na to  jí plně stačí univerzální Vysoká škola života.  Jak je vidět,pořád je o její zboží -propagandu,  zájem, netvoří "do skladu", prodává jí  dobře, má odbyt. I    tento  článek, s přímalovanou kulisou popadaných stromů, bláboly Zelených ekologů o možných neuvěřitelných energetických úsporách a zmateným  tanečkem kolem ČEZu, vhodném jaderném palivu/prý!)je  v podstatě a hlavně, mydlení schodů V. Klausovi, zpochybňuje  jeho snahu o mezinárodní,nejen energetické spolupráci a tím zmírnění dopadu celosvětové hosporářské krize na ČR. Byl koupen a zaplacen  z peněz rozhl. koncesionářů a vysílán nástupnickou rozhlasovou stanicí Sv. Evropy, ČRo6, proč a v zájmu koho, toť  je otázka.   

oak 24.10.2009 14:34

boze rusofilove maji zase posviceni

rusky breeder je z roku 1981 , tedy design z pocatku sedmdesatych let a pristi rok mu konci zivotnost. Nic noveho rusove dohromady nedali.

A jeste jim pro jistotu stoji v sibiske zadeli.

Naopak finsko stavi vysokotlaky lehkovodni breeder, dominuje v tom Siemens.

Nekteri rusovilove si zrejme dneska z tezke vody uvarili caj k snidani  i polivku k obedu

huhu 24.10.2009 14:45

Re: boze rusofilove maji zase posviceni

tohle podceňování ruských technologií a vědy je hodně hloupoučké a jen svědčí o mindráku Rv

oak 25.10.2009 0:03

Re: boze rusofilove maji zase posviceni

technologie neni o tom jestli 100 000 lidi na 359 pokus neco vytvori. POkrocila technolgie je o spolehlivosti, podpore behem zivota technologie, servisu, evoluci a modernzaci behem zivota.

a to je to, v cem rozumny clovek rusakum neveri.

a uprimne, nevim o nicem poradnem krome kalsanikova za 50 dolacu na cernem trhu, co bych si ruskeho kupoval. (a to jedine v pripade kdyz budu vyzbrojovat bandu 12 letych cernousku)