26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 27.8.2010 16:15

Bursík nelhal,

Když tvrdil, že další elektrárny nepotřebujeme. Uváděl kde všude lze snížit spotřebu a závěrem se vyjádřil ve smyslu, že nejlevnější elektřina je uspořená elektřina. Takže se mu to povedlo a asi přejdem na svíčky.

J. Kejkrt 27.8.2010 10:20

Zatím nás víc pálí ta cena pro "nás", občany.

Přijdou ale chvíle, kdy nám okolní svět spočítá důsledky oné železné koule, kterou se tou vysokou cenou elektřiny podařilo připnout k už tak kulhající noze našeho průmyslu.

Bohužel, lidi jsou nepoučitelní, a tak si příště zvolí zas nějaké blbce, hlásající pod líbivou barvou pečené holuby nebo ráj na planetě.

J. Kulheim 27.8.2010 13:36

Re: Zatím nás víc pálí ta cena pro "nás", občany.

V roce 2005 prosadila poslankyně ČSSD Iva Šedivá při schvalování zákona o obnovitelných zdrojích energie (180/2005) pozměňovací návrh, který dnes znemožňuje snížit cenu elektrické energie z obnovitelných zdrojů o více než 5 % ročně, což v současné době způsobuje nekontrolovatelný rozvoj fotovoltaických elektráren díky jejich vysoké výkupní ceně. Pokud bude současný rozvoj pokračovat, budou český průmysl i domácnosti platit za elektřinu až o 0,50 Kč/kWh více. To je reálná hrozba českému průmyslu i životní úrovni obyvatel. Už pro rok 2010 odhaduje ERÚ nárůst vícenákladů silové ceny elektřiny na 0,163 Kč/kWh1 a to zejména díky fotovoltaice.

J. Kejkrt 27.8.2010 22:12

Re: Zatím nás víc pálí ta cena pro "nás", občany.

to se nám to, pane Kulheime, bude ve světě konkurovat, že?

K. Janyška 27.8.2010 9:25

Kajan

Ano, zelená Topolánkova vláda a její řádění vedlo k hrozným věcem !  A zelení  šílenci v EU blbnou dále ! Dzp.

J. Hanzal 27.8.2010 9:18

"Otík"

J. Hejna 27.8.2010 8:35

Povod

Když něco získám podvodem, jsem povinen to vrátit.

Pro podvody s větrem a sluncem to neplatí.

To jsem zvědav, kdy se někdo spravedlivě nas-štve.

Z. Bureš 27.8.2010 8:30

Autore - a to není ještě všechno :

Můj známý , který se cca od r.2004 zabývá výstavbou, provozováním a prodejem větrných elektráren, vím, že ani jedna jeho VE (z 12-ti postavených a provozovaných) si na sebe nevydělá . . . . a to z jednoho velmi prostého důvodu : Nefouká !!!

A tak známý přešel na budování fotovoltaických elektráren . . . a mne si spokojeně ruce, byť přiznává, že nebýt garantovené výkupní ceny cca 13 Kč/kwh . . . tak by se na to vy*ral !!!!!

A to vše díky slavné EU a Zeleným teroristům . . . . takže, plácat nesmysly o monopolu ČEZu, o jeho šéfovi Romanovi, . . .o amerických chudých manažérech . . . . a ještě do toho tahat presidenta Klause - je pouho pouhé "mlácení prázdné slámy" , pláč na cizím hrobě . . .  a kreténismus v jednom !!!

V. Novák 27.8.2010 10:00

ČEZ už dávno nemá monopol,

plat jeho managoramentu je ve srovnání s obratem i ziskem nulanulaprd - a co s tím mají společného američtí manažeři a Klaus, to je na mě už příliš složité.

R. Langer 27.8.2010 10:14

Re: ČEZ už dávno nemá monopol,

Vidíte, já tomu normálně rozumím. Ale je potřeba si napřed přečíst předchozí příspěvek...

V. Novák 27.8.2010 14:55

Vzhledem k tomu, že předchozí příspěvek

není s mým ve sporu, nechápu pořád.

V. Pavel 28.8.2010 8:43

Re: Vzhledem k tomu, že předchozí příspěvek

Nováku! Vy jste ale přece komunista? Tak co je divného, že "nechápete"?

V. Pavel 27.8.2010 8:02

"Utahování opasků" v Česku po "česku".

Chci upřesnit autorovo tvrzení o ceně elektřiny, kterou platíme u nás v Česku. Platíme za ni nejvíc v EU již nyní, před jejím avizovaným dalším zdražením nejméně o 10%. Domnívám se zároveň, že náš nejzasloužilejší energetický dobroděj, díky kterému v našich domácnostech nesvítíme loučemi a netopíme pouze plynem nebo dokonce sprostými tuhými palivy, samotný zeťáček, po Listopadu šikovně na topných olejích zbohatlého soudruha Dyby, přítele samotného nejosvícenějšího syna našeho národa a nynějšího Hradního pána, nejnadanější energetik, byť původně prodejce bramborových lupínků, JUDr. Martin Roman, má za své záslužné generálování, prakticky státnímu podniku ČEZ, možná nejvyšší osobní příjmy v EU a rovněž vyšší než mají nejúspěšnější manažeři Americe! A tak to "správně" má v Česku být při "utahování opasků" a jistě i podle Hradu a jeho Pána!

R. Langer 27.8.2010 9:19

Re: "Utahování opasků" v Česku po "česku".

Vidíte, já mu ty peníze přeju!

V. Pavel 28.8.2010 8:47

Re: "Utahování opasků" v Česku po "česku".

Pane Langere! Já ne! Není to na vaší straně projev liberalismu, nýbrž nesoudnosti. Do čela ČEZ protekčně dosazený Roman má zcela nesporně nemravně vysoké příjmy, vzhledem ke skutečným zásluhám.

J. Kanioková 27.8.2010 9:31

to už je patologické - zlý Klaus

V. Pavel 28.8.2010 8:54

Re: to už je patologické - zlý Klaus

Pí. Kanioková! Nechte si žvásty o "patologičnosti", ano? Pokud nevíte, že astronomicky přeplácený představitel prakticky státního energetického monopolního podniku, někdejší prodavač brambůrků, Roman, je zeťákem Klausova přítele Dyby a že finančně štědře dotuje, či dotoval, rovněž Klausovu Lívii za zbytečné členství ve správní radě ČEZ a jejich synka, ředitele gymnásia, veřejně přiznaným stomilionem rovněž, pak z toho objektivně nelze odvozovat jakousi "patologičnost" u těch, oproti vám informovanějších, za projev jejich nesouhlasu s těmito "klausovskými" praktikami. Kapišto, vážená?

V. Kain 27.8.2010 7:59

Ztráta odpovědnosti a soudnosti.

Nebyl to náhodou pan Ambrozek lidovec(jak jinak) bývalý ministr životního prostředí který byl u položení základu této do nebes volající zlodějny? Není to náhoda,že právě tento číman má problém doložit kde vzal ty miliony na svůj hrad? Prý ty fotovoltaiky u nás staví cizí investoři takže i zisk jde zřejmě jinam.Ale ti cizí investoři by si ale neškrtli pokud by jim nešli na ruku naši zrádní a úplatní poslanci kterým je úplně jedno,že na to dojedeme.Nikdo za nic není zodpovědný a navíc jsou chráněni imunitou.Takže se nám můžou smát s otevřenými hubami.Je to to samé jako  žluté svinstvo na našich polích,ale o tom by nám mohl jistě podat důvěrné informace pan Paroubek,rovněž čistý jako Standa Gross.

A. Bocek 27.8.2010 7:37

Co nás ještě čeká .

Zatím je stanovena povinná výkupní cena 1 kWh z větru 2,23 Kč, MVE 3,0 Kč, geotermál 4,12 Kč , biomasa 4,58 Kč ,FV 12,25 Kč.Podle zásady zelených ,čím nesmyslnější zdroj tím vyšší dotovaná cena. Jak rychle reagovali naši poslanci? Jak reguloval regulační úřad ? Jak se ozýval ÚHOS ? Sledujte nárůst povinného příplatku na OZE na svých fakturách! Strana zelených navrhuje další obory pro dotování. V úvahu přicházejí :Pohon dynama lidskou šlapací silou (PVC 18 Kč/kWh, vysoký podíl lidské práce). Výroba ebonitovou tyčí a liščím ohonem( PVC 32Kč/kWh,náročná manuální práce). Slapová elektrárna na Slapech (PVC 48 Kč/kWh nízká vzedmutí hladiny,ale v Evropě ojedinělý projekt).Ale teď vážně 1.000mld.Kč za dvacet let to je tunel grandiózní, který podváže ekonomicxký vývoj tohoto státu !

J. Mrázek 27.8.2010 14:55

800 až 1000 miliard....

Nicméně německé důchodové fondy vítají peníze chudých českých důchodců, kteří v ceně lektřiny budou podporovat |"chudinky německé důchodce"...nemluvě o snaze německé vlády zdanit provoz jejich atomek, následné odstavení jejich atomek(protože se nevyplatí kvůli té dani), následně nedostatek elektřiny v evropském regionu a následně zdražení elektřiny na dvojnásobek....hezké věci mají Greenpece a další na svědomí, počínaje zákazem stavby atomek v Německu...

V. Batala 27.8.2010 6:36

Já bych do toho šel

Mě to teda neskonale s-re. Nejhorší je, že tohle bylo jasný od začátku a takhle to dopadá když rozhodujou blbci, co blbci, v tomhle případě zločinci. Jak může banda tak nekompetentních hlupáků, ( Kuchtová, Bursík, Kačenka a spol) takhle prosazovat něčí zájmy na úkor ostatních to nechápu. Já bych jim napařil kriminál za vlastizradu.

T. Pansky 27.8.2010 17:40

Re: Já bych do toho šel

Vzdyt jsme si je zvolili !!! 

T. Pansky 27.8.2010 1:16

"Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ...

... ODS, Zeleni ve vlade usedli.  Tim se jim otevrely dvere k rozsahlemu prerozdelovani a vytvarenmi nesmyslnych levicackych zakonu.  Ano, nekolik firem na tom zavratne vydela; mnoha obcanum se ovsem ze zavratne ceny energie protoci panenky.  Co je treba pripomenout, ze za hloupost a lenost se plati.  top0625top@hotmail.com

J. Kulheim 27.8.2010 7:23

Re: "Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ...

...jenze diky prave jmenovane ...... ODS, Zeleni ve vlade usedli.

Máte to trochu popletené.

O návrhu zákona o podpoře obnovitelných zdrojů energie jako celku se v poslanecké sněmovně ve třetím čtení hlasovalo dne 23.2.2005 ve 513. hlasování. (Zde byly už zahrnuty pozměnovací návrhy poslanců, včetně onoho nešťastného pozměňovacího návrhu poslankyně ČSSD Ivy Šedivé). Pro návrh nehlasoval ani jeden z poslanců ODS.

 Zákon 180/2005 byl přijat  v PS 100% poslanci za US-DU , 100% poslanci za ČSSD , za KSČM a KDU- ČSL jsou čestné vyjímky  Jaroslav GONGOL a Jiří HANUŠ proti, ODS jedinná proti . Tedy již v roce 2005 bylo zaděláno na průser za 800 GKč / příštích 20 let. Poslanci hlasující pro by měli být testováni na skutečnost , zda byli blbí nebo navedení . Na potrestání dehet, peří ,bič však trvám

Z. Bureš 27.8.2010 8:14

Re: "Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ...

Zdravím, souhlasím . . . a ještě dodávám : Zelené nedostala do parlamentu ODS, ale zcela jednoznačně Václav Veškrna Havel !!! To byl jeho kůň - ty on propagoval, kudy chodil !!! 

V. Novák 27.8.2010 9:58

Do PS PČR distal Zelené lid hlasováním.

Projevil při tom pozoruhodnou dávku rozumu, takže se jich tam dostalo jen 6. Šest z 200! Kdyby poměrný systém s 5% uzavírací klausulí fungoval místo nějakých DHondtových vymyšlenin, zůstali ante portas.

Jenže Topolánek potřeboval vše nelevicové, co kde vyškrábnout mohl - a tak se Zelení přebarvili na azurovo, prohlásili se jako jediní Zelení v Evropě za pravicovou stranu - a škodili a škodili.

Podpora od V.Havla je spíše polibkem smrti - jak ukázala všechna jím podporovaná hnutí a strany.

T. Pansky 27.8.2010 17:36

Re: "Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ...

Ja jsem prece nerekl, ze ODS pro zakon hlasovala.  Ja jsem rekl, ze Zeleni (rudi dablove) sedeli v "pravicove" vlade vedenou ODS.  Tot vse. 

P. Zeman 27.8.2010 8:31

Re: "Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ...

Oni by se zeleňáci jistojistě objevili i v případné vládě v čele s ČSSD. Tehdy byli potřeba každému. Díky bohu, že už jsou mimo.

J. Kanioková 27.8.2010 9:37

Re: "Poslanci ODS byli proti ...", jenze diky prave jmenovane ..ODS zelení ve vládě usedli.

jó, holt poměrný volební systém! Pak takhle koalice dopadají, bohužel

V. Novák 27.8.2010 14:58

Kdyby v ČR fungoval skutečný poměrný systém

s 5% uzavírací klausulí, jak platil po plyšáku, Zelení by se nejspíš nedostali nikam. Jenže bylo potřeba vytvořit D'Hondtova kočkopsa...