19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pig 26.3.2008 11:09

Re: Re: Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

Což mi leze na nervy. Mám (od pošty, resp. PostSignum) elektronický podpis, proč by úřad nemohl (s mým souhlasem, kdo to nechce, ať dál dostává doporučené dopisy) poslat cokoliv elektronicky (podepsané), já to potvrdím svým podpisem a je vymalováno. Nejhorší na tom totiž je, že úřad vám dneska pošle doporučeně každou hovadinu.

Minulý týden mě málem trefilo. Zažádal jsem si o zřízení daňové schránky, žádost jsem ze svého počítače podepsanou odeslal, načež jsem se za 3 dny musel plácat na poštu pro doporučený dopis z FÚ, ve kterém mi tento oznamuje, že mou žádost přijal a schránku zřídil.

Vím, tohle není věc pošty. Věc pošty je, že na ten dopis jsem si musel vystát frontu za zákazníky Poštovní spořitelny, protože ze všech dvou listovních přepážek byla otevřena jenom tahle a paní u balíkové vám doporučený dopis nevydá ani omylem ;-€.

Mi 26.3.2008 11:03

Re: Re: Re: ČP

V ceně běžné zásilky JE pojištění na 500 Kč. Ta otázka je, zda chcete zásilku pojistit na VYŠŠÍ hodnotu. A za to potom platíte navíc. Na tom nevidím nic zvláštního.

Jura Jurax 26.3.2008 11:03

Re: příklad už vidíme dnes

R^R^R^R^R^

Karel Kocourek 26.3.2008 11:02

Bohužel, zkušenost s poštou dost mizerná

Asi to opravdu závisí na konkrétních lidech, alespoň tady v příspěvcích někdo chválí, někdo kritizuje. Mně není pošta ochotna doručit jediný balík. Člověk čeká dobírku, zařídí, aby doma permanentně někdo byl, načež pošťák zazvoní a asi současně s tím uteče, protože na odzvonění za dvacet vteřin už nikdo nereaguje. Druhý den ve schránce oznámení (doručuje se obyčejnou poštou). Nabízí opětové doručení, prima. Ovšem opětovné doručení proběhne stejně. Jenom ze sebe dělám vola, když znova zařídím, aby doma někdo byl.

Oproti tomu kurýrní služba zavolá na mobil, já jim řeknu, jestli mají jet na domácí adresu či do práce a domluvíme se v kolik hodin.

Tohle jsou dlouhodobé zkušenosti, nikoli jeden náhodný případ. Místo - Plzeň. Od určité doby bojkotuji zásilkové obchody, co využívají pouze Českou poštu. Mimochodem tohle je opravdu katastrofa pro zásilkový prodej, jelikož konečná spokojenost zákazníka závisí na chování doručovatele (to je jediný člověk, se kterým zákazník přijde osobně do styku) a ne na zaměstnancích obchodníka.

Kylchap 26.3.2008 11:02

Re: Re: Budvar

Hňupe, ČD Cargo si privatizují přátelé modroministra dopravy.

Jura Jurax 26.3.2008 11:01

Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

No, nenapadlo Vás při Vašem vzdělání, že jsem-li přijemce, nemám vliv na volbu doručující firmy? :-D:-D8-o

Jura Jurax 26.3.2008 10:59

Privatizovat faktický monopol není úplně nejlepší nápad, ale může to být dobrý kšeft pro privatizátora.

Může sice dojít ke zdražení některých služeb, ale proti tomu nastane výrazné zlepšení jejich kvality.

No, ono privatizace není zase univerzální všelék. Ovšem ke zdražení služeb by určitě došlo. Ke zlepšení, natož výraznému, takměř jistě ne.

Janus 26.3.2008 10:57

Re: Re: Re: Re: Vážený autore,

Neračte se urazit, sněhový muži, ale na pivu mne nejprve zajímá, zda se "dá pít". Pivovar může třeba zvýšit výstav několikanásobně, což je umožněno novými technologiemi, ale v důsledku toho se to pivo pomalu ale jistě přestává dát pít (něco jako pivní amarouny)... ;-( 

zdeněk 26.3.2008 10:52

no třeba u nás už nejsou fronty

Přijdete na poštu, zmáčknete tlačítko co chcete a pak si sednete na židli a čekáte. Dříve jste musel vystát frontu. Myslím že třeba toto je pro důchodce co ho bolí nohy přínos.

LV 26.3.2008 10:49

člověče... jste podivín

Že nám patřilo 100 %... a mně taky?!?! Já v tom socialismu žil 30 let (fuj a ještě jedou fuj) a nějak jsem to neocenil.

A co jste s tím svým podílem mohl dělat? Mohl jste to prodat a koupit si něco jiného?? Mohl jste to jinak využít? Ne? A tak k čemu vám to bylo, že  100% majetku patří všem?

Sten 26.3.2008 10:44

Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

Nutí. Dopisy do 50 g ze zákona nikdo jiný posílat nesmí.

LV 26.3.2008 10:42

Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

Rád bych. Radostně využívám konkurenčních služeb, pokud to jde. Avšak cokoli úředního má příslušný ouřada ze zákona POVINNOST poslat na jméno a do místa trvalého bydliště. Poštou.

K touze po zničení a rozprášení pošty jsem dospěl léty. Léty, během nichž se okolo vše měnilo k lepšímu, k lepší a kvalitnější službě váženému zákazníku. K hýčkání klienta. Jen pošta zůstala svá. Nereformovatelná. Byrokratická. Sama sebe plně zaměstnávají sebou. A zákazník či klient?? Obtížný hmyz, který je třeba postavit do latě. Ať se přizpůsobí! Když po nás něco chce, (a my se tomu fakt nemůžem vyhnout) tak ať přijde tehdy, kdy MY pracujeme. Ať si postojí, počká....

Rudé nemiluji, naopak. Komunisty zejména. Ale moloch, přežívající v tržním, aktivním, prozákaznickém prostředí jen ze zákona a státní podpory je třeba likvidovat. Na nápravu měl 17 let. A nic!

Sten 26.3.2008 10:42

Re: Velké plus

U PPL ani DHL jsem nikdy neměl problém nechat si ten balík dovézt do práce nebo i někomu jinému (např. nové disky do autoservisu). Představte si, že byste k tomu přemluvili Českou poštu. Takže Českou poštu používám jen proto, že na dopisy do 50 g má monopol. Cokoliv těžšího raději posílám soukromým dopravcem.

jkotek 26.3.2008 10:41

Re: Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

Jestli to neni tim, ze pouze posta je schopna POTVRDIT TOTOZNOST osoby prebirajici zasilku. To je pro ourad klicove nebot pouze toto je pravnim aktem doruceni zasilky.

DHL ci PPL tohoto nejsou schopne a proto pres ne ourad zasilat dopisy nemuze.

jkotek 26.3.2008 10:37

Re: Re: Velké plus

Ceska posta NEMA a NIKDY NEMELA MONOPOL. To jsou jenom bludy neinformovanych.

Ceska posta ma pouze POVINNOST dorucit zasilku do 50 gramu kamkoliv v CR. A za to ma zaruceno, ze nikdo nebude dodavat tyto zasilky LEVNEJI nez Ceska posta. A TO JE VSE.

Penize, baliky i dopisy muzete zasilat jiz dnes pomoci jinych firem. Ale vetsinou za horsich podminek - vcetne cenovych. Poslete pohled pres PPL a pak se budeme bavit...

Roman Šula 26.3.2008 10:25

Re: pokud se vám služby české pošty nelíbí

Ale když vám něco píše nějaký vouřada, tak to bude stoprocentně poštou, stoprocentně na jmédo do vlastních rukou a stoprocentně to bude blbost. Ale na puštu musíte, nikdo z vouřadů se vás ptát nebude, zda se vám na poštu chce či nikoliv, prostě tam půjdete a basta. Reálný socík v praxi, jak na úřadech, tak na poště.

zdeněk 26.3.2008 10:18

pokud se vám služby české pošty nelíbí

používejte PPL či DHL. máme demokracii nikdo vás nenutí používat českou poštu. Ovšem z vašeho příspěvku je vidět že si přejete pouze její zničení takže opět modrý(dříve rudý) komunista.

jirka.s. 26.3.2008 10:14

Re: Re: "...protože prostě musím jako debílek čekat až to auto pojede kolem."

Mimochodem, v souvislosti s těmito zkušenostmi jsem málem při návštěvě známého ve Walesu utrpěl šok, když jednoho dne u jeho dveří toho dne již po třetí zazvonil pošťák! ;-D

LV 26.3.2008 10:09

miluji českou poštu

Pošta je firma, která mi vhodí oznámení o uložení zásilky do schránky, ať jsem doma či ne. Marně jsem několikrát vyběhl za odjíždějícím poštovním vozem. Pošta je firma, u níž si tuto zásilku mohu vyzvednout ( v místě mého bydliště) od 8 do 10 a pak od 13 do 14.45 hodin ve všední den, o weekwndu vůbec. Pošta je firma, která mne nutí stát ve frontě a prokazovat se předepsaným způsobem a dokladem, i když si vyzvedávám dobírku za 15 tisíc (kdo by platil cizí zásilku sice nevím...).

Bohužel, veškeré úřední zásilky se odesílají do místa trvalého bydliště a na jméno. Kdo se mi chce moc pomstít, pošle mi rekomando. Takže se musím (následující den) vzdálit ze zaměstnání a vystát si frontu... Nemůže tam za mne jiný, i kdybych mu dal notářsky ověřenou plnou moc. Stůj ve frontě a kušuj, hňupe, že?? Díky, veliké díky milovaná pošto, že mi takto připomínáš reálný socík!!

Poštu není možno reformovat. Jen prodat a doufat, že ji nový majitel zcela rozpráší, zničí, pobočky prodá na butiky (neprodejné zaveze hnojem)  a pak založí novou zasílatelskou firmu na JINÉM MÍSTĚ a S JINÝMI LIDMI. A možná zkusí inspiraci PPL či DHL, které mi věc dovezou k domu, předají, převezmou a na nic se neptají, možná zkusí přimět listonoše k obchůzkám od 19ti hod, kdy jsou už pracující lidé zpravidla doma... a co já vím. Může to být jen lepší!

jirka.s. 26.3.2008 10:08

Re: "...protože prostě musím jako debílek čekat až to auto pojede kolem."

Ale to ani nemusím jako debílek čekat doma, prostě ten den jako každý druhý důchodce jsem  celý den doma a auto České pošty spolehlivě projede kolem mého domu a až navečer zjistím, že zřejmě disponuji cooperfieldovskou schopností se přemisťovat v prostoru i čase, protože ve schránce mál lísteček s upozorněním, že jsem nebyl zastižen doma, při čemž zvonek mi funguje, hluchý zdaleka nejsem a přes den se rozhodně neukládám k spánku. (Obvyklé důvody, které se mi pak soudružka vedoucí pošty snaži vnutit!) ;-(

LV 26.3.2008 10:07

Re: Velké plus

Pošta je firma, která mi vhodí oznámení o uložení zásilky do schránky, ať jsem doma či ne. Marně jsem několikrát vyběhl za odjíždějícím poštovním vozem. Pošta je firma, u níž si tuto zásilku mohu vyzvednout ( v místě mého bydliště) od 8 do 10 a pak od 13 do 14.45 hodin ve všední den, o weekwndu vůbec. Pošta je firma, která mne nutí stát ve frontě a prokazovat se předepsaným způsobem a dokladem, i když si vyzvedávám dobírku za 15 tisíc (kdo by platil cizí zásilku sice nevím...).

Bohužel, veškeré úřední zásilky se odesílají do místa trvalého bydliště a na jméno. Takže se musím následující den vzdálit ze zaměstnání a vystát si frontu... Nemůže tam za mne jiný, i kdybych mu dal notářsky ověřenou plnou moc. Stůj ve frontě a kušuj, hňupe, že?? Díky, veliké díky milovaná pošto, že mi takto připomínáš reálný socík!!

Poštu není možno reformovat. Jen prodat a doufat, že ji nový majitel zcela rozpráší, zničí, pobočky prodá na butiky (neprodejné zaveze hnojem)  a pak založí novou zasílatelskou firmu na JINÉM MÍSTĚ a S JINÝMI LIDMI. A možná zkusí inspiraci PPL či DHL, které mi věc dovezou k domu, možná zkusí přimět listonoše k obchůzkám od 19ti hod, kdy jsou už pracující lidé zpravidla doma... a co já vím. Může to být jen lepší!

Jarda 26.3.2008 9:54

Re: Re: Takže, když se Česká pošta podle pana Hamerského zprivatizuje, tak je pro problému?

Nezlobte se na mne, ale zaměstnanec musí stát stejně ať je můj nebo cizí, tedy pokud nebudu vlastního přeplácet. U cizího budou samozřejmě náklady navíc: platy jeho managerů, auta a další nákldy firmy atd.

Měl jsem možnost toto diskutovat ve velké firmě, kde to viděli stejně. Ovšem z Ameriky zaveleli "budiž outsourcing v celém světě " a na nějaké lokální výhodnosti kašlali. Když se po r. 1990 silně rozrostla pobočka, padl návrh na zakoupení nemovitosti a stavbě vlastní budovy - z vyššího stupně zamítnuto - "takové není strategie firmy". Už dávno se na nájmech zaplatilo asi 10x tolik. Tedy zaplatili jsme my zákazníci.

jirka.s. 26.3.2008 9:54

Re: Re: ČP

Je to drzost, vážený! Při ceně 0,50-1Kč/ dkg by soudný člověk měl za to, že pojištění je už v ceně! ;-(

http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_pane/cenik?ksid=5564&escid=5385&pgtyp=P

jirka.s. 26.3.2008 9:48

Re: Privatizovat ještě Nééé...ještě nevíme, jak ji rozkrást

 R^;-DR^;-DR^ Co ty na to, soudruhu honysi-kokrheli?

jirka.s. 26.3.2008 9:46

Re: Budvar

Nebuď  tak nenažraný, hohysi! ČD Cargo ti už nestačí? :-/

Kočka 26.3.2008 9:46

Re: Re: Velké plus

Je to tak, kvůli vyzvednutí doporučeného dopisu se čeká 1/2 hodiny.

pig 26.3.2008 9:09

Re: Re: Velké plus

He, tak před 5 minutama mi ten balík dorazil :-D.

petrph 26.3.2008 9:09

příklad už vidíme dnes

Česky Telecom byl taky zprivatizován - a že by se zlepšili jeho služby či dokonce zlevnily??? Zvedněte ruku, kdo má takový dojem??? No, řeklo by se, že byl aspoň zrušen jeho monopol, takže  jiné firmy mohly vstoupit do arény a začít nabízet mnhem kvalitnější a lacinější služby?? Taky ne. Raději si pronajímají od Telecomu jeho telefonní vedení pro svoje služby, platí za to (bohužel) dost velkou přirážku, takže koncový uživatel je na tom skoro stejně, cenově i kvalitou. Poslední  příklad  - Internet Volný  - bez pevné linky ( tedy na vedení  O2)- za lidových 699.-. Pochopitelně, protože žádná firma nebude kopat po celé republice kabely dům od domu. Takže zpět k České poště - ptejme se,, která firma má obchodní plán objíždět každý všední den všechny města, obce, v nich všechny čtvrti a ulice a přebírat a doručovat poštu, a to za cenu 10 Kč/dopis, 38 Kč/balíček????

Sněhulák 26.3.2008 9:07

Re: Re: Re: Vážený autore,

To je fajn, ale zkuste porovnat jak se za posledních 10 let zvýšil výstav ostatních českých pivovarů, na jaké pozici byl Budvar před deseti lety a kde je nyní. Kdysi to byl výstavem asi třetí největší pivovar, nyní je snad sedmý a zatímco privátní Plzeň vzrostla asi na 44%-ní podíl na českém trhu, tak Budvar má nyní asi 2%. Proti pivu Budvar nic nemám, rád si ho dám, vím že pivovar generuje solidní zisk, ale výšeuvedená čísla jsou snad očividná fakta, která ukazují jak, se rozvíjí privátní sektor a jak státní. Navíc, mimo jižní Čechy je docela těžké narazit na restauraci kde budvar čepují, většina restaurací je dávno podchycena Plzní, Staropramenem atd. To je zřejmě hlavní důvod proč podíl Budvaru v ČR klesá, privátní značky investují i do míst, kde se pivo spotřebovává, ne jen do výroby samotné. A vyváží témeř všechny pivovary, zejména ty malé vývoz drží, neb je z okolí vlastního komínu vytlačují velké značky, podívejte se např. na www.brouczech.com . No, z kdysi naprosto neznámého státního pivovaru Humpolec je nyní skvělá značka Bernard. Berte to jen jako pár argumentů na téma státní vs. privátní

F..A.Kekule 26.3.2008 9:03

Re: zapomněl

Pane Zdeňku, děkuji Vám za tenhle dodatek. Nebývá zvykem, starat se o pravopis a spoustu lidí by to považovalo za "hnidopišství". Já osobně považuji úctu k jazyku za základní projev slušnosti.