19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Zpátky na zem

Česká republika čelí kvůli změně podpory obnovitelných zdrojů čtyřiceti žalobám. Hrozí tak, že stát zaplatí nejen miliardy na již schválené podpoře, ale i další miliardy za odškodnění v rozbíhajících se soudních sporech. Jak z téhle pasti ven? Jedině na evropské úrovni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 18.9.2013 11:22

Re: Na životní úrovni to pocítíme všichni.

"Zbohatnout" a zbohatnout jsou dvě různé věci, ikdyž se jedná třeba o stejnou částku ve stejné měně. Normální je zbohatnout tím, že nabízím na volném konkurenčním trhu výrobky nebo služby, které si zákazníci kupují dobrovolně a za ceny, které tvoří trh bez dotací.

Zlodějna je, když něco, co nelze z důvodu přirozeného monopolu dirigovaného státem vedeným hlupáky, nakoupit jinak, než za státem stanovené ceny se započteným "královským bonusem" pro ty, kteří na pokyn státu začali dodávat elektřinu navíc, o kterou by jinak nikdo nestál, na úkor všech ostatních výrobců i zákazníků.

Sjednocená levice, která "bilionový tunel OZE" prosadila a schválila do zákona, by za to patřila zavřít do hladomorny na tisíc let i se svými přitroublými voliči...

R. Langer 18.9.2013 12:53

Re: Na životní úrovni to pocítíme všichni.

Dotace, dotace, dotace = zlodějina, nikoliv reálný zisk. :-(