6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 27.7.2009 9:22

tosku,

bankovní dozor provádí ČNB a ČNB je nezávislá instituce.

tosek 27.7.2009 9:10

Re: Kdo?

Předseda vlády Václav Klaus, ministr financí Ivan Kočárník.

Ivan Nový 27.7.2009 9:08

Mildo,

to ale nemyslíte vážně. EU a demokracie? Brusel a demokracie? Vždy´t Brusel dělá vše proto, aby v EU zavedl totalitní systém.

Ivan Nový 27.7.2009 9:06

Kdo?

Vedení ČNB jmenované Václavem Havlem.

Péťa 27.7.2009 9:00

Re: Mgr. Milda IP: 80.250.1.Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku,

Mgr. Mildo, nejste náhodou ve skutečnosti pan (soudruh) Hájek?  http://www.webvize.cz/play.php?vid=538

tosek 27.7.2009 8:54

Re: ???

A to je celé? Moc jste toho teda dohromady nedal.

PROKOP BUBEN 27.7.2009 8:45

PRAVDOU JE

že za každého hovoří jeho činy, nikoliv nějaké bláboly......Klaus by se měl držet své věhlasné parkety - klimatologii, tam může snad napáchat ještě tak nejméně škod......

děteněkam 27.7.2009 8:43

Re: Mgr. Milda IP: 80.250.1.Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku,

Colombo určitě ne.

Buď provokatér nebo hlupák.

Nejspíše obojí.

děteněkam 27.7.2009 8:40

Re: ???

Jo, a jednou (je to asi třicet let) nedal šestku.

Pane, vy jste ... .

severočech 27.7.2009 8:38

Re: Největší zneužití

ale stačilo, že na závěr nevolili Švejnara

opakování 27.7.2009 8:29

Re: Největší zneužití

Komunisté volili Švejnara ve všech kolech prezidentské volby. V posledním kole, kdy se komunističtí poslanci zdrželi hlasování, to byli ještě komunističttí senátoři.

tosek 27.7.2009 8:29

???

Jenom si nějak nemůžu vzpomenout, kdopak nám to tady v polovině 90. let vlastní neschopností řídit bankovní systém položil prakticky všechny státní banky. Že by zlá a neschopná EU?

H.K. 27.7.2009 8:24

Re: Mgr. Milda IP: 80.250.1.Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku,

Nuže, o velmi dobrých vztazích pana Béma a V. Klause se ví už dlouho.  Z toho jste vyvodil, že Bém a V.K. má peníze ve Švýcarsku?

Sami si s tou korupcí zřejmě nedokážeme poradit. Někdo z TRAMTARIE to vyřeší?

Nejste Vy přímo Colombo? jenom mne napadlo, neděláte si ze mne šprťouchlata nebo něco jiného?

V 27.7.2009 8:24

Re: Byrokrate jsou pricinou krize.

tak to chodi, a smesne je, ze prave tyhle statni zasahy do trzniho prostredi zpusobily tuhle krizi a ted si staty seberou jeste vice pravomoci a na jeste vyssi (nad-statni) urovni a vse bude o rad horsi v pristi krizi, ktera dozajista prijde znovu a v jeste horsi podobe.

V 27.7.2009 8:19

Re: V.K. to opět zřejmě bojuje za své zviditelnění.

mam stejny nazor na vec, diky, aspon si usetrim psani

Mgr. Milda 27.7.2009 8:17

Re: V.K.

i v Německu je plno agentů z bývalé NDR, proto je jejich zvýšená aktivita proti EU zcela logická. V Bavorsku se k nim připojují nacionalisté- royalisté, je to zbytek skupiny kolem Franze Strausse. Ultralevice a ultrapravice si v potírání demokracie vždy rozuměly.

V 27.7.2009 8:16

Re: Velmi průhledný příspěvek euroskeptika s minulostí v ČNB

resenim je tedy dohled nad dohledem, kde to skonci? dohledem (paroubkovskych) martanu na celou zemekouli?? kdyz dosavadni dohlizeci organy selhaly a nezachranily nas pred krizi, proc by mela byt nejaka evropska komise uspesnejsi? a muze vubec byt nejaka komise uspesna v tomhle ohledu? lide jako vy co jsou slepa kotata veri vsemu co jeste nebylo ustaveno, po dalsi krizi se bude volat po celosvetovem dohledu, protoze ten evropsky selhal, jako bych to videl a organi jako vy budou zase kricet z plnych hrdelek po vetsi a vetsi kontrole vseho a idealu statniho planovani...

Mgr. Milda 27.7.2009 8:14

Re: Mgr. Milda IP: 80.250.1.Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku,

Nuže, o velmi dobrých vztazích pana Béma a V. Klause se ví už dlouho. O snahách V.Klause dostat do vedení ODS pana Béma už bylo na NP také diskutováno. Mimochodem, euroskepticismus p. Béma je zřejmě zcela reálně zdůvodněn.

Orgány v trestním řízení jsou závislé na vedení státu, proto některá vyšetřování končí v prázdnu. Pokud se omylem něco vyšetří, podaří se obviněnému včas se ztratit. Takže naše naděje se upírají k EU, tam by mělo být i centrum právního postihu korupce. Sami si s tou korupcí zřejmě nedokážeme poradit.

H.K. 27.7.2009 8:10

Pane : para IP: 86.49.46.xxx VARUJI........

V.K. namísto vysvětlení proč jako sám před touto situací nevaroval ...

 Varuji před rozhazováním peněz daňových poplatníků a zvyšováním státního dluhu. Peníze jsou rozdávány našim bohatším spoluobčanům ve formě dotací, grantů, pobídek a p. Během několika let nebudeme mít ani na splácení úroků z úvěrú a zbankrotují státní finance.

 Varuji před plošným rozdáváním sociální podpory. Podporu státu by měli dostat lidé, kteří pomoc skutečně potřebují.

gazan 27.7.2009 8:03

V.K.

Včera jsem se dobře pobavil nad diskuzí německých čtenářů v die Weltu - téma : kritika V.K. na adresu A. Merkelové a dalších elit EU. Naprostá většina dávala za pravdu V.K. ! Mají už Angely a EU plné zuby. Její minulost je opravdu dosti podivná. Jak se mohla funkcionářka FDJ dostat na post, kde má v podstatě hlavní slovo v EU, je podezřelé samo o sobě. Asi nejkurióznější bylo zvolání jednoho čtenáře : Klaus na místo německého kancléře ! Jinak ho Němci plošně považují za politika, který hovoří za nasr. většinu, které se nikdo už raději na nic neptá ( referendum ).

Astonova Vila 27.7.2009 8:00

Lidový dům už je vzhůru,

ejhle, ty vaše příspěvky jsou tak průhledné...Prezident má naprostou pravdu.

H.K. 27.7.2009 7:56

Mgr. Milda IP: 80.250.1.Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku,

 Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku, je výstražným znamením, co když je to jenom špička ledovce? Můžete k roli V.K. v této "aféře" něco napsat? Zatím je to všechno ve stádiu vyšetřování. Vy už víte víc, než se píše v novinách?

 Praní špinavých peněz je v ČR stále ještě v plném proudu, přímý dohled institucí, podléhajících pouze EP a komisi. Nějaká komise EU vyřeší "praní špinavých peněz"? Já jsem myslel, že je to práce pro orgány činné v trestním řízení.

Mgr. Milda 27.7.2009 7:44

Velmi průhledný příspěvek euroskeptika s minulostí v ČNB

bankéři si velmi neradi nechají hledět na prsty. Praní špinavých peněz je v ČR stále ještě v plném proudu, přímý dohled institucí, podléhajících pouze EP a komisi, kam jsme volili také své zástupce, je jinak nekontrolovatelným a nekontrolovaným českým úředníkům velmi nepříjemný. Už současná aféra pražského magistrátu, nad nímž drží ruku i autor článku, je výstražným znamením, co když je to jenom špička ledovce?

Bohužel byly poslední volby do EP zneužity k vyřizování účtů mezi českými politickými protivníky, do EP nebyli zvoleni lidé s jednoznačně proevropskou orientací, nýbrž zástupci českých vnitřních rozporů. Odtajnění dalších zlodějských skupin a jejich lupu v zahraničních bankách by mělo přispět ke zvýšení zájmu o výběr kompetentních representantů ČR do EP a komise. Jak parlament, tak i Senát další integraci EU schválil, Ústavní soud její slučitelnost s naší ústavou potvrdil a přijetím některých zákonů o delegování pravomocí do EU bylo učiněno vše ke zdárnému průběhu ratifikace LS. Taktika obstrukcí a zdržování je nejenom protizákonná, poškozuje zejména české zájmy v EU. Otázkou pouze je, komu to prospívá, kdo má na tom takový eminentní zájem? Nepřekáží EU nějakým kšeftíčkům?

Petr Kohout 27.7.2009 7:42

Re: a ted pane profesore

Jako obvykle - Šcícaři už mezitím stihli vyšetřování zastavit (a s omluvou uvolnit obstavené peníze), ale u nás novináři teprve začínají. Holt, blíží se volby a proti Grossovi, který si "vydělal" 110 miliónů a Parobkovi který při rozvodu dává exmanželce výnosné pozemky koupené za babku, se musí něco postavit, ber kde ber.

Petr Kohout 27.7.2009 7:39

Re: Největší zneužití

POzor - prosadili jste si veřejnou volbu, takže víme, že komunisté pana Klause tentokrát  NEVOLILI. A zpětně z toho můžeme i odhadnout, že ho asi nevolili ani minule.

Dej si pejzy 27.7.2009 7:39

Komu je podřízeno zodpovědné vedení ČNB?

Komu se zodpovídal Tošovský a spol. když rozkradl zlatý poklad ČR? Komu se zodpovídal Klaus, když prošustroval penzijní fond, rozprodal prosperující státní majetek za hubičku a nesmyslně sanoval neprosperující podniky ze státního rozpočtu?

VLADIMÍR 27.7.2009 7:30

Největší zneužití

v Evropě, lze považovat tvé zneužití občanů s podporou komunistů ve tvé současné funkci Rv

abc 27.7.2009 7:11

Vy něco víte

Nebo jen papouškujete.

Antonín I. 27.7.2009 7:10

Re: V.K. to opět zřejmě bojuje za své zviditelnění.

para, což takhle se naučit česky alespoň na úrovni třetí třídy? Velká slova nezamaskují Vaši totální neznalost jazyka a schopnost vyjádřit se. Co třeba znamená slovo "narcismus"? Je mi líto, s panem presidentem nemusíte souhlasit,  ale myslím, že na něj přeci jenom nemáte. A to značně.

xyz 27.7.2009 7:09

Prozatím suroviny nedocházejí

A podle Zprávy římského klubu by už téměř žádné neměly být. Ale o té blamáži alarmistů se mlčí.