7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 27.7.2009 14:52

Ano, zachránila nás od pěstování cukrové řepy, protože tu už žádný cukrovar není,

abychom mohli být banánováí republika, EU stanovila, jak máme být pokřivení, atd.

PB

Pete Brich 27.7.2009 14:49

Irové v referendu odmítli Lisabonskou smlouvu, tak ho budou opakovat tak dlouho, dokud ji nepřijmou. Kultivace právního systému jako prase!

8-o8-o8-o(Y)PB

František I. 27.7.2009 14:28

Re: BANÁNOVÁ REPUBLIKA

To si děláte srandu, nebo tyto hovadiny berete opravdu tak, jak píšete? Všechny miliardy, které dostáváme z Bruseli, jsme si poctivě zaplatili a už dva roky patříme tzv. k pláncům nikoliv příjemcům. To, že idiotské socanské vlády dokázaly pouze krást (viz. aféra tehdejšího ministra,pana Paroubka, který téměř 300 mil. EUR, určených na pomoc drobnému a střednímu sektoru vyčlenil 150 mil. na hledání firmy, která zbytek rozdělí mezi ony potřebné. Tušímže letos jsme to EU vraceli a tím prohloubili o malinko deficit.) a pan Čunek na tom nebyl na stejném postu o mnoho lepší. Naopak, drahý pane. Naše banky současnou evropskou trablí už prošly. Ovšem tím, že je socani za hubičku rozprodali, odvádí generovaný zisk a část finančních rezerv svým tzv. zahraničním matkám. Je zajímavé, že tu v souvislosti s tzv. globální krizí ještě nepadlo slovo tunelování. To, co se v EU děje, jsou úžastné tunely pro nás nepředstavitelného nedohlédnutelného obzoru a síly. A je klid. Barrosso tichonce poká za stolíkom a je zase zvolený. Milá EU to za i naše prachy tichoučce sanuje a blbi tomu tleskají.

PROKOP BUBEN 27.7.2009 14:25

Re: Houposti

Je tragické, když si dnes mnozí myslí, že hodnoty lze tvořit kšefty a navíc ještě kupčením na úkor státu.......Někdy se zdá, že ti malí padouši jsou pro ty velké vítanou zástěrkou.....

Ivan Nový 27.7.2009 14:21

Re: Houposti

Volný trh samozřejmě existuje. Děti se budou mít hůře, protože státní zásahy dosáhly v naší době neúnosné míry a ony budou platit za naše dluhy. "Regulace" (státní zásah) = oslabení zpětné vazby => zánik systému. Kam byste dojel, kdyby vám někdo zablokoval volant, a mohl byste jím pohybovat jen v rozmezí 15 stupňů, tak aby bylo zajištěno, že nevyjedete ze silnice :-)))

Dolly 27.7.2009 14:16

Re: Laco,

Já bych c.k. Rakousko-Uhersko docela brala. Ale nás už nechce ani východ ani západ a proto tu v podstatě neexistuje právní stát.

František I. 27.7.2009 14:12

Re: Zneužití krize pro další centralizaci EU

Já jsem velice rád, že ho máme. A ještě radši, že je presidentem. Pro toho pána Běhounka - to jste jistě myslel taky pana Havla, že? Drtivá většina jeho spolupracovníků sloužila různými formami STB a on sám s nimi rád spolupracoval viz. p. Junek. Také byl, narozdíl od Klause, skutečně zvolený komunisty. Takže zaplať ten nejvyšší, že Klause máme a máme ho vysoko. Tak vysoko, že může oněm bruselským hyenám(např. panu Leinenovi a spol.) vytřít zrak a udělat problémy. V současném Česku nevidím osobu ani z desetiny natolik povolanou jako Klause. Ve srovnání s doslova přitroublým, levičáckými frázemi se ohánějícím Švejnarem to bylo velmi zřetelně patrné. (Je vůbec legrace, kdo tohoto experta, který má na své US universitě pověst téměř marxisticky laděného "ekonoma", vůbec na kandidáta o presidenstský post vygeneroval.)

Slapsky proud 27.7.2009 14:11

Re: Houposti

Volny trh? Existuje vubec neco takoveho nebo se tim jenom ohaneji ekonomove aby meli kam svalit vinu?Muze vubec neco takoveho existovat? Ze se mame dnes relativne dobre? A co vase deti budou se mit stejne dobre? A za sto let? Dnesni fin. system momentalne mozna funguje pro vas a je mozna vyhodny pro banky a staty kde umoznuje prakticky neomezene pujcovani a zadluzovani. Ma vytka je ze nebere ohled na zakladni prirodni zakony. Penize si pani z fedu mozna muzou tisknout ale suroviny, vodu, jidlo uz ne. A o to tu ve skutecnosti jde. Nikdy neslo o ty smesne papirky slo o to vytvorit system ve kterem by se dalo smenit neco za nic, kontrolovat to nic.To je enormni nastroj kontroly mnohem mocnejsi nez armada ci nabozenstvi. Take nam to v minulosti a jeste dnes umoznilo celkem lehke zivobiti ale na ukor budoucich generaci na ktere bude mit dnesni zpusob zivota katastrofalni dopad.Mimochodel prvni priznaky se jiz dnes zacinaji projevovat...   

František I. 27.7.2009 13:57

Re: Laco,

Vážený pane, v Německu najdete hodně lidí, kteří by například chtěli samostatné Bavorsko. Určitě více než polovina obyvatelstva by ráda vrátila systém Ostis Westis. Takže to v žádném případě není blbost. To, že se zrovinká vám zdá, že z Brusele padá mana nebezká, je nejspíše vaše štěstí. Na mne bohužel padá bruselská blbost už několik let a vidím její dopady v praxi. Add vědecká komunita - poměrně hodně tzv. vědců, kteří brání europocentrismus patří mezi svými za opovrženíhodný ksindl, který by se bez politických proklamací neuživil. On je onen důraz na evropanství dosti hodnotně ohodnocen, víme? (viz. otázka GW) O tom, co pro nás ona spojená Europa dělá a udělá, uvidíme in natura v otázce kanadských víz. Myslím, že o tom budeme moci později mluvit fekálními termíny. Ale nechci předbíhat.

;-D

roko 27.7.2009 13:56

Re: tosku,

R^bylo to tak. někteří úvěráři dokonce půjčovali za provize-účel úvěru jim byl nutně ukradený. Kdo nesouhlasil, byl prohlášen za stoupence předchozího režimu.

Ivan Nový 27.7.2009 13:55

Re: BANÁNOVÁ REPUBLIKA

Stav bankovního sektoru vyřešil trh krachy bank. V EU tomu není jinak, EU své banky neuchránila, bankovní sektor v EU řeší taky až trh. Dnes.

Jakub Vandrovec 27.7.2009 13:55

... samicím bravu

Jen tak pro přesnost brav má v češtině širší význam (ovce, kozy, ...).

Ivan Nový 27.7.2009 13:53

Laco,

čeští byrokrati nic nenařizují Španělům, Španělé na to mají své voly. V EU je ale strukturálně vytvářen dojem, že španělští volové nejsou voly, protože jsou daleko.

Petr Běhounek 27.7.2009 13:52

BANÁNOVÁ REPUBLIKA

Co EU zavinila a udělala špatně?

Do této doby byly její kroky pro nás spíše záchranou. Místo abychom si to přiznali, jako každá zamindrákovaná nula, tak děláme ramena. Která byrokracie, v rámci přístupových rozhovorů, po nás chtěla vyřešit katastrofální stav bankovního rezortu, která byrokracie nám posílá miliardy eur, abychom se vzchopili, zvýšili životní úroveň a národní bohatství a mohli se stát sebevědomými dárci, kteří pomáhají ostatním a ne jen chudáky, kteří natahují ruku. Všichni křičí o nedostatku pravidel a když je někdo vytváří tak nadáváme. Nenadávejme, ale podílejme se na jejich lepší podobě. >-

Jakub Vandrovec 27.7.2009 13:51

"do českých rukou (Stehlík, Soudek, Charouz aj.)"

Stehlík i Soudek byli nastrčení agenti Židů, stejně jako Kožený, Charouz je přímo Žid.

Ivan Nový 27.7.2009 13:50

Laco,

ne nemůžeme. Já nechci EU jako Rakousko-Uhersko ve velkém, kde císař je nahrazen osvícenými Evropany.

Laco 27.7.2009 13:50

Ivan Nový

Pane kolego, dopil jsem kávu a musím se věnovat jiným věcem než osvěžující diskuzi na Psovi. Přeji Vám hezký zbytek krásného letního dne.

Ivan Nový 27.7.2009 13:49

Laco,

Ano, mluvíme o tomtéž. Čína se totiž stále a pozvolně integruje do světové ekonomiky. Integrace neznamená jen přizpůsobení Číny, ale i přizpůsobení ostatních. Časem Čína samozřejmě dospěje k demokracii a některým evropským standardům. Ale aby ta integrace byla trvalá, musí být nejprve pro ni vytvořeny zdroje, a ty dnes rozhodně nejsou. A stejné je to v EU. Překotná unifikace nic neřeší, ba právě naopak, ztěžuje fungování přirozených kladných zpětných vazeb. Prostě eurokrati mohou něco prohlásit, ale to neznamená, že tomu tak je i v syrové realitě.

Laco 27.7.2009 13:48

Re: Laco,

Čeští byrokrati snad mluví jinak? jistěže ne, to je moje základní námitka vůči argumentaci vycházející z "národních zájmů"

para 27.7.2009 13:45

Re: V.K. to opět zřejmě bojuje za své zviditelnění.

Starosto a ty jsi zde obecním Starostou? - že mluvíš jakoby za jiné... Máš nějaké informace - nebo dokonce argumenty? Asi ne když se presentuješ jen posměškama.;-)

Laco 27.7.2009 13:45

Re: Laco,

Pak stojíme názorově každý zcela jinde a v tom podstatném (vztahu ČR k EU) se nemůžeme shodnout.

Ivan Nový 27.7.2009 13:44

Laco,

kdo je to eurokrat? Je to buď hlupák, když těm nesmyslům věří, a nebo lump, když jim nevěří a využívá je. Podívejte se na jazyk EU, to je jazyk magorů. Je to ptydepe.

Laco 27.7.2009 13:44

Re: Laco,

Teď nevím, jestli mluvíme o tomtéž: o byrokratickém direktivizmu nebo o procesu integrace EU.

Ivan Nový 27.7.2009 13:42

Re: Houposti

Volný trh ale funguje, krachy přicházejí právě včas, a ne ve vlnách.

Ivan Nový 27.7.2009 13:41

Re: Laco,

Nejde o otázku, ale o fakt nezávislý na lidské vůli. Pokud struktura EU ten fakt bude ignorovat, tak ekonomicky zkrachuje. Představte si, co by se se světovou ekonomikou stalo, kdyby se EU podařilo Číně vnutit evropské předpisy. Zkolabovala by. Zjistilo by se, že světová ekonomika nemá na to zdroje.

Slapsky proud 27.7.2009 13:40

Houposti

Je hloupe myslet si ze vetsi kontrola necoho co nefunguje ( ;-Pekonomickeho zrizeni sveta ktere nefunguje, nerespektuje zakladni prirodni rovnovahu, a je samo o sobe pricinou opakujicich se katastrofalnich krachu:-P ) neco vyresi.

Ivan Nový 27.7.2009 13:35

Laco,

časem nám nic jiného nezbude. EU ve světové ekonomické konkurenci neobstojí, právě proto, že řeší pseudoproblémy. Jako globální oteplování. Jen se obávám, že nenalezneme včas k tomu odvahu.

Laco 27.7.2009 13:35

Re: Zneužití krize pro další centralizaci EU

Diskuse jsou potřebné (minimálně nikomu neuškodí), protože Klasu není hlupák! Je mistrem manipulace a brilantně ovládá demagogii. Klausova éra měla skončit před "Sarajevským atentátem". Tehdy byl ne cestě do politického zapomnění. Zachránili ho ale Ruml s Pilipem (duo Klausových korunních princů), tím že spáchali ještě větší prasárnu, která předčila všechny úlety Klausovy politiky mu dali čas se nadechnout a ukázat co v politice dovede ... a my jej tu máme dodnes.

Laco 27.7.2009 13:28

Re: NÁROD MÁ TAKOVÉHO prezidenta, jakého si zaslouží.

Tedy vystupme z té zlé EU!  ... to snad nechcete

Laco 27.7.2009 13:28

Re: Laco,

Vaší argumentaci rozumím. Jde tedy o spor/otázku, zda EU má být nezávazným souborem národních států, nebo zda má i nadále probíhat proces přirozené integrace (kam vývoj povede se nedozvíme, protože to přesahuje horizont našeho života). Pro Klause je vize sjednocování Evropy a potlačení role národních států zlem ... já s ním nesouhlasím a ptám se zda jeho postoj není ovlivněn jeho osobními ambicemi kohouta no domácím smětišti. Podle jeho logiky by se Německo možná mělo zpětně transformovat na spolek trpasličích knížectví, protože by to lépe zajišťovalo zájmy "poddaných". Příjde Vám to jako absurdní a nesmyslná blbost? Samozřejmě! protože to kravina je. Moje námitka vůči Klausovu postoji je, že ochrana společného celoevropského zájmu může v dlouhodobé perspektive být minimálně stejně přínosná pro nás, jako ochrana, kterou nám poskytuje národní stát. Mám větší důvěru v politiky, odborníky, vědce atd., kteří obstáli na mezinárodním kolbišti než důvěru v lokální potentáty. To, že mluví stejným mateřským jazykem jako já pro mne není rozhodujícím kvalifikačním kritériem. Jediný argument, který Klaus proti integraci Evropy pokud vím kdy uvedl je "ochrana národních zájmů". Pro někoho je to snad postačující, pro mne ne.