14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Zdraží elektřina? Bude hůř!

Jakkoli ještě v sedmdesátých letech minulého století vědci varovali před globálním ochlazováním, dnes se dogma změnilo a již více než dvacet let je evropská veřejnost strašena klimatickou změnou s tím, že planeta buď shoří, nebo ji zaplaví voda z roztavených ledovců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 2.7.2023 18:19

Líbí se mi tyhle alarmistické články. Kde ti alarmisti byli, když ta elektrika zdražila jako blázen, a to kvůli plynu z Ruska ? :-)

Kromě toho, jádro nikdo nezakázal. Zejména ne v modulárních reaktorech a s recyklací paliva. Když se spotřebuje jen 5%, tak by se logicky 95% nemělo vyhodit.

Jen Řež má vymyšlené dva typy modulárních reaktorů. Takže je to jen o penězích na dokončení. Tak se alarmisti mohou snažit, když jim to tak vadí. :-) Samozřejmě pokud by toho byli schopni. :-)

Řešení, že se postaví jaderná klasika bez pasivní bezpečnosti, to řešení dobré není.

L. Novák 2.7.2023 19:11

Opět výkřiky ZELENÉHO MAGORA... Elektřina nezdražela "kvůli plynu z Ruska", ale kvůli nesmyslnému vyřazování funkčních uhelných a jaderných elektráren z provozu a vytváření závislosti na drahé výrobě el. energie spalovánímm zemního plynu (v Německu i celé EU). Jaderné elektrárny ZELENÍ MAGOŘI zakazují z principu svého náboženství, modulární zatím nikdo pro komerční využití sériově nedodává.

Nejhorší jsou přiblblí aktivističtí ;-O neználci jako P. Skřivan, kteří dávají okatě najevo, že o problematice nic neví... Rv!!