2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 13.9.2011 18:53

To, co teď dělá Obama, to je levicová ekonomika

I pravil buh Keynes..

ústy svých proroku, Krugmana a Stiglitze: "Budiž peníze. Více peněz. Víc. VÍÍÍÍC. Moře peněz. Nechť rotačky rotují a zavalí nehodné přivalem bankovek". I otevřelo se nebe a padaly eurové mince jak žhavý déšť.

A k EU - Něměcko je v kvasu již přinejmenším 1 rok a nechuť financovat nakýblované muslimské parazity (Schmarotzen) přechází v odmítnutí dotovat i krachující PIGS+Ir, francouzské zemědělce, nenažrané euroúředníky apod. Fancouzká EUrokraická klika DSK, Lagarde, Trichet atp. na důvěře nepřidává a svazačka Merkelová si asi dál sní svůj EUrosen. Bylo jen otázkou času, kdy chudnoucí německý daňový soumar odmítne táhnou či začne kolem sebe kopat. Dosud se to projevovalo úprkem německých mozků, ale dle všeho i ti zbylí už mají svého multikulti/euroestablishmentu po krk. Doba tam nazrává k radikální změně kurzu.

Jurgen Stark, ekonom ECB, odpůrce společných dluhopisů, odstoupil.  Proč,

Pokud strojvůdce zešílí, tak topič raději vyskočí a zláme si obě nohy, než aby byl na s....

B. Rybák 15.9.2011 13:49

Re: To, co teď dělá Obama, to je levicová ekonomika

Ano!!! Oni věřili, že naléváním peněz do ekonomiky která se působením tradičních nástrojů (daní a úroků) pohybovala mezi Scylou (stagnací) a Charybdou (inflací) zvýší produkci zboží (odstraní stagnaci) tak výrazně, že potlačí i inflaci. Ve skutečnosti příliv bezzásluhových peněz zajišťujících pohodlný prodej (i neefektivně vyrobeného zboží) nemotivoval k (riskantním) investicím a tak nutně způsobil ztrátu konkurenceschopnosti a tedy i bankroty, pokles výroby a tedy i nevyhnutelnou inflaci. Díky jim tedy lidstvo poznalo stagflaci (současně se projevující stagnaci i inflaci) při níž přišli zaměstnanci o práci a střadatelé o peníze).

Nebyl to ale jediný "zločin" pana M. Keynese. Ve snaze rehabilitovat se před svými (homosexuálními, levicovými) přáteli za to, že 1. světovou válku strávil v pohodlí ministerstva a kolaboroval tedy s imperialismem), vystoupil s opožděnou a jednostrannou kritikou mírových dohod, které prý příliš poškozují Německo. Spoluvytvářel tak atmosféru pochopení pro to, že Němci neplní závazky mírových dohod a přispěl tak nerozhodnosti "západu", která přerostla v appeasement a nakonec v 2. světovou válku.

PS. Snad už se brzy Eurosenka Merkelová stane zase slušnou atomdámou.