3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Zázraky eurosocialismu

„A není pravda, že by se zvyšoval dluh, naopak my, pokud budeme mít deficit v roce 2014 80 až 90 miliard a příští rok jsem udržel těch 100, a původně bylo plánováno 120, takže, takže ten dluh absolutně se nezvýší, bude stejný 2013 a 15, a poměrově k HDP se nám povede snížit ten dluh ze 43,3 % HDP na 40 %.“ Andrej Babiš, ČT24, Události, komentáře, 22.9.2014.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kmoníček 3.10.2014 15:29

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Pane Tichý,ten Anonym to nepochopí.Je to marný,je to marný,je to marný!

K. Vyšata 3.10.2014 15:52

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Jenom praktická odpověď, nekoktejte, údernost příspěvku je v obsahu a ne v opakování.....

L. Novák 3.10.2014 18:31

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

A vy jste nejspíš ten komunistický "úderník"... :-D

P. Mach 3.10.2014 12:14

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Zvěrstvo spáchali tvoji rodiče, nikoli Kalousek z Nečasem. Kalousek a Nečas jsou každý zvlášť asi stokrát lepší hospodáři než celá komsocanská verbež dohromady (ovarem a ozubenou pleší počínaje a konečníkovou a chrápajícím a imrvére ožralým europoslancem konče). Na to, že ty oranžové svině nadvakrát zrušili důchodovou reformu ještě těžce doplatíme a nejvíc právě ti nejchudší. TOtéž se týká zdravotnických reforem.

P. Kmoníček 3.10.2014 15:35

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

A dokumentuje to titulní strana MF Dnes z 3.10.,kde je foto zajímavé sestavy z narozenin soudruha prezidenta.Komunista,komunista,komunista, komunista ,komunista a ing ,který se od promocí plete pouze do politiky.Co od takové party očekávat dobrého?

M. Krutý 3.10.2014 13:11

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

proti zvýšení platů státním zaměstancům mám vše. Stát hospodaří se ztrátou, je neefektivní a přesto chce přidávat viníkům této neefektivity, t.j. zaměstnancům. To je špatně.

K. Vyšata 3.10.2014 13:48

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Konstrukce státní správy se vytvářela po převratu celá léta. Nelze okamžitě zrušit to, co bylo léta pracně skládáno. Nerozporuji potřebu štíhlé, efektivní státní správy, ale dopracovat se k takovému zázraku bude při vší vůli a odvahy trvat asi stejně dlouho. Státní správa není jen tabulková soustava pozic, ale masa lidí kteří se prací pro stát živí. Živí nejenom sebe, ale i své rodiny. Neefiktivitu státní správy nevytvořili zaměstnanci, ani si nevydudlali svá místa, někdo jim je vytvořil a na ta místa je dosadil. Tak připuste, že státní správa, vysoce neefektivní, strnulá a impotentní k pokroku je výsledek pracné práce velikánů politické scény vládnoucí těch pár desítek let.

L. Novák 3.10.2014 18:36

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Místa pro bující byrokracii vytvářejí především politické strany orientované doleva svou snahou všechno řídit, regulovat a na každé pípnutí mít zákon se stovkami paragrafú nebo alespoň vládní vyhlášky. Bláboliví senilní dědci jako náš současný z Božího dopuštění prezident. A vy sám nejspíš do téhle kategorie patříte taky.

M. Prokop 3.10.2014 13:16

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Zvěrstvo (obrovské) je deficitní rozpočet v době růstu.

První to provedl Dluhoslav v minulosti, teď Bureš s Dluhoslavem.

"Víte pane Vaníčku, zasekávat dluhovou sekeru (do masa těch nejchudších,) to je zvěrstvo."

Bez té závorky by to platilo, takhle je to žvást.

K. Vyšata 3.10.2014 13:33

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

Za prvé pane Prokope, žádný růst ještě nezačal, předpoklady a odhady jsou zatím jen v rámci statistické chyby. Jediné co se dá pozorovat skutečně, je zvýšená důvěra v budoucnost, což dělá nutný předpoklad k opravdovému reálnému růstu. Naivita mnoha lidí je až zarážející, hlavně u těch co se ohánějí vzděláním a inteligencí, zvrátit stav který se desetiletí pletl jako pevná pavučina vysávající stát se dá změnit okamžitě jen revolucí, pučem, nebo přírodní katastrofou. Demokraticky to jde velmi pomalu, ale Babiš ukazuje, že to jde.

J. Kulheim 3.10.2014 16:32

Re: Rozuma Atas9 se rozplývá nad Babišem,

"Zvýšila se nižší DPH z důvodu zavedení II. pilíře důchodové "deformy", ta se nepovedla a penízky získané zvýšením Kalousek prošustroval." Kde jste na to přišel? Byla to vláda, která měla vůli řešit důchodový systém. Dnes dělá na jednoho důchodce 1,7 pracovníka. Na průběžném důchodovém účtu chybělo v roce 2013 cca 30 miliard Kč. Nevíte náhodou jak bude fungovat průběžný důchodový systém za několik let? ¨

Vy jste socialistický demagog. Chcete žít na úkor jiných lidí. Já vám nechci platit vaše žití nad poměry. Vypůjčte si v bance, pokud máte málo. Nebo nech vám to zaplatí vaše děti.

K. Vyšata 3.10.2014 10:25

Předvolební propaganda,

nebo naivita a neznalost? Spíš to první, úmysl. Babiš je zatím první zvolený člověk, který viditelně a s úspěchem plní své sliby. Že se to mnoha lidem nelíbí je logické, miliardy které úspěšně stahuje do státní kasy někomu musí zákonitě chybět. Rozbil karuselové obchody, aktivoval represivní orgny k řádnému výkonu služby a výsledky jsou vidět, rozbíjí beztrestný hazard, léta chráněným státem, připravuje elektronické sledování tržeb, zabavuje majetek neplatičů, drží na uzdě rozhazovačné ministry, to jsou jen příklady. Samozřejmě nejde vše hladce, na krku má, vyhladovělé dlouhou dietou v opozici, politiky kteří si slibovali od zvolení místo u koryta, strany cítící odklon voličů a odchod do bezvýznamnosti ho až směšně bijí hlava nehlava ze všech stran. Jeden příklad, Fiala, předseda ODS která vzala důchodcům odpočet z daní najednou z opozice tvrdě za ukradené peníze bojoval, kdyby se radši zamyslel nad smyslem existence strany která šidí stát na odvodech a chtěla by někdy vládnout. Ano, Babiš má i občas lehkou ruku při výběru svých spolupracovníků, někdy se sekne, třeba s ministrem obrany pořádně, ale i přes to plní sliby docela úspěšně. Také já souhlasím s autorem, 200 miliard asi nebude, ale třeba 199 ...... proč ne?

M. Martin 3.10.2014 11:04

Re: Předvolební propaganda,

Zase jeden přizdisráč který svoji debilitu musí skrývat.Proč pod svůj příspěvek kterým lezeš STBákovi do prdele nepodepíšeš pravým jménem?

J. Kulheim 3.10.2014 16:43

Re: Předvolební propaganda,

Ještě jednou opakuji.

Přerozdělováním peněz ještě žádný stát nezbohatl.

Je potřebné vytvořit podmínky pro to, aby se smysluplná práce vyplatila. Aby lidé dělali hodnotné výrobky s vysokou přidanou hodnotou.

Z. Švrček 3.10.2014 9:42

ANO

ANO, tak je přesně nutno Babišovy kecy číst a vnímat. Bohužel většinový ovčan volič kromě Blesku nic jiného moc nečtě a vnímá tak nanejvýš reklamy a nabídky půjček na cokoliv. Neuvědomuje si, že nynější vládní Babišovy a Bohoušovy kecy jsou zase jena pouze stejnou reklamou a vládním Bleskem.

F. Pavlis 3.10.2014 8:50

U nás

neplatí, že lež má krátké nohy. Pouze při každých volbách změní boty a nohy mohou opět šlapat na sliby....A volební elektoráty jsou s očima navrch hlavy...

F. Lesniak 3.10.2014 0:19

Což o to, máte pravdu,

ale nastává otázka, koho volit? Zprofanované podvodníky z ODS a TOP09 či ČSSD? To je z deště pod okap.  A existuje v EU země, která zadlužená není? Tomu se kdysi říkalo turecké hospodářství.

V. Vaclavik 3.10.2014 7:46

Re: Což o to, máte pravdu,

Volit koho neni, protoze takove, kteri by s tim neco udelali, by lide nechteli. Lide chteji socialismus, takovy socialismus, ktery by fungoval, a sveho snu se nevzdaji, prese vsechno selhavani. Dockaji se, az prasata zacnou letat - zatim prasata jen paraziticky saji a niceho vic nikdy nebudou schopna, dozajista ne letani.

P. Lenc 3.10.2014 8:11

Re: Což o to, máte pravdu,

Opravdu pane Lesniaku?Ti "zprofanovaní podvodvodníci z ODS aTOP09" začali opravdu šetřit.Není to ještě tak dlouho aby se zapomnělo na ten křik o "okrádání občanů".Nakonec, vládní puč pod taktovkou "uvědomnělých" st. zástupců byl proveden cíleně a naprosto přesně.Mohu s panem Vaclavikem souhlasit v jednom.Lidé chtějí socialismus, já jenom dodám, do poslední kůrky chleba.

I. Schlägel 3.10.2014 9:09

Re: Což o to, máte pravdu,

Bingo.

Z. Švrček 3.10.2014 9:46

Re: Což o to, máte pravdu,

A v prvních řadách řvounů stáli Bohouš Sobotka, Andrej Babiš společně s odboráři. Když se tak dívám na pokračování těch vámi zmíněných kaus, které shodily vládu, nabývám jen mírně jiného dojmu: že Sobotka s odboráři více řvali a Andrej se v tom více činil - stačí posoudit, kdo z toho všeho má největší profit.

J. Kulheim 3.10.2014 16:39

Re: Což o to, máte pravdu,

Andrej před volbami říkal, že je někde skrytých 200 miliard Kč. Možná je po volbách najde. Zatím se mu to nepodařilo.

B. Rybák 3.10.2014 15:26

Re: Což o to, máte pravdu,

Souhlasím s Vámi. Jenom nevěřím, že lidé u nás opravdu chtějí socialismus (jeho rány jsou dosud velmi živé). Oni pouze uvěřili EU-hujerským masmédiím, že současní pravicoví politici (obzvláště EU-realistická ODS) jsou na rozdíl od vlastizrádných EU-hujerských populistů, ti největší darebáci !