1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 22.8.2010 21:51

A proč by nechtěli?

Snad jsou zde stejná práva pro všechny. Naše Katka také korunky dostala. A jak skončila? Nedal bych ze státního rozpočtu na žádnou takovou akci ani grešli. Podpora dle mého náleží pouze mládežnickému sportu, nikoliv dospělým. Když chtějí něco pořádat, musí si peníze sehnat sami.

V. Pavel 21.8.2010 9:43

Ano! Státní podpoře soukromým akcím, Ne!

Osobně mám Velkou cenu motocyklů v Brně rád a koukávám na ni s potěšením aspoň v TV desítky let, avšak i jako neekonom názor P. Macha chápu a pokládám za odůvodněný a správný! 

J. Šimek 21.8.2010 8:55

Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

To jsou rady se vstupenkami a reklamou a o sponzorech ani slovo. Bude to tím, že CEP je sponzorován z fondu, který je plněn penězi z hazardu.

V. Pavel 21.8.2010 9:46

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Šimku! A proč by p Mach se sponzoringem někomu asi radit měl? A dokonce zadarmo? To by asi musel být pěkný trouba? Asi jako je někdo zde, nemyslíte? Pardón ..... omlouvám se za nepřípadnou adresnou otázku.

J. Šimek 21.8.2010 10:53

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Ano, trouba umí říkat pouze, co je blbě. Poradit umí jen chytrej a selektivně pomlčet umí jen vychytralej.

V. Pavel 21.8.2010 12:11

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Šimku! Úplně obecně platí /znám to velmi dobře z vlastní profesionální praxe ve stavebnictví/, že když někdo něco napíše a zveřejní, nebo postaví, že se vždy najdou lidé, kteří začnou tvrdit, že to mohl napsat /postavit/ jinak, menší, nebo větší, jednodušší, či naopak složitější, atp. Kdyby P. Mach svůj správný a dobře vyargumentovaný názor rozšířil o to, co mu vytýkáte, že neuvedl, určitě by se našli jiní, promiňte, obdobně "chytří" jako jste vy, kteří by mu vytýkali, že k obecnému názoru zbytečně a nadbytečně nevhodně konkrétně poučuje a ještě špatně, apod.... Takže - nekritizujte a pokud názor autora pokládáte za neúplný, napravte to tím, že jej sám o chybějící "moudra" doplníte! ............ Můžeme se těšit?

J. Šimek 21.8.2010 12:33

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Polemizujte s tím co jsem napsal a ne pořád utíkat od tématu a navíc s tézí, coby kdyby. Pokud se mýlím, napište, že jsem lhář a podložte to linky, které vyvracejí moje informace ohledně fiinancování CEPu a je jasno.

V. Pavel 21.8.2010 12:39

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Šimku! Já s vámi nepolemizuji! Naopak vás žádám, abyste k článku dodal podle vás chybějící "moudra",  z vlastní hlavy! Zdá se však, že místo toho hodláte právě vy sám polemizovat? Tomu od vás přestávám rozumět!

J. Šimek 21.8.2010 13:00

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Můj příspěvek k článku je jasný - ale pro hloupé ho zopakuji. Mach selektivně vynechal v článku, jako jeden z možných zdrojů financování sponzoring, protože jeho CEP je financován i ze sponzorských peněz, které mají původ v hazardu. Pokud to není pravda, doložte to linkem, který toto moje tvrzení vyvrací.

V. Pavel 21.8.2010 13:08

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Šimku Tak jste si pro sebe zopakoval svůj příspěvek a stále nepřišel na to, v čem je jádro jeho "problému"? Zkuste si tedy raději znovu ještě přečíst, co se vám k němu zde prvně snažím vysvětlit, nebo si mou první reakci nechte od někoho chápavějšího vysvětlit!

J. Šimek 21.8.2010 13:59

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

Napište link, který mě usvědčí ze lhaní a přestaňte kličkovat.

B. Jelínek 21.8.2010 13:19

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

1- když něco tvrdíte, dokažte to Vy, pane Šimku  (Vy žalujete, Vy dokazujte!) . Nakonec co má být, hazard není legální?

2- p.Mach z CEPu odešel a nyní je předsedou SSO

3- jestli vynechal nebo nevynechal sponzoring je k obsahu článku p. Mach naprosto irrelevantní (psal o státních dotacích a financování projektů menšinového zájmu státem resp. kapes nás všech - alespoň tak jsem pochopil já). Pokud firmy nevlastněné státem a soukromníci něco sponzorují je to jen a jen jejich věc.   

J. Šimek 21.8.2010 13:57

Re: Proč Mach neporadí se sponzoringem ?

1 - stačí zagooglovat, link na jisté listy by příspěvek automaticky vyřadil, takže nemůžu přímo

2 - ten sponzoring byl za Macha a je i nyní, nevidím v tom rozdíl

3 - naopak, protože zmiňuje ve článku vstupenky a reklamu, pak vynechání sponzoringu je zcela vědomé a hloupé, když je hazard legální.

J. Šimek 21.8.2010 8:51

A jéje, blokují se mi příspěvky

J. Hejna 21.8.2010 21:44

Re: A jéje, blokují se mi příspěvky

No konečně.

J. Kejkrt 21.8.2010 8:32

Pořád se ta verbež někde líhne ...

Jedněch bolševických přerozdělovačů se zbavíme - a ejhle! Už jsou tu jiní.

V. Heidlerová 21.8.2010 8:06

Konečně trefa

Autor článku konečně ťal do živého. Nevím proč by měly být dotovány podle mne navíc škodlivé "sporty" a davové šílenství milovníků spalin  a zasmraďování ovzduší z veřejných peněz, je spousta lidí, které takové závody vůbec nezajímají. Prestiž státu může být manifestována je v případě, že je stát bohatý. Má-li však stát spoustu životních tržných ran, pak je nutno především zacelovat tyto rány, které se dotýkají nás všech a ne skupinky zájemců o motoristický sport. Ať si seženou sponzory. Organizaci SOKOL s velkou a slavnou historií také nikdo moc nepřispívá a členové si vše hradí ze svého a konají práce dobrovolně. Nazdar.

M. Trhlík 21.8.2010 13:06

Re: Konečně trefa

Paní Heidlerová,podobné akce dotované státem,budou vždy předmětem diskusí.Vzpomeňte si na vlekaře při nepodařené zimě a jejich neustálé požadavky na rozšiřování sjezdovek a výstavbu veků.Při podařeném roce ,kdy se zima povede,nikdo nepřijde,že vrátí státu peníze.A tak jde jedna sportovní akce za druhou.Fotbalisté prodělávají,protože na ligové zápasy chodí žalostné návštěvy,každé pořádání vrcholné akce v kterémkoliv sportu vyžaduje dotace.Jedním z diskutovaných podniků bylo MS v l.yžování v klasických disciplinách v Liberci.Poskončení zůstalo 110 milionů dluhů a všichni od toho dávají ruce pryč.Organizační výbor,město Liberec,lyžařský svaz,vláda a v neposlední řadě i Kateřina Neumannová.Bohužel každá podobná akce je sázkou do loterie s nevypočitatelným výsledkem.Proto by měl každý počítat,že případný neúspěch ponesou lidé,kteří tuto akci pořádají.

J. Kanioková 21.8.2010 7:29

Souhlas,

sympatie k dotacím mám jedině v případě nezadlužené státní kasy a přebytkového rozpočtu. Někdy to třeba může být jen jako krátkodobý záskok, ale musí to mít jako důsledek nějaký výrazný přínos.

J. Novak 21.8.2010 2:19

Pravda...

Pravda, pravda, pravda...