28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 6.3.2009 7:48

Lesy jsou neziskovka?

Státní lesy obhospodařují polovinu lesního porostu ČR. Krize, nekrize je jejich čistý zisk pár set miliónů. Asi by to chtělo srovnání třeba s takovým Bavorskem, jak tam hospodaří vlastníci lesů.  

Petr Kohout 6.3.2009 7:30

Jestli tou "záchranou dřevařů! myslíte, že se vynaloží státní prachy na to, aby měl můj táta

dražší dřevo na topení, tak dám přednost nikoho nezachraňovat a topit levně. Je obecně zjištěno, že záchrana pracovního místa je obvykle dražší něž padesátiletá čistá mzda dotyčného zaměstnance a tedy nás vyjde levněji mu dát ty peníze přímo, než z nich ještě dotovat zisk zpravidla zahraniční a bohaté firmy (malé firmičky na podobnou pomoc nikdy nedosáhnou).

Kolumbo 6.3.2009 10:43

Re: Jestli tou "záchranou dřevařů! myslíte, že se vynaloží státní prachy na to, aby měl můj táta

Přesně! To když "zachraňovali" Královopolskou v Brně, měla stát "záchrana" pracovního místa tolik, že by si za tu sumu , kdyby ji byl dostal do ruky, mohl každý  bývalý zaměstnanec postavit vilu vedle Koženého v Karibiku, být "za vodou" a užívat si až do smrti. Amen.

jozka 6.3.2009 7:03

a co teprve chudaci Taxikari

Turistu uz jezdi mnohem mene, a jeste se cukaji, kdyz maji platit bez dokladu. Jestli ceskym taxikarum okamzite Evropska unie neposkytne dotaci, mnozi budou muset povesit remeslo na hrebik a zacit krast nekde jinde...

Petr 6.3.2009 6:36

Další žebrající státní podnik

  Proč lesáci neprodají dřevo pilám , které je potřebují nyní.

 Vytváření umělý nedostatek a chtějí jenom navýšit cenu, nebo

získat dotace!!

Vlado Z 6.3.2009 5:06

Lobistická vichřice začíná

Nedávno tu byly zemědělci, teďl esníci, příště dostanou slovo automobilky, výrobci navigací, rohlíků  a černouhelné doly...  Všem je teď hůř. Zatímco tradičně je recese ekonomy chápána jako období "probírky" - vytřídění zdravých podniků s rezervami z dobrých časů a schopností zvýšit svoji efektivitu od věčných žadatelů o podporu, pak v současném světě naopak, představuje pro všechny ideální příležitost žádat ještě víc, než dosud. Ale na rozdíl od lesníků si nemyslím, že bez nich les neporoste. On to nějak zvládne! A zaměstnanci některých firem si místo těžké a málo placené drevařiny najdou lepší práci. Ostatně-vymlouvat se na krizi se hodí,ale že Lesy ČR, státní podnik, svými zfušovanými, donekonečna po soudech vláčenými a politicky kšeftovanými tendry na těžbu dříví dohnal i v časech prosperity mnohé drevařské firmy na pokraj krachu, je tu taktně zamlčeno.

Mirek 6.3.2009 4:12

To je ale blb

Jestli tenhle blb byl v nějaké státní funkci, tak hurá a to 2x že už škodí někde jinde. (Obava je: jen aby nebyl povýšen).

JR 6.3.2009 2:27

Naprostý souhlas

Je nutno zavést novou daň na podporu těžby dřeva tak jak autor navrhuje. Měla by se jmenovat "výpalné" a zatížit jí každé prkénko.

Jovo Miks 6.3.2009 5:45

Re: Naprostý souhlas Re

Krachujici drevarske spolecnosti by se mely premenit na neco jako STK a prvidelne 2x za pul roku by se stanovila povinnost vlastnika objednat kontrolu.Kontrola by byla placena,stanovena vyhlaskou.Drevni hmotu, ktera by zbyla z odstranovani zjistenych zavad by autorizovana firma za stanovene poplatky odvezla a ekologicky vyuzila.Vlastnik by po zaplaceni poplatku dostal potvrzeni.S timto potvrzenim (ne ovsem se svym lesem)by mohl nalozit,jak by chtel.Tak by to bylo spravne a tak by to melo byt:-)

bezocasý obojživelník 6.3.2009 14:05

Re: Naprostý souhlas

Navrhuji zavést "šrotovné" 5% na každou novou roli toaletního papíru, pokud bude použitá role předána na magistrát k ekologické likvidaci.

Justin Case 6.3.2009 15:13

Re: Naprostý souhlas

To by nebylo šrotovné nýbrž serné!

jara cimrman 7.3.2009 2:40

Re: Naprostý souhlas

...jiste, serne, ovsem, ale dneska na to musite multikulturne, a globalne.... tedy shit fee...nebo vedecky, REW fee....(rear end wipe...) a podobne....pokrok se,  pane, neda zastavit.....

Emilio 6.3.2009 1:40

Pro doplnění....

.....jste mohl dodat, v které uvedené společnosti sídlící v Hradci Králové máte podíl, či židli ve správní radě.

JH 6.3.2009 1:32

Letos budu mít příjem menší než v roce 2007 a 2008

Pomoc ze strany státu i Evropské unie je jistě nezbytná   :-)

mol 6.3.2009 0:58

a tohle si říká pravicový poslanec

"Pomoc ze strany státu i Evropské unie je jistě nezbytná."

Ste upad na hlavičku, ne? Pozoruju, že socialismus je silně nakažlivej. To těm dřevařům někdo sliboval, že bude pořád vysoká poptávka?

Kdybyste kandidoval za ČSSD nebo KSČM, tak neřeknu, ale 3. místo na kandidátce ODS ?

BOMBON 6.3.2009 0:56

jezkovyvoci...

to je zase nesmysl...

mily pane, chcete-li nekomu pomoci, pomahejte svymi penezi a to same plati o vasich kolezich v evropskem parlamentu... takovych, kteri neustale "presvedcive" blaboli o tom, ze vi lepe nez ja jak utratit moje penize, takovych je vic nez kapek deste....(Y)

JaS 6.3.2009 0:48

To, že vyroste víc "dřevní hmoty" než se vytěží

a že "producenti papíru a celulózy omezily nákup dřevní hmoty, protože o ni není takový zájem" je dobře, ne? Je přece lepší, když lesů přibývá než ubývá! A ty štosy reklamních kravin, co nám je každý den strkají pod dveře, taky mohou přestat a nic se nestane!

Realista 6.3.2009 1:19

Re: To, že "producenti papíru a celulózy omezily nákup dřevní hmoty, protože o ni není takový zájem"

není dobře, není!!

Jinak je pan Vlasák nějaký odtržený od reality. Vše to po čem volá, už je vydatně podporováno! jak dotacemi, tak zákonem stanovenými výkupními cenami či zákazy( topení uhlím).O pálení štěpky v elektrárnách ani nemluvě....

A čím víc se do toho bude Brusel montovat, tím dřív to dopadne jako s trhem s mlékem....

Honza42 6.3.2009 0:35

Zachráníme, to jako kdo?

Pokud chcete ze svýho, můžete. Pokud myslíte jako že ze státního, tak nevím zda ta informace k Vám "tam nahoru" pronikla, ale stát má holou p-r-d-e-l, a to tak, že dokonale. Takže těžko může někoho zachraňovat.

ascari 6.3.2009 0:30

no a?

aspoň bude víc stromečků,hlubokých lesních hvozdů,lištiček,vevrek,jezevců a rysů.