3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Za pádem koruny je asi opět ČNB

Koruna za poslední týden prudce oslabila a euro je opět asi o korunu dražší. Česká národní banka žádnou intervenci neoznámila, ale jsou důvody se domnívat, že za nynější devalvací stojí politika České národní banky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kočí 15.1.2015 13:11

Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

Tady to máte, Klausovci. To nám chtěl bývalý tatíček president sdělit. To hnusný euro nám zablokuje dělání naší vlastní české cesty. A teď to vidíme v praxi. Jeden člověk, o jehož schopnostech a úmyslech se můžeme jen dohadovat, nás ožebračuje. Jen mě to utvrdilo, že euro je pro nás jediná spáse. Tam totiž jsou chyby kontrolovány cca 300 mil. občanů, na rozdíl od 10 mil. posránků u nás.

E. Erat 15.1.2015 13:14

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

Ano,ta důsledná občanů kontrola je vidět třeba v Řecku,Portugalsku,Španělsku,Itálii atd.Euro je cesta do pekel.

Š. Hašek 15.1.2015 15:01

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

A nebude problém spíš v tom, že někdo ("s vševědoucí chytrostí") si zamane, ovšem samozřejmě podle zákona, s "tím zahýbat"? Proč? Proč vytahuje z relativně (relativně!!!!!!!) stabilní pyramidy spodní kostku s tím, "že zlepší stabilitu"??????? Už někdo viděl hospodářství, měny, počasí, náladu, objem tuku kolem pasu jako vodorovnou přímku? Cukernatost hroznů kol Velkých Pavlovic jako přes kopírák plánovací tabulky? Pouze b-b. Lepší takový ten graf nahoru a dolu. To lze vošetřit, náladu/pletichy EU/Singera nikoliv (kromě vyvolených). Furt stejné.

EU tvořiči různých eurovalů (drze si říkají bankéři, finančníci, moje maminka měla v penězích větší Orgnung) proti průšvihům (rozuměj sypačům peněz do různých děr na příkaz EUsockomisařů ) jsou jen asi tak stokrát horší než Singer. Dle mého. Nikomu nevnucuji.

J. Krásenský 15.1.2015 15:24

Re "... euro je pro nás jediná spáse..."

Ano Řekové můžou povídat,... a Italově, Španělé, Portugalci dokonce i Francouzi. Euro je hrob, bez ohledu na gaunery z ČNB, ČSSD, ANO, KDU-ČSL, KSČM a TOP 09.

P. Čech 15.1.2015 16:20

Re: Re "... euro je pro nás jediná spáse..."

Máte naprostou pravdu, pouze bych si dovolil jednu malinkou opravu velkého významu. Bylo by totiž lépe napsat  nikoliv "gaunery     z     ČNB, ČSSD, ANO, KDU ČSL, KSČM a TOP 09", ale  "gaunery      v      ČNB, ČSSD, ANO, KDUČSL, KSČMa TOP 09".

P. Čech 15.1.2015 16:15

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

V EU nejsou chyby kontrolovány žádnými občany, pouze evropskými úředníky. Občané musí držet hubu a skákat tak, jak pískají jejich vládnoucí politické strany (ve většině států EU).Ti úředníci však dělají více chyb než kdokoliv jiný, protože se jedná o lidi, kteří téměř ničemu nerozumí a proto jsou vybaveni obrovskou pravomocí. Euro je pro nás jediná spása? Všiměte si laskavě, jak s Eurem zamával krok Švýcarské národní banky. Kurs Eura ke švýcarskému franku klesl okamžitě o 30%.To je úspěch eura, že? Osobně jsem rád, že jej nemáme. Pro jeho zavedení u nás totiž neexistuje žádný racionální důvod kromě toho, že líní lidé si nemusí při cestách po Evropě měnit peníze.

Š. Hašek 15.1.2015 16:55

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

Asi tak.

Nějak odmítám si vnutit "německobruselské válečné marky". Napsal jsem válečné, protože Euro je ve válce se selskou ekonomikou/psaným a podepsaným slovem!!!!!!! Napsal jsem marky, protože o nich rozhoduje hlavní stan v Berlíně.

Zjednodušeno.

Jsem patriot, platím daně, nemám dluhy a nehodlám dělat ze španělského vnitrozemí bavorský venkov ze svého (ale stejně asi budu muset). A čerpá se senkrovna nebo studna. Peníze se investují, nebo užívají smysluplně po rachotě. Už jen ty pojmy a kecy!!!!!!!!!

Velmi zjednodušeno, nechci zdržovat.

P. Čech 15.1.2015 18:44

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

Souhlasím, pouze si dovoluji doplnit, že ten hlavní stan EU je nejen v Berlíně, ale i v Paříži. Dnes jsem se dočetl, nevím zda je to pravda, že kancléřka Merkelová  hodlá začlenit Německo mezi státy BRICS. Tam se ovšem eurem neplatí. Pokud je to pravda, tak potom zbytek EU, který má zavedeno Euro půjde do kytek spolu s USA.

J. Šejnoha 17.1.2015 13:44

Re: Lepší argumentaci pro euro jsem ještě neslyšel

Já tedy  dluhy  bankrotářských zemí platit nechci !

Raději se vyrovnám se zmatky  zavíněné českým centrálním bankéřem.

On ten nízký kurz má také své výhody.