1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Atei 9.8.2007 22:39

opravdu mě nedojímá osud Ruských tunelářů

Celkem  dobře si dovedu představit, jakým způsobem získal  ruský  chlapec  majetek za   17 miliard korun ( a to je  ještě podhonoceno). Takže oloupení loupežníka  mě  spíš potěší. v tomto smyslu  Pputin  spíš napravuje   giganespravedlnosti, které  dopustil  Jelcin.

A. 9.8.2007 22:10

Vaše starosti a Rottschildovy peníze bych chtěl mít o dovolené.

Autor ještě zapomněl politovat toho chudáčka Berezovského. To je taky zcela zneuznaný talent. Z obyčejného řadového kšeftaře s kradenými auty se přes vlastnictví serie bordelů a kasin, vyděračských komand, nájemných vrahů atd vypracoval na velikého privatizátora a mnohonásobného miliardáře.  Dokázal to mnohem rychleji než Al Capone a také je mnohonásobně bohatší. Škoda, že si současná vláda RF nevzala autora jako poradce. To už mohly všechny surovinové i energetické zdroje být dávno vyrabovány a zašmeleny. Za dob Borise Vodkina se tak dělo za mohutného potlesku světového židovstva. A když to Putin zatrhnul,  včetně obrovského úniku kapitálu ze země, stal se světovým nepřítelem č.1. Osudu Saddáma Hussajna unikl jen díky silné armádě. Zeptejte se ale samotných Rusů, za koho se jim žilo lépe. Na Putina nedají dopustit, protože se jim meziročně zvedá životní úroveň o cca 10-12%, mzdy a penze jsou vypláceny a grázlové byli odsouzeni a sedí. Na rozdíl od našich Kožených atd. Takže laskavě dovolte žít Rusům jak sami uznají za vhodné. Žijí za své a na váš úkor to rozhodně není. Bolševici se tam už k moci nedostanou a tak se ani nikdy nevrátí časy, kdy Rusko dotovalo plynem, ropou, rudou atd za desetinu světových cen půlku Evropy, včetně Česka v rámci exportu světové bolševické revoluce.

 Vážným problémem současného Česka je spíš těch 50% voličů co volí dodnes bolševiky  a jejich klony. Podobně jako si s nadšením zvolili komunizmus tatíci současných voličů ve svobodných volbách roku 1946.

Pete 9.8.2007 21:23

Rusko je prostě říše zla.

A tedy zcela oprávněný dědic Sovětského svazu, jak si na nich zakládá. Čína začíná být pomalu sympatičtější, hrůza.

Petr Kohout 9.8.2007 18:45

Stát (jelcin, Putin) uzavřeli s Oligarchy nepsanou dohodu:

vy nebudete zasahovat do politiky a my budeme dělat, že jsme zapomenuli na vaše zlodějiny.

Občas některý oligarcha na dohodu zapomene a pan prezident Putin se zase rozpomene ...

Jsem připraven podporovat (slovně) lidská práva mužiků. Ale mocní bojaři, zejmána takoví, kteří usilůjí o carský trůn (a tedy nepokoje s možná až miliony mrtvých), to je jiná ...

Sch.glosátor 9.8.2007 11:48

A když se třeba dotyčná vláda v rámci sdílení hodnot dozví, že by podobně jako nešťastný oligarcha Guceriev měla komusi cosi fungujícího prodat či něco jiného koupit, protože jinak by třeba ta ochrana nemusela fungovat tak dobře, jak to zpočátku vypa

R^

cca 9.8.2007 11:01

mišmaš

od ruských "špecifikací" přes US radar u nás po j. palivo v BRD.a co tím chtěl autor naznačit ? že Gazprom = Rusko je světový hráč na poli energetiky ? nic nové.

Šnek 9.8.2007 9:17

Odkud je ta informace?

Že Němci budou teď brát jaderné palivo z Ruska? Jaderné elektrárny v Německu patří několika různým, nestátním společnostem.

Lojza 9.8.2007 17:32

Re: Odkud je ta informace?

No to u  nás taky, že. A taky to pude z toho zapráskanýho ruska. Jinak tu informaci ohledně německých elechtráren (pokud budou v provozu), jsem slyšel před několika měsíci na CNN, tu ohledně české soukromé jaderné elechtrárny v Temelínu před pár týdny na ČT.

Ještě nějaké dotazy? Nebo si informace najdete sám?

Trotl 9.8.2007 5:25

Když si pro ně přišli, mlčeli jsme........

Jung 9.8.2007 5:21

No, nic proti soukromému .......

ale mohl by mě pan Páral vysvětlit,jak přišli ruští občané k tak obrovským majetkům v řádech miliard dolarů ??? Zdědili je po rodičích ?  Nebo se vypracovali sami ?? Pak jsou to géniové.Ve 40 letech takový majetek ? Kam se na ně hrabou všichni Fordové,Kennedyové,Onnasisové .... to jsou proti nim naprostí břídilové,že ?Pokud k takovým majetkům přišli legálně,nic proti tomu.Ale pokud k nim přišli nelegálně,tak se Putinovi vůbec nedivím .......:-/:-/

Jung 9.8.2007 5:23

Re: No, nic proti soukromému .......

PS - a než mě budete nadávat do komoušů ......:-D

Muki 9.8.2007 5:42

Re: Re: No, nic proti soukromému .......

Ne jenom za cloveka, ktery si mysli, ze je lepsi aby misto par konkurujicich a navzajem se hlidajicich podnikatelu je lepsi jeden monopol s nekontrolovanou moci

čtenář 9.8.2007 7:24

Re: Re: Re: No, nic proti soukromému .......

Muki, v postkomunistických zemích (ve všech) nedošlo k vytvoření volného trhu jak ho znáš v Americe. Tady nic takového neexistuje, všechno to stojí na známostech, nepotismu, rodinkaření. Je to spíš jakási plebejská verze feudalismu než cokoliv jiného. Putin v RF odmítl hrát si na volný trh, když tam díky "privatizaci" nevznikl, jako nevznikl v ČR. A je naprosto jasné, že RF se rozhodla jít cestou stabilizace ruského státu a vnější atributy demokracie a volného trju se odkládají na trochu pozdější dobu. Přesto je to dobře zpracovaný proces, který vyústí v ten stejný boom jako po porážce Ruska s Japonskem v roce 1905, ovšem bez možnosti dalšího bolševického převratu. Půjde to ovšem mnohem lépe a rychleji, nicméně není nic horšího na světě, nežli uspěchanost.

Alfred 9.8.2007 9:56

Re: Re: No, nic proti soukromému .......

U nás je taky pár miliardářů a tedy i na ně platí vaše logika. Když v ní budu pokračovat, tak se nic nestane, pokud je obere už vyložený gangster používající celého arsenálu mafiánských metod. Pokud si myslíte, že se to omezí jen na ty, co je nemáte rád a vám nic nehrozí... Leda že byste byl taky gangster...

Netřeba 9.8.2007 7:03

Re: No, nic proti soukromému .......

Jak přišli ruští občané k majetku? Co to je zase za otázku ;-€!

Zkuste se na totéž zeptat některých našich občanů. Pár odpovědí už známe: celoživotní úspory nebo rodinné úspory. A basta. Nikdo už nesmí zkoumat, jestli  "úspory"  prošly daňovým systémem.

Kolik vy uspoříte měsíčně? Že pár tisícovek a ještě po zdanění? Pak se ale nedivte, že ještě nemáte miliardy. Evidentně nejste spořivý typ. :-)

Alfred 9.8.2007 10:15

Re: No, nic proti soukromému .......

Rowlingová napsala pár knížek a vyneslo jí to miliardy. Tiger Woods má miliardy z toho, že umí trefit klackem pryžovou pucku. Proč by nemohlo být stejně možné i stejně morální mít nápad, jak vydělat a zhodnotit majetek, který doposud prodělával. Tam totiž neplatí vaše logika typu "prodám kanárka, stáří 15 let, cena nákladová - 7600 Kč.  100 Kč za mládě, 7500 za to , co za těch 15 let sežral ".  Můžete mít účetně obrovský majetek /taky stát může takový majetek mít/ který majiteli "vynáší" obrovské ztráty.  Jen za to, aby se mu nerozpadl pod rukama, platí sumy. Pokud má někdo nápad, jak s týmiž prostředky vydělat, majetek koupí třeba za babku a následně vydělá miliardy, je to stejně čestný výdělek jako ten té Rowlingové. Pokud vy budete mít něco v "hodnotě " 10 milionů, nebudete vědět co s tím a jenom údržba vás bude stát 500 000 ročně, nezbavíte se takového "majetku" docela rád? Řek bych, že jo. Pokud majetek začne novému majiteli vynášet 5 milionů za rok, můžete zuřit, nicméně proč pochybovat o tom, že ty výdělky jsou důsledkem jeho umění a předchozí prodělky zase vaší neschopnosti?

Netřeba 9.8.2007 12:37

Re: Re: No, nic proti soukromému .......

Alfréde, samozřejmě máte pravdu. Jenže otázka zní: kde vzali někteří ten majetek? Vy však hovoříte o majetku, který už jaksi je, asi spadl z nebe nebo fabulujete o jeho vzniku.

V tom to právě je, že nemohou doložit, kde vzali majetek. (viz můj přispěvek o fous výš). Majetek nemůže vzniknout tím, že mám najednou "úspory". To je to, čemu se už osmnáct let naši novodobí "úspěšní" úspěšně brání pomocí zubaté legislativy. Neboť vrána vráně oči nevyklove, jinak řečeno: kapři si nevypustí vlastní rybník. Přitom stačí opravdu málo. Každý dává daňové přihlášení, ze kterého lze doložit výši příjmů.

Není možno sežrat tvrzení i daňové přiznání, že pan podnikatel je už patnáct let v mínusu, tedy vlastně mrtev, neboť nemá ani na stravu a svým prodělečným podnikáním dotuje firmy kolem sebe. Přitom má minimálně nový dům, pravidelně nové auto atd.

S troškou nadsázky (ale opravdu jen malilinkou troškou) jsem vždycky tvrdil, že kdybych takového zastřelil, nevinnému neublížím.

Alfred 9.8.2007 23:28

Re: Re: Re: No, nic proti soukromému .......

Kdyby daně nebyly tak nehorázné, asi by je bylo ochotno platit víc lidí. Takhle část lidí krade, protože neodvádí poctivě daně, jiní kradou, že těm předchozím  předepisují vysoké daně a různá "pojistná" , nic za to nenabízejí , prostě si to rozeberou a říkají tomu "solidarita". Pro vysoké daně pak hlasuje i spousta těch, co si našli cestičky, jak je neplatit. Včetně našich ušlechtilých poslanců, co si většinů příjmů přelili do nedaněných "náhrad".

šakal 9.8.2007 1:14

...Ten Pavel Páral je vážně zajímavej chlapík!...

...Tohle je jeden z nejdrsnějších a nejlepších článků, jaké jsem za poslední dobu četl.

Díky, pane! :-) >-