1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jm 13.3.2008 23:53

PANE PÁRALE

Nárůst daňových výběrů posledních daňových období více ovlivňuje dodanění nevyužirých rezerv  spotřebováním zákonné časové lhůty daňového odkladu,  než parametrickým důsledkem růstu výsledků hospodaření za tato daňové období!  Samozřejmě by jste mohl i provést korekci, jaký by byl daňový výběr sazbou, která byla na startu obobí tvorby  "rezerv" společností!  Není Vám to příliš složité?!

Čech 26.3.2008 12:19

Re: PANE PÁRALE

byste je správně - je to složité?

jm 13.3.2008 23:43

PANE PÁRALE, JENOM NĚKOLIK EKONOMICKÝCH SEMINÁŘÍCH

PANE PÁRALE, JIŽ PO NĚKOLIKA  EKONOMICKÝCH SEMINÁŘÍCH BY JSTE MOHL seznat, že  ekonomické vědomí českých politiků, je-li vůbec jaké a svorně bez partajní příslušnosti, absentuje pojem efektivvity příjmů i výdajů.  Kdežto o snadněji uchopitelných a využitelných objemech příjmů i výdajů, se dokáží servat až na krev!

Čech 26.3.2008 12:23

Re: PANE PÁRALE, JENOM NĚKOLIK EKONOMICKÝCH SEMINÁŘÍCH

byste je správně

Čech 26.3.2008 12:25

Re: PANE PÁRALE, JENOM NĚKOLIK EKONOMICKÝCH SEMINÁŘÍCH

jenom několoik ekonomiockých seminářů je správně

Hawk 13.3.2008 19:13

Dobrá cesta?

"Ministr Nečas přichází s poměrně dobrými nápady zvyšujícími motivaci lidí pracovat. Zkrácení podpor v nezaměstnanosti, povinné veřejné práce pro konzumenty dávek a další změny jsou nejlepší cestou."

Pane autore, prosím, nejprve si zjistěte, co pan ministr vlastně chystá. Žádné povinné veřejně prospěšné práce. Pro  konzumenty dávek,  jak je nazýváte, bude "štědré"  existenční minimum 2020 Kč,  s možností vyplácet ho v poukázkách.. Pokukud budou chtít příspěvek vyšší MUSÍ dobrovolně pracovat pro obec. Jenže obec NEMUSÍ tyto práce nabídnout ( s několika zastupiteli v malé obci jsem o VVP mluvil a dostávali osypky . Nemají kapacitu tyto práce zajišťovat). Pan ministr v  http://www.ods.cz/zpravy/prispevek.php?ID=6368  cynicky poznamenává: "Když v jejich obci tato nabídka nebude, mohou zajet do vedlejšího města. ". Pan ministr má dopravu, narozdíl od nich, zdarma.

Tito nezaměstnaní se povinně budou muset podrobit individuálnímu akčnímu plánu. Kdo jej bude vypracovávat a jeho plnění kontrolovat? Samozřejmě úředníci, placení podstatně lépe než existenčním minimem. Budou na to ti stávající stačit? Pochybuji. Takže , prosím, nazývejte věci pravým jménem- buzerace lidí a úspory pro státní kasu s největší pravděpodobností žádné. Nevím jestli je to dobrá cesta..

:) 13.3.2008 19:35

Re: Dobrá cesta?

Takže v podstatě to co zavedl Škromach.

Hawk 13.3.2008 20:32

Re: Re: Dobrá cesta?

Zákony připravené Škromachem dávaly možnosti dlouhodobě nezaměstnané výběrově buzerovat, ovšem Nečas to dovádí do "naprosté dokonalosti",  zavedením plošné buzerace. Formálně  zůstává sociální síť zachována, ale přežít se v ní za těchto podmínek nedá. Nejcyničtější je, jak obcím dává možnost dělat mrtvého brouka a na své občany se naprosto vykašlat.

Přitom částka vyčleněná v letošním rozpočtu na dávky v hmotné nouzi tvoří 2% výdajú MSPV. "Strašlivá" suma, že?

Ludva 15.3.2008 10:49

Re: Dobrá cesta?

Pan Nečas chce snižovat dobu a dávky v nezaměstnanosti, které jsou hrazené ze sociálního pojištění. Tak ať nikdo netvrdí, že tyto peníze vyplácí stát. Nejlépe by bylo toto pojištění zrušit, protože řada lidí nebyla nikdy nezaměstnaná a nic z toho nemá. Kromě toho uspořit si těch pár tisíc, co vám milostivě stát vyplatí za půl roku bez práce není žádný problém.

Jura Jurax 13.3.2008 16:38

Trpké ovoce

Ministr Nečas přichází s poměrně dobrými nápady zvyšujícími motivaci lidí pracovat. Zkrácení podpor v nezaměstnanosti, povinné veřejné práce pro konzumenty dávek a další změny jsou nejlepší cestou. Právě od jejich rozsahu je pak možné odvodit i rozsah daňových úlev pro ty, kteří tento sociální systém svými příspěvky drží při životě.

To ano - jenže z levice se ozývá jekot a vyhrůžky, že jen co se dostane ke moci, vše zruší ... takhle si vláda voliče nezíská - neboť potřebné a moudré činy voliče odrazují, anžto moudrých je obecně málo ... :-/

Zbavit se tisíců lidí, pro něž je státní služba zaopatřovacím ústavem. Neexistuje státní sektor, v němž by nebylo možné snížit počet zaměstnanců alespoň o deset procent. Kdo z ministrů bude opravdu chtít, tak to bez problémů dokáže.

Možná, ale takhle si vláda voliče nezíská - neboť jako výše: potřebné a moudré činy voliče odrazují, anžto moudrých je obecně málo ... :-/

Pytel 13.3.2008 13:14

ekonomie

Když už jsme u těchto ekonomických rozborů a když už bylo (zase) zmíněno spoření na důchod, tak bych se rád místních ekonomů zeptal, co že to má být za látku, kterou že si jako má ten člověk "spořit" na důchod. Odpověď, že si má "spořit" číselný záznam u nějaké finanční instituce, raději neříkejte, to by pak mohly všetečného čtenáře napadnout ještě zajímavější otázky.

Dále, pane Párale, člověk se od zvířat liší právě tím, že má sám od sebe nutkání pracovat. Skutečně nepotřebujeme Nečase, aby lidi "motivoval". Slovo "motivace" je opravdu ošklivým eufemismem pro "vystupňování vykořisťování" našich pracujících.

xxx Kubeš 13.3.2008 14:44

Re: ekonomie

S tím nutkáním pracovat platí pro normální lidi. Všichni však bohužel nejsou normální. Ti, co nepracují, se z části dělí na ty, co z jakéhokoliv důvodu momentálně nemohou, a pak na ty, kterým nepracovat nedělá žádné potíže, maximálně zapracují na dalším krku, který jim přinese obživu v podobě přídavků apod.

Pytel 13.3.2008 15:27

Re: Re: ekonomie

A co adresnost? Jestliže je tu sociální problém (a primitivové ho dokonce považují za rasový), tak proč se neřeší sociálním (nebo rasovým) opatřením? Proč je třeba zavést paušální opatření ekonomická, která ponižují všechny ty normální? Nepříjde vám to divné?

Jura Jurax 13.3.2008 16:40

Re: Re: Re: ekonomie

Proč je třeba zavést paušální opatření ekonomická, která ponižují všechny ty normální? Nepříjde vám to divné?

Nerozumím. Jaképak ponižování? Koho?

Pytel 13.3.2008 18:07

Re: Re: Re: Re: ekonomie

Když je systém nastaven tak, že slušného normálního člověka, který v důsledku běžného ekonomického života (firmy se restrukturalizují a také zanikají) příjde o práci, uvede do hmotné nouze a ještě ho a priori onálepkuje jako zahaleče, tak to je ponížení.

Nečas chce nechat lidi pracovat do 65 let. Přitom práce není a nebude. Už dnes lidi přes padesát let těžko získávají novou práci (ponížení). Argumentace stárnutím populace je absurdní za situace, kdy více než polovina lidí dělá ve službách a snad pětina ve službách státu. To mírné stárnutí populace, které je navíc dočasné, se dá snadno zahladit restrukturalizací ekonomiky na úrovni celého státu. Jenže to bychom nesměli být liberálové a, co by zaměstnavatelé, žádat maximální despocii uvnitř svých podniků a minimální zásahy státu do naší opakuju té naší! kapitalistické svobody.

petr 13.3.2008 9:43

objevil Ameriku!

Ministr Nečas a jemu podobní objevují Ameriku a vyhlašují své reformy za unikátní ekonomický jev 21 století. Před nějakými patnácti lety se podobné "reformy," rozběhly v bývalém DDR.  Neříkali tomu ovšem reformy, nýbrž sociální síť.  A funguje to do dnes. Jenže přeci nebudeme přebírat osvědčené Evropské zákony, když  máme přeci své ČESKÉ HLAVY, daňové poplatníky připomínající stádo ovcí, které jsou stříhány podle ruského vzoru pětkrát do roka  a čas...fůru času a Nečasů!

Hawk 13.3.2008 11:06

Re: objevil Ameriku!

On se sociální systém v "nových" spolkových zemích výrazně liší od toho ve "starých" spolkových zemích? Neprovokuju, jen se zvědavě ptám.

Antonín Hrbek 13.3.2008 8:56

Loňský nárůst výběru daní

svědčí o tom, že přebatožení asi nebylo nejnutnější. Podstatně lepší by bylo zaměřit se na radikální snížení vládních výdajů, to ale není příliš populární.

čtenář zdrojů 13.3.2008 12:23

Re: Loňský nárůst výběru daní

Zaměřit se na omezení vládních výdajů by sice bylo lepší, ale ne pro ODS a ostatní koaličníky. Ona by totiž potom ještě více poklesla již dost mizerná úroveň popularity našich udatných modrých reformátorů.

Jura Jurax 13.3.2008 16:44

Re: Re: Loňský nárůst výběru daní

No, ono totiž úsporná opatření bolí a leckohos se dotknou - ať jsou jakkoliv potřebná a moudrá, mnoho voličů, najmě těch dotčených,  sedne na lep ječící levicové opozici - protože moudrý volič je vzácný, jakž ostatně svědčí nynější rostoucí preference socanských populistů a demagogu ... no a furt je jaksi před volbama, že ano ... :-/

jsk 13.3.2008 8:24

A co snížit počet novinářů a žvanilů o 50%?

Daňové výnosy vzrostly o 12% a ekonomika rostal o 6% - daně se tedy vydatně zvýšily - jen nejbohatší paltí méně - naopak nižší střední vrstva - ti co skutečně musí makat - a duchodci  zaplatí více....8-o

zajicek8 13.3.2008 13:48

Re: A co snížit počet novinářů a žvanilů o 50%?

Mno ekonem.

Pri klesajici nezamestnanosti tak vzrostl pocet lidi platicich dane, ze?

A ty penize navic, ktere lidem zustaly, neskoncily ve strozoku, ale lidi je utratili a z toho je dalsi danovy vynos - DPH a spotrebni dan.

Ludva 13.3.2008 15:56

Re: A co snížit počet novinářů a žvanilů o 50%?

To mluvíte o kterém roce ? "Reforma" snad začala v roce 2008 a výsledky budou známy až příští rok. Dobré výsledky loňského roku jsou ještě spojeny se Sobotkovým rozpočtem.

Jura Jurax 13.3.2008 16:51

Re: A co snížit počet novinářů a žvanilů o 50%?

jen nejbohatší paltí méně - naopak nižší střední vrstva - ti co skutečně musí makat

No, ono nejde o makání, jde spíš o to, že i kdyby se těm nejbohatším daně z příjmů odpustily úplně, půjde o relativně málo peněz, anžto těch nejbohatších je málo - akorát socani by strašně ječeli - stát musí brát tam kde je - střední vrstva platí podstatnou část daní, sice v menších sumách, ale zato je jich mnoho - těm moc odpustit nelze, protože ti pod průměrnou mzdou neplatí daně pomalu žádné ... hovořeno zde o daních, nikoliv o pojištěních (i když to jsou de fakto taky daně, ale rovné vyjma těch pár tisícovek nejbohatších, jimž je uleveno).

liberal shark 13.3.2008 7:15

další ynteligent

Zase jeden mudrc, který si myslí, že se ekonomika chová lineárně a ignoruje zpětnovazební efekty. Každý studen gymnázia ví, že snížení daňových sazeb vede k posílení ekonomické aktivity a tudíž ke zvýšení celkových daňových výnosů.

Nic proti snižování výdajů na státní administrativu.

jsk 13.3.2008 8:25

Re: další ynteligent

ty jsi asi taky gymnasista viď - ekonomická aktivita vzrostla o 6% a daóvé výsnosy o 12% .- absolvoval jsi alespoň základku;-D

liberal shark 13.3.2008 21:26

Re: Re: další ynteligent

Moc pěkni jsi si naběhl .... Rv

čtenář zdrojů 13.3.2008 13:18

Liberále

to jsem netušil, že se loni snížily daně. Pokud se nepletu, tak loni se ještě zdaňovalo podle socanských daní. Dokonce ještě letos v lednu byl příjem st.rozpočtu plněn daněmi za prosinec 2007. To samé nás letos čeká až do března a částečně i v červenci, kdy se budou platit daně z příjmu za rok 2007.

Cedr 13.3.2008 2:29

Co je to za blábol

Loňské daně byly ještě vybírány podle starých zákonů. Proč z jejich nárůstu odvozujete, že se podle nových pravidel jejich výběr letos zvýší? To bylo dáno přece rozvojem ekonomiky, který založily předchozí vlády.

memo 13.3.2008 6:17

Re: Co je to za blábol

rozvoj ekonomiky nezalozily ani tak vlady jako firmy a podnikatele, a to nejen u nas, ale vesmes v  cele evrope