27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Vládo, přestaň ignorovat naše firmy!

Už nyní musí být každému jasné, že koronavirová krize velmi tvrdě dolehne na celou českou ekonomiku. A bohužel nepůjde jen o nějaká čísla ve statistikách, různé důsledky pozná na vlastní kůži každý z nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pokorný 7.4.2020 10:07

Ty mě taky.

P. Pavel 7.4.2020 10:52

Já jsem se tě tady snažil poučit, pokorný.

J. Vlček 7.4.2020 15:00

Pako Pavel a poučování = jasný paradox! Jak by mohlo takové pako někoho poučovat?

P. Pavel 7.4.2020 16:15

To máš tak, malý smrade, jsi na tom mentálně tak špatně, že by tě mohla poučovat i žížala.

J. Vlček 7.4.2020 16:24

Pako Pavle, ty ses rozproudil tak, že jsi zapoměl, že už nejsi mezi svými vrstevníky a nehrajete si zrovna na honičku.

P. Pavel 7.4.2020 18:38

Nemusíš mit obavy, malý analfabetický smrade, pokusím se snížit se na takovou úroveň, abych na tebe dosáhl.

J. Vlček 7.4.2020 20:15

To jsi hodný, pako Pavle. Právem se můžeš honosit titulem velkej smrad.

P. Pavel 7.4.2020 22:14

Tak, tak, a přesto, že jsem nad tebou tak vysoko, nemám problém tě poučit malý smrade.

J. Vlček 7.4.2020 22:34

Pako Pavle ušetři mě své výuky, mohl bych puknout smíchy. Pochop, že poslouchat bezmozka je nad mé síly. Děkuji za pochopení, velkej smrade.

D. Müller 7.4.2020 17:00

Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému. (9. přikázání)

Ale vás se to netýká, máte své: "V jednoho Babiše věřiti budeš a odpůrce jeho pomlouvati a urážeti dnem a nocí povinnost máš."

J. Kanioková 7.4.2020 17:17

Ubožáku

M. Šejna 7.4.2020 9:38

Lhář Zdechovský zcela záměrně zatajil, že ty "vadné" čínské testery testuji přítomnost protiláteky v těle a nikoli přítomnost viru.

Jsou tedy urceny na testování desetitisíců lidí, kterym končí karanténa.

Tohle počáteční nedorozumění uz zdravotníci zjistili a testovani upravili.

Ne tak Zdechovský. Ten je budto blbej, a neověřuje si informace, nebo je to zákeřný lhář.

Š. Hašek 7.4.2020 10:02

Souhlas.

Malinko bychom se lišili pouze v osobní charakteristice toho slouhy štrasbruselské komise.

O. Vosecký 7.4.2020 15:48

Pane Šejno, tady nejde o to, co ty sady testují, ale o to že 80% z nich jsou zmetky, mnoho z nich mmj. dávají falešnou pozitivitu, nebo nefungují vůbec. Asi tak...

M. Šejna 7.4.2020 15:54

Na testování protilátek jsou ty testery spolehlivé.

Na testování přítomnosti viru jsou ty testery k ničemu.

Původně se používaly chybně na test přítomnosti viru.

M. Šejna 7.4.2020 16:32

Ještě bych dodal, ze podobný blábol o nefunkčnosti čínských testerů sdělil slovenské veřejnosti novopečený slovenský premier Matovič.

Okamžitě mu česká strana nabídla, že si ty "vadné" testery od Slovenska odkoupí. A ejhle, najednou jim ty testery funguji a nic nám prodavat nebudou.

P. Nemec 7.4.2020 8:39

Nebylo by lepší, než všechny tyto poznatky psát na blog, sepsat nějaké podání na příslušné orgány EU? Když to podepíší ještě vaši kolegové z demokratických stran, určitě sem přijede nějaká komise a věc vyřeší.

Z. Lapil 7.4.2020 8:50

Jo, taky mám dojem, že pan Zdechovský s oblibou pláče na špatném hrobě, ale zrovna s tímhle nemá EU nic společného.

M. Krčmář 7.4.2020 8:24

ANO, plné huby keců, zakázky pro české firmy téměř žádné a nekvalitní dodávky z Číny a kdoví odkud (a ví bůh za kolik?) ,to je práce naší vlády. Bureš měl plnou hubu babiček a dědečků,ve finále se na ty nejohroženější vysr.l, že prý je to záležitost jejich zřizovatelů. Tak už si to uvědomte vy gypsový hlavy,váš král je nahý.

I. Mentlík 7.4.2020 8:47

Pane Krčmáři, zbavte se nejdřív své nenávisti a pokuste se přemýšlet nad tím, jestli by králové negypsových hlav měli větší úspěch. Podle toho, co nezávazně blekotají, o tom dost pochybuji.

Z. Lapil 7.4.2020 9:03

Podle mě si pletete nenávist a rozhořčení, ale budiž.

Fakt je, že vládě, a ta Babišova zdaleka není první ani jediná, naprosto uniká, že jsou vládou svéprávných občanů. Místo toho se pokoušejí být pastýři nesvéprávného stáda.

Mám-li si taky rejpnout do Babiše osobně: má dotace za natolik samozřejmé, že ho evidentně ani nenapadne, že by lidi, včetně podnikatelů počínaje nejmenšími meloucháři, mohli udělat něco samostatně. Při slušném vedení/koordinaci dokonce i něco velkého. I kdyby to bylo shromažďování PET flašek jako materiálu pro ty prý (nerozumím tomu) geniální štíty z 3D tiskáren.

Ale to ne, to se radši poklekne před čínskými soudruhy. (Teď jsem zbytečně hnusnej i já, ale mně fakt vadí, že pokud mě vláda nepřehlíží jak krajinu, tak mě označí za šmejda, co by určitě podváděl v účetnictví, kdyby k tomu dostal příležitost.)

M. Krčmář 7.4.2020 9:11

Žádnou nenávist necítím i když bych spíš měl a nejen já. Vám se ty lži v přímém přenosu a pořád dokola líbí? Vám nevadí že se sem dováží šunt z Číny a nezadává se to českým firmám? Já chápu že na naší politické scéně nevidíte nic lepšího,ale jste li jejich voličem,pak se máte právě vy zasazovat o to,aby dělali co mají,a né je jen slepě a hluše bránit. Nejsme na fotbale, výsledek ovlivní životy nás všech, nejen fandy jednoho klubu.

V. Kolman 7.4.2020 9:37

Pan Krčmář namluví pane Mertlíku do větru a má v mnoha věcech pravdu.

Na vlastní uši jsem slyšel pana Babiše, jak v TV vyzval lidi/organizace, kteří/é nemohli/y sehnat roušky, že jim je OSOBNĚ! PŘIVEZE!!!

Jen se tak skromně a diskretně ptám. Kolika lidem/organizacím pan Babiš roušky DOOPRAVDY!!! osobně, ne jenom pusou, přivezl????

V "médiích" jsem zaslechl, že když konkrétní člověk uvěřil panu Babišovi požadoval na něm, aby splnil to, co v TV před zraky milionů občanů slíbil a přivezl mu x-y roušek toho a toho typu, tak ho pan Babiš "seřval" a praštil mu telefonem.

Jestli je to pravda, pak u mě pan Babiš ztratil důvěryhodnost. Tohle není chování zodpovědného a pravdomluvného politika.

A. Pakosta 7.4.2020 12:54

Babiš přece NIKDY nebyl zodpovědným, tím méně pak pravdomluvným politikem. Dobře ale je, že jste si toho, pane Kolmane, všiml alespoň teď!

V. Kolman 7.4.2020 13:06

....aspoň teď....

Nikoli až teď. Toto byl jen poslední z řady nesplněných Babišových slibů (..třeba přebytkový rozpočet..) pane Pakosto.

J. Jurax 7.4.2020 14:31

Pravdomluvný politik z principu nemůže bejt ...

V. Vaněk 7.4.2020 7:53

Dobrý den , pane Zdechovský tak Japonsko vám nevyšlo . Opět se pokoušíte dát na jednu hromádku protimluv . Prosím vás počítejte doma v klidu svoji nezaslouženou mzdu a nešumte . I když je zajímavý sledovat co dokážete vyprodukovat .

I. Mentlík 7.4.2020 7:43

Pane Zdechovský, pokud jste si ještě nevšiml, vláda je vláda a samosprávné celky jsou samosprávné celky. Však i volby do těchto orgánů jsou oddělené. Házet všechno na vládu je příliš laciné. Převod výroby do "levnějších" končin není jen český problém a není prohřeškem jen této vlády. Připouštím, že nápady českých hlav a výrobky českých rukou jsou začasté vynikající. Jen by kritici vlády měli mít povinnost jedním dechem dodávat, že čeští výrobci nejsou schopni dodat v krátkém čase a potřebném množství. Kamera na výstavu a štíty vyrobené na pár tiskárnách nikoho nespasí. A co u pana Čunka, tam je všeho dostatek ?

M. Krčmář 7.4.2020 8:38

Plná výroba zde mohla běžet už měsíc, ale musel by si to u těch firem někdo objednat. A ty samosprávy si objednat nemohly, neboť se to řeší centrálně. Vláda nám před očima šermuje miliardami korun, ale nedej bože aby se jí někdo zeptal,za co a jak je utrácí,o investicích do českých firem a právě na výrobu potřebných prostředků jsem neslyšel ani slovo. Dobrý byl včera Vojtěch, když vysvětloval, že ty čínské respirátory splňují normu FFP3, dvakrát to otestovali,nesplňovaly, tak je otestovali potřetí a již splňují, jsou to "kouzelníci".

Z. Lapil 7.4.2020 8:48

Vláda toho na sebe spoustu hodila sama, jednoduše tím, jak si spasitelství uzurpuje. Zjednodušeně: číslo 1212 pro poskytování rad je fajn; naštěstí jsem ho nepotřeboval a bohdá potřebovat nebudu, takže jen předpokládám, že funguje dostatečně. ALE: kde je nějaké číslo třeba 1313 pro nabídku pomoci? Spíš by se asi hodil mail nebo něco, aby si dotyční mohli rozmyslet reakce, ale to je technická záležitost. Spolu s vámi si nemyslím, že by bylo možné plastové výrobky práskat na 3D tiskárně ve velkém, ale jak kdysi konstatoval v souvislosti s postupným natíráním plotu Aston: 7x málo je jedno hodně.

Těch 50 roušek z Číny a 10 litrů dezinfekce, vše dodáno snad 14 dní po vyhlášení, je i pro naši pidiobec až srandovně málo, ale - majíce starostou muže na svém místě a několik ochotných a skoro všech o sebe se postarat ochotných(!) obyvatel - nezůstal nikdo plonk; a to ani chataři bez formálního trvalého bydliště.

Pan Zdechovský i já vyčítáme vládě, že tento svépomocný kapitál naprosto ignoruje. Aspoň tady od nás to tak vypadá.

Mmch 1: hejtmana si náš starosta vysloveně pochvaluje.

Mmch 2: sociální služby sousedního maloměsta (takoví ti co chodí pomáhat) dostali roušek takové množství, že to hraničí s urážkou. Rozhodně by bylo mnohem lepší hned na začátku říct "Je nám líto, nemáme a hned tak mít nebudeme, starejte se".