6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Úvahy střízlivého optimisty

Před časem napsal jeden čtenář pod můj text příspěvek zhruba v tomto smyslu: "Pan Kohout určitě ví a chápe, jak je všechno v pytli, jak světová ekonomika směřuje do úplného úpadku a zmaru, a přesto píše takové nesmyslně optimistické články, není to divné?!"

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 8.8.2013 10:42

Zase jeden mladičký ekonom

hlásá svá zbožná přání a vydává je za pravdu pravdoucí. Všechny ty jeho inexy jsou prachsprostá lež a má jen sloužit k ukonejšení lidí. I bez indexů je jasné, že celý kapitálismus je stejně na nic, jako cokoli jiného! Bez spravedlnosti je každý režim odsouzen k dočasnosti.

P. Pokorný 8.8.2013 10:49

Re: Zase jeden mladičký ekonom

No tak mladičký... Ale o to nejde. Má pravdu v číslech, ale ty nejsou o životě. Když budu mít kuře a druhý nic, v průměru se najíme dobře. A toto čísla nevyřeší. Kapitalismus ano, ale tržní, bez přerozdělování.

P. Götze 8.8.2013 10:53

Re: Zase jeden mladičký ekonom

Boze muj, pane kolego a uvedomil jste si nekdy, ze docasne je uplne VSECHNO??? Se spravedlnosti to nema vubec nic.

P. Běhounek 8.8.2013 12:16

Re: Zase jeden mladičký ekonom

to je retardovaný příspěvek: http://petrcech.blog.idnes.cz/c/284881/Statni-dluh-za-vlady-komunistu.html

J. Kanioková 8.8.2013 14:47

Hoblíku, Hoblíku... a vy jste stařičký ekonom ?

Pan Kohout hodnotí reálně ekonomickou problematiku, ne sociální sny. Jeho informace nejsou primárně ke konejšení lidí,  jsou  jeho názorem k ekonomickým kategoriím pro ty, kteří tomu rozumí a sledují to.

A že by tu někde byl kapitalismus, tak to jste mě rozesmál... !

A čím víc v historii pravice ustupovala "sociálním nárokům" levice, tím víc ten "kapitalismus" dostával na frak, tržní hospodaření se stále víc křivilo různými regulacemi, na což ve skutečných důsledcích důsledcích doplatili zase nejvíc ti nejslabší.  Protože stát nevytváří pracovní místa, ty vytváří "kapitalisté" - podnikatelé. A když se jim podvazují "křídla", daří se jim hůř, či rovnou krachují...  Kdo na to doplatí nejvíc ? Zaměstnanci a také státní rozpočet, když mu jde stále méně daní. Tudíž má stát stále méně na kdeco, tudíž i na "sociální záležitosti"...

Bože, lidi, vy se udávíte závistí a konspiracemi vůči podnikatelům, přitom nejste schopni pochopit, že díky jejich prosperitě se daří jak zaměstnancům, tak státu. Opak NENÍ pravdou !

Čímž nehájím ty, kteří SKUTEČNĚ podvádějí, kradou, zneužívají.. Ale jednou provždy je nutno si uvědomit, že bohatství národa nevytváří stát !

B. Rybák 10.8.2013 9:34

Re: Hoblíku, Hoblíku... a vy jste stařičký ekonom ?

Zcela s Vámi souhlasím!

J. Kanioková 8.8.2013 14:59

A spravedlnost není hospodářská kategorie,

to je záležitost justice.  A také by mě zajímalo, co zahrnujete pod pojem - spravedlnost. Já rozhodně přestupky proti právu a bezpečnosti, u vás podezírám, že - rovnostářství..

Vláda a politici vytvářejí dluhy, za což je viňme.  Je ale důležité objektivně rozlišit, zač mohou jen a jen oni sami, a nebo do čeho je tlačí ekonomická krize. A těch souvislostí je víc.