29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Trumpova cla

Je to téma na dlouhý zásadní text. Následujících pár řádek je spíše jen vyjádřením názoru než uceleným souborem rigorózních argumentů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 22.6.2018 12:41

Re: Domnívám se, že by se to dalo vyjádřit jednodušeji.

To je určitě pravda v tomto konkrétním případě. Ale článek hovoří obecněji. Říká, že cla nejsou jediným pokřivením trhu. Jsou pouze jediným opatřením k právě tomuto účelu (a navíc jsou dobře a viditelně kvantifikovatelná).

D. Polanský 22.6.2018 9:04

Dnes je kde kdo hubou liberál, konzervativní

člověk. Neumím odhadnout dopad současné celní války, ovšem docela dobře si pamatuji na "ekonomické balíčky", které měly zbrzdit dočasně ekonomiku. Podnikatelé a účetní fest nadávali. Hádanka: Vláda koho, tyto balíčky zavedla?

D. Stirský 22.6.2018 7:19

No, ono to k té světové vládě pomalu leč jistě

spěje. Jakmile začneme cestovat k jiným planetám Sluneční soustavy, svět se zase o hodně zmenší. Je to otázka času.

D. Polanský 22.6.2018 8:56

Superoptimista

teď jste trumfnul i Ciolkovského. Dovolím si připomenout konec antiky, kdyby nebylo irských mnichů, dnes bychom ani nevěděli, že antika byla. Trvalo nám cca 900 let, než jsem se dostali opět na úroveň znalostí a vědomosti antického světa.

A. Alda 22.6.2018 11:01

A na to jste přišel jak?

M. Krátký 22.6.2018 6:44

EU se pomstí Trumpovi uvalením cla na

burákové máslo - jak nás včera večer svižně informovala naše drahá ( doslova předražená ) ČT. A tak jsem si vzpomněl na obrovský úspěch budování socializmu někdy koncem 60 a počátkem 70tých let, když nám soudruzi halasně oznámili výrazné zlevnění houslí a plechů pod kamna - upřímně řečeno já burákové máslo do huby v životě nevzal - stejně jako jsem si nikdy nekoupil housle ani plechy pod kamna - hezký den přátelé

Š. Hašek 22.6.2018 8:34

Re: EU se pomstí Trumpovi uvalením cla na

Asi tak.

Optám se manželky jestli máme ve špajzu dost všelikých domácích marmelád. V opačném případě asi vyhlásíme kvůli těm burákům pankrot. Vždyť to bude asi ta superpotravina! A je třeba to jíst denně!

Jsem hrdý na nebojácný postup naší vlády. Jen tak na Trumpa!!! Jen tak na Putina!!!

J. Fridrich 22.6.2018 8:55

Re: EU se pomstí Trumpovi uvalením cla na

Souhlas pánové.. Podstata toho velkého " humbuku " ve světě a hlavně v nyní špatně vedené Evropě ke správným krokům presidenta Donalda Trumpa, který chce - obecně řečeno - dát do spravedlivého pořádku vztahy mezi Amerikou-USA a hlavně Evropou, ale i jinými částmi Světa je v tom, že Evropu a i jiné části Světa chrání Amerika 73 roků od konce II. svět. války svým raketojaderným potenciálem za své náklady-prostředky na její gigantickou vojenskou sílu - a té jedině SSSR a nyní Rusko i muslimští arabáši ROZUMÍ. Také ve vzájemném obchodě s většinou zemí Světa na ten obchod Amerika doplácí. President Trump chce tyto pokřivené vztahy spravedlivě NAROVNAT.

Tak asi tak, vážení.

D. Bystriansky 22.6.2018 14:47

Re: EU se pomstí Trumpovi uvalením cla na

Jednoznačný souhlas!

S. Prosek 22.6.2018 3:16

vi to Bannon?

- Malá odbočka ke slovu „lidé davosští“. Před několika týdny jsem měl

příležitost dlouze hovořit se Stevem Bannonem a on při tomto rozhovoru k

mému překvapení zcela automaticky použil „můj“ obrat „davosští lidé“ -

D. Polanský 22.6.2018 8:59

Myslím, že ano

Jinak je zajímavý psychologický jev, že když někdo významný umře, najednou ho znalo osobně tolik lidí. Ale Bannon žije, takže ví.