1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mirek 2.8.2008 0:40

Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Chybí mi v textu poměrně zásadní informace o tom, že k růstu inflace přispívá výrazně celosvětový růst cen potravin v důsledku produkce biopaliv a nákupu potravin Čínou a Indií, který nemůže vláda nijak omezit a který je právě díky silné koruně tlumen do snesitelné úrovně podobně jako ceny za pohonné hmoty. Je nezbytné to dostatečně zdůraznit, aby slabší příjmové skupiny, včetně důchodců, věděly, o čem jim to Paroubek vlastně sladkým hlasem vypráví. Že zdánlivě tvrdě a nekompromisně kritizuje bohaté a vládu, ale ve skutečnosti by svým požadavkem na zavedení Eura pomohl jen podnikatelům, zatímco by právě slabší příjmové skupiny a důchodci platili ceny, které by nebyly tlumeny růstem kurzu české koruny.

Kiri 2.8.2008 9:49

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Tak už zase funguje na Psu cenzůra. Nesmím uveřejnit odkazy na to, že za zvýšenou cenu potravin nemůže zvýšený nákup potravin Čínou a Indií, neboť jsem uvedl v odpovědi několik odkazů na toto téma a redakce si nepřeje jejich zveřejnění, že by mohly obsahovat vulgární slova atd.....  Lidi, dejte si go googlu  "biopaliva stoupla cena potravin" a pak si přečtěte, kdo za zvyšující se ceny potrvin může. Čína a Indie za to nemobou. Tím nás jenom oblbují.  Nakonec děkuji redakci,  že jsem směl uveřejnit alespoň toto.

ekonom 2.8.2008 10:13

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Mirek tvrdí obehrané nesmysly, šířené pro oblbování lidí. Jak to, že při "celosvětovém problému" máme jako jediní inflaci kolem 7 %? Jak to, že celá Evropa (včetně Slovenska) má inflaci pod 3%? Jak to, že ty "světové problémy" se dotýkají jenom nás? Jak to, že je u nás už dráž než v sousedních,  dle Mirka stejně "postižených" státech?

Musíme trpět labilní a nesmyslně rostoucí měnu jen kvůli tomu, aby ta inflace nebyla ještě mnohem vyšší, aby nebylo vidět, do jaké krize nás ODS zase žene. Vzpomínáte na inflaci 10% ke konci odsácké zlodějny v devadesátých létech? Vzpomínáte na zoufalé "balíčky" a utahování opasků pod vedením naší slavné ODS?

K těmto malérům už zase prudce směřujeme. A bolševický synek Topolánek, nekulturní a nevzdělaný hulvát, propaguje "silnou korunu" jen proto, aby zakryl své hospodářské neúspěchy a další okrádání lidí.

Martin 2.8.2008 10:58

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Výstižné...R^R^

watabi 2.8.2008 11:22

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Ekonome......čí VY jste synek? Nebo jste vznikl  rotací žhavých plynů nad hnojem?

milan 2.8.2008 12:08

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

P.s.: A co takhle nějaký názor k věci, watabi? Být sprostý a rádoby vtipný umí být ... (doplň si podle svého slovníku).

ekonom 2.8.2008 15:16

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Předvádíte schopnost odsáka věcně diskutovat?

Fedo 2.8.2008 13:54

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Myslím, že naši inflaci pohání to, že vše, co máme okamžitě prožereme a prodovolenkujeme. Ale socani nás jistě hrdinně zachrání.

ludolf 2.8.2008 14:26

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Vy nejste ekonom ale trouba. Ta inflace je do jisté fiktivní v důsledku toho, že se změnila struktura daní - posílení nepřímých na úkol přímých.

ekonom 2.8.2008 15:13

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

 Inflace není nic fiktivního, ta je skutečná! Podívejte se na metodiku výpočtu, znalče.

Nepřímé dané se silně zvýšily, přímé klesly jen pár zbohatlíkům. O kompenzaci se zdá asi jen vám. K tomu ještě přičtěte okrádání nemocných a další výstřelky. 

ODS prostě neumí řídit ekonomiku, tak si honem tiskne peníze. A maskuje to růstem kurzu koruny. To je skutečně cesta do pekla, odborníku.

 

Xury 2.8.2008 15:19

Re: Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

.."honem tiskne peníze. A maskuje to růstem kurzu koruny.." - bože to je naprosto neuvěřitelný blábol. Jestli vaše profese opravdu odpovídá vašemu nicku, tak doufám, že pracujete někde v JZD nebo ve firmě tomu odpovídající.

člověk 2.8.2008 17:13

Re: Re: Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Obrat "tiskne peníze" je zřejmě míněn obrazně - tak se to totiž o inflaci říká. A že růst kurzu snižuje inflaci je známo všem, jen ne vám. Topol nechce s kurzem nic dělat, aby mu inflace nevyletěla nad Klausových 10%.

Pokud to někdo nemůže pochopit, je to podrobně popsáno všude, i v novinách. Jen umět číst.

hogofogo 3.8.2008 6:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

přesně tak........stačí nějaký spekulativní nápor a bude zle,i nad těch optimistických 10%,tahle miniekonomika to nemá šanci ustát,není dost dobře čím,realitu velmi rychle pochopili slováci a proto ten kvalt s eurem,to je alespoň částečně podrží v budoucích krušných časech,zatímco u nás to bude jako na houpačce.....a hlavou dolů!!!!

čtenář 3.8.2008 8:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Přesně tak to je!

A moc se bojím toho, až se ta labilní měna sesype.

Xury 2.8.2008 15:17

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Inflace v eurozóně je v červenci 4.1%, přehled roční míry inflace v jednotlivých zemích EU je tady:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-QA-08-029/EN/KS-QA-08-029-EN.PDF

Jde o data k červnu 2008 a prostým pohledem zjistíte, že stejnou inflaci jako my má i Maďarsko a Slovensko, vyšší pak balkánské země a Pobaltí. K těm vašim dalším blábolům. Úsporné balíčky v roce 1997 byly přijaty, protože hrozil (ó hrůzo) schodek SR ve výši 40 mld. Kč. Labilitu měny resp. její posilování vláda nijak neovlivní. Případný závazek přijmout Euro by se mohl realizovat nejdříve až za 3 roky ( k 1.1. 2012) . Příště se více držte faktů než ideologie.

ekonom 2.8.2008 17:20

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Vám asi nic neříká metodika výpočtu inflace. Tak vám stačilo jen se kouknout na první číslo a jásat. Prohlédněte si ty euro statistiky pořádně!  Jsme na tom o víc než 100 % hůř než Slovensko.

Taky je tam popis metodiky, ale to byste musel umět cizí jazyk.

hogofogo 3.8.2008 6:42

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

nevím kde berete údaje o slovensku,ti dělají s korunou co je v jejich silách a v pobaltí jste asi nikdy nebyl,jinak byste věděl jak to tam funguje a proč je lat na úrovni libry...

černý baron 6.8.2008 19:42

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

kde jsi studoval ekonomii a co se týká slovenska bydlím tam už 30 let a jestli nevíš jak to zde chodí tak nepiš blbosti, celý národ se bojí eura a kdby ficko povolil hlasování lidmi tak slovensko nikdy nebude mít euro, ale tady vládnetak zvaný socialismus a nikdo nic nemúže ovlivnit.

Vašek 30.10.2008 12:43

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

co je to za indolenta ten ekonom?

Elia 2.8.2008 11:18

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Paroubek je typickým představitelem levice ve službách velkopodniků. Jako takový samozřejmě jedná v jejich prospěch a jen to maskuje předstíráním péče o pracující. Přesně podle jejich společných potřeb se stará v první řadě o to, aby co nejvíce lidí bylo na hranici chudoby a mezi nimi a velkomožnými toho bylo co nejméně ostatních (pravicových), kteří by mohli toto stabilisované zahnívající rozdělení společnosti narušit.