6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
abc 23.1.2008 16:47

def

asdasdgadgadfg yxbyxcbcyb

abc 23.1.2008 16:47

def

www.welt.de ...

Farniente 21.1.2008 12:51

Blábol

Jak jste, proboha, přišel na to, že někdo chtěl těžit zlato přímým rozpouštěním kyanidem v půdě? To je totéž, jako kdybyste tvrdil, že ČEZ chce vyhubit lišky - elektřina se přece vyrábí třením ebenové tyče liščím ocasem, pravda? Jestli i vaše další úvahy v článku jsou stejně zasvěcené, tak je vůbec nelze hodnotit slušnými slovy - pokud tedy nejste v péči psychiatrů, pak se omlouvám, máte ve všem pravdu. A v tom Rumunsku to taky bylo úplně jinak: šlo o recyklaci kalů po historicky předešlé těžbě a při povodni došlo k protržení hráze odkaliště (postavené dávno před tím) a splavení kalů do řeky. Protože proti přírodním zákonům a veškeré logice koncentrace kyanidu v řece po proudu stoupala, bylo jasné, že se jedná o sabotáž a něčí aktivní opatření a všichni rychle přestali řvát. Nicméně účelu bylo dosaženo - imperialista odtáhl. Myslím, že pan Příplata by vám mohl o rumunských praktikách taky něco vyprávět. Příště, než něco napíšete si přečtěte alespoň Mateřídoušku, tam je víc odborných faktů, než ve vašem jurodivém blábolu.

Klusova úrověň? 21.1.2008 15:10

PROČ autor "zapoměl" horu 1.600 mld USD ČLR?

Nejen při výčtu předních firem na Wall Streetu, které s prosíkem hledají miliardové "injekce" (cestou prodeje podílu ve svých firmách) u sovereign fondů (tedy státem vlastněných fondů) autor "opoměl", fondy Čínské lidové republiky.

ČLR ostatně sedí na větší hromadě USD než všechny autorem zmiňované země dohromany (země Perského zálivu, Singapur, Rusko, atd.). Skutečností je, že defakto docházá na Leninova slova: "Kapitalista nás potřebuje, půjčí nám na oprátku, na které ho oběsíme".

V případě SSSR a Rusů to nevyšlo: Rusové jsou přece jenom západní civilizace, více individualistická, než kolektivistická (jako Čína, Japonsko, atd.), navíc mají své oligarchy. V případě ČLR, kolektivistická, nedemokratická země, centralistická vláda, včetně pětiletek a ÚV KSČ stále více drží, hlavně mocného strýčka Sama, za kulky.

Řekl bych, že obrat USA pokud se války s Iránem týká byl - potichu - způsoben "upozorněním" USA ČLR, že by "pustila" do oběhu řekněme 500 mld ze své hory dolarů.

autor 24.1.2008 16:52

Re: Blábol

Vážený  Farniente, methodou zvanou in-site leaching se získávají různé kovy, bylo to zkoušeno i u nás, asi s malým úspěchem Ve starých Mateřídouškách lze nají t informaci, že tato metoda byla pokusně aplikována na zlato, zase  ovšem nikoliv kyanidy. Asi jsem převzal tu informaci z nějakých novin, které chtěly té těžbě zabránit, tak to trochu přehnaly i když ne moc. Možná že chtěli zájemci těžit rudu, tu pak extrahovat kyanidem, takže by se za čas také u nás mohly někde provalit ty kaly . U nás už bylo dost starostí s uranovými kaly. Ten pokus s kyanidy bych vůbec nevyloučil, protože postsocilaistické země měly pověst balíkú, kterým čouhá sláma z bot.. Soudě podle Vaší zuřivosti jste chtěl asi na tom také vydělat, ale ono Vám sklaplo.

tris 21.1.2008 12:23

globalizace...

Ony existují dva druhy globalizace. Jeden je rozšiřování volného obchodu a ten druhý je centralizace moci. "Free trade agreement" totiž není ani tak o "free trade" (to se dá popsat v jednom odstavci, NAFTA má několik set či tisíc stránek), ale spíše o tom druhém. Zatímco to první je jev velmi pozitivní, to druhé je jev silně negativní. A protože tomu málokdo rozumí, a protože většina smluv, které toto činí, tak činí ve jménu volného obchodu (ač z velké většiny o volném obchodu nejsou), získává většina lidí dojem, že tato postupná fašizace je důsledkem volného obchodu....

vasekpav 21.1.2008 14:56

Re: globalizace...

!jestli  jsem tomu  dobře  rozuměl  , tak  firmy  mohou  vydírat  stát  , pod záminkou  , bránění  investování  , . ?  Myslím  že  kauza   , "Zelezný   Nova " je něco  podobného ,.Máme se na co těšit  !!

Schumacher 21.1.2008 10:27

Mnozí z těch, kteří odmítají globalizaci, ji ve skutečnosti chtějí.

Jenže ne takovou jaká je, ale takovou jakou ji chtějí sami. Pod jejich vlastní fanglí.

Schumacher 21.1.2008 10:24

zahraniční firma u nás chtěla těžit zlato jeho přímým rozpouštěním v půdě kyanidem ? To je lež, jak všichni víme.

Protože chtěla dělat jen průzkum. Čili něco podobného jako když Japonci loví velryby pro vědecké účely ;-D

RK 21.1.2008 1:37

Říkávalo se tomu kdysi tuším absolutistická monarchie

mimochodem podle mé prababičky opravdu nejlepší období našich dějin (může se nám jenom zdát o tom jaké se platily daně za Františka Josefa a kolik policajtů a úředníků spravovalo stát) - jinak od dob řecké filosofie na rozdíl od úpadkové demokracie nejvhodnější a nejefektivnější forma vládnutí. Má to jen jednu nevýhodu, ti co nechtějí dělat se nemají jako baroni, nicméně hlady neumřou.

Vlad 21.1.2008 2:26

Re: Říkávalo se tomu kdysi tuším absolutistická monarchie

Rakousko-Uhersko bylo posledním slušným státem na tomto území. Četníci byli ochotni se zabývat počmáranöu zdí nebo ukradenou slepicí. Vrazi se věšeli. Každý měl domovskou obec, která byla povinna se o něho postarat. Jen kdyby ti rakouští Germáni (oni jsou to ve skutečnosti poněmčelí kříženci Avarů, Slovanů, Hunů a Turků) nebyli takoví velcí Germáni. :-) Znával jsem jednoho velkého slovenského nacionalistu z Krompachoch: otec Polák, matka Rusínka, jeden dědeček Maďar, druhý Němec. Mezi předky měl asi tolik Slováků jako Cikánů. ;-D

vasekpav 21.1.2008 15:05

Re: Re: Říkávalo se tomu kdysi tuším absolutistická monarchie

Ten genetický  materiál  v evropě je díky  válkám  , epidemiím  tak pomýchaný   že si nikdo  nemůže  hrát  na  čistokrevného  nacionalistu ...Všimněte si  že nejvíce  řvou  zamindrákovaní  poturčenci .!!!

zdeněk 21.1.2008 0:13

moc se koncentruje do rukou několika lidí?

Co mají zájem na zadlužování a globalizaci? Může z toho mít malý český národ vůbec nějaký prospěch? Ti kdož chtějí více peněz a moci již chystají další války proti těm co nechtějí globalizaci.

Kanuk 21.1.2008 8:46

Re: moc se koncentruje do rukou několika lidí?

Není ono to náhodou tak, že ti, co nechtějí globalizaci, chtějí, aby celý svět vzýval Allaha? Jeden za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou.

Schumacher 21.1.2008 10:33

Může z toho mít malý český národ vůbec nějaký prospěch?

Národ není způsobilý mít prospěch. Ostatně co je to "český národ" a jak ými zásadními znaky a zvyklostmi se pozitivně odlišuje od ostatních národů a jakými prakticky prokázanými kvalitami vyniká ? Je všemi obdivován, je brán za příklad, je mu spíláno neúspěšnou konkurencí ? 

vasekpav 21.1.2008 15:13

Re: Může z toho mít malý český národ vůbec nějaký prospěch?

Národnost  nemůžete  zvážit , změřit ,  ani  namazat  na chleba ,přesto   se s tím  nadělá  nejvíc  neštěstí  jako  na Balkáně .  Co  si  za tu  národní  hrdost  pořídili   v Jugoslávii , ?