7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaro 13.1.2009 15:30

Sláva! Konečně je tu krize

Mohu se tedy přidat s dalším kacířským heslem. Konečně, že ta krize přišla. Kromě toho že ji všichni přežijeme, kromě toho, že konečně seženu nějakého zedníka a truhláře, kromě toho si lidi možná zase o malinko větší kousek budou vážit své práce a jiných lidí, kteří práci vytvářejí a poskytují dalším. Že by odbory na chvíli zalezly do děr a daly pokoj, tak v to ani nedoufám, vždyť je vedou převážně ubožáci a tupci, co si nevidí ani na špičku nosu.

Ekonomika vyspělých zemí a jejich konkurenceschopnost vůči levné práci chudších zemí tu krizi potřebuje, jako sůl, co je prý nad zlato, Jako prase drbání, protože jsme si jako prasata i žili, ač si to nechceme připustit. Ti, kdož o chudobě vykřikují, ji zřejmě nikdy nezažili, možná jen chudobu ducha.

 

S pozdravem Jaro

Jaro 13.1.2009 15:27

Sláva! Konečně nám vypnuli plyn! zpět na článek

Že mohou v Rusku zavřít plyn, ropovod, cokoli, to jsem věděl dávno.

Když mohli nasednou do tanků v šedesátém osmém, když mohli celých 40 let okupaci vydávat za bratrskou pomoc, proč by naši bratři nemohli zavřít kohoutky a vzít si Evropu, jako rukojmí k prosazení svých vlastních zájmů? To byla jenom a jenom otázka času. Celá Evropa je socialisticky-levicová a tudíž naivní a slepá podobně, jako byla mezi válkami. Že Francie, kolébka to bláznivě naivního komunismu, že Německo, kolébka to nacionálního socialismu, jsou hloupě naivní, tomu se nedivím. Že však postkomunistické země, které natvrdo, těžce a na dlouhá léta strádaly pod šíleným komunistickým experimentováním, jsou stále slepé a hluché, tak tomu se fakt docela divím. Tak kohoutky už zavřeli. Tenhle ruský experiment máme již za sebou. Putin si jen tak zlehka otestoval reakce západu, k čemuž mu posloužila taková drobná záminka,  že mu Ukrajina neplatí a krade plyn,neplatili ani dříve a kradli ho vždycky, tak to je hodně průhledná záminka, což ovšem Putina vůbec netrápí. Teď už zbývá jenom čekat, kdy se ty hordy hladových potomků rudoarmějců vydají na pochod za blahobytem na západ. Jestlipak nám Afganistan přijde také na pomoc.  Snad že Amerika přijde bránit svůj Radar, jestli ho ovšem naše levice a zelení nesmetou dříve než bude postaven? Řešení má možná v rukou právě Putin. Jeho záměr zcivilizovat Rusko a přivést ho do hospodářské stability/prosperity je sice odvážný, ale možná i reálný. Zdroje na to má. Právě plyn, ropu a další suroviny. Že se budou tyto suroviny zdražovat? OK, stejně zanedlouho nebudou, a pokud si na to Evropané nehodlají zvyknout, je to jenom a jenom náš problém.

Nejsme na prahu globalizace, ale jsme v ní. Jestli v Číně někdo pracuje a vyrábí za 3 dolary na hodinu, asi sotva tomu budou konkurovat naše podniky, kde odbory věčně stávkují za desetinásobek toho platu a stát dále práci neúměrně zdražuje zdaněním

Nihil 12.1.2009 18:09

Xopowo!

Jednou za 100-200 let je třeba prověřit Darwinovu teorii o přežití nejsilnějších. Upřímnou soustrast urbanistické populaci. Bude z těch EU hyen dobrej metan na topení!:-/ Vasiljevič zase vyhraje v zemljance při svíčce.

skřivánek 11.1.2009 12:40

bláboly

To není chyba Ruska, ale Ukrajiny. Kdyby se jednalo o politiku, tak by Rusko Srbsku plyn nezavřelo. Nehledejme protivníky za každou cenu.

Liberta 11.1.2009 22:28

Re: bláboly

Jste naivní. Myslíte si to i teď večer, kdy se ruský medvěd nechal slyšet, že dohoda neplatí? :-(

Ornyl 10.1.2009 19:00

Polyhistor Vlk starší

No to jsou mi tedy bláboly...K většině z nich se nebudu vyjařovat,je to pod moji úroveň. Ale zajímalo by mne pane Vlku st., kteří Ti ekologové jsou podle Vás Ti praví a bez uvozovek ????? Asi Ti ,co schvalují ničení přírody...Ale takoví zatím naštěstí ve státní správě a v příslušěných výzkumných ústavech na vysokých školách, nějak nejsou .....protože při promoci přísahali,že své znalosti budou využívat pro dobro a v rámci svého svědomí......Ti lidé mají  ytsované patřočné školy...Co jste vystudoval Vy ? To by mne tedy zajímalo...A pokud se jedná o mne, tak mám přírodovědeckou fakultu MU v Brně a lesnickou fakultu české zemědělské univerzity -ekologický směr  ,tedy jsem skutečně vystudovaný i praxí ekolog. RvRvRv

emersonskej 11.1.2009 1:41

Re: Polyhistor Vlk starší

Tak to by mě tedy zajímal váš názor na větrníky, biopaliva, atom, apod.

ijn 10.1.2009 12:36

Kdo se hodnověrným způsobem dozví o páchání tr.činnosti, musí jí oznámit orgánům činných v trestním řízení

Pokud sami vedoucí činitelé nejvyšší představitelé státu ohrožují životy občanů (smrt nastane také umrznutím), měli by urychleně přehodnotit své postoje a podpořit dostavbu dalších 2x1050 MWe neemisních jaderných bloků v ETE, které již byly z 90% českými dodavateli po r.2000 jako v jedinné zemi EU uvedeny do provozu. CHce to jenom řídit ČEZ energetiky a ne právníky!!!! Přestat pletichařit a podvádět!!! Občany ohrožovat!!! Pracovat!!!!

Jaro 13.1.2009 15:37

Re: Kdo se hodnověrným způsobem dozví o páchání tr.činnosti, musí jí oznámit orgánům činných v trestním řízení

Tobě už asi umrznul mozek :-D:-D:-D:-D

ijn 10.1.2009 12:24

Bursík mezinárodní zločinec ohrožuje svými vyděračskými metodami ůstící až do koalice

Která vláda EU, má-li možnost získávat dostavbou Jaderné elektrárny TEmelín 15 TWh neemisní elektřiny při cenách energií (ropa, plyn, voda, elektřiny, teplo) takový vysoce návratný projekt nepodpoří, dokonce na 4 roky zakáže!!!!!!!   Vláda ČR = zločinné spolčení zvyšující Obecné ohrožení §179 a 180 tr.zákona č.140/1961 Sb. Lze respektovat takovouto politickou sestavu, co by v jiných zemích byla v cele??? Proto zřejmě nechceme Lisabonskou smlouvu!!!

Jaro 13.1.2009 15:42

Re: Bursík mezinárodní zločinec ohrožuje svými vyděračskými metodami ůstící až do koalice

Jsi šílený demagog. :-(

Jsem příznivcem jaderných elektráren, protože v tom vidím nejménší zátěž přírody (tedy pokud zrovna nevybuchují, jako v Černobilu)

Ale nejsem příznivcem zvrácených teorií a dedukcí, jakou jsi předvedl právě ty.

Dle tvé teorie, když rakouští občané v referendu odmítli jadernou energii, je tedy přes 50% rakušanů zločinců?:-D

Dolly 10.1.2009 0:08

Z mnoha slov v článku

lze vyrozumět, že nastal energetický průser, který se nekonal ani v dobách železné opony. Jestli to je dobře nebo ne je diskutabilní. Civilizovaná Evropa by tím pádem měla přehodnotit vztah k Rusku z pohledu spolehlivosti i civilizovanosti, neboť se neplní obchodní smlouva na základě nějakých obskurních tvrzení nějakých ještě obskurnějších postaviček. V článku uvedené skutečnosti k energetické šikaně od zelených formací je nutno asi také přehodnotit.

Standa 9.1.2009 22:12

Hodně

slov, obrovský článek a zlodějská Ukrajina zmíněna jen jednou jako chudáček! To nám jsou hodní článkopsalové.

AeroKarel 9.1.2009 23:14

Re: Hodně

Názorně dokumentujete že ne každý je schopen pochopit o co jde.

Zkuste to ještě několikrát přečíst, třeba to pomůže.

Kodl 9.1.2009 23:48

Re: Hodně

Poučte nás.Jestli chcete napsat, že tato koaliční vláda je hrůza, pak s vámi souhlasím.

Kite 9.1.2009 22:02

Jakákoliv závislost na Rusku je ŠPATNĚ!!!

S Ruskem je dobré udržovat jen obchodní styky a nic víc. Stejně se jim nedá věřit, komunistům a jejich odnoži ČSSD se líbí lézt Rusku někam - tzn.hlavní důvod jít od všeho, co tito kolaboranti hlásají. Pokud ovšem je tady tolik lidí, kteří chtějí občas internacionálně pomoct, bude to těžké. Zodpovědní a slušní lidé tyto dvě strany nevolí.

AeroKarel 9.1.2009 23:15

Re: Jakákoliv závislost na Rusku je ŠPATNĚ!!!

Bohužel je zodpovědných a slušných lidí nejspíš málo.

Kodl 9.1.2009 23:50

Re: Jakákoliv závislost na Rusku je ŠPATNĚ!!!

Ano, AeroKarel taktně naznačil, že je slušný, leč blbec.

emersonskej 10.1.2009 12:58

Re: Jakákoliv závislost na Rusku je ŠPATNĚ!!!

Ani nechtějte vědět, co jste svým zdejším blábolením naznačil vy !!!;-D

honza 9.1.2009 21:49

Jediná alternativa - elektřina

jediný alternativní způsob jak dostat energii ke spotřebilelům je elektřina (nepočítám že každý bude mít doma kamna - obvzlášť ve městech)

a elektřinu je potřeba vyrobit

nejefektivnější způsob jak vyrobit ve velkém elekřinu je z jádra(kromě plynu :-/)

ALE TO NEZNAMENÁ ŽE BY NA KAŽDÉM KROKU MĚLA BÝT JADERNÁ ELEKTRÁRNA

měla by ale existovat dostatečně silná síť která nahradí výpadky jiných zdrojů

AeroKarel 9.1.2009 21:59

Re: Jediná alternativa - elektřina

Jo, ovšemže síť, ale hlavně ty zdroje!

honza 9.1.2009 22:22

Re: Jediná alternativa - elektřina

měl jsem na mysli rozumnou síť jaderných elektráren

ale i jiných elektráren!

podle mě ekologije není přiblblá hra "odezdi ke zdi" ve stylu spátky na stromy za každou cenu

AeroKarel 9.1.2009 23:16

Re: Jediná alternativa - elektřina

Ale ano, ovšem, jenže tu iracionálnost tam holt zanášejí stoupenci onoho hesla, melouni.

Jaromir Hromádka 9.1.2009 21:40

BRAVO PANE VLK !

S mnohaletými zkušenostmi ze švédských egergetických kotrmelců bych skutečně navrhoval - tak jak jsem to navrhoval v dotyčné zemi. Zaved'te extra rozvodnou sít´ pro ty pitomce ATOMKRAFT NEJ... a jakmile nastaně takovýto problém, tak jim jednoduše tu elektriku vypněte - tak jak se to dělo v padesátych letech...a bez VAROVÁNÍ...Je velmi zajímavé, že Francie kryje spotřebu elektřiny výrobou v jaderných elektrárnách a nikde ani hlesu, že by nastávaly havárie anebo že by tam nebyli profesionální protestanti.

..bohužel za současné technické situace je ten atom nejlepší řešení - a já jsem v atomové elektrárně pracoval takže vím, o čem mluvím. Bohužel už 20 let se vyvíjí fůzový reaktor, ale jaksi to nejde...no uvidíme.

Kodl 9.1.2009 21:14

Za koho píše ten osel Vlk

Když používá zájméno nám?Za komunisty?

emersonskej 9.1.2009 22:58

Re: Za koho píše ten osel Vlk

No za tebe zjevně ne osle !!!:-D

Kodl 9.1.2009 23:11

Re: Za koho píše ten osel Vlk

Tak si vy blbečku zajásejte společně s debilem Vlkem, že žádná krize není a jak je fantastické, že neproudí plyn.Jste ubožáci,

AeroKarel 9.1.2009 23:18

Re: Za koho píše ten osel Vlk

Otevřete si článek a diskusi znovu ráno, třeba bude vaše chápavost vyšší. Večer jste nepochopil o čem článek je.

Vlad 9.1.2009 23:23

Re: Za koho píše ten osel Vlk

Že vy máte ten kurz rychločtení, jak se přeslabikují tři slova a už víte všechno?

Kodl 9.1.2009 23:45

Re: Za koho píše ten osel Vlk

Můžete mi vy osle najít pohádkuk od Vlka, ve kterém by Putin vystupoval jako kladný hrdina?Nějak si nemůžu vzpomenout.Zdejší lháři mají takovou zvyklost nadávat na Rusa, protože je to prý nebezpečný bolševik.Přitom jen z vrozené skromnosti mlčí, že těmi bolševiky byli také.