16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 23.11.2006 14:17

Re: komenář Dana Vořechovského.. (LI) k rozpočtu

Dík za odkaz! R^

Ladislav N. 23.11.2006 14:12

Re: Re: Re: Vážený pane Hrbku

Lžete, manipulujete, uvádíte nekompletní číselné řady atd. S takovouto "paroubkovskou" úrovní argumentace je zbytečné vést polemïku. Stačí např. uvést, že údaje o "počtu živnostníků" dodané socanským ministerstvem (MPO) se ukázaly jako zavádějící a kvalitní data o výrazném poklesu počtu samostatně "hospodařících" osob dodala na přelomu roku až Česká správa sociálního zabezpečení podle toho, jaký druh soc. odvodů konkrétní lidé platí. Vy nejspíš sčítáte počet platných živnostenských listů, což má argumentační váhu stejnou, jako údaj, že v ČR je více mobilních telefonů (rozuměj funkčních SIM karet, z nichž část leží v šuplíku), než občanů...

Od socialistů jsme si na tuny lží zvykli, proto ani nepřekvapí, že "argumentujete" daňovou výnosností OSVČ, ač to rozhodně není jejich prvořadým úkolem. Vy prostě občana vidíte jako "dojnou krávu" pro socialistickou státní kasu s bilonovým dluhem, ne jako na státu nezávislého a podpor nevyžadujícího jedince. Zato ale neuvádíte, kolik občanů nevýdělečně činných v aktivním věku pobírá dávky od státu jako hlavní zdroj obživy a o kolik vzrostl počet zbytečných státních úřadů a úředníků zatěžujících státní rozpočet (a občany v soukromém sektoru).

Vy jste, pane Hrbku, obyčejný socanský demagog. Nic víc.

Antonín Hrbek 23.11.2006 13:57

Re: Re: Vážený pane Hrbku

Skutečně "věcný" příspěvek. Myslím si (a můžete mi to vyvrátit), že v ČR má každý plnou svobodu rozhodování zda chtít být zaměstnán, jak a kde nebo zda chtít podnikat, jak a s jakou právní formou. Váš historický výrok "Nemáte chleba? Jezte koláče!" jste opřášil z arzenálu komunistů, Charakteristické! Já jsem spíše zastáncem výroku "Nemáte chleba? Tak konečně začněte pořádně pracovat!".

Kde jsou Vaše "předpovědi" o zničení živnostníků díky diskriminaci a statisícovém poklesu jejich počtu. Pokud to nevíte, tak v roce 2000 bylo 1,471 mil. živnostníků a v roce 2005 1,681 mil. živnostníků. Skutečně statisícový pokles díky diskriminaci! A někdy se podívejte na to, kolik těch 1,7 mil. živnostníků odvedlo na dani z příjmů a dalších odvodech a kolik odvedli zaměstnanci. A je i zajímavé, kolik z těch 1,7 mil. živnostníků má alespoň jednoho zaměstnance.

Demagogicky kecat je jednoduché. Uvádět fakta je složitější.

Ladislav N. 23.11.2006 13:07

Re: Vážený pane Hrbku

Je vidět, že věci (tradičně) rozumíte. Vaše "...Pokud některým "živnostníkům" skutečně vadí vysoké zdanění, mohou si přece založit s.r.o. s nízkým zdaněním..." je vlastně totéž, jako ono historické: "Nemáte chleba? Jezte koláče!"

Dále vaše výroky asi komentovat netřeba...

Antonín Hrbek 23.11.2006 12:06

Vážený pane Párale

Malý opravník Vašich omylů

Klíčová penzijní reforma není pro sociální demokracii a ani pro ostatní strany zcela neprobádaným pojmem. Na zásadách penzijní reformy se shodly všechny strany, až na komunisty, kterým vadilo prodloužení doby odchodu do důchodu. Vámi uváděný bilión dluhu je společným dílem všech politických stran (až na komunisty), i když o podílu na něm může být diskuse.O tom, že většina obyvatelstva se má v zásadě dobře si nemyslí jen "jedna strana", ale většina obyvatelstva. A většina obyvatelstva se také stará o to co je dnes a ne o to co budou dělat "děti jejich dětí". Ve snižování daní pro podnikatele je ještě prostor několika málo procent, aniž by došlo k poklesu daňových výnosů. Tento prostor u "živnostníků" a zaměstnanců není, tam každé snížení daní  vede ke snížení daňových výnosů. Pokud některým "živnostníkům" skutečně vadí vysoké zdanění, mohou si přece založit s.r.o. s nízkým zdaněním. Ale tam nejde tolik fixlovat. A mezinárodní srovnávání ukazují, že patříme k nejzaživnostníkovanějším zemím, zejména tím, že u mnoha "živnostníků" není živnost hlavním zdrojem příjmů. Zaměstnanci jsou sice biti, ale současné analýzy ukazují, že jsou ochotni se smířit s vyšími odvody daně z příjmů, když vzrostou jejich platy. Mimo jiné - patrně asi nevíte, že průměrná míra zdanění hrubé mzdy daní z příjmů v současné době nedosahuje ani 13%. Pokud jde o EU, tak nám hrozí zastavení dotací, když nebudem schopni spolufinacovat, tj. více utrácet. A každý chce od "státu" aby mu na to přispěl.

Ale k tomu hlavnímu - všechny vlády a všechny strany mají reforem plnou hubu, ale převést to z huby do rukou se každý bojí, protože by ho to stálo voličské preference a přišli by o koryta. A reformy nelze dělat s krátkodobými vládami, protože jde o poměrně složitý proces, při kterém je nutné vychytat všechny mouchy.  A sebevrahů, kteří by práskli do stolu a pak odjeli na Bahamy zase tolik není. 

Olinka 23.11.2006 12:02

Re: Re: komenář k rozpočtu

asi tak!!:-(

chester 23.11.2006 11:08

Re: komenář k rozpočtu

Přečetl jsem komentář.Došel jsem  k závěru,že je třeba zrušit volby až do doby konsolidace st.financí.Jinak se z toho nevyhrabeme.Co takhle zadat st.finance nejaké fin. instituci-bance?

jirka 23.11.2006 10:24

Už jste někdy viděl, že by Sobotka pochopil něco z ekonomie ?

vládík 23.11.2006 10:02

Něco dodám

Rozpočet nebude lepší bez reforem. Proto nelze souhlasit s tím, že je apriorní sestavit vládu, aby se mohl sestavovat "kvalitní" rozpočet pro rok 2008. Nejprve je třeba zajistit možnost reformy prohlasovat. A to nebude při stávající složení parlamentu reálné. Proto volby!

hp 23.11.2006 8:29

komenář k rozpočtu

pokud mohu něco doporučit k přečtení, pak komentář Dana Vořechovského..

traktorista 23.11.2006 8:07

Nelze se než připojit

Nelze se než připojit a Mokrou opratí přes držku (Paroubkovu). I tak mne vždy slušný pan Páral překvapil tímto emotivním výrokem :-). Ale je fakt, že přestává sranda, resp. přestala už tak před 3-5 lety :-(

Ladislav N. 23.11.2006 3:40

Přesné, není co dodat....

hh 23.11.2006 0:58

Bingo!

Mokrou opratí přes ústa! (Paroubkovi)