11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gita 12.9.2009 8:01

Janota na to jde dobře. Nevolím současné politiky.

Jak je vidět odborník Janota chce něco dobrého udělat pro tento národ a rozpočet. Současní politici mu v tom zřejmě škodí. Pro mě je volba jasná nové strany do parlamentu,.

Suchoř 3.9.2009 23:50

je třeba redukovat výdaje na válečná dobrodružství a na církevní tmářství

Potřebovali jsme k něčemu gripeny a obrněné transportéry za desítky miliard? Potřebujeme snad k něčemu posílat bojově vybavené vojenské skupiny na Balkán, do Iráku a do Afghánistánu a ještě se podílet se na podvratné činnosti až na Kubě či v Čečensku? Potřebujeme k něčemu přebujelou a duplicitní zpravodajskou službu když i bez nich každý ví, že i členové vlády jsou agenty CIA a že i bez nich masmédiá sama vynalézavě straší nebezpečím ruských špionů pro celý svět?

Kolik tisíc fyzicky zdravých kněží a farářů se na úkor státního rozpočtu zabývá šířením tmářství a vymýváním mozků u dětí a mládeže, ba i zločinným pošlapáváním práv na volbu vyznání již u těch nejmenších batolat? Kolik miliard uniká státu na nevybraných daních z podnikání církví prodejem mnoha druhů jejich takzvaných svátostí a milodarů? Proč státní orgány nesledují toto rozsáhlé černé podnikání a toky peněz směrem do Vatikánu a nepostupují objektivně v souladu s našimi zákony?

V mandatorních výdajích je velký podíl sociálních dávek desetitisícům zdravých a práceschopných osob kteří se práci vyhýbají a existuje dokonce jejich pozitivní diskriminace s mnoha privilégiemi proti těm kdo poctivě pracují. Současný sociální a důchodový systém nejenže stojí před hrozbou obtížného uživení budoucích důchodců, ale plodí především daleko nebezpečnější časovanou bombu a to v nárůstu podílu "nemakačenků" ve společnosti geometrickou řadou. Současné úvahy o schodku státního rozpočtu ve výši nad 200 miliard Kč jsou již prvními vlašťovkami této zbabělé takzvané sociální politiky podporující ty, kteří pracovat nechtějí.

Velkým pojídačem mandatorních výdajů je také naše vězeňství hotelového typu. Alespoň část z něho by měla být přestavěna na samoživící se pracovní tábory, byť i v působnosti církví nebo sekt. Na podobných místech by mohli najít v nouzi uplatnění i ti, kteří se ve společnosti prokazatelně vyhýbají poctivé práci. 

Podobných úvah o tom jak překonat krizi a jak nastartovat lepší budoucnost, může být ještě několik

Landys 3.9.2009 17:00

Řešení pro všechny - to dobré jen pro některé !

:-(Modré ptáky zachvacují čím dál lepší nápady ! Když poslouchám ta jejich řešení místo strašení, tak nabývám čím dál silnější dojem, že straší především jim - ve věži ! Permanentně pociťují  velkou potřebu (šetřit), aby se jejich děti měli líp, proto se prý  musí zvednout hranty těm, kteří si na jejich úkor žili dlouhou dobu těžce nad poměry - tedy konkrétně oněm 70 % občanů, kteří nedosáhli na republikový průměrný plat, a velmi neuvážene a nezodpovědně si všechno (co jim zbude) prožírají. Naopak volnotržní bezzásahoví pravičáci dřeli odpovědně bídu s nouzí, žrali suchý chléb, jen aby jejich děti měly naději na lepší život než mají oni. Striktně a poctivě se drželi svého hesla: O co se máme dneska hůř, o to se budeme mít zítra, nebo nejpozději pozítří, líp ! A vyplatilo se jim to ! Za ušetřené peníze si pak mohli nakoupit jachty nebo luxusní káry  za mega. A protože byli příkladně zodpovědní, dostali to bez DPH. Aspoň tak dali příklad ostatním , že pokud i oni budou žít nějaký čas stejně bídným životem, též si budou moci takové věci pořídit. No ale stejně, kdyby to ti chudáci  mysleli s tou naší společnou nezadluženou budoucností dobře, tak už dávno odpovědně a  mandatorně úsporně z větší části vychcípali. Aspoň ti staří, i to by nám hodně pomohlo ! Umazali by tím ze státního dluhu cirka 250 miliard, a to už je docela sympatická cifra, od toho se dá slušně odrazit ! Jen nevím, za jak dlouho by se ti naši chytřejší a odpovědnější spoluobčané naučili znovu živit vlastníma rukama. Jestli by to nebylo přílis frustrující !

ps 3.9.2009 17:18

Re: Řešení pro všechny - to dobré jen pro některé !

250 miliard? To se hochu držíš trochu při zdi. Z cca biliónového rozpočtu jde 80 % procent na mandatorní výdaje, tak si to spočítej. Ty oranžové nápady jsou daleko lepší, že. Proč tak málo. 100 % rozpočtu na mandatorní výdeje, nebo lépe proč ne 110%.

jirka.s. 3.9.2009 17:36

Re: Řešení pouze pro lampedusu

Ústavní 91, Praha 8 !!!

Jak se tam, lampeduso, dostaneš?

Ze stanice metra C Kobylisy autobusem č. 177, 187, 200 na stanici Katovická.

Po vystoupení z autobusu je třeba se trochu vrátit proti směru jízdy autobusem a přes silnici je vidět plot léčebny. Podél plotu se dojde až k hlavní budově.Pokud někdo jde rovnou na určitý pavilon, může být výhodnější autobus 152, jehož stanice jménem Libeňská je přímo před "automobilovou" (tj. Čimickou) bránou.

BTW: Vytiskni si to, lžidimitriji, a hlavně pak ten lístek neztrať ! ;-P

Pamětník 2 3.9.2009 18:01

Re: Řešení pouze pro lampedusu

Vy to jirko s.nějak znáte.Chodíte tam často?

Landys 3.9.2009 20:03

Re: Řešení pouze pro lampedusu

:-/ No nazdar, jirka s. už je venku ! Už jsi vyléčený a nepředstavuješ žádné nebezpečí pro své okolí, modrý stachanovče ? Nebo jak jsi na tom ? Pořád špekuluji, jak to jen děláš, že si takovou dobu držíš tak oslnivou formu. Studnice tvé blbosti je snad nevyčerpatelná. Měl bys poradit našim atletům nebo fotbalistům, těm vždycky v rozhodujících chvílích forma odejde !

Dolly 3.9.2009 15:04

Pan Janota dělá

normální controlling, politici dělají normální politiku (v Česku rozuměj kra_viny).

FP 1. ČSR 3.9.2009 15:47

Re: Pan Janota dělá - dobrou práci

"Vezměme jen burzu, tuto Carmen našeho hospodářského života, které

není žádný zákon dán. Před jejími zlými účinky, jež nemohou být

popírány, stojíme až dosud jako hlupáci a čekáme pokorně na nejbližší

zlý kousek, který nám provede."  Ferdinand Peroutka

A ještě: "Jedna z Marxových povídek se stává skutečností."

Jovo Miks 3.9.2009 13:43

Rozprostrel sice, ale vzdyt nam vsechno zdrazi

Spotrebni dane jsou uz ted vyderaccske. Kde by bylo zblizovani urovne penzistu s ostatni populaci?DPH mame uz ted nejvyssi na svete.Kde je to oddeleni socialniho pojisteni a zdravotniho pojisteni a penzijniho pojisteni od statniho rozpoctu. To take chystaji ustavni novelu aby to zase nemuselo byt a ztratilo se vsechno v "Globalu"? Jen aby uz byl aspon nekdo u lizu, politikum musi byt strasne, ze uplatky a kickbacky inkasuje nejaka nevolena vlada. Oni se jsou schopni dohodnout i na velke koalici aby na ne zbyla aspon polovina tech penez na uplatcich a malych domu a dotaci...

ps 3.9.2009 13:55

Re: Rozprostrel sice, ale vzdyt nam vsechno zdrazi

Co to vykládáš za hovadiny? Naopak většina zemí EU má vyšší dph než ČR, to samé platí o spotřebních daních.

DC45 3.9.2009 13:39

DANĚ

EXISTUJÍ PŘECE DVĚ HODNOTY: SMĚNNÁ A UŽITNÁ. TAKŽE SMĚNNÁ HODNOTA VYJÁDŘENÁ V PENĚZÍCH JE CENA. UŽITNÁ HODNOTA SE BUĎ NEMĚNÍ, ALE ZPRAVIDLA KLESÁ.

NAZÝVEJME PROTO V EKONOMICE VĚCI SPRÁVNĚ!

A PROTO JSEM PRO DPC, NEBO DAŇ Z OBRATU, JAK JE TO OBVYKLÉ.... NE?

JaS 3.9.2009 10:46

Pan Janota je především odborník,

který ty rozpočty dělá již léta, ví přesně, s čím pracuje a ví, o čem mluví. Je zajímavé, že ve vyjádřeních politiků i médií se mluví hlavně o zvyšování daní, ale pan Janota mluvil především o snížení zbytečných výdajů (například nesmyslné sociální dávky flákačům) a zvyšování daní bere jako nouzovku, když snižovnání zbytečných výdajů neprojde nebo nebude stačit.

Ypsilon 3.9.2009 10:56

Re: Pan Janota je především odborník,

Až přijdete o práci, budete taky "flákač", račte si to uvědomit .

Pokud tyhle dávky zrušíte, tak v první fázi státní rozpočet uštří. V druhé fázi už méně "dávkař" stát stojí zruba 10x míň než vězeň a děcko v děcáku. Trochu se  se zvýší HDP ( výroba bezpečnostních dveří a pod., zbraní a služby soukromých ochranek...). A nastanou ty pravé blahé časy ;-D

Sunny 3.9.2009 13:05

Re: Pan Janota je především odborník,

Pane, pletete si pojmy. Flákač není člověk, který přišel o práci. Flákač je ten, který makat nebude za žádných okolností.

Ypsilon 3.9.2009 13:08

Re: Pan Janota je především odborník,

Jo, znám několik takových ve vsi, kde ,máme chalupu. Je jim všem přes 50 let a nikdo je nezaměstná. :-P

Sunny 3.9.2009 13:15

Re: Pan Janota je především odborník,

Tohle nejsou flákači:-/

Ypsilon 3.9.2009 13:31

Re: Pan Janota je především odborník,

Jakto, že ne ? Úředně ano. Dostávají od státu jen existenční minimum v poukázkách (jde i o několik rodin, kde takto skončili oba manželé) určené dle pana Nečase pro ty "neaktivní;-P.

LN 8/09 3.9.2009 16:03

Re: Pan Janota /// otrocká práce v České republice 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

zajda 3.9.2009 16:38

Re: Pan Janota je především odborník,

Kategorické nikdo je moc pěkné. Hlavně když ten někdo by jim měl dát zaměstnání v jejich vesnice nebo v nejbližším okolí. Znám taky takové v bydliští svých rodičů - dojíždět 30km do práce ne, pracovat na směny ne, naučit se něco jiného ne, ale fňukat, že jim nikdo nedá prác,i to umí skvěle.

Ypsilon 3.9.2009 17:17

Re: Pan Janota je především odborník,

Mají snad prodat domky ve kterých žijí a odstěhovat se do Prahy, kde si za utržené peníze nekoupí ani předsíň u garsonky nebo jít do tržního nájmu s vyhlídkou, že ani v Praze neseženou stálou práci a jen rozhojní počet pražských bezdomáčů? Máte tušení v jakém stavu je dopravní obslužnost v těch vesničkách tak hezkých  na chalupaření nebo pro zdravé důchodce?  Jeden  autobus do města ráno  a jeden odpoledne zpět. Mladí bez rodin již dávno prchli. Takže melte dál o fňukání:-/

R 3.9.2009 17:37

Re: Pan Janota je především odborník,

Je to tak. R^

R 3.9.2009 17:43

Re: Pan Janota je především odborník,

Jestli se ten někdo vůbec objeví, tak z těch 100 zájemců o práci, co se budou hlásit na dvě volná místa si vybere ty, co žádné zaučování nepotřebují a co přestali pracovat před 14 dny, měsícem a co jsou místní. Všichni ostatní, starší, ti, co by se museli na to místo přeškolit, co jsou bez práce déle než půl roku, co by museli dojíždět 30 kilometrů atd utřou a zůstanou dále nezaměstnaní. Nezaměstnaných je nadbytek a kdo jen trošičku vypadá, že by neměl tu správnou výkonnost nebo jinak byl problémový, nemá šanci.

Sunny 3.9.2009 13:22

Re: Pan Janota je především odborník,

Myslím, že pan Janota na to jde dobře. Bude to sice bolet, ale pokud nechceme skončit státním bankrotem, nic jiného nám nezbývá. Tohle socialističtí blbové typu Paroubka, Sobotky, Zaorálka atd. nikdy nepochopí. Kdejaká prodavačka v supermarketu musí podepsat hmotnou zodpovědnost. V politice nic takového neexistuje, přičemž  způsobené škody jsou nedozírné. Ta banda ksindlů neumí nic, než škodit.

janoryna 3.9.2009 14:27

Re: Pan Janota je především odborník,

říkal jste v politice ! to tedy zahrnujete i pravici ? pozor pane !

Pamětník 2 3.9.2009 18:20

Re: Pan Janota je především odborník,

Sunny a jste přesvědčen,že budou politici p.Janotu respektovat?Pravdu máte v tom,že žádný politik nenese za nic zodpovědnost.Jinak doporučuji sledovat předvolební sliby nejen ČSSD,ale i ODS a ostatních stran.ODS ujišťuje důchodce o klidném stáří,ČSSD o dodržení  valorizace důchodů.Jak jste se mohl přesvědčit politici všech stran bez vyjímky našli společnou řeč jen při problému Melčák.Myslím si,že při střízlivějším hodnocení politiků to nejsou jen ksindlové z ČSSD.Uvědomte si,že jde o vítězství ve volbách.A tato věc se netýká jen ČSSD,ale i ODS a dalších stran.Proto si myslím že nazývat někoho socialistickými blby,je sice upřímné,ale volby to nevyhraje.Proč se neozvou ostatní,že si utáhnou opasky?Oznámí se to jen důchodcům a hotovo.

Landys 3.9.2009 10:20

ODS to rozjela ve velkém stylu !

:-/Dostal jsem do schránky rodokaps "Proč volit ODS". Větší srandu jsem dlouho nečetl. Paroubka prý volí jen pitomci, pokud se ale někdo rozhodne volit ODS po přečtení tohoto bestselleru, tak by měl co nejrychleji vyhledat péči ambulantního psychiatra. Možná už radši klinického. Na titulní straně Lucka Bílá sděluje občanům, že nejradši to má doma. To nezní zrovna liberálně. To já to mám docela rád i mimo domov ! Na další straně Nečas slibuje, že rodičům pohlídá děti. Aspoň víme, kam se obrátit, když budeme chtít vyrazit do kina nebo divadla. Z Mirka Topolánka je profesionální táta, který každou volnou chvilku věnuje výchově svých dvou synů. Ten mladší je prý tak učenlivý, že už se naučil ovládat menší plachetnici. Také prý už nebudeme běhat po úřadech (asi proto, že tam stejně nic nedostaneme, když budeme někomu něco dlužit, tak exekutoři přijdou i sami). Působivě je tam též vysvětlováno, že všechno co někomu dá Paroubek, zaplatí daňový poplatník ze svého, a ta levice nám akorát vyprazdňuje peněženky, kdežto ODS nám do nich cpe jak to jen nejvíc jde. Akorát v tom čtení, které musí každý bez dechu přečíst na jeden zátah, není vysvětleno, kdo zaplatil ty luxusní dovolené Koženému, Krejčířovi, Pitrovi a dalším soudruhům sociálním demokratům. Když někomu ODS hradí něco ze svého, nebo se na to složí její sympatizanti, tak to asi nebude důležité.  Přesto by nám mohli odéesáci aspoň z dobré vůle ukázat účty od zaplacení, pokud to tedy nepodléhá bankovnímu tajemství ve Švýcarsku, Panamě, Lichtenštejnsku, nebo někde jinde. Jak to při tom chodí by nám mohl  vysvětlit třeba jeden z těch chudáků s vyprázdněnou peněženkou - nějaký sociální demokrat Janoušek !

Venca 3.9.2009 11:32

Re: ODS to rozjela ve velkém stylu !

Ale Paroubka opravdu voli jenom pitomci. A ze jich tu v Cechach je

jirka.s. 3.9.2009 16:15

Re: ODS to rozjela ve velkém stylu !

Nebojte se, Venco, landys-lampedusa-lžidimitrij-madla není ledasjaký pitomec ! Ten nebude volit ani toho dona Číča! Nesvéprávné schizofreniky totiž k volbám nepouštějí vůbec!!! ;-) 

j 3.9.2009 12:25

Re: ODS to rozjela ve velkém stylu !

aby vám cpali peníze do kapes , musíte napřed pracovat ale to se vás asi netýká:-) proto sociální demokrat