17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 8.12.2007 18:28

Re: Komunismus a levičáctví ve většině z nás hluboce zakořeněno!

Jenom malou připomínku: pokud věříš, že tamto byl komunismus, pak máš v mozku dost velikou díru.

EW 9.12.2007 1:02

Re: Komunismus a levičáctví ve většině z nás hluboce zakořeněno!

POkud vim, tak penize a lepsi zivot byly zajmem lidi odjakziva. predchozi rezim dojel hlavne na to, ze to nerespektoval.

A pekne dekuju za obnovovani zpretrhanych vazeb chalupniku - to hlavne znamenalo, ze jeden drel od nevidim do nevidim a nic moc za to.

Karel 9.12.2007 21:20

Re: Komunismus a levičáctví ve většině z nás hluboce zakořeněno!

"Zpřetrhané vazby sedláků, chalupníků, řemeslníků a živnostníků se musí znovu obnovovat, ... " nebláznětě - proti průmyslovým principům nemají tyto kategorie šanci. Proto bylo potřeba zlikvidovat JZD - jinak by tato bez problémů zlikvidovala třeba ty legrační rakouské sedláčky pěstující "bioprodukty" nebo fialové krávy nebo co.

Nien 8.12.2007 14:54

Jde pan autor prikladem?

Jakozto duchodce a konzervativni pravicak by mel mit dve moznosti:

1. Spachat sebevrazdu, aby nadale nezatezovat system

2. Hrde se vzdat duchodu, socialnich davek a predevsim a hlavne vysluhovych priplatku a zit vyhradne z komercniho duchodoveho pojisteni (pokud nejake ma) a ze svych uspor.

Hoňsiho 8.12.2007 15:00

Re: Jde pan autor prikladem?

Tak to ty bys už dávno pošel jako prašivý pes, moulo!:-D

Nien 8.12.2007 15:18

Re: Re: Jde pan autor prikladem?

Pan je patrne take pravicak, ze?

Uz ta slusnost ve vyjadrovani (patrne opsana od byvaleho a soucaneho predsedy ...)

čtenář zdrojů 8.12.2007 14:21

Česko se ideologicky zbláznilo

Autor čánku se vysmívá tomu, že levičáci spoléhají na stát. Sám byl ale celý život státním zaměstnancem a nyní je v důchodu a stát mu vyplácí almužnu nazývanou důchod. Podobným unikátem je mezi místními komentátory jistý "jirka.s". Ten je znám svojí nenávistí k levičákům, ač je sám v důchodu a je závislý na státních důchodových dávkách.

Na blogu I-Dnes řádí invalidní důchodce Václavík, který miluje ODS a nenávidí ČSSD. Na druhé straně tu máme bývalého levicového premiéra, který je dnes několikanásobným milionářem, protože se podle pravicové poučky uměl sám o sebe postarat.

Bývalým vicepremierem (a možná zas budoucím) je pravicový konzervativní politik, kterému připadá zcela normální pobírat sociální dávky.

I já jsem ideologický blázen. Volím totiž socany a přitom jsem podnikatel a od státu žádné dávky nepobírám. Pouze cáluji do státní kasy daně a sociální pojistné (což je také daň).

Inu, Česko se ideologicky zbláznilo.

doktor 8.12.2007 13:39

Autor správně píše:

"Lidé musí odmítnout individualizmus, plané kritizování a vrátit se ke skupinové solidaritě". Zřejmě z ostychu větu nedokončil, měl zřejmě na mysli "ke skupinové solidaritě úspěšných, bohatých a mocných".  K tom u je třeba zapojit i vědu. Plasmový fysik - vědec RNDr. Petr Nečas svými převratnými novinkami v sociální reformě (podporu při rození dětí jen vdaným, zaměstnaným a bohatým s příjmem nad 16.400 hrubého, čili asi 5% zaměstnaných žen; nezaměstnaným, studentkám, těhotným a osamělým matkám dá podstatně méně - ať se ta chátra tak nemnoží) uvádí do praxe neprávem opomenutou vědeckou metodu sociálního darwinismu, tak úspěšně praktikovanou genetiky Třetí říše. Chudé, nezaměstnané, těhotné a neprovdané tak v průběhu několika generací zcela vymizí z českých  (a možná i světových) dějin. To je na Adolfovu cenu!

JAPA 8.12.2007 21:03

Re: Autor správně píše: - domysleme dále

řekněme 10% přežije, 90% neschopných chcípne. člii by tu zbyl 1 mil. úspěšných. Po druhém kole už jen 100 000, po 5. kole asi jen 100 nejlepších a nejbohatších jedinců. Jak by tato země vypadala? Asi místo oněch 100 jednotlivců by zde již bylo nškolik desítek milionů přistěhovalců ze třetího světa poněvadž by neexistoval nikdo kdo by tuto zem bránil a oněch 100 by nejspíš bylo ubito a pod kytičkami. To by byl výsledek ortodoxní pravičácké politiky. Ortodoxní pravičáci jsou toiž sebevražedně nenažraní a sobečtí, nemohou pochopit, že aby mohli žít (v luxusu) musí mít oněch 90% co se živí prací slušné podmínky k životu, práci a také k výchově další generace. Jinak výšeuvedený scénář.  

janoryna 8.12.2007 13:33

nemyslím si, že spoléhání na stát

je projev levičáckého myšlení. je stále přítomen názor, že nejen občan, ale ani podnikatel, intelektuál nebo umělec není zodpovědný sám za sebe, ale za všechno je zodpovědný stát. stačí sledovat volání těchto kruhů po státním zásahu nebo dokonce po dotacích v případě.výkyvu cen na světom trhu, náhle změně počasí, investování do neperspekvních odvětvínebo přidělení grantu jinému divadlu.  Toto myšlení je odvozeno od paradigmatu podle kterého jednotlivec, podnikatel nebo umělec údajně za svůj osud neodpovídá a  spoléhá na stát. Ono je to totiž velmi pohodlné c neodpovídat, za krach často velmi halasně přijímaných business-, marketingových či tvůrčích plánů nevyvíjet žádnou iniciativu pro splnění plánů prodeje či akvzic. takžeco je na tom, když i socky se domáhají ochrany. 

Kubeš 8.12.2007 12:37

Jen

více takových článků. Těm zaostalým zmíněná fakta ovšem nedojdou,  ti kteří jsou těmi zaostalými podporováni, budou nadále kázat bludy,i když si myslím, že sami těm svým bludům nevěří. Aby se dostali ke korytům nebo aby si je zachovali budou nadále slibovat nesplnitelné nebo když budou mít příležitost ,zase rozdávat různé sociální výhody, tak jak to dělali před volbami, aby si koupili voliče.

westík 8.12.2007 13:15

autoru

dík .Vyjádřil docela přesně slovy to, co si myslím i já.

Halama 8.12.2007 13:49

Re: Jen

Kubeš,jak jinak,ty samozřejmě patříš mezi ty nezaostalé,vyvolené,že ?Samozřejmě jsi volil Konzervativní stranu,že ?Velká škoda,že jste se do parlamentu nedostali.To byste to těm zaostalým ukázali,že ??:-/

SuP 8.12.2007 11:36

Perfektní!

Pane, děkuji Vám za článek a celou tu práci, co jste si s ním dal. Takovýchto rozborů je třeba jako soli!!!

Jouza02 8.12.2007 14:27

Re: Perfektní!

Co je na tom perfektního?Ubohý blábol bez jakéhokoli podkladu.Jsem levičák,tedy solidární se všemi příslušníky lidského pokolení!Stát nevznikl v roce1989,ale již dlouho před tím.To ještě nebyli vzdělaní pravičáci a "blbější"levičáci.Z pokolení na pokolení budovali dohromady společnost rovnoprávných občanů!Jestliže někdo získal vzdělání,proto aby pozvedl společnost na vyšší úroveň a né,aby se posmíval těm méně vzdělaným.Ptám se proto:co jste mimo této štvavé rétoriky učinili vy pro rozkvět společnosti?

Trotl 9.12.2007 10:56

Re: Re: Perfektní!

A vona někdy existovala rovnoprávná společnost? Ani za socíku to nebylo. Také někteří byli jaksi rovnější a lid pro ně byl jenom blebs.

Arab. 8.12.2007 10:57

SOUHLAS!!!

Po delší době prefektní článek.Co je to ale platný,že člověk se nechce poučit.Kdo si zvykl jeno brát ten dávat nebude.

Von 8.12.2007 10:52

Jsem trochu zmaten -

že předseda Konzervativní strany odmítá v samém závěru článku individualitu!!! Jinak jsou zde sice správně odvrženy levicové idealistické sny, a zdá se, že ani ta druhá, rádoby pravicová řešení, nejsou v současném světě o mnoho realističtější!

VladaPing 8.12.2007 10:42

Je celkem přirozené, že mladý člověk po pubertě, po vystudování školy....

"tíhne" směrem k levici. Pokud by tomu tak nebylo, byl by na místě argument o "chybějícím" sociálním cítění, že ?

Ovšem, pokud zůstane "tíhnout" k levici již člověk věku zralejšího, po zapojení se do "pracovního procesu", je namístě se zamyslet nad jeho IQ - tento stav je nenormální.

Nien 8.12.2007 14:47

Re: Je celkem přirozené, že mladý člověk po pubertě, po vystudování školy....

Optam se jinak:

Je nulove socialni citeni (casty priklad zdejsich "pravicaku") projevem zralosti nebo poukazkou k navsteve psychiatra?

Rad 8.12.2007 10:25

Nevím proč ten článek pomlouváte

Autor v něm poměrně srozumitelně shrnul naši situaci a možnosti i pro méně chápavé (a zdá se, že jich je asi tak polovina národa), nezdá se mi ani, že by tam bylo něco špatně. Těch 47mld Kč ročně připočtěte ještě k socanskému hospodaření z minulých let, přitom vybudováno nebylo téměř nic (ale platilo se - třeba ostravská dálnice). Opravdu nechápu, jak se někdo těchto vyžírek může zastávat. Dnes to někdo (za socany) musí zaplatit a to se ještě uvidí, kdo zaplatí za ně Altnerovi. Někdy taky skřípu zubama, když sleduji kroky dnešní vlády, ale při minulé jsem byl vzteky bez sebe, když jsem si uvědomoval, že jejich dluhy budou platit ještě moje dosud nenarozené vnoučata (třeba ten paroubkův dluh na odchodnou s 55 let splatností).

Zabteje 8.12.2007 10:24

Všechno je možné

Odkud jste čerpali ty poučky a definice ?Možná by to mělo úspěch

ve světovém rozměru.

Opeřenec 8.12.2007 10:13

Pane Podracký,

proč na jedné straně mluvíte o obrovských ziscích nadnárodních korporací, ve kterých státu unikají obrovské daně a na druhé straně se správně domníváte, že platy a různé náhrady poslanců nestojí ve svém součtu za řeč. Rád bych vám připomenul, že miliardářů a šéfů nadnárodních korporací je mnohem méně než různých těch "zástupců lidu", takže jejich osobní spotřeba je ještě zanedbatelnější než poslanecká. Jejich peníze nejsou než žetony, které jim dávají právo mluvit do budoucnosti toho kterého průmyslového odvětví. Vzhedem k tomu, co ve své většině dokázali, jsou k tomuto rozhodování daleko kvalifikovanější než pan podučitel ze Zlámané Lhoty, i kdyby ho Lid chtěl jakkoli vidět v roli pána světa.Žaplať Pán Búh za Gatese, jsou 100 000x lepší než "lidoví" Lukašenkové, předsedové kolchozu. Jinak s vámi plně souhlasím v tom, že hledat jistotu u státu je blbost až zločinná. Konečně, stát je organizované násilí, jak pravil jeden nejmenovaný taky myslitel. Použít násilí k obraně proti násilí a zlu je legotimní, ale použití násilí k vynucování "dobra " je zločin. Sociální stát, který nutí některé své občany násilím "páchat dobro" je státem zločineckým a úpadek si plně zaslouží.

8.12.2007 10:12

Z vašeho článku nelze

poznat zda současná vláda stojí v levo či na pravo.:-D

Kurt 8.12.2007 10:02

Levičácké nebo pravičácké myšlení

Vážení, až mezinárodní kapitál ovládne všechny země a proti němu bude stát hrstka zastrašených odborářů nebo skupin lidí, kteří se odváží bojovat s mafii, zkorumpovanou policii a nespravedlnostním aparátem, koupenými politiky, pak bude autor článku spokojený.

Neviditelná ruka trhu žel nedokáže vyřešit všechny neduhy společnosti, mezinárodní kapitál zvysoka kašle na nějaké lidské zájmy a uzlový bod ke kterému se lidská společnost nekontrolované řítí je v dohledu - omezení ropných zdrojů, omezení čisté vody, omezení zabránit  zvyšování katastrof způsobených  přírodními živly včetně zemětřesení - to vše vede jen

k  volání po světové vládě, která  sjednotí  všechny  -ismy,  všechna náboženství, všechny lidské svobody a pak to teprve bude spojené pravičácko-levičácké myšlení, kterého se my

důchodci už asi nedočkáme. Budeme strašně naštvaní, že nebudeme vědět, jak to bude pokračovat? Zda se lidstvo vymlátí samo nebo se v rámci boje za humanitní ideje vymlátí lidé mezi sebou, popřípadě je zahubí nelidské podmínky života. A proto vidím smysl takových článků v nesmyslu.

jezevec 9.12.2007 11:18

Re: Levičácké nebo pravičácké myšlení

Samozřejmě - mezinárodní kapitál logicky netouží po ničem jiném, než po světě chudých lidí. Aby si nikdo nemohl dovolit kupovat jejich produkci - a oni mohli konečně přestat pracovat a podnikat, a začli žít jen z úroků. To je argument na Nobelovu cenu!

mirin 9.12.2007 12:00

Re: Re: Levičácké nebo pravičácké myšlení

Už jméno autora hovoří  za vše.Zalez zpět do nory NOBELE.

bear 8.12.2007 9:28

blá blá

Dobrý Bože, tolik žvástů o ničem - tento pamflet musel autor hodně dlouho vytvářet... (Y)

Rad 8.12.2007 10:17

Re: blá blá

Mrkněte k Jelínkovi, tam je to dneska o žvástech o ničem.

Richard 8.12.2007 11:23

Reakce na: blá blá

Beare těším se na tvé konkrétní argumenty, řešení závěry atd. Pokud napíšeš jenom bla, bla svědčí to o tom, že potrefená husa zakejhala. Zkus trochu zapnout mozek a řekni v čem se autor mýlí. Dej si s tím trochu práce. Jinak tvoje argumenty /žádné jsi ovšem nepředvedl/ jsou jenom myšlenkové placebo