18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
štír 8.12.2007 22:26

Re: Čtu tady

Přečteno ,podtrženo.Každý je chudý jak sám chce a sklízí úrodu úměrně jen svému  přičinění. Stát dělá z chudáka ještě většího tím, že mu cpe peníze bezpracně a uměle tak vyrábí člověka nepoužitelného.Bezpracně nikdy nikdo nesmí dostat peníze, pokud není opravdu nemocný.Kdo se snaží, nechť je bohat ke blahu svému ,své rodiny i státu!

emersonskej 8.12.2007 23:48

Re: Re: Čtu tady

Moc hezky napsáno !!!R^

vita 10.12.2007 22:43

Re: Re: Čtu tady

super,ať se každý stará sám o sebeR^R^R^R^R^

Petr 8.12.2007 21:38

Souhlasím se článkem.

Dobrý popis situace.

Bubeník 8.12.2007 21:34

Manipulace představitele

strany, který tvrdí, např.,  že s odcházejícím HDP do ciziny se nedá nic dělat. Nepřiznává stejně jako ostatní pravičáci, jenž veškerý kapitál, který poúnorová generace vybudovala,  tzv. pravice s Klausem v čele předala do ciziny a nechala rozkrást. Důchodový systém však neprivatizovala!!!! Obrovské penzijní úspory si zlodějské vlády ponechaly v nenasytných a hrabivých rukou jako praví bolševici až z nich postupně vytvořily dluh. Dnes chtějí reformu penzí. Ale kde byly, když vše idiotsky  rozjížděly?  Proč mají mladí šetřit u státu na svou penzi a ještě podpírat systém, který titíž  vládní reformní zloději vytunelovali?

EW 9.12.2007 0:59

Re: Manipulace představitele

JO, tohle mne zarazilo nejvic ;-D

Opravdu, ohromné nezdaněné zisky mezinárodních korporací unikají do ciziny. Jenže v tom se momentálně nedá nic dělat.

Takze jo, "pravicove" setrit vsude, regulovat pristup ke zdravotnictvi, ke vzdelani, zkratka, obcane cvakej a zaroven jeste plat dane jak mourovatej, ale stran korporaci - to holt sorry...tam nedosahnem, tak se zahojime na tobe, obcane...

Pasáček koz z Vermontu 9.12.2007 16:29

Re: Re: Manipulace představitele

Pane EW, Vy jste to vystihnul dokonale.

štír 9.12.2007 11:35

Re: Manipulace představitele

Ano. 15 let nás přesvědčují ,že nic neumí a my jako pitomci je stále volíme.Tváří se ,že je vše OK, ale zapomněli, že i ten nejposlednější trouba dávno pochopil, kdo nás zadlužil a kdo v  zemi zavedl místo demokracie  bordel ve všech oblastech.Styďte se páni politici, to co předvádíte je směšné.Nevím proč si Vás za to platíme.Odejděte nic neumíte, napadáte jeden druhého, ale nic věcného neřešíte a odpvědnost žádná.Chcete kecat do celého světa a doma si neumíte poradit s ničím.Národ má z Vás srandu, ale Vám to nevadí.To není o pravici nebo levici, to je o demokracii, kterou chceme a vy ji denně stále více ničíte. Kde je "CHARTA", že to nevidí, neslyší a dělá mrtvého brouka.Kde je to progresivní společenství lidí ?Politici jsou brzdou demokracie v Čechách.Jedna strana špiní druhou a odpovědnost  ? ??  ......

pje 8.12.2007 20:13

Slušné, ale ideologické

Autor je navzdory své slušnosti ve vleku svého ideologického pohledu. Jeho levičáctví je ideologický produkt už jen proto, že jen ti největší zoufalci z kolektivistů si opravdu myslí, že se za ně o jejich zájmy někdo jiný postará. I kolektivismus sám je založen na individuální akci, na rozdíl od individualismu je ale cíl společný - proto kolektivismus. kolektivismem, nikoli však ideologickým fetišem "levičáctvím", je například nekonfliktní a udržitelný život. S tímto cílem se bez problémů ztotožní řada individualistů - jsou to ale "pravičáci"? Nebo je individualismus jen sebestřednost bez ohledu na okolí? nechte už toho levičáctví a pravičáctví, jsou to jen dehonestující atributy konfliktního myšlení neodrážející realitu.

Pasáček koz ve Vermontu 8.12.2007 19:42

Prokletí levičáckého myšlení

Pane Podracký, ideální společnost, kterou zde popisujete, jsme tady měli v několika posledních stoletích. Moc se neosvědšila, proto pak přišel Marx.

A Vy také píšete: Lidé musí odmitnout individualizmus ... Myslel jsem, že individualizmus je základem moderní západní společnosti. Mohu se mýlit, jsem pouze prostý Pasáček koz.

pje 8.12.2007 20:15

Re: Prokletí levičáckého myšlení

Pan Podracký je trochu dezorientovaný idelogický uvažující mladý muž, toť vše.

Nien 9.12.2007 13:01

Re: Re: Prokletí levičáckého myšlení

Az na to "mlady" souhlas. Rocnik 1940 ...

Roman 8.12.2007 19:41

Snůška hloupostí

Autorovo vzdělání se skládá patrně z občasného přečtení nějaké ideologické brožurky typu "návod k použití".

jarda 8.12.2007 18:25

Prokletí levičáckého myšlení

Po přečtení 1.věty nesmyslůplného článku musí být všem jasné, že další blablabla je zbytečné číst(Y)

štír 8.12.2007 22:11

Re: Prokletí levičáckého myšlení

O obsahu článku je možné polemizovat , ale nazvat ho bláblem je dost jednoduché.Zhodnoťte Vy současnou situaci a uvidíme, čím nás překvapíte.Nesouhlasit s názorem druhého dovede každý, ale sám něco navrhnout,  z čeho by se dalo čerpat je těžké. Že.

mirin 9.12.2007 11:50

Re: Prokletí levičáckého myšlení

souhlasím.R^

Charlie 8.12.2007 16:56

Moc dobrý článek !

R^R^R^

zíralek 8.12.2007 16:55

Pokřivené Harpagonské myšlení,

zplodilo myš.;-D;-D;-D

Deda Jaga 8.12.2007 16:52

prokleti ?

No mladej uz nejsem (43) ale to Svedsko se mi zalibilo jsem tu (ve Svedsku) uz dva roky a nemohu si stezovat vse funguje i jako delnik uzivim sebe a peticlenou rodinu bez problemu . Ze by civilizace? ;-D

strejda 8.12.2007 21:15

Re: prokleti ?

Máte velké štěstí, že vám ještě neřekli, že všechno již zkrachovalo a žijete v bídě! Sundejte si růžové brýle! Pak se raději zastřelíte.

Deda Jaga 9.12.2007 9:31

Re: Re: prokleti ?

?Nejsi ty nejakej scientolog nebo jeste neco horsiho? Anebo jsi jeden z tech brouku Pytliku;-D

Anděla 9.12.2007 20:43

Re: Re: prokleti ?

Nedávno tu byl o tom článek, jak se to tu hroutí, blondýny se bojí chodit po Malmö, vlaky jsou strašný a některý silnice nemají asfalt. Prý jsme tu opilí tím sovialismem.;-D

n 10.12.2007 9:08

Re: Re: Re: prokleti ?

Andelko, uz prestalas kourit?

Deda Jaga 11.12.2007 0:35

Re: Re: Re: prokleti ?

;-DV;-D

Xlog 8.12.2007 16:06

Diskreditací druhých nepřispíváte k řešení problémů

Hodně zmatený článek. Předně: Levicově orientovaní lidé nemají méně mozkových závitů. Jak jste na takovou pitomost přišel? Mezi pravicově i levicově orientovanými lidmi najdeme mnoho inteligentních osobností, stejně jako mezi nimi najdeme hodně sobeckých a domýšlivých lidí. Komunisté se před rokem 89 snažili nepěkným způsobem zdiskreditovat opozici - lidi, kteří s nimi nesouhlasili, a vy děláte to samé.

Levicově orientovaní lidé nechtějí tak velké sociální rozdíly mezi lidmi, protože to destabilizuje a rozděluje společnost - a mají pravdu. Pravicově orientovaní lidé nechtějí, aby zde byl státní byrokratický systém, který ochromuje osobní svobodu a přenáší zodpovědnost jedince na stát - a mají pravdu. Ani jedna strana ale nezná řešení, jak vytvořit fungující svobodnou a harmonickou společnost. A víte proč? Protože ten problém nelze vyřešit politickými prostředky, nelze jej vyřešit ani ekonomickými prostředky, ale jedině duchovními. Komunisté odmítají přiznat, že jejich vidění světa je mylné, stejně jako pravice odmítá přiznat, že současný společenský systém nefunguje - že i jejich vidění světa není o nic pravdivější. Kdyby to oba tábory udělaly - přiznaly, že náš společný způsob života nefunguje - věci by se pohly kupředu. Takové přiznání by oba tábory sblížilo a začalo by se hledat společné nové řešení. Lidé se domnívají, že mají jen dvě možnosti: odmítnout staré názory nebo přijmout nové - totálně. To však není jediná volba. Hlavní problém současného světa je ve vnitřních charakterech lidí. Lidé prostě chtějí mít za každou cenu pravdu - levice i pravice - a tím odsouvají řešení společných problému do budoucna.

chytrý horák 9.12.2007 3:37

Re: Diskreditací druhých nepřispíváte k řešení problémů

Nechci se Vás dotknout, protože to je zřejmě i Váš problém, ale levicově orientovaní lidé MAJÍ méně mozkových závitů. Alespoň podle statistických údajů, tedy průměrně. Z celkem pochopitelných důvodů se o tom příliš nemluví, ale už několikrát byly i v TV, většinou kolem voleb, ukázány grafy zastoupení vysokoškoláků, středoškoláků a ostatních vzdělanostních skupin u různých stran. Nejde sice přímo o IQ, nicméně výpovědní hodnota těchto průzkumů není nulová. Z toho důvodu také jistě pochopíte, že s Vašimi dalšími názory nebudu polemizovat. Pokud bych někdy pocítil potřebu komunikace na této úrovni, použiji k tomu raději morče své dcerky.

Vocílka 9.12.2007 9:58

Re: Re: Diskreditací druhých nepřispíváte k řešení problémů

Každý halt diskutuje na své úrovni. Ovšem skuste raději sousedovu slepici, nebo ještě lépe perličku. Morče je na Vás příliš složité.

Nien 9.12.2007 13:08

Re: Re: Diskreditací druhých nepřispíváte k řešení problémů

A o tom jste uz pred valkou mluvil s panem okresnim hejtmanem?

Alfons 8.12.2007 15:11

Občana stát jen odpovědně oškubává,

ale jinak má být odpovědný sám za sebe. Hrad i s parlamentem a senátem můžou nahrnout do Vltavy, ať pořád vládní manažeři netrpí tím, že mají být snad odpovědni za občany. ;-O

Hoňsiho 8.12.2007 14:59

Komunismus a levičáctví ve většině z nás hluboce zakořeněno!

Lidé přivykli tomu, že jim komunisté vše naservírovali jako na tácu a jim stačilo jenom vykonávat jejich příkazy. Nevadilo jim, že toho bylo poskrovnu. Hlavně, že to bylo bez velké námahy. Dlouhým působením této zvrácené komunistické ideologie se s lidí staly nemyslící tvorové na úrovní dobytka! Dnes, kdy jim nemá kdo přihodit co do žlabu, nadávají (bučí!). Zpřetrhané vazby sedláků, chalupníků, řemeslníků a živnostníků  se musí znovu obnovovat, a to jde velice ztuha! Dnes jsou hlavním zájmem lidí peníze a rychlé zbohatnutí všech současně. Ale to je utopie!