27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Přízrak Deutsche Bank

Mysleli jste si, že evropská finanční krize byla způsobena hlavně rozpočtovou nezodpovědností Řecka? Věřili jste, že tato krize už jen doznívá? Domnívali jste se, že centrální bankéři mají situaci pod kontrolou? Mýlili jste se ve všech třech bodech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bruner 4.10.2016 1:18

co to znamená

strhnout část peněz z účtu? Vždyť to je opět jen chiméra. Vkladatelé dobrovolně DALI bance své peníze a dostali za ně pohledávky za bankou. \Mezitím banka část vložených peněz spotřebovala na platy a provoz a za část nakoupuila jiné pohledávky ve váře, že je se ziskem prodá. Nyní má bnaka na jené straně trezory plné papírků-pohledávek a závazků k věřitelům. Když se z těchto závazků něco škrtne, tak na výplaty a provoz stejně není. Okamžitě by měli manažeři dostávat plat v oněch pohledávkách, které tak dobře nakoupili a z nich ať si žijí.

A pokud se tak bude postupovat, tak i penzijní fondy jsou věřitelem a jednak by dostaly výplatu v těchto toxických pohledávkách a jednak by jich dostali v nominálu méně. Co s nimi budou dělat? Vyplatí s nimi a mnohem méně důchodce. Onu zelinářku, která si šetřila na důchod a z čeho má nyní žít. Z papírků na nichž je napsáno nějaké číslo, ale za něj nic nekoupí.

J. Kanioková 4.10.2016 0:41

Souhlas,

holt nezodpovědné zadlužování, manipulace s klíčovými úrokovými sazbami a hloupá víra v neustálý ekon. růst. Teď se vynořují další nápady - hlavní ekonom Deutsche bank David Folkerts Landau navrhoval, aby Unie vytvořila fond se 150 miliardami eur na záchranu bank. EU a US v posledních týdnech chytají strachy z druhé strany Atlantiku s miliardovými tresty: Tak Evropská komise vyzvala Apple k zaplacení až 13 miliard eur na daních. V USA zas Deutsche Bank a Volkswagen čelí vysokým pokutám.

Deutsche Bank počítá s novou realitou - https://www.stratfor.com/geopolitical-diary/deutsche-bank-reckons-new-reality

Zpráva pozdě v pátek, že Deutsche a DOJ byli blízko k dohodě o mnohem nižší pokutě ve výši 5,4 miliard $ zvedl akcie o 6 procent výš, ale v pondělí zpráva zůstala nepotvrzená.