1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 24.9.2008 16:10

Probudím se do jiného vesmíru - óóó...

No a já to vidím tak, že se každé ráno, pokud nenastane výbuch novy, probudím do téhož vesmíru. Vesmíru je to nejsrdečněji jedno, tyhle nicotnosti, hrátky mikrobů na jedné planetě jedné nedůležité hvězdy na samém okraji jedné z galaxií... Neuvěřitelné, to velikášství. Ta ztráta měřítek. Ta sebestřednost.

Mé úspory mi nikdo nevezme, žádné nemám. Po světských marnostech nebažím, burza je mi srdečně fuk, totéž různé peněžní toky, odtoky, výtoky, zátoky, kanály, tunely. In-vestice item out-vestice: totéž. Tak v čem se mi vesmír při večerním pohledu z okna, od PC, na pásmo modrých hor na obzoru změní? V čem můj večerní čaj nebo káva? Odpolední jedno pivko? V čem to má vliv na mé noční sezení nad starými knihami? Na mnohakilometrové pomalé procházky po těch či oněch hřebenech - ? - Tož tak.

snílek 24.9.2008 18:30

Re: Probudím se do jiného vesmíru - óóó...

Úplný souhlas příteli jen jedna otázka,čím se živíš?Kdo za tebe platí ty ku.vy červené zvané složenky?Říkáš že nemáš úspory z čeho kupuješ své skromné ženě diamantový diadém?A co když u tvého Rolse odejde klimatizace?Máš sponzora,bohatého milence či jsi vrcholový politik?