Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sam Křepelka

8. 2. 2006 8:37
Vláda je taková jací jsme
Vláda je taková jací jsme.  Prostě jsme si Zaorálka a spol. zvolili. A jak to vypadá, i díky podobným blábolům jako dnes vypotil pan Zaorálek, tu bude brzy vládnout KSČSSD. Tyto neskutečně hloupé výpotky totiž jsou určeny pro jinou cílovou skupinu než tu, která diskutuje na NP. To samé přece dělá Paroubek, Rath či Škromach. Takže se už můžeme těšit na Filipa jako šefa sněmovny. 
0 0
možnosti

tatina

8. 2. 2006 8:41
Re: Vláda je taková jací jsme
Já nevím jak Vy,ale já jsem je nikdy nevolil,i když se musím přiznat,že za časů Miloše Zemana jsem o tom i uvažoval.Ale jenom chvíli.Tak nevím,proč mě má vládnout koalice socanů s komoušema.Kdyby toto řekli před volbama v roce 2002,tak by tehdy skončili na 5%.Nyní ale nevím.Lidem stačí dát jednu tisícovku a jsou v prd---i.
0 0
možnosti

Dobrá stránka!

8. 2. 2006 8:24
www.viditelnymacek.cz nejen dnes 8.2.2006
Doporučuji.Vřele.I archiv !!!
0 0
možnosti

huhu

8. 2. 2006 8:19
blábol ekonomického analfabeta
dnešní ekonomie je především matematika a vyžaduje přesnou a jasně definovanou terminologii. Zaorálkova prohlášení o 200.000 Kč na nezaměstnaného měsíčně či vygenerovaných 16 mld svědčí o tom, že Zaorálek je bud blbec nebo demagog či obojí. Takový "manažer" maří úsilí mnoha úspěšných lidí, které tuhle jeho blbost či zlodějnu nedobrovolně financují.
0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 2. 2006 8:16
K posledním dvěma větám předposledního odstavce
Autor napsal:
"Ti, kteří hlásají ekonomické poučky Laissez Faire by měli navštívit fabriky, kterých se to týká a kázat své teorie lidem, kteří v nich pracují. Tam by možná pocítili vzdálenost, která je mezi jejich poučkami a skutečností."
 
Jasně. Chápu. Snadnější je pumpnout miliony o nějaký ten šesták, aby si stovky udržely do voleb zaměstnání, než před volbami těm stovkám vysvětlovat, že ruka páně uzavřená.
 
0 0
možnosti

huhu

8. 2. 2006 9:53
Re: K posledním dvěma větám předposledního odstavce
proč ne ? Říci těm lidem - vyberte si - vaše pracovní místo stojí 1,25 mil Kč. Máte možnost
a) hotově každý z 1300 lidí 1,25 mil Kč na ruku a dělat si s nimi co chcete, ale žádná podpora a případně jděte dělat za méně jinam
nebo b) nedostanete nic a budete hákovat ve Philipsu.
 
to by bylo svobodné rozhodntutí Laissez Faire  o použití 1,6 mld na vytvoření 1300 pracovních míst. jak by to asi dopadlo ?
0 0
možnosti

Ruda

8. 2. 2006 8:04
Tak nevím
Nebudu se již zmiňovat o oněch 200 000 měsíčně na jednoho nezaměstnaného, protože to je perla, která jasně ukazuje jakého chytráka máme v čele parlamentu. Zajímalo by mně jak je s těmi "vygenrovanými" 8 miliardami (což už samo o sobě je termín, který normálního člověka nadzvedne ze židle). Pokud by to byl zisk tak z toho náš stát nemá nic, protože oni mají daňové prázdniny, na DPH se to státu rovněž neprojeví (snad nemají prázdniny i v DPH), protože určitě mnohem větší část jejich výrobků jde na vývoz, takže zase nic pro stát. Naopak určitě jim stát stále vrací DPH, protože všechny vstupy: materiál, polotovary, energie a ze všeho dalšího, co spotřebovávají si mohou odečíst DPH (které vlastně na výstupu zaplatí jejich dodavatelé). Takže jedině kdyby byla pravda co pan Vorálek píše je ušetření těch 200 000 na nezaměstnané, to je ovšem spíš jenom hec. Jedině na čem stát vlastně vydělá jsou sociální, zdravotní a daň ze závislé činnosti, které zaplatí jejich zaměstnanci.
0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 2. 2006 8:02
Autore, ten druhý odstavec článku:
Ale oni zasi bijí černochy!
0 0
možnosti

bóže,bóže...

8. 2. 2006 7:58
200 000 měsíčně stojí nezaměstnaný ? Ne! Úředníci a jejich evidence!
Kdy už konečně spadne vrtulník se Zaorálkem a to pokud možno na nějaký hodně velký a absolutně zbytečný úřad s tisícovkami velmi dobře placených úředníků? Bylo by to z jedné vody načisto...a stačilo by pak to vše zaorat...aspoň jako hnojivo by to bylo k něčemu. Řek bych dopr..le, ale to by tohle smazali a poprávu, takže ne do....., ale někam jim, dál, neřkuli nejdál jděte !!!
0 0
možnosti

Ladislav N.

8. 2. 2006 7:42
Zaorálku, přehánějte, vymýšlejte si, čím větší hloupost, tím více voličů vám uvěří...
Tenhle Zaorálek je ale lišák! :-D Nejdříve nám oznámí, že moderní ekonomie považuje "investiční pobídky" (rozuměj peníze odebrané domácím firmám a občanům) za chybné. Poté začne tvrdit, že teorie je vlastně k ničemu, že oni - socialisté v praxi prokáží, že teorie je zbytečná... Oni "poručí větru, dešti...".
 
Dále pak vítězně tvrdí, že "...není známo, že by tento systém způsobil státu, který se v pobídkách angažuje, hospodářské potíže..." Opravdu? Tohle je úvaha ekonomicky naprosto negramotného politika. Daně, které nemusely být vybrány, by jejich plátci využili mnohem efektivněji, než stát. Zaorálkovi je miliarda sem, miliarda tam, malý peníz. On přece hlasuje o stovkách miliard ročně!
 
"...Málo se vnímá a doceňuje skutečnost, že jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně..." Proboha, kde jste tohle číslo sebral? Kdyby to byla pravda, stát by musel fungovat jako "perpetuum mobile" na výrobu peněz!
 
Dále... "...Jestliže továrna LG Philips v Hranicích vygenerovala ve čtyřech letech 16 miliard korun českých, tak už to je samo o sobě velký přínos a zisk." Co je to za pojem "vygenerovala"? Vytvořila přidanou hodnotu 16 miliard Kč? Nebo celková výroba dosáhla za celé období hodnoty 16 mld. Kč ? Zisk to určitě nebyl!
 
Takovéhle bláboly zřejmě mohou platit na voliče ČSSD a čtenáře Moravskoslezského dne, ale proboha, jak je může vyslovovat nejvyšší představitel PS PČR? To jsou opravdu všichni "vedoucí" socialisté takoví pitomci, jak nám předváděl Michal "Kakaový Bob" Kraus (předseda ! rozpočtového výboru PS PČR !) na tiskové konferenci ČSSD?
0 0
možnosti

Ladislav N.

8. 2. 2006 7:46
Re: Zaorálku, přehánějte, vymýšlejte si, čím větší hloupost, tím více voličů vám uvěří...
Je pravděpodobné, že LG-Philips nesplněním podmínek smlouvy s vládou ČSSD "by měla" vrátit podstatnou část získaných peněz, což je ale vzhledem k probíhajícímu konkursnímu řízení málo pravděpodobné. Vláda ČSSD ale místo starosti o již utracené (a promarněné) peníze radostně přiběhne s dalšími 300 miliony Kč! Jaké může dnes LG-Philips poskytnout garance, když je předlužená?
Soudruh Zaorálek je vrcholným představitelem  českého Kocourkova   zcela oprávněně! Po volbách jistě najdou někoho ještě hloupějšího...
 
Viz také:
 
Článek Respektu - 06/06
RUIKA: Ekonomika, strana: 9
http://www.respekt.cz/clanek_detail.php?sel_id=217&rocnik=2006&cislo=06" target="_blank" rel="nofollow">Zachraňte Hranice
Jak se vyplatila miliardová dotace do hranické továrny
0 0
možnosti

L

8. 2. 2006 7:34
Jen prvni veta je spravna
Z hlediska ekonomické teorie jsou pravděpodobně investiční pobídky věc nesystémová a vlastně chybná.
 
Samozrejme, ze je to chybna vec. Jenze je kolem toho spousta korupce a politici z toho mohou vyrazit prachy. Dale je nutne si rici, ze na fungovani hospodarstvi temto lidem vubec nezalezi. Nezamestnanost je jim uplne lhostejna. Nekteri se nezamestnanym dokonce posmivaji.
 
Nezamestnani jsou mi taky lhostejni, ale aspon nekvakam pitomosti. To musim upresnit. Nezamestnany delnik je mi presne tak lhostejny jako jemu bylo uplne jedno, kdyz ja jsem nadsene jako mladik s cerstvym vysokoskolskym diplomem nastupoval za 1600 mesicne.
Cili to, jestli nejaky nezamestnany nemuze uzivit rodinu proste znamena, ze je neuspesny a do toho mi nic neni. Ale ze sebe blbce nedelam.
 
0 0
možnosti

scurra

8. 2. 2006 7:21
ještě jednou nezaměstnaný za 200.000 měsíčně
Podle ČSÚ bylo ke konci roku evidováno 404.800 nezaměstnaných. Jestliže podle pana Zaorálka jeden stojí 200.000 Kč měsíčně (tj. 2.400.000 Kč ročně), pak všichni nezaměstnaní stojí 971.520.000.000. Kč ročně. Přitom celkové výdaje rozpočtu za rok 2005 byly 908.415.643.000 Kč, to znamená o zhruba 63 miliard nižší. Nejsem ekonom, a tak by mě zajímala metodika výpočtu nákladů na jednoho nezamestnaného, které převyšují cekový rozpočet ČR.
0 0
možnosti

Andy

8. 2. 2006 7:30
Re: ještě jednou nezaměstnaný za 200.000 měsíčně
nesmíte Zaorálka brát doslova. Jedna možnost je, že započítává do nákladů i neuskutečněné  příležitosti, to je, kolik by takový nezaměstnaný vygeneroval peněz, kolik by utratil, kdyby peníze měl, kolik by z toho bylo daní... atd., nebo, a to je pravděpodobnější, Zaorálek poněkud přehání, jako když vám slibují, že vaše dítě vydrží s jedněmi pamperskami celé dětství.
0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz